Windows 8 frissítése Windows 8.1-re lépésről lépésre [frissült!]

Az alábbi leírás a jogtiszta, megvásárolt és más módon megszerzett Retail kulccsal aktivált Windows 8 operációsrendszerünk frissítési folyamatát hivatott bemutatni és nem feladata az egyéb módon aktivált (VL-kiadás) operációsrendszerek upgrade megoldásait tárgyalni, arra az oldal egyéb részei, cikkei kínálnak megoldásokat!

Figyelem: a Windows 8.1-re frissítés feltétele, hogy az előző rendszerünkön telepítve legyen minden aktuális Windows frissítés!

Telepítés folyamata (A képek megnyitásához kattints rá!)

1./ Nyissuk meg a Kezdőképernyőt, majd kattantsunk az Áruház alkalmazásra, ahol az alábbi kép fogad bennünket, kattintsunk rá,

WinUpdate

mielőtt azonban folytatnánk, meg kell jegyezni, hogy azok a felhasználók, akik nem találják az Áruházban a Windows 8.1 ingyenes frissítési lehetőségét, azoknak ajánlott a Microsoft alábbi megjegyzéseit figyelembe venni:

„A Windows 8 bizonyos kiadásai nem támogatják a Windows 8.1 rendszerre történő ingyenes frissítést. Ezek a szolgáltatások a következők:

 • Windows 8 Enterprise
 • A Windows 8 Pro olyan kiadásai, amelyeket a vállalatok KMS-aktiválással telepítenek
 • A Windows 8 olyan kiadásai, amelyek telepítése MSDN ISO-fájllal, aktiválásuk pedig több aktivációs kulccsal történik

Ha ilyen kiadást futtat, akkor nem telepítheti az ingyenes frissítést Windows 8.1 vagy Windows RT 8.1 rendszerre az Áruházból.

Ha a Windows 8 rendszert MSDN ISO-fájllal telepítette, akkor esetleg telepíteni tudja a Windows 8.1 rendszert egy hasonló ISO-fájllal az MSDN. webhelyről.”

Egyéb esetekben, hogy a frissítési alkalmazás az Áruházban megjelenjen, töltsük le a Microsoft oldaláról a „Frissítés Windows 8 rendszerhez (KB2871389)” fájlt a Windows megfelelő kiadásaihoz!

x86

http://www.microsoft.com/hu-hu/download/details.aspx?id=40076

x64

http://www.microsoft.com/hu-hu/download/details.aspx?id=40098

Figyelem: a fenti megoldás nem minden esetben és Windows kiadásnál garantált a sikerhez!

 

2./ Miután az Áruház Windows frissítése alkalmazást megnyitottuk az alábbi opciót látjuk

Win 8.1 update1

Ebben a szakaszban eldönthetjük, hogy letöltjük és telepítjük a frissítést, vagy későbbre halasztjuk, mert a művelet cca. 35-50 percet fog igénybe venni. Amennyiben úgy döntöttünk, folytatjuk, kattintsunk a Letöltés opcióra.

3./ A Letöltés és Telepítés együttes folyamata elindul!

Win 8.1 update2

A gép a letöltés és telepítés után többször újraindul, telepíti az Alkalmazásokat, Eszközöket, majd a Számítógép-beállításokat, Néhány további dolog beállítását…stb. Türelmesen ki kell várni a művelet végét, mert nem egy gyors folyamat!

4./ A telepítés végén el kell fogadni a Licenc-feltételeket, a frissítés azonosítja a Microsoft, illetve más e-mail fiókot a jelszó beírása után, és ismét elindul a szokásos Alkalmazások telepítése, mint egy új operációsrendszer telepítéskor! A folyamat legvégén szinte minden beállításunk, telepített programunk és alkalmazásunk hiánytalanul megtalálható és a Vezérlőpultban az alábbi kép fogad,

Folyamat vége

lentebb pedig ez.

Képkivágás

Végszó

Miután mindennel végeztünk és megállapítottuk, hogy az aktiválás rendben van, nyissuk meg a Vezérlőpultban Windows Update menüt és az új rendszerünket azonnal frissítsük az időközben megjelent 35 MB méretű állománnyal. A frissítés után végre birtokba vehetjük az új, illetve „felújított” operációsrendszerünket és áttekinthetjük a változásokat, az új alkalmazásokat!

Jó munkát, sikeres telepítést és természetesen gondtalan, hibamentes használatot kívánunk!

40 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of xors

  A kérdésem csak az, hogy aki KMS-aktiválással telepítette a windows 8-at az mit tud tenni, hogy wndows 8.1-e legyen? Csak a rendszer újratelepítése játszik?

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of MackoLaci

  Olyan jól felújította, hogy a bejelentkezés után fekete a képernyő, nem történik semmi, a feladat kezelőt elő tudom csalogatni, de közben hibaüzenetet kapok, hogy valami hiányzik az Windows.UI.Immersive.dll fájlból, és fogalmam sincs mi a bánatot csináljak. Nincs valami ötlet?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Tom Nyitrai

  Érdekes, hogy a microsoft nem bizosít a 8.1 hez képfájlt a tiszta telapítéshez, csak a sima 8 ashoz adnak arravaló hivatkozással, hogy ez csak frissítés. Hiába van megvásárolt szoftverem.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Tidzsi

  Sziasztok! Sikeres telepítés után ismét előjött egy nagyon zavaró hiba. Jobbklikk használatakor elszáll az explorer! Tudtok erre valami javítást? köszi.Tidzsi

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Az “ismét” azt jelenti, hogy frissítés előtt is létezett a hiba?

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Tidzsi

    Valóban azt jelenti, először akkor jelentkezett amikor még a W8-at telepítettem, egy új SSD-re. Nem tudtam a hibával mit kezdeni, majd egy microsoft frissítés után ez a hiba megszűnt. Sajnos nem tudtan behatárolni, hogy melyik frissítéssel javult meg, de örültem neki, hogy eltűnt a hiba. Nos, most ismét itt van a rendszerben. A 8.1-re frissítéskor semmilyen telepítési hiba nem jött elő, igaz, hogy lassan, de rendben lefutott. A hiba továbbra is fenn áll, sőt most azt tapasztalom, hogy egyébb más programok is elszállnak. A Soluto programmal látom, hogy az”angyalka” viszi az örök mezőkre!

    Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tidzsi

  Még annyit pontosítanék, hogy W8 Pro a rendszer, legális kulccsal.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Tidzsi

  Köszi a tippet, letöltöm és próbálom! Jó éjt!

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of phoenix1

  Sziasztok!
  Ha ezt letöltjük:
  http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=271128
  Akkor muszáj telepíteni is egyből vagy későbbre ki írhatjuk lemezre is!
  Vagy egyáltalán le lehet e tölteni bootolható iso-ba???
  Ha pld Win.8.1 Enterpise van feltelepítve és megadok egy hivatalos Pro kulcsot akkor a Pro verziót le tudom úgy tölteni iso-ba,hogy később kiírjam lemezre?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of marto

  sziasztok ,letöltöttem telepitette a rendszer és most meg csak fekete képernyőm van már fél orája .
  pedig még biztonsági kodot is kaptam a microsofttol mi a probléma??

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of desqe

  Üdvözletem!
  Nekem sikerült lefrissítenem a laptopomat windows 8-ről 8.1-re. A windows 8 már gyárilag telepített volt a laptopra (samsung). Szépen be is tölt mindent,úgy látszott működik minden. Sajnos használat közben jelentkeztek problémák bármelyik böngészőt nyitom meg a reakció a következő: megnyilik és nem tölti be a kezdőlapot, csak pörög a kis kék kör és semmi, másik böngészővel is probálkoztam de semmi eredmény. Wifivel kapcsolódok, internet van, mert a WOT online megy és lehet vele játszani.
  Továbbá a jobb alsó sarokban ira a piros x-et, hiogy valami baj van, rákattintok és írja, hogy a windows defender és a Norton Internet security ki van kapcsolva, mikor bekapcsolnám semmi reakció….
  Szeretnék segítséget kérni, mert újratelepíteni nem akarom.
  Válaszát előre is köszönöm!! Roland

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of gegee

  Sziasztok!

  Ma, vagy holnap frissíteném a 3521-es laptopon a win 8-at 8.1-re. Az a kérdésem, hogy ha készen van a frissítés (áruház), akkor a 8.1-es drivereket is fel kell rakni,ha igen akkor milyen sorrendben?
  Annyit tudok, hogy előbb az intel vga, majd az amd.
  A frissítéshez szükséges online fiók?

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of ratobi

  Sziasztok!
  Lehet nem jó helyen kérdezem, de már megőrít!
  Hol lehet a zárolási képernyőt kikapcsolni a 8.1 -nél?!?!

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of SIMoS

  Sziasztok, olyan problémám lenne, hogy egy éves laptopomon gyárilag volt win 8, na mármost hdd probléma miatt volt februárban garanciával szervizben, ahol újra rakták a gépet és új winchestert is kapott. Visszajöttem Angliába és kb márciusban lefrisítettem win 8.1-re na mármost olyan problémák jöttek elő, amik eddig nem voltak, mint pl: a kezdő lapról akármit megnyitok egy pillanatig alulról felugrik majd kidob az asztalra, alul a tálcán látni lehet, de nem lehet megnyitni, pl áruház, időjárás, térkép, pénzügyek meg minden, és ami rosszabb az a BEÁLLÍTÁSOK, Eszközök. Előre is köszönöm a válaszokat.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of zozoka

  Sziasztok.
  Azt kérdezném: Lenovo G500 laptopon ami 64-bites rendszerű. 32-bites windows 8 pro van.
  Letöltöttem a dw-ról a win-8.1-et.Ha frissítem a 64-bites változattal sikerül-e? Vagy újra kell telepíteni?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez