Windows 7 & Windows 8.1 Multiboot USB-n

Mivel két gépem van, ezért szerettem volna, ha nem kell mindig a másik Windows telepítőt rátenni a pendrive-ra és külön tárolgatni a gépen. Adott egy 8GB-s pendrive és szerettem volna, ha rajta van mindkét Windows. Eleinte azt hittem, hogy ezt egyszerű dolog lesz megcsinálni, de nem így lett. Sok órámba telt mire megtaláltam a megfelelő programot és alkalmazási módot. Az oldalon ajánlottak egy programot, amivel sikerült megoldani. A program letölthető ide kattintva.

A Windows telepítőket innen az oldalról töltöttem le, mindkettő MSDN verzió, a teszt is ezzel a fajta .iso-val készült. Ami még szükséges az egy min. 8Gb-s pendrive FAT32-re formázva.

Első lépés, hogy hozzáadjuk a programhoz az ISO fájlokat.

windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-1

Amikor hozzáadtuk az ISO-t, akkor a legördülő menüben a „Add using Grob4dos ISO image Emulation”-t válasszuk ki mindkét ISO esetében.

windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-2

Amikor ezzel megvagyunk, megadhatjuk, hogy bootolásnál mit írjon ki nekünk a gép, amikor kiválasztjuk a két telepítő közül a futtatandót. (Későbbi képeken látni lehet majd, hogy miként néz ki.)

windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-3

Majd kattintsunk a „Create USB” gombra. Értelemszerűen kiválasztjuk a pendrive-ot, majd a bootloader-t. A syslinux az ajánlott. (A pendrive-ot csak akkor látja, ha FAT32-re van formázva.)

windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-4

Ha végeztünk, akkor a Qemu segítségével megtekinthetjük az eredményt. (Személy szerint nekem így nem indította el, csak ha rendesen újraindítottam a gépet, és kiválasztottam őket.)

windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-5 windows-7-windows-8-1-multiboot-usb-n-6

Én egy Windows 7 Home Premium 32 bites és egy Windows 8.1 Pro 64 bit-es rendszert használtam. Windows 7 és Windows 8 kombót ezzel a módszerrel lehet megcsinálni. A program képes Windows 7 és Windows XP kombót is csinálni, vagy akár Linuxot és egyéb más Live CD-ket is rátehetünk a pendrive-ra. A többi részét már könnyebb megcsinálni. Remélem tudtam segíteni mindenkinek.

42 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of abissus

  Szép, hiánypótló munka, köszönjük! Telepítő eszközkészítés kipróbálva, működik. 😉

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Tóth Jani

  Köszi, én is próbáltam már ezt csak feladtam, így viszont nekem is sikerült. 🙂

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Vackor

  Na kellett nekem idejönni! Megint olyat tanultam, aminek hasznát fogom venni! Rémesek vagytok, miért nem hagyjátok, hogy ellustuljon az agyunk? Köszönet a cikkért! 🙂

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of billiboyy

  Remek munka ! A sok próbálgatást az idegeket és a türelmedet próbára tevő kitartást pedig sokunk nevében is kösz. Hogy is van az, hogy …….. valaki nem tudta, hogy ezt meg lehet oldani és megoldotta. Szó szerint már nem tudom de “valami” Einstein nevű user mondta. 🙂

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Úgy emlékszem, ezt akkor mondta, amikor a Brown-féle mozgás elméletét kidolgozta, ugyanis Brown az 1800-as évek elején felfigyelt a jelenségre, annak gyakorlati hasznára, csak nem tudta megoldani! Einstein kidolgozta az elméletet, de tiszteletből (maga Einstein is) azóta is, ha diffúziós jelenségről szólunk, Brown-féle mozgásról beszélünk. 😉

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of Athem Saleron

  Sziasztok!

  Eddig a Yumi féle usb boot szoftwaret használtam eddig gond nélkül csak nálam csere érett lenne, esetleg annyit megtudnátok e mondani hogy XP isokat is simán kezeli?(telepítésnél nem csinál hibákat)

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Beers

  A kérdés már csak az, hogy ha telepítés közben újraindul a rendszer, akkor megtalálja e a folytatáshoz szükséges file-okat!
  Én is csináltam már ilyet, rajta volt az xp, a win7 és az acronis!
  A win7 telepítése közben a fent említett hiba lépett fel…..

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Nameless

  Nem semmi 😀 Megmondom őszintén azt mondtam volna így első gondolat után. Hagyjál már ezzel a baromsággal. Lehet öregszem már 😀 Nem semmi hogy kivitelezhető. Bár szinte bármi kivitelezhető hozzáértéssel. Köszi a cikket :Ö)

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of taskpeter

  Nagyon jó,de…
  Kérdezném,nálatok AIO-s isokkal müködik-e?
  Nekem nem sikerül…

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of abissus

  @mama66, egyenlőre úgy tűnik, csak MSDN .iso-val sikerül teljesértékű telepítőt készíteni, mert kipróbáltam minden .iso fajtát, de nem sikerült mással működésre bírni, vagy valamit nem csináltam jól. 😉

  Tetszik (0)
  • Profile photo of kabala

   Nem lehetséges, hogy azoknál az iso-knál nem működik a dolog ahol bele van rakva az Ei.cfg fájl. Ha pl. egy Win8/8.1 rendszeren csak simán felcsatolod az AIO lemezt ott is hibát dob a telepítéskor. Ha kiírod lemezre és onnan indítod a telepítést akkor meg minden gond nélkül települ. Ezt a jelenséget én az Ei.cfg fájlnak tulajdonítom. Lehet, hogy itt is az a bűnös?

   Tetszik (0)
 10. Profile photo of senkialfonz

  Egy fontos dolgot ne feledjünk a fat32 “átka” a max 4 gigás fájl , gondolom az AIO -k nagyobb méretüek,ezért az itt leírt módszerrel nem müködnek.
  Ha jól emlékszem a grub4dos-t kell manuálisan odavarázsolni de azt már nem tudom hogyan,,,,, 🙂 és talán NFTS-re kell formázni . Ez csak egy ötlet nem bíztos h jó is 🙂

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of mama66

  Valami más lehet a probléma,mert én kivettem a Ei.cfg fájt,és úgysem jó meg NFTS-re formáztam de egyik megoldás sem jó.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Hannibal

  win7 32-bit és win7 64-bit-el megoldható?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Tóth Jani

  Én MSDN képfájlokat használtam 7 és 8.1 X64 így működik, biztos eredeti érintetlen, mert saját hozzáférésből van. 🙂

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of senkialfonz

  Jól emlékeztem én arra,hogy meg lehet ezt csinálni csak éppen ezzel:Easy2Boot.

  https://sites.google.com/a/rmprepusb.com/www/tutorials/72—easyboot—a-grubdos-multiboot-drive-that-is-easy-to-maintain/e2bv1

  Ránézésre kissé bonyolúltnak tünik de nem az.Annyival kell eltérni h amikor formázol / a program maga csinálja/ FAT helyett NFTS kell bejelölni.

  Kipróbáltam win7 64+win7 AIO+win8.1 64 triót de csak addig engedtem ameddig elindul a telepítés.Sorra került még ubuntu xp párosítás de ez sem fogott ki rajta.

  Akinek van kedve , lehet kisérletezni 🙂

  Tetszik (1)
 15. Profile photo of sanyi

  …”akár Linuxot és egyéb más Live CD-ket is rátehetünk a pendrive-ra”

  Bocs az “ídézésért”,de az a kérdésem,hogy később is, ha bármilyen ISO fájlom van amit bootolni szeretnék rátehetem a pendrive-ra,a már meglévők mellé?

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Henő

  szia!
  ezzel lehet olyan lemezt csinálni amiben az összes windowsz benne van?? win 7 win 8 win8-1 32 és 64 bites mind??

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of sanyi

  El készítettem, Windows7 pro x86 és Windows 7 pro x64 tettem rá /eredeti-innét/.
  Le ellenőriztem mindegyiket betölt, telepítő indítva és a következő ablakban Illesztőprogram betöltését kéri: “Egy CD/DVD-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik”

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Dudi

  Sziasztok!

  Ugyan ez a hiba merült fel nálam is, mint Sanyinál (38). Ha YUMI-val készítem, akkor rendben van, ám vele nem tudok Win 7 és Win 8 telepítőt 1 pendrive-ra rakni, mert összekavarja a fájljaikat…

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of MrKobe

  Nálam is ugyanez a hiba… Meg próbáltam egy Win7 x86 és x64 telepítőt ráerőszakolni, természetesen visszaolvastam a hozzászólásokat, és MSDN iso-t töltöttem le az oldalról, és nem megy…. Kérlek segítsetek…..

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of OnlyWindows

  “Egy CD/DVD-meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik”
  Nekem ilyen hibám akkor volt amikor USB 3.0 ról próbáltam Win7-et telepíteni. 8-at és 8.1 et simán enged 3.0-ról feltenni, de 7-et nem. A 7 telepítője nem tartalmazza a 3.0-s drivereket és így nem halad tovább, de USB 2.0 ról simán megy.
  Talán ez a baj nálatok is.
  Másik megoldás ha miután betölt és nyelvet választassz a telepítőnél ne továbbot nyomj hanem egy restart gombot. 2. indításra 2.0 ként kezeli a 3.0-s pendriveokat is. (nálam) És látszik is a 7 betöltése nem 1 mp hanem 5-6

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Crank

  Valaki tudna segiteni miért irja ezt ki ?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez