Viber – Telefonáljunk ingyen mobilról

 Friss : 2013 Május . Megjelent a Viber számítógépes változata. Windows és Mac rendszerre !
*
*
*
Spóroljuk meg a percenkénti – “bélást” – a telefonadót, meg még ennél is többet !
Mi kell hozzá ? Miről is van szó ?  
Azt hiszen éppen aktuális, hogy a jövőben lehetőleg minél olcsóban ússzuk meg a mobil telefonálási költségeinket.
Mai cikkemben a világszerte milliók által használt Viber programot fogom veletek ismertetni.
A VoIP (voice over IP) szolgáltatások teljes körű kihasználtságához  pl. a “mobilitáshoz”  Az okostelefonon kívül szükségünk van egy interneteléréshez. Konkrétabban mobilinternet-előfizetésre vagy egy elérhető Wi-Fi hálózatra, meg egy alkalmazásra.
   
A Viber :
Ez egy olyan program, amivel net alapon telefonálhatsz, üzenetet küldhetsz.
Hasonló, mint a Skype csak ez mobiltelefonokra van optimalizálva.
A 3G vagy Wi-Fi hálózatok használatával akár ingyenes hívásokat és üzenetküldést biztosít.
Ha telepíted, akkor azokkal a kapcsolataiddal, akik szintén feltelepítették, 3G estén minimális összegért, wifi használattal ingyen beszélgethetsz.
Nincs szükség Viber használó ismerősök keresésre, ugyanis a kontaktlistánk alapján jelzi, hogy kinek van telepítve a szolgáltatás, őket lehet ezután ingyenesen elérni, hiszen a Viberen mindenki a saját mobilszámát használja.
Az ingyenes telefonálás tényleges ára :
Akár a Viber, akár a Skype, illetve bármilyen hasonló alkalmazást használunk a mobilon, nagy valószínűséggel nem elég egy havi 10-50 megabájtos, olcsó mobilnetes csomag!
A Viber 3G esetén percenként kb. 240 KB-os adatforgalmat használ el, ami egy órás beszélgetés esetében 14 megát jelent, azaz 4 percenként fogyaszt 1 megát. Egy havi 100 megás (kb. 1000 forintos) mobilnet megközelítőleg havi 400 percnyi beszélgetésre elég, Ez pedig elég olcsó percdíjakat eredményez. De egy nagyobb, kedvezőbb adatcsomag esetén ez akár filléres is lehet.
Mivel az alkalmazás wifin is működik, otthon vagy az irodában még a mobilnetet használatára sincs szükség.
Összehasonlításképpen a Skype percenként kb. 500 KB-ot vagy még annál többet is fogyaszt, tehát 30 -40 megabájtot óránként, a Viber 14 megájával szemben.
Viber telepítése :
– Nincs más dolgunk, mint az okos készülékre letöltés után a telepítést elindítani, majd megadni a telefonszámunkat, SMS-ben kapunk egy kódot a megfelelő ablakba beírása után már használhatjuk is az alkalmazást.
 
Használat :
– Úgy kell használni, mint egy mobil telefont. Ha hívsz valakit, akkor hívás előtt rákérdez a normál telefonhívás vagy a Viber használatára. Természetesen, a másik felet nem tudod elérni ha, nincs telepítve nála az alkalmazás esetleg nincs net közelben. Ebben az esetben a Viber hívás nem fog működni, de erre figyelmeztet is, és felajánlja a hagyományos mobilhívás kezdeményezését.
– Praktikusabb használata: A Viber alkalmazást indítod el, ekkor kihozza a kapcsolat listát, ott látod, akinek telepítve van, és abból választod ki. Majd hívod vagy üzenetet váltasz vele.
– A beállításokban külön be lehet állítani egyéb funkciókat, Bluetooth eszközök használata, értesítések testre szabása stb.
 
Előnyök :
– Gyors telepítés, ingyenesen.
– Bárhol használhatod, ahol van valamilyen elérhető nethálózat.
– Wifi használattal ingyenes a beszélgetés és üzenetküldés. (országhatáron kívül is)
– 3G esetén csekély adatforgalom
– Hátérben fut, nem kell külön bejelentkezni, teljesen automatikus.
– Telepítés után a telefonkönyvedben lévő számokat beazonosítja, és akinek telepítve van azokat egy külön Viber listán megjeleníti.
– Jó hangminőség
– Egyszerű használat
– Az alkalmazásban nincs reklám
– Nincs, felhasználónév nem kell külön bejelentkezni.
Legfrissebb verzió néhány újdonsága :
– Fekvő és álló módban is használható csoportos üzenetküldés
– Módosítható üzenet – chat háttér
– Névjegyekhez csatolható kép
– Időbélyegző az üzenetekhez
– HD (hang ) hívás
Hátrányok :
– Csak Viber felhasználók elérése
– Ha nincs netkapcsolat mindkét fél részéről, akkor nem működik.(manapság már mindenhól elérhető legalább a 3G.)
– Jelenleg csak egy téma választható (lila )
– Egyenlőre nem lehet csengőhangot váltani.
Ha valakinek korlátozott adatcsomagja van, abban az esetben ha ez elfogy ilyenkor nagy valószínűséggel nincs túlforgalmazási díj, csak sebesség korlátozás. (de ez lehet szolgáltató függő ! )
Kell ez nekem ? 
Ezzel a kérdéssel pár ével, ezelőtt úgy voltam nem kell, mert netes beszélgetéshez ott a Skype, Messenger stb. Különben is lehet, senki nem használja, én meg nem fogom ajánlgatni.
– De minap feltelepítettem és kb 100 kapcsolatból legalább 20 mellett jelezte az alkalmazás meglétét. Ha hozzá veszem még a családtagokat is, akkor már mindenképpen megéri!
Telepítéskor előfordulhat, hogy ha nem kapod meg az aktiváló sms kódot.  Abban az esetben kattints a
No code vagy az állábi képen látott feliratra. Kövesd az utasítást.
Fogad az automatikus hívást (angol nyelvű) és írd le az adott hozzáférési kódot.
Írd be a kapott kódot és kész!
 
Android         iPhone
Friss : 
A világszerte milliók által használt Viber program, az Android és az iPhone mellett, most már elérhető  a Windows Phone, BlackBerry, Nokia Symbian , S40 és Samsung Bada készüléken is ! – Egyes platformokon előfordulhat még csak “Beta” állapotú verzió miatt egyenlőre csak ingyenes szöveges és képüzenet küldő funkció érhető el ! A program állapotáról tájékozódj  a Viber hivatalos oldalán !
 
Letöltés: A telefonod OS- rendszerének alkalmazás áruházából
Támogatott – tesztelt androidos telefonok listája  > Link
Támogatott iPhone telefonok és Apple eszközök : 3GS és 4G+ – iPod touch , iPad  IOS 4+ felett Optimális ! (iPhone 3G IOS 3.1.3+ de nem optimális ! )
– iPhone 2G nem támogatott !
Viber eltávolítása : Alkalmazás törlése előtt a regisztrációt (viber account ) is töröld !

> Viber for Nokia Lumia – hanghívás támogatással !
————————-


2013 03-07 > Jó hír a Windows Phone “8” használóinak : A Viber csapata közzétett egy hírt a Twitteren, mely szerint jól halad a Windows Phone-s Viber app frissítése, amely VOIP támogatást fog kapni.
Így hát hamarosan lehet majd telefonálni is vele. Eddig az alkalmazás a Lumia telefonok kivételével csak üzenetet engedett küldeni.

screenWindowsV2
2013 Május: Megjelent a Viber számítógép változata. Windows és Mac rendszerre !
> Letöltés

2013. December:
Új funkció a Viber alkalmazásban a Viber Out. Mostantól a Viber rendszeren kívüli mobil és vezetékes számokat is hívhatunk sokkal kedvezményesebben a szolgáltató árainál.  A Viber Out a használati díjait a szolgáltató euróban határozza meg , a percdíjak ezért árfolyamtól függően folyamatosan változhatnak.
A jelenlegi árfolyammal számolva egy hazai vezetékes telefonszám hívása bruttó 5,30 forintba, egy mobilé pedig 24,86 forintba kerül percenként.
A Viber Out lényege nem más mint hogy az előre feltöltött Viber egyenlegen keresztül pl ( Google play-en ) lehet a hívásokat kifizetni !
A rossz hír, hogy pár szolgáltató 2013 Novemberétől az új előfizetéséknél és előfizetési csomagoktól függően tilthatja a VoIP  (internet alapú) szolgáltatásokat !

8 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of menekulj

  Telepítettem a gépre de az activáció során a mobil viberre küldött kódot nem akarja elfogadni, azt írja incorrect, probáljamn késöbb…. nincs valakinek ötlete, hogy miért nem ?

  Tetszik (0)
 2. Én is telepítettem… De csak úgy belépek….a telefon oldaláról… jól lehúzza az aksimat…. 🙁 a kódot megkaptam, de semmit sem jelent… állandóan be vagyok lépve….kilépni meg nem tudok…..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of aate

   Viber állandóan aktív ha telepíted, az a lényege különben nem tudnak elérni…(de van kilépés gomb de akkor nem aktív ) Akksi ideje Okostelefonon 1-2 nap de inkább kevesebb…
   Kódot megkaptad de semmit nem jelent ezen mit értesz ? – azzal csak 1x aktiválhatod.

   Tetszik (0)
 3. Profile photo of Mónika Parcsami

  Sziasztok
  Tudna nekem valaki segíteni Lumina vs. Viber beállítás ügyben? Telepítettem a Viber-t és imádom! Egyetlen egy problémám van csupán, hogy nem látom a beérkező üzeneteket ha az illető nincs a kapcsolati listámban…
  A figyelmeztetés szól és meg is jelenik a telefon kijelzőjén, el is visz az üzenetek oldalára, de ott nem jelenik meg.. :o(
  Próbáltam a beállításoknál megnézni de én nem jártam sikerrel…
  Ötlet?
  A segítségeket előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Henry69

  Üdv!
  Nokia N8- ra szándékosan, vagy direkt NEM lehet telepíteni?????????????? Nem én vagyok az első, akinek erre a típusra nem sikerült. Van esély, hogy ez valamikor megoldódik????

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of winnetou

  Szevasztok!
  Volt egy kis fennakadásom a desktop verzióval. Meglett a megoldás.
  ha érdekel valakit folytatom:
  winnetou

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez