A Windows tűzfal konfigurálása a TinyWall segítségével

Megjelent a TinyWall 2.1, amely már tud magyarul is, ezért a cikket frissítettük a változásoknak megfelelően.

A Windows tűzfala a Vistától kezdve biztonságosnak tekinthető megfelelő konfigurálás mellett, azonban a beállítása korántsem tekinthető felhasználóbarátnak. Amennyiben nem akarod lecserélni a Windows tűzfalát, de egy egyszerűen és könnyen konfigurálható tűzfalat szeretnél, akkor érdemes egy próbát tenni a TinyWall-al.
A TinyWall nem egy különálló tűzfal (mint amilyen a Comodo Firewall, Zonealarm stb.), hanem egy kiegészítő eszköz a Windows tűzfalához. Ugyanúgy a Windows saját tűzfala véd a program telepítése után is, mindössze csak a Tűzfal beállításait érhetjük el egyszerűbb környezetben.
A telepítés befejezésekor a programot megtaláljuk a Start menü elemei közt, a beállításait pedig a tálca értesítési területéről érhetjük el.

Svif3lQ

Legfelül az aktuális le/feltöltési sebességről kapunk információt.
A következő elem az Üzemmód választás, itt tudunk a különböző működési módok között választani:

– Normál védelem: Alapértelmezett esetben ebben a módban fut a TinyWall, a saját beállításaink érvényesülnek, minden program blokkolva van, kivéve, amit a program automatikusan hozzáadott a kivételek közé és amit mi manuálisan hozzáadtunk;
– Mindent blokkoll: az összes ki-és bemenő forgalmat blokkolja ebben az esetben;
– Kimenő forgalom engedélyezése: csak a kimenő forgalmat engedélyezi, a bejövőt blokkolja;
– Tűzfal letiltása: a tűzfal kikapcsolása;
– Tanuló mód: a program megjegyzi milyen alkalmazásokat használsz a hálózaton.

A program alapesetben minden egyes programot blokkol, a felhasználóra bízza a döntést, hogy megadja az internet-hozzáférést a megbízható programoknak. Kivételt képez ez alól néhány, a TinyWall által automatikusan felismert szoftver (nálam kettő ilyen volt: a Google Drive és a vírusirtó), így könnyen megeshet, hogy közvetlen a  telepítés után a legtöbb programunk nem rendelkezik internetkapcsolattal. Navigálunk el a program beállításai közé (tálcaikon -> Kezelés/Beállítás) és az Alkalmazás kivételek fülön a Felderít gombra kattintva a TinyWall feltérképezi a telepített programjainkat és ez alapján összeállít egy listát a megbízható programokról. Amennyiben az összes alkalmazást szeretnénk engedélyezni, akkor csak kattintsunk az Összes kijelölése gombra, ha nem, akkor egyesével jelöljük ki a alkalmazásokat.

4isoD0N

Mint az a képen is látható, a program automatikusan felismeri a böngészőket és egyéb ismert alkalmazásokat. További programokat manuálisan kell hozzáadni. Ugyanezen fülön maradva az Alkalmazás hozzáadása gombra kattintva hozzáadható új alkalmazás:

rAHU2fE

Legfelül a Kivétel időtartama mellett meghatározható, hogy az újonnan felvett program csak bizonyos vagy meghatározatlan ideig rendelkezzen internet-hozzáféréssel. Jobboldalt a Folyamat kiválasztása gombra kattintva válogathatunk a futó folyamatok közül, a File tallózása gombra kattintva a futtatható állományok (*.exe) közül és végül a Válassz egy szolgáltatást alatt a szolgáltatások közül csemegézhetünk.
A Korlátozás helyi hálózatra bejelölésével az alkalmazás csak a helyi hálózaton keresztül kommunikál. Itt továbbá az új alkalmazás internet-hozzáférését is szabályozhatjuk.

A tálcáról elérhető menüből is hozzáadhatunk új alkalmazást a következőképp:

 • Engedélyezés indítófájl alapján – futtatható programot (*.exe-t) betallózva;

2013-03-20 20_03_09-Open

 •  Engedélyezés folyamat alapján –  futó folyamatok közül kiválasztható, hogy melyik programot szeretnénk hozzáadni:

2013-03-20 20_04_03-Processes - TinyWall

 •  Engedélyezés alkalmazás ablak alapján – mennyiben fut valamely program, mindössze elég a megnyitott ablakra kattintani és hozzáadhatjuk a listához.

OAWyYPG

Később természetesen módosíthatjuk vagy törölhetjük a létrehozott szabályokat.

A Speciális kivételek fülön szabályozható néhány további szolgáltatás. A Javasolt alatt már alapból hozzáférést ad a TinyWall az olyan szolgáltatásoknak, mint a Windows Update vagy maga a TinyWall, mellette pedig az Opcionális alatt néhány további szolgáltatás engedélyezésére van lehetőség (Fájl és nyomtatómegosztás, Távoli asztal stb.).

CQ0qQ1Y

A Karbantartás fülön importálhatjuk, ill. exportálhatjuk a beállításainkat és itt történik a program frissítése is.

znzdQBY

Még nem esett szó a beállításokon belül az Általános fülről. Itt állítható a program nyelve, a frissítések automatikus keresése, a Kérje be a kivétel részleteit opció bejelölésével elérhetjük, hogy a tálcáról történő kivételek hozzáadásakor rögtön szabályozni is tudjuk az alkalmazást (ellenkező esetben a TCP/UDP protokollokhoz ad hozzáférést, de ez később természetesen módosítható a beállítások között), a host fájl védelme a kéretlen módosításoktól és jelszóval is levédhetjük a beállításainkat. Mellette lehetőség van a port, ill. domain alapú blokkolólista aktiválására is.

y5bICu6

Továbbhaladva az értesítési területről elérhető menün, a következő a Kapcsolatok mutatása. Itt megtekinthetőek a futó alkalmazások, melyek kapcsolódnak a hálózatra, a nyitott portok és a blokkolt alkalmazások. Jobb egérgombbal kattintva valamelyik folyamatra, feloldható a korlátozás, kilőhetjük az alkalmazást és ezek mellett még rákereshetünk a folyamatra a Virustotal és a Process Library adatbázisában, valamint a Google-n.

vHWf2tE

A Rendszergazda mód gombra kattintva rendszergazdai jogosultságokkal futtathatjuk a TinyWall-t, néhány programot csak így tudunk hozzáadni a tűzfalhoz.

A program alap esetben blokkolja a forgalmat a helyi hálózaton, ezt a korlátozást a LAN forgalom feloldása bejelölésével oldhatjuk fel.

A TinyWall nem emészti fel a rendelkezésre álló erőforrásokat, gyengébb konfiguráción is nyugodtan használhatjuk. Magyar fejlesztő nevéhez kötődik a program fejlesztése és többek között az oldalunk segítségével immár magyarul is tud. Windows Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerekre letölthető ide kattintva, előfeltétel a futtatásához  a Microsoft .Net Framework 3.5 SP1. A Wndows 8.1 kompatibilitás egyelőre tesztelés alatt van.

A cikk alatti hozzászólásokban a fejlesztő (ultim) is áll rendelkezésetekre, ha bármi kérdésetek lenne a programmal kapcsolatban.

 

60 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Jelentem Windows 8 kompatibilis! Most teszteltem le 😉

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of mate3553

  Jónak tűnik a program, sokaknak hasznos lehet, pláne aki warezol.
  Magyar csapat készítette?
  Várható, hogy lesz hozzá magyar nyelv?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of reEnd

  Nálam telepítés után egy ideig (15-20 perc) picit „járatta” a processzort, de azóta akárhányszor néztem rá a feladatkezelőben, mindig 0%-on áll (2-3 hete van fenn).
  Ezt azért nem írtam bele, mert nem tudom, hogy egyedi hiba-e, ide meg azért írom le, hogyha valakinél hasonlóan viselkedne, akkor ne kezdje el rögtön szidni a programot, hanem várjon egy kicsit. 😉

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of mate3553

  Cartman:

  Köszönjük a fordítást! Piszok gyorsan dolgozol 😀

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of otony

  Sziasztok

  Nagyon jó lett a cikk reEnd gratulálok

  Külön köszönet Cartmannek hogy lefordította 🙂

  Üdv: otony

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Cartman

  A következő kiadásig, ami nyárra várható, várnotok kell a magyar verzióra.

  Hi Robert!

  Thank you for the translation. I’ll be sure to include it in the next update, which will be released in the summer. I’ve also read the review and I find it great! Thank you for your and dirtywindows’s support, I appreciate it.

  Greetings,
  Károly

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of ImeeEdition

  Helló!

  Hát én átnéztem az egész honlapot, meg a programfejlesztő honlapját is, de a magyarosítást nem találtam. Segítség! 🙂

  Tetszik (0)
  • Profile photo of reEnd

   Pedig a cikkben kétszer is szó van róla, hogy magyarul nem tud:
   „Még nem esett szó a beállításokon belül a General fülről. Itt állítható a program nyelve (magyar nincs)…”
   „Magyar fejlesztő nevéhez kötődik a program fejlesztése, így talán kicsit meglepő, hogy pont magyarul nem tud. ”

   Amit @Cartman csinált fordítást, arról a kommentek között van szó:
   „A következő kiadásig, ami nyárra várható, várnotok kell a magyar verzióra.”

   Tetszik (0)
 8. Profile photo of Criosphinx

  Egy kis segítséget szeretnék, ha valaki esetleg használ Rainmeter-t, az “enigma” skin csomagjában lévő időjárás app nem tud helyszínre keresni, fogalmam sincs milyen fájlal akar kapcsolódni a netre, tanuló módban kapcsolódik de nem tanulja meg végleg!
  Amikor vissza váltok újra blokkolva van, hiába kerestem a kapcsolatoknál hogy mit blokkol de nem lettem okosabb.
  Másik kérdésem hogy a kapcsolatoknál a “system” és valami “Idle” nevezetű állandóan ugye itt blokkolva van, de alapértelmezetten ezek ki vannak engedve Tinywall nélkül, mire jó ez?
  mert ezeket hozzá sem lehet adni mert nem tartozik hozzájuk fix fájl, van ebből valami hátrány hogy ezeket fogja?
  Az “svchost” is alap blokkolásra kerül, mi a hátránya a blokkolásának?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Criosphinx

  Közben megtaláltam:
  users/név/documents/rainmeter/skins/enigma/@resources/addon/FindWOEI
  valahogy hozzá adta mégis a tanuló mód, csak kis késéssel.
  A többi kérdéseim még aktuálisak, nem vagyok túl jártas a kapcsolatokban 🙂
  kiegészíteném még ezekkel:
  Pingable local machine
  VPN L2TP/IPsec
  VPN PPTP
  Windows remote assistance
  Windows remote Desktop
  Azt hiszem a routerbe is vannak olyan VPN-ek a biztonságnál és engedélyezeve van.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of ultim

  Sziasztok,
  Ma kiadtam a TinyWall egy új verzióját, amely már magyar fordítást is tartalmaz, nem kis hála Cartman-nek ez ügyben. Aki korábban azt tapasztalta, hogy a TinyWall a beállításokat illetően néha “feledékeny”, annak mindenképpen érdemes ezt a verziót kipróbálni. Meg aki Win8-t használ annak is. Meg a sok-sok javításnak köszönhetően, igazából mindenkinek 😉
  http://tinywall.pados.hu

  Beregisztráltam az oldalra mint láthatjátok, kérdésekre szívesen válaszolok.

  Tetszik (2)
 11. Profile photo of otony

  Gyorsan fel is tettem csak a kíváncsiság kedvéért 🙂
  A telepítés még angolul megy :)1 -3 képek
  De mihelyst elindul a program automatikusan magyar kezelő felület fogad :)4-5 képek
  És végül de nem utolsó sorban az utolsó képen ott díszeleg Cartman neve 😀

  http://i.imgur.com/ZKD7Mpb.png
  http://i.imgur.com/iucDRxO.png
  http://i.imgur.com/U7AHzeq.png

  http://i.imgur.com/rnKaklX.png
  http://i.imgur.com/DgAX4y0.png

  http://i.imgur.com/0jrB98i.png

  Köszönjük a fejlesztőnek és Cartmannak a munkáját

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of kmukli

  Egyrészt ultimnak, másrészt a többieknek is szól a kérdésem, most próbálgatom a Tinywall-t eddig nagyon tetszik, bár avast mellett használom és nagyon zavar hogy az avast local proxy alapú működése miatt ha kiengedem az avastot egyes alkalmazásokat nem tudok hatékonyan letiltani (pl IE, ami szerintem innentől erős biztonsági probléma). Bár évek óta megelégedettséggel használom az avastot, nem ragaszkodom hozzá, szóval tudnátok olyan lehetőleg ingyenes víruskeresőt mondani, amivel szépen működik a Tinywall, és lehetőleg nem noname? (Személy szerint pl Panda Cloud és Comodo nyitásból kilőve, lehetőleg jó lenne valami virusbulletin teszteredmény is). Nem flamewart akarok indítani, csak mások tapasztalataira vagyok kíváncsi.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of kmukli

   Kicsit utánaolvastam a problémának, úgy tűnik a Web-védelmek local proxy alapú megvalósítása nagyon elterjedt a víruskeresők közt, lényegében csak a NOD32-ről olvastam hogy nem ezzel a módszerrel él…
   http://forum.avast.com/index.php?topic=99617.0
   https://forums.comodo.com/firewall-help-cis/comodo-firewall-and-avast-7-t82382.15.html
   http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=320638
   Hát további tapasztalatok kellenének, de eddig úgy tűnik, az is megoldhatja a problémát, ha az avast Web védelem beállításaiban a Kizárások közé felvesszük a letiltani kívánt böngészőt majd megadunk rá egy tűzfalszabályt amivel letiltjuk. Vagy az avast fórumán található egy link egy parancssoros eszközre amivel letiltható az avast webvédelmén keresztül minden kommunikáció, kivéve a megadott kivételek:
   http://forum.avast.com/index.php?topic=99617.msg794643#msg794643
   (második link, az első nem él). Vagyis ezzel pont fordítva, az engedélyezni kívánt böngészőt kell megadni neki, és az avast fogja tiltani a többit. Véleményem szerint egyik sem kielégítő megoldás, szóval várom mások tapasztalatait…

   Tetszik (0)
  • Profile photo of ultim

   Sajnos nem emlékszem hogy melyik, de valamelyik komolyabb vírusírtónak olyan volt a webvédelme, hogy más webvédelmekkel ellentétben nem okozott ilyen problémát. Lehet pont a Nod32 volt, ha te azt mondod arról ezt olvastad. Ki fogom próbálni az egyik virtuális gépemen és visszajelzek itt a hozzászólások közt, de egy picit várnotok kell rá, mert ezt nem tudom most rögtön megtenni. Mindenesetre a Nod32 nem egy rossz antivírus, szal ha azzal működik, akkor sztem megvan a megoldás. A probléma csak, hogy nem ingyenes.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of ultim

   Ellenőriztem, az ESET Nod32 webvédelme nem akad a TinyWall-lal. Így tehát más webvédelmekkel ellentétben ennél a vírusírtónál továbbbra is minden program külön-külön szabályozható marad.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of kmukli

    Köszi a gyors választ! Mentségére szóljon a Tinywallnak (és a Windows tűzfalnak is), hogy lényegében minden tűzfal ezzel a gonddal küzd (már ha nem egy security csomag része, nyilván egy avast Internet Security-ban lévő avast tűzfal belelát az avast webvédelmébe, de például ha avast víruskeresőt és az agyonajnározott Comodo-t használjuk egymás mellett a Comodo ugyanúgy nem fog belelátni az avast webvédelmébe, így nem tudja külön szabályozni sem az azokat használó alkalmazásokat).

    Nem örülök annak hogy nincs más csak a NOD32 (mint antivírus nincs vele bajom, sőt), kicsit kutakodok majd egy elfogadható ingyenes megoldás után (szvsz olyan ingyenes víruskergetők amiknek nincs webvédelme, nyilván nem küzdenek ezzel a problémával, tehát Avira Free vagy AVG (javítsatok ki de úgy emlékszem nincs webvédelme), vagy az MSE mellett ez a probléma nem áll fent…) Egyébként nem volt még időm komolyabban megnézni vajon avast! konfigurálható-e úgy hogy elfogadható legyen, még lehet hogy az is megy…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ultim

    A webvédelmek, már ha akadnak, csak bekapcsolt állapotban akadnak. Szal nem kell olyan vírusírtó után nézned, aminek nincs webvédelme. Példaként ott az avast, ha kikapcsolod a webvédelmét, ismét minden alkalmazás külön-külön kezelhető a TinyWall-lal. Ekkor persze lemondasz az avast webvédelméről, de a többi funkciójáról nem (fájlrendszer védelem, realtime figyelés, stb.). Szal ha nem ragaszkodsz a webvédelemnhez, igazából bármelyik vírusírtót felrakhatod.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of kmukli

    Nos még mindig nem sok időm volt tesztelgetni, de a hetekben (hónapokban??) mindenképp újra fel kell építenem az otthoni rendszert így sok lehetőséget kipróbálok (addig legalább gyilkolhatom a jelenlegit).
    Eddig a korábban már linkelt webshieldfilter volt a nyerő (csak sajnos az avastos fórum linkje nem jó, valami hiba csúszott a gépezetbe, így belinkelem direktbe: http://public.avast.com/~rypacek/avast/webshieldfilter.exe ). Ezzel beállítható a webvédelem modul fehérlistája, minden más programot blokkol. Így persze nem tudom például a böngészőket egyenként és portonként/protokollonként szűrni, de legalább nem történhet meg h valami böngészőnek kiadva magát felmászik a netre és az aktívan használt böngészőben megmaradna a webvédelem is. (Webfejlesztés miatt mindig fent vannak a major böngészők, de hétköznapi használatra csak egy kell a többi ne másszon fel netre, végső soron csak ezért körülményeskedek a tűzfallal).

    Tetszik (0)
 13. Profile photo of kmukli

  Ja igen, Windows 8.1 támogatás várható? Vagy lehet egyáltalán tudni már hogy abban változik-e valami a tűzfalat illetően?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of otony

   Szia kmukli

   Szerintem minden további nélkül támogatja a WIN8.1-et mert az első hozzászólásban ezt írta Cartman

   ” Jelentem Windows 8 kompatibilis! Most teszteltem le “

   Tetszik (0)
  • Profile photo of ultim

   Win8.1-gyel még nincs tapasztalatom, és más felhasználótól sem kaptam visszajelzést, hogy működik-e a TinyWall-lal. Mindazonáltal már olvastam a 8.1-ben lévő API és programozói változtatásokról, és azok alapján semmilyen problémát nem látok. Ergo elméletben a TinyWall teljesen Win8.1-kompatibilis.

   Biztos ami biztos, majd valamelyik nap letöltöm a Windows 8.1 Preview-t és kipróbálom rajta a TinyWall-t, de nem számítok semmilyen problémára.

   Tetszik (0)
 14. Profile photo of Cartman

  Frissítettem a cikket, a képeket is kicseréltem szép magyar verzióra 🙂

  Ultim, néhány észrevételt, ha megengedsz…

  A magyar verzióban a gombok/feliratok szövege néhol nem fér rá az adott vezérlőre, emiatt levágásra kerülnek. Ez néhol nem csak esztétikai hibát okoz, mint az alábbi képeken is látható:
  http://i.imgur.com/d4jjKMR.png
  http://i.imgur.com/QCdhlpT.png

  A régi verzióban a tálcaikon helyi menüje legfelül mutatta az aktuális üzemmódot is. Ez a funkció úgy látom kikerült az új verzióból. Mivel az ikon maga is mutatja, ha nem normál módban vagyunk, emiatt ez nem túl zavaró, viszont kicsit inkonzisztens, hogy normál módban nem a normál mód ikonját (zöld pajzs) veszi fel a tálcaikon.

  Friss telepítés után nagyon sok olyan elemet látok a blokkoltak listáján, amiről nem tudom megállapítani mik lehetnek.
  http://i.imgur.com/GNm7jXt.png
  Valószínűnek tartom, hogy ezek közül sok teljesen ártalmatlan. Mit javasolsz, hogyan, mi alapján döntsem el, engedélyezzem-e őket. A beépített keresők az ilyen általános nevű (system) dolgokkal nem sokra mennek sajnos.

  A blokkolólistákról bővebb infót kaphatunk? A FAQ sajnos elég szűkszavúan fogalmaz ezzel kapcsolatban.

  Köszi a válaszokat és a segítséget! 😉

  Tetszik (0)
  • Profile photo of ultim

   Helló Cartman, ismét kösz még1szer a magyarosítást. A szöveghelyek méretét majd javítom, de most csak emiatt nem fogok egy új verzót kiadni. Majd a következő frissítéssel együtt javítok néhány ilyen UI rendellenességet.

   Ami eltávolításra került, az nem az aktuális üzemmód kijelzése, hanem a Windows által felismert hálózati zóna megjelenítése. Az ehhez kapcsolódó funkció (nem maga a kijelzés, hanem a tűzfalszabályok automatikus váltása) nagyon sok embert megzavart, így, valóban, ennyivel szegényebbé tettem a programot. Más funkcó azonban nem került eltávolításra.

   A gépeden blokkolt kapcsolatokról nem sokat tudtam kideríteni. Mind a 0-ás folyamathoz jöttek volna, ami azt jelenti, hogy valami kernel-szintű kód TCP-kapcsolata lett blokkolva. Nem feltétlen kernel, lehet pl. driver is. Ennél többet nem tudtam meg, rákerestem a google-ben néhány IP-címre és portokra is, de ezekről portokról nem találtam semmit, az IP-címek meg mind (amiket megnéztem) magyarok és ártalmatlannak tűntek. Mindezek ellenére azt ajánlom, amíg minden más működik a gépen, addig ne engedélyezd ezeket a kapcsolatokat.

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of Monk

  Nálam a telepítés után a tálca menüben nincs Rendszergazda mód!
  Erre szeretnék megoldást találni!

  Köszönöm!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Monk

  Köszönöm a választ, megnyugtatónak tűnik :), de mivel nem vagyok informatikus
  adódik a kérdés, hogy mikortól fog rendszergazdaként futni? Átlag felhasználóként kérdezem, a gépen nincs több felhasználói fiók csak a rendszergazda (én)!
  Előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Monk

   Bocs, de úgy tűnik többször kellett elolvasnom, hogy megértsem 🙂
   Tehát, a rendszergazda mód ikon csak akkor jelenik meg, ha nem rendszergazdaként vagyok bejelentkezve.
   Ha, amint írtam eleve rendszergazdaként ügyködöm, akkor nem jelenik meg ez az ikon, mert felismerte a felhasználói fiókot, így minden ebben a módban történik, ezért nincs szükség egy külön ikonra.
   Remélem most érthető voltam, még saját magamnak is 🙂 és nem kell feleslegesen raboljam magyarázatokkal az idődet!

   Tetszik (0)
  • Profile photo of ultim

   Nem a fiók számít, hanem a fiókban megszerzett jogosultságok. A Windows Vista óta a UAC-nak köszönhetően a programok akkor is futhatnak rendszergazdai jogosultságok nélkül, ha rendszergazdai fiókban vagy. A TinyWall úgy lett megírva, hogy csak akkor kínálja fel a rendszergazdai mód megszerzését, ha még nem olyan jogosultságokkal fut. Gondolom azóta már indult újra a géped, és magad is tapasztaltad, hogy most már nálad is megjelenik erre a gomb a tálcaikon menüjében. Kipróbálhatod nyugodtan, ha rákattintasz és ezzel rendszergazda-módba váltod a TinyWall-t, megint el fog tűnni az opció a következő újraindításig.

   Tetszik (0)
 17. Profile photo of NetOwner

  Windows 8.1 pro 64bit-re feltettem. Eddig a “feledékenységen” kívül, semmilyen hibát nem tapasztaltam. Ez is eddig egyszer fordult elő, hogy vissza állt normál módba a tanuló módról. Szerintem jó megoldás, könnyen kezelhető és áttekinthető. Gratulálok hozzá!!

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Szala-i

  Nagyon tetszik, egyszerű és gyors és ami a legfontosabb átlátható és tényleg csak azt enged ki és be, ami meg van engedve. Az oldal nélkül sosem találtam volna meg, köszönöm! 🙂

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of TOM_77

  Nekem is bejött a program. A Comodo Leak teszten 340/320 pontot ért el, azért ez nagyon jó eredmény.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of sunset

  Sziasztok.
  Feltelepítettem a progit-tetszik.
  Viszont sehogy nem tudom a frissítéseket lekérdezni.
  Ha megpróbálom a válasz: A frissítő szerver nem elérhető.győződj meg róla,hogy a TinyWall
  rendelkzik-e engedélyezett internetkapcsolattal és próbáld meg újra.
  Tudomásom szerint mindenhol engedélyeztem a TinyWall-nak minden elérést de mégsem működik
  a frissítő szerver elérése.Mit csinálok rosszul,vagy mit nem engedélyeztem megfelelő módon.
  Előre is köszönöm a válaszokat.

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of vanpersie10


  Hali!
  Blokkolja a windows update-et hogy engedélyezzem azon kívül ami a képen látható?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Vackor

  Köszönöm a programokat, a 360-t és társait, és a TinyWallt! Esteleg valakinek van használati tapasztalata sever 2012 r2 alatt?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Windy

  Sziasztok,

  Kipróbáltam és szuper, csak két dolgot nem tudok megoldani.
  Egyik a google talk-ot betettem a whitelist-be korlátozás nélkül és be is tud jelentkezni, de egy pár perc után kidobja hogy adjam meg a proxy nevet és jelszót. De eddig erre nem volt szükség, mert automatára volt állítva, tehát a progi telepítése előtt nem volt vele gond.
  A másik a Serviio progi, ami szintén a gtalk-hoz hasonlóan korlátozás nélkül adtam hozzá. A TV látja is a serviio-t és le is játsza a kiválasztott filmet, de film nézés közben kb 5 perc után egyszer csak azt mondja hogy az eszköz nem található és kilép, ha ujra megnyitom a TV-n a serviio-t akkor újra tudom nézni, de egy idő után meg kidob és így tovább… ez végtelen ciklus 😀 (ja és Win 8.1 Pro-n használom)

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Jenne

  Üdv,
  Tudom nagyon amatőr a kérdésem, de nálam Win8.1 van és azon Kaspesky Antivírus. A KAV elviseli ezt a programot? És már hiba nélkül megy win 8.1 alatt is?

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Jenne

  Újra én. Feltettem a gépre de több gondom is lett.
  Windows 8.1 64 bit.
  1.Nincs a Tálcán (az értesítési területen sem!) a program ikonja.
  2.Nincs frissítés azóta mert a windos jelzi, hogy nem elérhető a WU. Miután eltávolítottam ezt a programot, megszűnt ez a hiba. Újra visszatettem és újra előjött. Annak ellenére, hogy a Speciális kivételeknél ott van előtte a pipa!
  3.Kaspersky Webvédelme állandóan figyelmeztetéseket dobál azóta. Én személy szerint jobban megbízok a Kaspersky védelmében)
  4.Évek óta minden programot a Revo Uninstallerrel távolítok el, de a Revo nem látja a telepített és eltávolítandó programok között!
  Egyelőre ennyi.
  Ment fel helyette a jól bevált Outpost Firewall Pro

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Brixbrax

  Elképesztően jó program. Eddig a Windows Firewall Controllt használtam, ez sokkal jobb. Win7, 64 bit.

  Tetszik (2)
 27. Profile photo of nagygp

  Jelentem, Windows 10 Pro-n remekül működik 🙂

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of david98

  Sziasztok!
  Elnézést ha nagyon alap:
  A Tinywall felsorolja a nyitott portokat. Ha az van mellette, hogy listen akkor ott nincs adatáramlás?
  Továbbá ha egy program használ egy nyitott portot de nincs a kivétel listámon akkor a nyitott porton keresztül tud kommunikálni?-vagy azt mindenképp megakadályozza a Tinywall?
  Köszönöm!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez