Windows 8.1 telepítő letöltése Windows 8 kulcs birtokában

A napokban megjelent Windows 8.1 frissítés ingyenesen elérhető minden Windows 8 felhasználó számára, azonban csak az áruházon keresztül tudjuk frissíteni meglévő rendszerünket, a Microsoft nem ad külön telepítőt a Windows 8 felhasználók számára, így a (legális) Windows 8 kulcs birtokában lévő felhasználók számára minden egyes újratelepítés alkalmával először a Windows 8-at kell feltelepíteni, majd pedig onnan végrehajtani a frissítési folyamatot az áruházon keresztül (vagy esetleg beszerezhetik a Windows 8.1 telepítőt más forrásból). A Windows 8 telepítési segédlet egy bugját kihasználva azonban lehetőségünk nyílik a már korábban megvásárolt Windows 8 kulccsal közvetlen a Microsofttól letölteni a Windows 8.1 telepítőt!

Először is látogassunk el erre a honlapra, majd kattintsunk a Windows 8 telepítése gombra és futtassuk a letöltött fájlt. A telepítési segédlet első oldalán adjuk meg a Windows 8 kulcsunkat, majd kattintsunk a Továbbra.

2013-10-20 15_45_44-Windows 8 Setup

A következő lépésben elindul a letöltés.

2013-10-20 15_48_01-Windows 8 Setup

A letöltés elkezdtével zárjuk be a Windows 8 telepítési segédletet, majd menjünk vissza a Microsoft honlapjára és most kattintsunk a Windows 8.1 telepítése gombra. Indítsuk el a Windows 8.1 telepítési segédletet és itt minden további beavatkozás nélkül elkezdődik a Windows 8.1 letöltése.

2013-10-20 15_50_19-Program Manager

A letöltés befejezésekor választhatunk, hogy telepítjük azonnal, kirakjuk külső adathordozóra vagy pedig telepítjük később.

2013-10-20 16_45_06-Windows 8.1 Setup

A második opciót választva lehetőségünk nyílik bootolható pendrive-ot készíteni vagy elmenteni az ISO fájlt.

2013-10-20 17_10_20-Windows 8.1 Setup

Az elmentett képfájlt később kiírhatjuk DVD-re vagy USB adathordozóra.

2013-10-20 16_46_32-Windows 8.1 Setup

Így könnyen hozzájuthatunk egy Windows 8.1 telepítőhöz és a későbbiekben nem kell minden újratelepítés alkalmával először a Windows 8-at feltelepíteni. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a Microsoft tervezi-e ennek a hibának a befoltozását.

UPDATE:

Időközben trükközés nélkül letölthetővé váltak a lemezképek, bővebben ebben a cikkben lehet tájékozódni.

87 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of reEnd

  Annyi még, hogy ha nem fogadná el a kulcsot, akkor próbáljátok meg begépelni, mert nálam, ha vágólapról illesztettem be, akkor nem fogadta el, csak ha bepötyögtem. 🙂

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of demonlaci

  Nekem semmilyen kulcsot nem fogad el, az írja nem lehet csatlakozni…Még azzal sem amelyikkel már aktiváltam…

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of abissus

  Tökéletes trükk, tökéletes bemutatás, tökéletes letöltés! 😉

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of senkialfonz

  Ügyes megoldás 🙂 És az tuti,hogy ha az így leszedettet elrakom iso-ba és később telepítem akkor nem lesz gond az aktiválással? Az tény,hogy a megoldás működőképes , most jön le felé.
  És köszönöm az infot! 🙂

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tom Nyitrai

  Legális kulccsal nekem is elfogadta. Amúgy meg nagy kib….s a legális felhasználókkal szemben, hogg az MS nem akarja a tiszta telepítést engedni a 8assal rendelkezőknek, maközben a 7es 8asra történő frissítése után nem játszották el ezt, így ez utóbbit tisztán is lehet telepíteni. Számomra ezért is érthetetlen a hozzáállásuk.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of joe55

  Sziasztok,honnan tudom hogy 32 vagy 64 bites telepítőt töltött-e le?

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of joe55

  Hát lehet,de mindenesetre jelentős az eltérés. 🙂

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of senkialfonz

  Igen ,igen már valaki írta a falon h nem megy neki,,,,,:)

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Tom Nyitrai

  Sajnos telepítésnél nem fogadja el a legális 8as kulcsot bár a telepítést továbbengedi. Én nem merem folytatni, mert nem tudom, hogy a telepítés után engedi-e. Tudtok erről valamit vagy valaki kipróbálta már? Ha van okosság, légyszi írjátok meg.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Tom Nyitrai

  A telepítés el akart indulni, én állítottam le.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of summoning

  Én a “szomszédban” vettem retail 8.1 kulcsot. Eleve 8.1-et telepítettem, majd még a hivatalos megjelenés előtt frissítettem is. Most, hogy volt lehetőség a 8.1-et ISO-ban lementeni, lementettem. Ebből az ISO-ból újratelepítettem a beállítások, programok megtartásával. Indításkor kérte a kulcsot, beírtam, elfogadta, telepített, aktivált, minden jól működik.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of MISIKEX

  Egy kérdés: Valaki fel tette már az így letöltött telepítőt? Volt valami gond? Hiba nélküli 8.1 telepítő?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Slice14

  Hali Srácok

  Akkor Én a legális W8 upgrade kulcsommal tudom aktiválni a 8.1 frissen felrakott rendszert is. :R

  És a kinyert ISO-t a Windows7-USB-DVD-tool-al is ki tudom írni bootolható pendrive-ként.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Martin Novák

  Ha jól értelmezem ez semmivel nem nyújt többet mint az msdn-es 8.1 letöltés, mivel ott is generic kulcs aztán az eredeti 8-as aktiváló. Javítsatok ki ha tévedek!

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of Tyler

  Nagyon jó ötlet, hasznos, időt takarít meg. A kérdés már csak az, h a Microsoft miért nem tudatosan tette ezt lehetővé?! SSD-re pillanatok alatt felkúszik a 8-as, de ezzel a metódussal igencsak nő a ráfordított idő, nem beszélve egy HDD-s gépen, ahol a telepítés szintén rengeteg ideig tart. Szedem is rögtön!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Teofil79

  Sikerrel leszedtem a 64 bites 8.1 telepítőt.
  Most viszont kíváncsiságból újra megpróbáltam elindítani a win8 (nem a 8.1) letöltését, de azt írja:

  “Most nem lehet csatlakozni. Ellenőrizze az internetkapcsolatot, és próbálkozzon újra.”

  Akkor most elment a kulcs a levesbe? Ha így van az szívás.

  😀 🙁

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Teofil79

  Tegnap este és ma délután is ezt kaptam, két egymástól független gépen. Még majd próbálgatom és megírom, hogy mire jutottam.

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of

  Sziasztok! Lehet, hogy hülyeséget írok -ebben az esetben elnézést kérek- de nem lehetne valahogyan megoldani azt, hogy akinek sikerült letölteni az ISO fájlt, az feltöltené valahová, hogy onnan le lehessen tölteni? Ugyanis én is ugyanabba a problémába ütköztem mint sokan mások, hogy le szerettem volna tölteni a fent leírtak szerint de folyamatosan azt írja ki, hogy a csatlakozás nem lehetséges, illetve már olyant is írt, hogy a kulcs nem megfelelő. Pedig eredeti, megvásárolt kulccsal próbálkoztam. 🙁

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of apus1080

  “Szerintem nincs akadálya annak sem, hogy feltöltsük…., a x64 kiadást feltöltöm és Séf Bácsi által létesített új topikon kiteszem! ”

  A pontos linket esetleg megtudnád adni? Köszönöm!

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of apus1080

  “abissus írta 2013/10/22
  http://dirtywindows.hu/discussion/topic/windows-8-1/

  Az miből adódik, hogy 600MB-tal kisebb az a telepítő lemez amit feltöltöttél, mint amit le tudnék tölteni (ha nem hivatkozna csatlakozási hibára), ill. a MSDN verzióhoz képest is?

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Teofil79

  Mások is hasonló cipőben járnak mint én, úgy látom. Az nem lehet, hogy aki egyszer leszedte a Win 8.1-et, az többet már nem tölthet le ezen az úton semmit? Ha hülyeséget kérdezek, akkor bocs. A legjobb indulattal sem lennék okosnak mondható a témában.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Teofil79

  Most már teljesen biztos, hogy a kulcsot letiltotta/kiiktatta/kioltotta a rendszer a letöltésből. Ismerősöm szintén eredeti kulcsával azonnal elindulna a letöltés, míg az enyémmel, továbbra sem (0x803d0013 hibakódot dob a logban). Szóval aki letölti a win8 kulcsával a 8.1-et, az utána nagy biztonsággal számíthat arra, hogy többet már nem fogja tudni letölteni az eredeti win8-át sem. :'(

  Aki letöltötte a win 8.1-et akkor utána tudta aktiválni a 8-as kulccsal azért? Onnan remélem nem tilt le. Jól gondolom, ugye?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Tyler

  Vettem mutter gépébe SSD-t, most tenném újra a Windows 8 Pro-t és a 8.1-es lemeznél nem fogadja el a jogtiszta kulcsot. Sima 8-nál elfogadta, így most mégis ezen a módon kell telepítenem 🙁

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Tyler

   Na ez veri intereszting: felment a sima 8, nézem, nincs aktiválva. Aktiváljuk. Beírom a kulcsot, erre írja, h meg lett állapítva, h a kulcs csak frissítésre jó, tiszta full telepítésre nem. Az hogy lehet?! Kb. egy hónapja dobtam fel újra az enyémre a másik kulcsommal :S WTF?!

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Teofil79

    Tudtommal az “akciós” forintért vásárolt Win8 kulcsok upgrade kulcsok, vagyis telepítéskor kellene látni neki a gépen egy már telepített op. rendszert. Próbáld meg esetleg az aktiválás idejére az SSD mögé dugni a régi winyót a telepített rendszerrel.

    Egyébként rokonnak is ilyen “akciós” kulcs van, amivel először aktiválta asztali gépen. Ott később visszatért Win7-re, a 8-at meg feltette egy notebookra. Online persze nem is aktiválta a kulccsal az így telepített win8-at, de telefonos aktiválásnál simán elfogadta. Esetleg ez sem lehetetlen.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Tyler

   Végül megoldódott és a jogtiszta kóddal tudtam aktiválni. Kicsit mókolni kellett vele. Mindenesetre nem értem, h eddig, amikor 2x fullra újratettem, legyalulva a partíciókat és újakat létrehozva, miért működött?! Most meg miért nem?!

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Csaki Peter

    Szia!
    Nekem is simán működött, sikerült a trükkel leszedni a win 8.1 telepítőt, a generic key-el tudtam telepíteni, a problémám az volna, hogy miután feltettem, nem sikerül aktiválnom.
    Eredeti megvásárolt Windows 8-am van, most a frissítés után azt írja, a Windows nincs aktiválva. szerintetek mit tegyek? rákattintok, hogy aktiválás, nem csinál semmit, hogyan és hova írjam be a legális serialt?
    köszönöm szépen.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of reEnd

    @csaki-peter nyitsz egy parancssort rendszergazdai jogosultságokkal, ott futtasd az alábbi két parancsot:

    slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX
    slmgr.vbs -ato

    Az X-ek helyére értelemszerűen a termékkulcsodat írd.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Csaki Peter

    Azt írja már az első sor után, hogy Hiba: 0xC004F025 Hozzáférés megtagadva: A kért művelethez, emelt szintű jogosultság szükséges.
    Pedig csak 1 felhasználóval vagyok belépve én magam, és rendszergazda vagyok a felhasználó profil adatlap szerint is, vagy valami más módon kell rendszergazdaként belépni?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of reEnd

    Nyomd le a Win+X billentyűkombinációt és ott válaszd ki a Parancssor (Rendszergazda) opciót, majd oda írd be.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Csaki Peter

    szuper, köszönöm szépen, így már működik, a rendszer oldalon is azt írja, a Windows aktiválva.
    viszont a Media Centeres bővitőkódot nem fogadja el, érvénytelennek tartja,akkor az már nem használható 8.1.hez? ahhoz újra kell vásárolni a Media Center Edition kódot? :(:(:(
    a másik dolog, hogy nem tudom ez a frissítés mit művelt, de nem működik semmi sem rendesen, pontosan a gép jól működik, de bármelyik csempére kattintok, utazás, levelek, térkép, bármi. egyik sem nyílik meg, mindegyik azt írja : Ez az alkalmazás nem nyitható meg, érdeklődjek a rendszergazdánál a szoftver javításáról, vagy újratelepítéséről. amúgy leszedtem a windows updaterol is mindent, nem értem mi a baja, össze keveredett valami? mert eddig a 8as alatt működtek.

    Tetszik (0)
 24. Profile photo of vagasi feri

  Windows 8 pro 32 bit kulcsa mukodik a 64 bitessel is?

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of dirty.ata

  Sziasztok!
  Korábban elszállt a vinyóm, de ma az itt írtak szerint visszatelepítettem a WIN 8-at (mert ugye sikerült egy Win7-t szerezni és felrakni a vinyó formázás után :).
  Hálás kösz a leírásért.
  A Win 8 termékkulcsom simán elfogadta telepítéskor, DE: a bug, úgy tűnik eltűnt, hiába kezdtem el Win 8 telepítést, majd a leírásnak megfelelően megszakítva áttértem WIN 8.1 telepítésre, a “sima” 8-at telepítette a telepítő. SEBAJ! Majd ha időm (no meg kedvem) engedi, lehúzom a 8.1-t frissítésként.

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of gegee

  Sziasztok!
  Előretelepített win8-as laptopra szeretném majd lementeni (kaptam gyári 8-as dvd-t).
  OEM a licensz, ha kinyerem valamely programmal és a fentiek szerint járok el, akkor ez a megoldás még működik?

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of kabala

  A kulcsot pl. ezzel a programmal is kinyerheted:
  http://dirtywindows.hu/2013/09/08/windows-8-product-key-viewer-1-4-7d/
  Külön program letöltése nélkül is megtudhatod, ha ennek a leírásnak a lépéseit követed:
  http://dirtywindows.hu/discussion/topic/tippek-trukkok-okossagok-windows-8-1-hez/#post-45424

  Azt, hogy mire kell a gyári 8-as dvd azt nem igazán értem.

  A módszer működőképességéről csak a saját tapasztalatod alapján tudsz meggyőződni.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of gegee

  A gyári 8as dvd-t csak amiatt írtam, hogy van..:D

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of janikov

  Már máshol is olvastam ezt a módszert, de nálam minden egyes alkalommal megbukik ott, hogy nem kezdi el letölteni a Windows 8-at, hanem a legális, boltban vásárolt, számlás Windowsom kulcsára azt mondja a Windows8-Setup.exe, hogy “Ezzel a termékkulccsal nem telepíthető a Windows 8 kereskedelmi változata”. Ha meg általános kulcsot adok meg a Windows 8.1 letöltéséhez (pont azt, ami fent is szerepel), azt írja, hogy “Most nem lehet csatlakozni”.
  Van már a legutóbbi hozzászólás óta valamilyen megoldás esetleg?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez