Digitális játékvásárlási tippek

Frissítés: Cikk végén találsz egy leírást hogyan szerezz steam teljesítmény feloldásával digitális pénzt (garantált 1Ł + ingyenes játékmegnyitásért átlag 0,10 font), amit a greenmangaming.com-on vásárolhatsz le bármilyen játékra!


Bevallom nehéz úgy legális vásárlásra buzdító cikket írni, hogy közben a címben dirtywindows szerepel, de néha még ez az oldal is ösztönöz egy-egy termék megvásárlására főleg, hogy ha azt naponta használjuk, és alig kerül többe, mint egy doboz offline élvezeti szer…

Alapok

Fontos leszögezni, hogy a vásárláshoz magától értetődően szükség lesz PayPal-ra vagy bankkártyára. Ne feledd, hogy a banki tranzakció során bizonyos részt lecsippenthet a számláról.
Ha életkorunk ezek használatát nem teszi lehetővé kérjük meg szüleinket a segítségre (természetesen egy-két ötös bemutatásával).
Ezek használata elengedhetetlen és digitális játékvásárlás esetén nincs nála gyorsabb. Figyeljük meg alaposan a valuta értékeket is. Ha elérhető a dollárban történő fizetés lehetősége, jobban járunk, ha nem az eurós helyet választjuk.

 

Steamnél sajnos ez nem lehetséges, területi adottságtól besorolva egy pénznem csoportba oszt minket. VPN és egyéb trükkök alkalmazása pedig bannolást okozhat.

valuta konverterGoogle-be ütve az alábbi sorokat könnyen átszámíthatjuk az értékeket.

Böngészős kiegészítővel már az oldalon megtudhatjuk:

Digitális vásárlásnál természetesen eljuttatunk arra a megállapításra, hogy a dobozos, termékek jobbak és jobban magunknak érezhetjük a megtakarított pénzünkből vett játékot. Magam is ezen a véleményen vagyok. Nincs is szebb ránézni a polcra, ahol sorra állnak a mutatós borítók. Az első kibontás pillanatát nem múlja felül az első játékletöltés, de a legjobb lehetőséget olykor ki kell használni főleg, ha szinte ingyen vagy 75%-os kedvezményekkel találkozunk. Hogy az esetekben melyik éri meg szubjektív döntésünktől függ.
Borítónyomtatásra is vetemedhetünk és a legnagyobb platformoknál már kötelező a biztonsági mentés lehetőségének megléte.
Ezt olvasva alap dolognak számít, de vannak kivételek. Nem mindig lehet több 10GB adatot letölteni.

Hátrány lehet még, hogy aktiválásukhoz  internetkapcsolat szükséges a három óriás disztribúció a Steam, Origin és Uplay rendszerbe. ( Kontra: digitális vagy lemezes? )

Is there any deal

Gyűjtőoldalak

Kezdjük az egyik legjobbal, isthereanydeal.com, mely a bundle csomagos oldalakon (BUNDLES AND SPECIAL STUFF) kívül a nagyobb áruházak piacát is kilistázza akár forint kijelzéssel is.
Jobb oldali oszlopon választhatjuk, a web áruházakat vagy tovább szűrhetjük saját igényünknek: Steam elérhetőség, DLC-k elrejtése stb. Widget alatt beágyazhatjuk az oldalra a kínálatot, amihez részletes leírást ad.
Ha összekapcsoljuk steam fiókunkkal és a kívánságlistára teszünk egy játékot jelezni fog nekünk árzuhanás esetén.
Utóbbi esetében mindig figyeljünk más oldalaknál, mert nagyon sok csalással és lopással szembesülhetünk! Emellett az oldalakon ne mentsük el a kártya adatainkat! Fő a biztonság.

BUNDLES AND SPECIAL STUFF

További oldalak:

Játékcsomagok (szinte) ingyen

A tényleges vásárhelyek előtt vannak kihagyhatatlan akciós csomagok, melyekben több programot kaparinthatunk meg. Legtöbbször indie (garázsjáték nagy kiadó nélkül) játékokkal találkozhatunk, de a legismertebb helyen sok AAA cím mutatkozik meg. Megfizetésükkor támogatjuk a kiadókat, szervezeteket, garázscégeket. Általában egy alap összeg és egy meghatározott is jelen van, mely után kiteljesül a kínálat valamilyen extrával.

humblebundle

A Humble Bundle megérdemli a helyet így elsőnek, mert nem mindennapi kínálatot tett le eddig az asztalra.
Van egy fő csomagja, ami átlag 15 naponként változik és egy heti pakk. Nem mindig szolgáltatja párhuzamosan ezeket.
Nem csak játékokat árusít, hanem olykor könyvet, zenét, vagy akár komédiát is kínálhat. Jószívűségből pedig a játékok zenéjét is megkaparinthatjuk a legjobb minőségű FLAC-ban és mp3-ban. Ezeket az accountunk „My Library” részében érhetjük el.
Többnyire Steam kulcsokat ad, de DRM-free játék ugyan úgy előfordul. Ezeket torrent formájában vagy közvetlen linkről letölthetjük.

Humble Lirary

Fizetéskor szétosztatjuk a jussot az elérhető alapítványok között, támogathatjuk a kiadókat és természetesen magát az oldalt is. Bankkártyás, paypal-ös lehetőségen kívül amazon számlával vagy bitcoinnal is fizethetünk.
Hogy mennyibe kerül mindez? Akár 1$-ba! (kb. 220FT)
Nem minden játékért fizetjük ezt az értéket, hanem a teljes „alap” csomagért. A minimum is tartalmaz nagy címeket, amit például az Origin Bundle során a 21 milliós vásárlásszám is mutat.
Az átlag feletti vásárlásnál (ami 4 és 6$ között kezdődik) további játékokkal lep meg.
Lehetőség van korábban kisebb értékben fizetésnél újra fizetni. Ilyenkor csak a különbözetet kell kiszámolni. Az akciók letelte után már nem vásárolhatunk.
Ezen kívül mostanra már csak steam account hozzácsatolásával kaphatjuk meg a játékokat. Probléma volt korábban, hogy sok nem túl kedves felhasználó továbbadta a kiadott kulcsokat az erre alkalmas fórumokon. GIFT kérésre továbbra is van lehetőség.
Összességében így kell szemet szúrni a wareznak!

IndieGala-n történő vásárlás után pontokat kapsz, amit beválthatsz a nyereményjáték oldalon vagy csökkentheted az áruházban az irányárat. Ehhez a profiloldaladon kell megadnod az accountod linkjét, amit e-mail címre küldött automatikusan a rendszer.

Digitális Áruházak
Hivatalos steam kulcs eladók listája

 

Steam

Legközismertebb vásárlási helyszínek egyike melyet egy klienssel is kiegészít. Heti és időszakos kínálatokat vonultat fel. Mindenképp találkozni fogunk online vásárláskor, így ajánlott jobban utána olvasni a használatának és szolgáltatásának.

Steam

Nagy fejlődéseken ment keresztül 2002-es indítása óta. Bevezette a közösségi rendszert, kitűzőket és szintet is szerezhetünk.
Ilyen volumenű bemutatónál inkább egy videót ajánlok a vásárlás bemutatására:

Mi is az a Steam? – Bemutató és vásárlás oktatás ~ videó

Gamefly
Nagy akciók mutatkoznak meg és szintén font-ot kér, ám olykor ajándékkal is kedveskedik. (ha vásárolsz, kapsz mellé egy másik játékot)
Kártya adatainkat tapasztalatból mondva nem törölhetjük. http://www.gamefly.co.uk/support/gameflydigital/contact linkre kattintva kérvényezhetjük egy barátságos levéllel a törlését.

gamefly

Greenman
A zöld emberke alatt kellemes leárazások vannak. Érdemes áttanulmányozni a leírásokat és az oldalt,mert bizonyos játékoknál GMG Credit-et kaphatunk. Ezt később beválthatjuk további árcsökkentésre vagy egy teljes játékot is megvásárolhatunk belőle.

greenman Végeztével további hasznos oldalak felsorakoztatásával zárom soraimat.

Jó játékot!


 

playfireVirtuális pénz szerzése ingyenes játékokkal

Túl szép, hogy igaz legyen, de jelenlegi témában ez sem lehetetlen!
Akár ingyenes steam játékok futtatási idejéért cserébe kedvezményesen vagy idővel teljesen ingyen vásárolhatunk greenmangaming leárazásai közül. Playfire segítségével egy publikus steam fiók összekapcsolása után a rendszer érzékelni fogja, ha egy játékot előszőr futtatsz, archievementeket szerzel benne. Ezután a greenmangaming.com fiókodba küldi az így szerzett virtuális pénzt. Innentől végig megy a szokásos vásárlási procedúra, kivéve a tranzakciós oldalon saját GMG credit-et kell felhasználnunk.

Béta verzióban van, ami okozhat kellemetlenségeket, főleg szinkronizáció terén. Átlag 1-3 óra kell az érzékelésre, míg a GMG átvitelre 12-24 óra. A már megszerzett teljesítményeket nem számolja.

Lépésről lépésre:
1 Készíts egy steam fiókot: Regisztráció
1. Regisztrálj a playfire.com oldalára. GMG oldalán is bejelentkezhetsz ezzel a fiókkal
2. Csatlakoztasd publikus láthatóságú steam fiókodat (Sing in trough Steam)
3. Várd meg, míg a PF profilodban a Games fülön megjelenik a játékmennyiséged száma vagy nézd meg az egyenlegednél az elfogadást. https://www.playfire.com/a/rewards/own

Naponta jelenik meg az ajánlati időről szóló tájékoztató: https://www.playfire.com/notifications. Ha tudjuk mely teljesítményekért harcolunk a folyamat ismert, de az ingyenes tartalmat kihámozni hosszadalmas.
Erre is van egy gyorsabb megoldás http://steamlessness.appspot.com. Steam profil ID-t megadva várjunk egy percet és frissítsük az oldalt. Kijelzi az aktuális kínálat közül a free-to-play elemeket.

steamprofilID
price

Mire terjed ki az ajánlat?
– játék első alkalommal való játszása
– kinyitott teljesítmények
– meghatározott ideig való játszás (nem találkoztam még vele)

Garantált 1£
– Steam csatolása a profilodhoz
– Hírlevélre való feliratkozás (https://www.playfire.com/settings – Sign me up to the latest Playfire news, exclusive offers and competitions)
playfirefreecredit

Példaként a fenti metódus segítségével nagyobb játékot kaparinthattam meg potom áron. Kiemelkedő eseményeken, játékmegjelenéseken speciális ajánlatokkal szolgálnak. Idővel megtérülnek a ráfordított percek!

 


 

Bónusz

dead space

NYERJ EGY DEAD SPACE STEAM KULCSOT!
+ meglepetés

Nem kell más hozzá, mint hogy kommentben leírod véleményedet a témáról, és hogy jelentkezel a játékért. Sok sikert a résztvevőknek!
Sorsolás a random.org-al történik. Határidő: 2013.11.15.

Eddigi résztvevők:

1. FloW
2. Nem Zoli
3. georg1136
4. laserman
5. Tamás Durgó
6. Tamás
7. badbandi

A sorsolás megtörtént. Szerencsés nyertesünk: @tamas-durgo
Gratulálunk!

Bónuszjáték: King’s Bounty: The Legend 

(köszönjük francomester31 felajánlását)

23 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of FloW

  Remek összefoglaló, köszönöm. A Humble Bundle elnézve lesz egy – két jó fogásom az idén 🙂

  Ui.: Jelentkezem a Dead Space steam kulcs játékba 🙂

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Nabuka

  Még annyival kiegészíteném, hogy amikor a Steam-en akció van, akkor nagyon sokszor amazon-on ugyan azokat a játékokat még olcsóbban lehet megkapni.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Nem Zoli

  Jelentkezem a Dead Space Steam kulcs játékba!

  Én is szerettem nézegetni a CD/DVD borítókat, vagy a játék manuálokat olvasgatni. De most már szinte gyorsabb, és egyszerűbb pl: steamen letöltei és telepíteni a játékokat, mint elővenni a lemezt és onnan felrakni.( meg a lemezmeghajtóm is hangos 😀 )
  A leárazásokról nem is beszélve, remélem most karácsony felé is lesz egy pár akció.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of abissus

  Üdítően hatott ez az írás a sok szakmai cikk között, gratula, szép munka! 😉

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of georg1136

  Szerintem nagyon jó, lényegre törő cikk lett! Még sok ilyet kérünk!

  UI: Jelentkezek a Dead Space kulcsért 😀

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Cartman

  A következő üzleti vállalkozásom az lesz, hogy üres DVD tokokat, meg díszdobozokat fogok árulni online vett (meg letorrentezett) játékokhoz 😀
  Ha ennyire szeretitek nézegetni a polcon a dobozokat, biztos meggazdagszok majd 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of László

  Thx mindenkinek. 🙂 Nem mindenki írta oda, hogy jelentkezik, de reméljük nem így gondolta. Még nincs késő. 😀

  Cartman- vegyél mellé egy jó nyomtatható DVD-t és erre alkalmas eszközt, vagy HP matrica is megteszi. 🙂

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of laserman

  Tetszett a cikk! Én csak a steam-et (ismerem) használtam eddig, úgyhogy meglesem az említett áruházakat.

  UI: Én is jelentkezek a Dead Space-ért! 🙂

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of László

  Figyelem!

  Még 2 nap van a nyereményjáték végéig, de nem fog a Dead Space egyedül árválkodni, ugyan is @francomester31 felajánlott az oldalnak és így Nektek (ajándékba!) játékkulcsokat. Nem humble bundle, desura és steam kliens lesz a platformjuk.
  Sok szerencsét a résztvevőknek!

  Még egyszer köszönjük. (továbbiakban is) 😉

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Tamás Durgó

  Ha minden jól megy, akkor a Steamen rövidesen meg fogom venni az AOE2 HD + kiegészítőt, az egyik kedvenc játékom, ami 2d ellenére nagyon jó.

  Ja és részt szeretnék venni a játékon (Dead Space, de bármi más is jöhet 😉 ).

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Tamás

  Régóta használok Steam-et, egyik barátom adott egy accountot hogy kipróbálhassam, aztán csináltam egyet én is. A Humble Bundle egészen jó oldalnak tűnik, amik most vannak kirakva játékok megragadták a figyelmemet. Egy problémám hogy se PayPal, se banki úton nem tudok intézni ilyeneket, szóval max a boltban szoktam venni játékot. Sajnos nagy kedvencemet, a Command and Conquer 3-at és kiegészítőjét már nem találtam üzletekben. Tetszik a cikk! 🙂

  UI: Jelentkezek a Dead Space kulcsért! 😀

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of badbandi

  Jó kis cikk lett! :)Steam-et én is használok már egy pár éve.
  UI: Én is jelentkezek a játékra,a játékkulcsok egyikéért !!!

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Cartman

  Gratulálok a nyertesnek!
  Ne feledjétek holnap sorsoljuk a PC-t is!

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of AtHoS

  Én még annyit fűznék hozzá és ez főleg azoknak szól, akik nem rendelkeznek életkorukból adódóan bankkártyával, hogy bizonyos játékok korhatárosak, tehát be kell tölteni a használatukhoz egy megfelelő életkort, amit a játék kiadója egyéb szempontok alapján meghatározott. Szóval a digitális platformoknál – steam, origin, stb… – jobb még előbb észben tartani ezt, mielőtt regisztrál a “játékos” magának valódi életkor alapján 10 éves életkorral egy fiókot és az akciósan beszerzett digitális disztribúciót ehhez a fiókhoz “ragasztja” hozzá, mert majd akkor jön a pofára esés, mikor megpróbálja elindítani a játékot és az nem fog indulni az életkor korlát miatt. Itt még megjegyezném azt is, hogy a játék platformokon – steam, origin, stb… – létrehozott accountok/hozzáférések jelenleg legálisan nem eladhatóak és ha beregiztünk/vásároltunk rá egy játékot az sem leválasztható róla.

  Itt még felvetődik az is, hogy nagyon sok dobozos játék is akkor használható csak, ha ilyen játék platformokon – steam, origin, stb… – aktiváljuk. Viszont ezt követően letölthető is lesz onnan. Egyre szaporodik dobozos vásárlásoknál a “Csak kód” típusú elemek, melyeknél lemezt már nem kapunk csak a “platformon” aktiválható kódot.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of László

   Ez így igaz, köszönjük a kiegészítést! 😉
   A dobozos játék formájának tipikus példája az AC sorozat. A Brotherhood serial számát beaktiválhatod uplay-be is, de DVD-ről is telepítheted. A Revolutions-ra már külön Uplay kódot ír ki, de még mindig telepíthető a lemezről is.

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of Csiki

  Engem az érdekelne, hogy Amazon.com-ról hogyan lehetne rendelni, mert piszok jó leárazásokat csinálnak néha, csak USA-beli címet kér… Megkerülhető ez valahogy anélkül, hogy baj származna belőle?

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of balbognar12

  Elég jól sikerült,de szerintem a legjobb oldalt kihagytátok a G2A.com-ot.Ott vannak a legjobb árak.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez