Scatter – Fájl és vágólapmegosztás PC és Android között

Ez a cikk a DirtyWindows közössége által került fordításra. Az eredeti angol nyelvű cikket az addictivetips.com-on találjátok.
A közösségi fordításról bővebb infót itt találsz. Csatlakozz te is a szerkesztő/fordító csapathoz!

Két számítógép között a fájlok megosztása egyszerű, megoszthatod őket helyi hálózaton, használhatsz P2P fájlmegosztót, vagy egyszerűen átmásolhatod őket egy pendrive segítségével. Hasonló a helyzet a számítógép és mobil közötti fájlmegosztással is, de a szövegek (vágólap) megosztása már más történet.

A Scatter egy ingyenes alkalmazás Windows és Android platformra (és hamarosan iOS-re is), ami átfogó megoldást nyújt a fájlok és a vágólap tartalmának megosztására a PC és a mobil között. Az alkalmazás nem csak a P2P alapon történő megosztást teszi egyszerűvé, de szinkronizálva is tartja az adatainkat két vagy több eszköz között.
A Scatter használatának megkezdéséhez telepítenünk kell az alkalmazást mindkét (vagy több) eszközre. Az adatok szinkronizálásához létre kell hozni egy ingyenes fiókot Scatter oldalán. Miután regisztrálsz, egyszerűen jelentkezz be ugyanazzal a fiókkal az összes eszközön, amiket szinkronban szeretnél tartani, és máris küldheted az adatokat. Az első dolgod, hogy keresd meg az alkalmazás Vezérlőpult-i parancsikonját. Itt kiválaszthatod a helyét beérkező fájloknak,a méretét, hogy mekkora vágólap tartalmat fogadhat és szinkronizálhat, valamint hogy mennyi ideig kerülnek megőrzésre a tartalmak az “Inbox” mappában. Itt láthatod a csatlakoztatott eszközöket is.

scatter-sign-in

A “Your Data” fül mutatja a különböző mappáidat, amikből, vagy amikbe a megosztásaid érkeztek. A fájlküldéshez dobd az egérrel a “Source” (forrás) eszközről a bal oldali céleszközre, ezután megosztás automatikusan elindul.

scatter-send-from-desktop

Menjünk most az Android alkalmazásba. Bejelentkezés után, érintsd meg a mínusz fülecskét, amely megnyitja a fiókot és felsorolja azokat a címkéket (könyvtárakat), amik a PC alkalmazás esetében is elérhetőek. A fájlok és adatok az adott mappából szinkronizálódnak az összes eszközödön, de elérhetőek lesznek az “In Box” mappában is.

pkXt0lj

Amennyiben adatokat szeretnél szinkronizálni az Android készülékeden, nyisd meg az alkalmazások menüben a Skatter app-ot és érintsd meg az “Add” gombot. Válaszd ki, mit szeretnél küldeni a számítógépre, és az fogadja automatikusan. A szövegek szinkronizálása a vágólapról a különböző eszközökre automatikus, nincs más dolgod, mint a Scatter-t futtatni a háttérben.

IOkBzc3

A Scatter-rel szinkronizálhatod az SD kártyán lévő adatokat is a számítógépre, de ebben az esetben valószínűleg nincs a kártya teljes tartalmára szükség. Ha korlátoznád hogy mennyi adat és milyen típusú fájlokat szinkronizáljon, érintsd meg az SD kártya gombot a Scatter kezdőképernyőjén. Itt kezelheted, hogy mennyi helyet használjon az alkalmazás az SD-kártya szinkronizálásakor a számítógépeden. Ennek a beállitásait a “Mobile File sync limit” gomb alatt találod.

7B3DS7k

Ingyenessége ellenére az alkalmazás nagyon meggyőzően működik mindkét platformon, lehetőséget biztosítva a felhasználónak arra, hogy mikor, mennyit és meddig szinkronizáljon.

Az alkalmazás letölthető a Play Store-ból, a Windows-os kliens pedig a következő linkről: klikk…

A fordítást és a korrektúrát köszönjük Classy-nak és további három tagunknak 😉

1 komment érkezett ehhez a poszthoz

Szólj hozzá a cikkhez