PowerMenu – Ablakkezelés felsőfokon!

Valószínűleg már mindenki beleütközött ebbe a problémába: van egy ablak, amit a többi fölé szeretnél varázsolni úgy, hogy ott is maradjon, akárhova kattintasz: és hopp, nem lehet. Ezt a problémát orvosolja a PowerMenu nevezetű kis program, ami még 1998-ban készült. Csodálkozom, hogy a Microsoft még most sem tudta berakni ezt a funkciót a Windowsba.

Miket is tud a PowerMenu?

Nos, az említett funkción kívül van egyéb is a tarsolyában.

2013-12-01_18-27-01

Tudjuk a folyamat prioritását módosítani, amit ugyan a Windows 2000 óta meg lehet tenni a Task manager (feladatkezelő) segítségével, azonban ez így gyorsabb, és egyszerűbb. (A prioritás változtatásával teljesítménynövekedést/csökkenést lehet elérni.)

Tudjuk továbbá az ablak áttetszőségét állítani, ami egy szintén nagyon hasznos funkció,

Kép2

illetve van egy “Minimize to Tray” funkció, amivel az ablakot tehetjük le a tálcára, az értesítési ikonok közé:

Kép3

Telepítés

Töltsük le a programot: Letöltés…

Majd egy gyors telepítést követően indítsuk újra a PC-t. Ennyi.

Nem elég?

Persze vannak a fentinél jóval funkció-gazdagabb alkalmazások is, amikkel aztán valóban minden el sem képzelt vágyunkat kielégíthetjük, csak a példa kedvéért szerepeljen itt egy, az ingyenes megoldások közül: eXtraButtons.

jpeg
Ez a program már a profiknak való, mivel annyi beállítással rendelkezik, hogy az átlagfelhasználó biztosan belegabajodik, de persze nekünk kockáknak néha pont ez is a célunk 🙂

 

8 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of BlueEyes Helpdesk

  Nem kel újraindítani a rendszert, max az explorert, win8-alatt azt se, sőt telepíteni se kell, ráadásul még magyarul is tud.

  image

  Letöltés: http://osztott.com/KNgM/

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of BlueEyes Helpdesk

  Soha nem mond, hogy lehetetlen, mert egyszer jön valaki, aki nem hallotta, és egyszerűen megcsinálja 🙂

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of skylinerke

  Én az eXtra buttons-t próbáltam ki, de megszívtam vele. Chrome-nál, ha megakartam nyitni valamit vagy elmenteni, megjelent az ablak pár másodpercig aztán eltűnt, de aktív maradt, csak nem tudtam sehogy sem elérni, így a chromeban semmit sem tudtam csinálni, mivel várta, hogy reagáljak az ablakra. (remélem érthetően írom 🙂 ) A tálcán ha jobb klikkel bezártam, akkor jelent meg a megnyitási ablak, ja és nem záródott be amúgy. Ezért, meg az időnkénti vibrálásért (az eXtra gomb sornak), próbáltam eltávolítani. De még mindig itt van! A telepített program listából már eltűnt, az uninstall is lefutott. De még mindig itt virít felül és csinálja a hülyeségeit. Hogyan lehet leszedni? Újraindítás is megvolt, 8.1-et használok.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Barby882

  Nekem az első újraindításig működik. W7 alatt is és, nyócponteggy alatt is… Lehet hogy 64bitet nem csípi?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez