Hogyan távolítsuk el a Windows 8 szinkronizálási adatait

Ez a cikk a DirtyWindows közössége által került fordításra. Az eredeti angol nyelvű cikket a technize.net oldalán találjátok.
A közösségi fordításról bővebb infót itt találsz. Csatlakozz te is a szerkesztő/fordító csapathoz!

A Windows 8 egyik nagyszerű funkciója a Beállítások szinkronizálása, amellyel szinkronizálni lehet minden személyes beállítást és adatot a Windows 8-at futtató számítógépeink között. Mindez a SkyDrive segítségével történik, amely integrálva van a Windows 8-ba.

Ha a szinkronizálást szeretnénk használni akkor egy Microsoft fiókra van szükségünk, mert helyi profillal ezt nem tudjuk megoldani. Mivel a Microsoft fiókhoz tartozik a SkyDrive is, ezért ingyenes tárhelyünk is van SkyDrive-on keresztül.

Ha engedélyezzük a szinkronizálást Windows 8-on, akkor minden személyes beállításunk tárolódik a Microsoft online szerverein is. Amikor bejelentkezel ugyanezzel a profillal egy másik Windows 8-at futtató PC-n ( vagy egy esetleges újratelepítés után), akkor letöltődnek a személyes beállításaid és adataid erre a gépre is.

Tehát milyen beállításokat tárolnak a szerveren?  Az általad kiválasztott színeket, témákat, nyelvi beállításokat, a böngésző előzményeket és a kedvenceket, valamint a Windows Store alkalmazás beállításait.

Szinkronizálási beállítások testreszabása

A szinkronizálási beállítások testreszabásához, menj Windows 8 keresősbe (WinKey + Q), és írd be hogy “Beállítások Szinkronizálása”.

Fordításszerkesztő - Translator Toolkit - Google Chrome_2013-06-30_19-08-48

A Beállítások alatt kattints a “Beállítások szinkronizálása” fülre. A következő képernyőn kedved szerint kapcsolgathatod ki- és be a kívánt funkciókat:

Fordításszerkesztő - Translator Toolkit - Google Chrome_2013-06-30_19-10-35

 

 

A szinkronizálás leállítása

Ha valamilyen oknál fogva le szeretnéd állítani a szinkronizálást a profiloddal és a beállításaiddal, akkor a “Beállítások szinkronizálás ezen a számítógépen” opciónál állítsd át a csúszkát “Ki”-re.

V6MmfOO

A szinkronizációs adatok végleges törlése a Microsoft szervereiről

Ha végül úgy döntesz, hogy az összes adatot törölni szeretnéd a felhőből, akkor kövesd az alábbi lépéseket. Sok oka lehet annak, hogy el akard távolítani a szinkronizációs adatokat, mint például a sérült beállítások, vagy szeretnél helyi Windows 8 profilra váltani a Microsoft fiók helyett, stb…

Amikor leállítod az az adatok szinkronizálását, a legtöbb adat törlődik a felhőből, míg bizonyos adatok még mindig megmaradnak. A teljes törléshez, kattints erre a linkre, és jelentkezz be a Microsoft fiókodba.

Ez elvezet a “Személyes beállítások törlése a felhőből” oldalra. Kattints az “Eltávolítás” gombra a lap alján, hogy minden adatot törölj a felhőből. Felhívjuk figyelmedet, hogy ez nem befolyásolja a beállításokat a helyi számítógépen. A beállítások a számítógépeden érintetlenek maradnak.

Személyes beállítások törlése a felhőből - Google Chrome_2013-06-30_19-13-51

A fordítást és a korrektúrát köszönjük Georg1136, Nabuka és még egy tagunknak.

 

2 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of Félix

    “Kattints erre a linkre” kattintás nélkül, bejelentkezve a Microsoft fiókomba, hogyan tudom kitallózni az oldalt? Tk. végig böngésztem minden beállítást, de nem találtam meg. Hova rejtették el?

    Kösz, előre is a válaszokat!

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez