Windows 8.1 telepítése lépésről lépésre

A Kérdezz, Felelünk! rovatban és a DirtyWindows egyéb fórumain időről időre felvetődik a kérdés, Hogyan telepítsük a Windows különböző kiadásait hagyományos módon, azaz MBR partició séma szerint? Sajnos ezekben az esetekben minden alkalommal valamelyik angol vagy magyar oldalon található linkhez irányítjuk a kérdezőket ahelyett, hogy a saját írásainkról szóló linket mutatnánk be számukra.

Éppen e miatt hiánypótlónak szánom az írást a később megjelenő Windows 7 telepítéssel együtt azzal tudattal, hogy a DW-közösség tagjai jó részének a telepítés menete, a leírás lépései, pestiesen szólva, szinte már a könyökén jön ki, de legalább annyian vannak azok is, akiknek nagy segítség lesz a jövőben a telepítés menetéről szóló leírás. Ismerjük a mondást, mely szerint, minden új tagunknak, minden DW-cikk új!

A telepítés előkészítése
 • a telepítés jó alkalom arra, hogy előtte megvizsgáljuk, a SATA Mode AHCI-ra van-e állítva, amennyiben nem, állítsuk be;
 • keressük fel a gép gyártói oldalát és nézzük meg, található-e új frissített BIOS kiadás, ha igen, még a telepítés előtt végezzük el a frissítést, amennyiben szükséges (nézetem szerint akkor szükséges, ha a gépen található és az újabb kiadás között 2-3 év telt el, illetve új Windows kiadás telepítése előtt állunk, mert egyéb esetekben nem vagyok híve a BIOS babrálásának, frissítésének);
Amire szükségünk lesz

Gépigény (minimális):

 • Processzor: 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb, PAE-, NX és SSE2-támogatással (további információ)
 • RAM: 1 gigabájt (GB) (32 bites) vagy 2 GB (64 bites);
 • Merevlemez-terület: 16 GB (32 bites rendszerhez) vagy 20 GB (64 bites rendszerhez);
 • Videokártya: a Microsoft DirectX 9-es verzióját támogató grafikus eszköz WDDM-illesztőprogrammal. Forrás 
 • további tudnivalókért futtassuk a frissítési segédet
Fontos:

Az első és legfontosabb teendőnk a Windows Compatibility Center felkeresése, ahol felmérhetjük gépünk Windows 8.1 operációs rendszerre való alkalmasságát. Ezzel a lépéssel sok későbbi bosszúságtól kíméljük meg magunkat! 

Eszközök

 • egy Microsoft fiókra és egy, az ellenőrzés visszaigazolására alkalmas második e-mail címre, melyet a telepítés közben meg kell adnunk;
 • Windows 8.1 .iso-ra, mely letölthető innen, vagy a Media Creation Tool eszköz segítségével;
 • 7-Zip/Winrar, vagy egyéb fájlkezelő programra;
 • DVD lemezre és/vagy egy minimum 4gb-os USB-kulcsra, de az AIO esetében egy 8 GB-os USB-kulcs az ajánlott méret;
 • telepítő eszköz készítésére alkalmas programra, mely letölthető innen: Rufus …és innen: Windows 7 USB/DVD Download Tool… ugyanis ez a két program minden lehetséges felhasználói igényt kielégít.
A telepítő eszköz elkészítése

1./ Megoldás/USB-kulcs használata

Példánkban a Rufus, kisméretű, de nagy tudású programját fogjuk használni, mert megbízható és szinte mindent tud. A letöltött programot nyissuk meg, majd a tallózzuk be a .rar formátumból kicsomagolt .iso állományt és a programot a lentiek szerint állítsuk be,

Rufus beállítása1

majd a Start gombbal indítsuk el a telepítő elkészítését.

2./ Megoldás/DVD lemez használata

Ebben az esetben a Windows 7 USB/DVD Download Tool programot használjuk, mert a program kis mérete és könnyű, egyszerű kezelhetősége mellett nagyszerűen teszi a dolgát.

Nyissuk meg a programot és tallózzuk be az előkészített .iso állományt,

DVD1

kattintsunk a Next gombra, majd a DVD opcióra

 

DVD2

és indíthatjuk is a telepítő elkészítését,

DVD3

eredményét néhány perc után láthatjuk is.

DVD5

Telepítés lépésről lépésre

Megjegyzés:

 • az alábbiakban látható majd, hogy a telepítés indítása előtt nem formázzuk a lemezt, nem készítünk különféle külső programokkal particiókat, mert tudjuk, hogy a Windows telepítő készlete tartalmaz minden olyan programot, eszközt és lehetőséget, ami a korrekt telepítő eszköz elkészítéséhez, a zökkenőmentes telepítéshez és később a hibamentes működéshez szükséges. Sőt, tartalmaz olyan eszközöket, programokat is, amit egyszerű felhasználóként szinte soha nem használunk, ezeket csak a nagyon hozzáértő kockák ismerik és használják;
 • a fentiekből következik, hogy pl. nagyobb méretű HDD esetén, amennyiben adattárolásra, filmek, programok elhelyezésére van szükség, a további particiók elkészítését a telepítés után alakítsuk ki és ezzel egy sor később jelentkező hiba forrását előzzük meg;
 • a rendszer partíció ajánlott mérete 80-100 GB, ha nagyméretű, 500 GB vagy nagyobb HDD/SSD lemezzel rendelkezünk, ha nem, akkor sem ajánlott 50 GB alatti méretet megadni azzal együtt, hogy a Windows 8.1 rendszerigénye, mint láttuk, 20 GB;
 • a lemez felosztásakor gondoljunk a rendszer számára létrehozandó Backup particióra is, ennek mérete, amennyiben sok tárhellyel rendelkezünk, max. 60 GB javasolható;

      Fontos: a kötet felosztásakor ne felejtsük el a meghajtó-betűjel hozzárendelését sem!

 • DVD lemezről való indításhoz nem szükséges minden gépnél a boot sorrenden változtatni, mert több gép, mint a Lenovo, Samsung és a HP egyes típusainál ez automatikusan induló folyamat, azaz, gyári beállítás biztosítja az indítást;
 • a Windows 8/8.1 .iso állomány tartalmazza a Core és Pro kiadást is, így, aki nem rendelkezik még jogtiszta termékkulccsal, az kísérleti jelleggel, az alábbi kulcsokkal tudja a telepítést folytatni és a telepített rendszert kipróbálni:

Windows  8

                                                                                                 Core = FB4WR-32NVD-4RW79-XQFWH-CYQG3

                                                                                                 Pro= XKY4K-2NRWR-8F6P2-448RF-CRYQH 

Windows 8.1

      Core: 334NH-RXG76-64THK-C7CKG-D3VPT

         Pro: XHQ8N-C3MCJ-RQXB6-WCHYG-C9WKB

Figyelem: a fenti kulcsok aktiválásra nem alkalmasak!

Telepítés folyamata

Az elkészített USB vagy DVD telepítőt csatlakoztassuk a géphez és az F2/Dell/Esc gombokkal lépjünk be a Bios-ba, navigáljunk el boot sorrend beállításhoz és eszközünket állítsuk első helyre, majd F10, illetve a gépnek megfelelő módon mentsük a beállításokat és lépjünk ki.

A boot sorrend beállítása után indítsuk újra a gépet és fogjunk hozzá a telepítés tényleges feladatához.

A telepítő indulása után a lenti kép fogad bennünket….

dw-abissus

….majd a következő lépésben állítsuk be, illetve fogadjuk el a telepítendő nyelvet, idő- és pénzformátumot, illetve a beviteli módot.

dw-abissus1

Kattintsunk a Telepítésre….

dw-abissus3

….a telepítés indítása után adjuk meg a termékkulcsot….

Aktiválás

….ezzel elindul a telepítés leghosszabb ideig tartó folyamata.

dw-abissus4

Fogadjuk el a licencfeltételeket…

dw-abissus6

…a telepítési opciók közül válasszuk az Egyéni módot…

dw-abissus7

….a következő lépésnél kattintsunk az Új opcióra….

dw-abissus8

….nyomjuk le az Alkalmaz gombot….

dw-abissus9

….majd Ok-val nyugtázzuk a műveletet…

dw-abissus10

….és ennek megfelelően a telepítő elkészíti számunkra a szükséges rejtett és rendszer particiókat.

dw-abissus11

Kattintsunk a Tovább gombra, a telepítő frissítéseket és egyéb összetevőket telepít, ennek során többször is újraindul…

dw-abissus16

Megjegyzés: egyes gépeknél előfordul, hogy az első újraindítás után a telepítő újra és újra elkezdi a rendszer telepítését, ezért az első újraindítási ablak megjelenésekor csatlakoztassuk le az USB/DVD telepítő eszközt a gépről, ugyanis a továbbiakban már nincs szükség rá, mivel a telepítő minden szükséges fájlt felmásolt a gépre!

ismét

….majd az Eszközök előkészítése következik….

dw-abissus19

….újraindulás után kapunk egy újabb üzenetet…

dw-abissus20

….majd eljutunk azokhoz a lépésekhez, amire régen vártunk, azaz a Számítógép nevének megadásával és a Gyorsbeállítások használatának elfogadásával a telepítés végső szakaszához érkeztünk.

Személyes

dw-abissus22

Fiók beállítása következik…

dw-abissus24

…adjuk meg a Microsoft fiókunk adatait…

dw-abissus25

….fogadjuk el az ellenőrzés módját és ha szükségesnek tartjuk, most módosíthatjuk, illetve akinek ebben a stádiumban nincs lehetősége a kódot beírni, az kattintson a Most nincs erre módom opcióra, majd a rendszer testre szabása során pótolja ezt….

dw-abissus26

….ellenben, akik nem szeretnének Microsoft fiókot létrehozni, azok számára ajánlott a „Bejelentkezés Microsoft fiók nélkül” opciót választani. A Tovább gombra kattintva folytassák a fiókbeállítást és a megnyíló ablakban hozzanak létre saját fiókot a lenti kép szerint.

Bejelentkezés MS-fiók nélkül1

Saját fiók

Megjegyzés: a döntéshez, hogy milyen típusú fiókot érdemes létrehozni, illetve melyik fiók, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, az alábbi hivatkozások átolvasása nyújt segítséget:

Felhasználói fiók létrehozása

Gyakori kérdések a felhasználói fiókokról

Azt azonban tudni kell, hogy aki Helyi fiókot választ, az nem tud az Áruházból alkalmazásokat letölteni. Aki ezzel együtt is ragaszkodik az alkalmazásokhoz, annak a Windows tippek, hibák és megoldások 4. pont / Bónusz tipp szerint kell eljárni.

A fiók beállítása után lépjünk tovább, aki szeretné a OneDrive szolgáltatását igénybe venni, az nyomjon Tovább gombot, aki nem, annak lehetősége van ezen a ponton a szolgáltatás kikapcsolására, illetve mellőzésére is.

OneDrive

Microsoft ellenőrzi és beállítja a megadott MS-fiókunk adatait…

dw-abissus30

…ezt követően, amennyiben a rendszer szükségesnek találja, értesít a frissítések letöltéséről….

dw-abissus31

…majd a telepítésről…

dw-abissus34

…és végül az eredményről is.

dw-abissus37

Elérkeztünk az Alkalmazások telepítéséhez…

dw-abissus39

…újraindítás után kapunk egy újabb üzenetet…

dw-abissus411

…végül megjelenik az a kép, amire bő 15-20 perce vártunk.

dw-abissus43

 

Zárszó előtt: amennyiben a rendszer telepítése után működési zavarok tapasztalhatóak az alkalmazások működésével, telepítésével vagy magával a rendszerrel, akkor a hibajavítás lehetőségére a Windows tippek, hibák és megoldások írást nézzétek át, egyéb hibák esetén a Windows tippek, hibák és megoldások 2. rész nyújt eligazítást.

Aktiválási eljárásokról a Mit mivel lehet aktiválni vagy a Windows 8.1 rendszerek KMS aktiválása egy kattintásra illetve a Windows 8 / 8.1 telefonos aktiválása fórumokon kaptok kellő eligazítást.

A frissen telepített rendszer mentésére az Ingyenes rendszer-mentő, partíció-klónozó alkalmazások vagy a 11 ingyenes program a rendszerünk lementésére (backup készítése) illetve a Windows tippek, hibák és megoldások 2. rész első pontja nyújtanak segítséget.

A rendszer védelméről itt Hogyan működik a vírusirtó és itt Ingyenes vírusirtók és biztonsági szoftverek  illetve itt Windows 7: The best security packages at the end of mainstream support / 6th February 2015 tudsz tájékozódni.

Zárszó

Ezzel lényegében végeztünk is a rendszer telepítésével, de még nem mondhatjuk el, hogy be is fejeztük.

Telepítés után következik a rendszer testre szabása, a kedvenc programok telepítése, az internet kapcsolatok beállítása, illetve a még szükséges driverek telepítése és frissítése, majd utolsó műveletként a rendszer aktiválása, amennyiben ez telepítés közben online nem sikerült. Most írjuk be a Microsoft fiók ellenőrző kódját, amennyiben telepítés közben nem volt lehetőségünk megtenni, ezzel véglegesítjük a fiók megbízhatóságát. Ehhez az aprólékos és időnként hosszadalmas munkához türelmet és sok sikert kívánok!

Amennyiben kérdésed, észrevételed van az írással kapcsolatban, vagy ha hibát, hiányosságot tapasztalsz, kérjük, szólj hozzá, de örömmel veszünk minden olyan hozzászólást is, mely az írás tartalmát és a leírtak pontosítását, illetve kiegészítését célozzák!

151 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Nameless

  Jó kis aprólékos cikk lett! Ha valami miatt nem indulna a telepítés bootolás után, érdemes letiltani a Floppy meghajtót biosban, sokszor csak bajt okoz.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Zodar

  Köszi a cikket , esetleg nem irnál egyet a BIOS frissitésről is , soha nem csináltam , és érdekelne -tudom google a barátod , de itt is érdekes lenne olvasni- Köszi .

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Tamás Durgó

  “egy Microsoft fiókra és egy, az ellenőrzés visszaigazolására alkalmas második e-mail címre, melyet a telepítés közben meg kell adnunk, mert e nélkül a telepítés nem folytatható;”

  Ez nem igaz, igen is folytatható, csak egy kicsit el van dugva. A laptopon lévő rendszer is offline fiókon alapul.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of abissus

  @reend, köszi a kiegészítést, korrigálom is azt részt, ezért jó csapat a DW! 😉

  Tetszik (1)
 5. Profile photo of János

  Termék kulcs megadás nélkül raktam fel. Működött, de minden bekapcsolás után a gépházba irányított, ahonnan folytathattam a munkát. 🙂

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of szv03

  A Rufus “ismeretlen hibát” jelez a formázás végén. Ötlet? :S

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of szv03

  SD kártyával próbálkozom, esélytelen?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of szv03

  Nekem ment simán,telepítés közben. Egyébként az aktiválás KMSpico-val történt.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Brunnentaler

  Sziasztok!

  Az mitől lehet, hogy a Windows 7 USB/DVD Download Tool futtatásakor hiányolja a NET Framework 2.0-át holott a gépen a 4.5.1 van fent.

  Köszönöm előre is.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of abissus

  @brunnentaler, Rendszergazdai jogokkal nyisd meg a parancssort és a lenti parancsot másold be és nyomj Entert, majd várd meg a program telepítését. 😉

  dism /online /enable-feature /featurename:NetFx3 /All /Source:D:\sources\sxs /LimitAccess

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Brunnentaler

  @abissus: megcsináltam de nem sok sikerrel 87-es hibakódot adott.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of abissus

  @brunnentale, tökéletes, a DVD, mint alternatív megoldás szerepel, mert még mindig sokan választják USB-kulcs helyett. 😉

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Szuts Ferenc

  Hellótok!

  Szerintem a 8.1 Core kód hibás, legalább is nem konzekvensen 5 karakter az első kódcsoport.

  Köszi:szuts

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Szuts Ferenc

  Jaaa! És a leglényegesebb: Köszönöm a cikket. 🙂

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of pederZen

  Sziasztok, ez csak pendrivera vagy cd-re kiírva telepíthető?
  W7 van a gépemen, az iso filet mountolva frissítésként nem lehet telepíteni.
  Elnézést, ha butát kérdeztem.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of pederZen

  A második sor végére kérdőjelet szántam 🙂

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of oksimano

  Sziasztok!

  eltévedtem a gugli rejtelmeiben és hozzátok vezetett el…nem bántam meg…

  régi gépeken a windows lassúságán tudtam általatok korrigálni 😀 köszi

  kérdésem az lenne, hogy van most egy windows 7-em a gépen, érdekes módon az update egyáltalán nem működik és általában kezdek besokallni tőle, ezidáig a 8-tól idegenkedtem, de a leírásotok alapján a 8.1 felkeltette az érdeklődésemet és köszönöm eme egyszerű leírást a telepítésről.

  Van egy 1,5 terrás egybe winyó…valamiért igy maradt ezen fut most a rendszer, és van egy tükrözött raidem kétszer 500 giga adatoknak…

  Kérdés az lenne, melyikre lenne érdemesebb telepíteni az új rendszert és melyiket, ha skype-ot akarnék, de média centert nem…esetleg a tükrözöttöt egy más fajta raidbe tenni , hogy gyorsabb legyen a dolog…egyáltalán szereti a 8.1 a raidre való telepítést és magát a raid-et?

  Köszönöm

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of oksimano

  Sziasztok!

  egy kis segítség kéne…a tökéletes telepítés után egy apró gondom akadt a raid meghajtás, mivel AHCI-ben van így nem él a raid, de ha bootolásnál vissza rakom Raid vezérlésre, akkkor nem indul el a windows, hanem automatikus összeesésbe generálja magát…

  mi lehet szerintetek az oka?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of oksimano

   Sikerült végül, azért leírom a megoldást…

   Ugye AHCI-ben installáljuk a windowst…
   Első indulás után a windowsban a Futtatás használatával kiadjuk az MSCONFIG parancsot…
   Átállítjuk Biztonságos inditás/minimumra
   Újraindítjuk a gépet
   Biosban átállítjuk Raid meghajtásra
   Majd a windows elindul biztonságos módban, kicsit ellenőriz majd elindul…
   Ha minden rendben ment, akkor elindul a windows biztonságos módban…
   Msconfig-ban visszaállítjuk az indítási módot normálra
   És újra indulunk és örülünk, ha elindul 😀

   Tetszik (0)
 19. Profile photo of oksimano

  de azért utána tegyél fel egy raid vezérlőt…

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of immaginacio

  Sziasztok!
  Lehet hasznos, így leírom, hogy telepítettem a win8.1 Enterprise-t. A lényege, hogy Win7 mellé telepítettem telepítő lemez nélkül, csak letöltöttem a Win8.1 Enterprise-t a DW-ról.
  A gép:Lenovo T400, C2D P8800 2.6ghz, 8GB DDR3, Samsung 840 SSD.
  Első lépésként zsugoritottam a meglévő particiot, a SamsungSSDMagician shrink funkcióval, így ketté osztottam az SSD-t.
  WinRar kicsomagoltam a letöltött Win-t(jelszó dirtywindows.hu)
  Ami a lényeg, hogy nem az itt található Setup.exe-t használom, hanem a source mappát megnyitva találni fogtok egy másik setup.exe-t.
  Ezt elinditva lehet úgy telepíteni, mintha telepítő lemezzel bootolna a gép.
  Nem nagy okosság, de jól jöhet ha nincs kéznél se DVD, se USB cucc, és biztos akarsz lenni abba hogy megmarad a régi OP. rendszered, és a Windows DVD/USB tools se kell.
  A telepítés útán némi frissitgetés (nem mindenáron mindent), majd hibaelháritó, ami rengeteg driver-t megtalál, és kevesebb az egerészés.
  Ami negatívum: a KMSpico aktiválás útán megrogyasztotta a gépet, CPU használat 5-10 másodpercenként felugrott 10% fölé, de ami nagyobb baj, hogy nem tudtam belépni a mail fiókomba, ami már gáz.
  Újra telepítés útán parancssorral aktíváltam.
  Első benyomások: semmi extra, kinézet, grafika a szokásos, ami furcsa hogy a webkamera használni szerette volna a helymeghatározó funkciot amit letiltottam.
  Csempe nekem jó, mert egy csoportba tudom rendezni a különböző programjaimat, ez tetszik.
  Hirtelen ennyi.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of slywest

   Szia immaginacio !
   Lenne egy kérdésem ha a leírtak alapján meglevő rendszer állól indítom a telepítést meg marad a régi is ? Vagyis két win 8.1 lesz a gépemen vagy csak az old mappa ezen kívül a gyári asus (mivel nekem ez van) alkalmazások meg lesznek valahol vissza lehet rakni őket. Köszi a segítséget!!

   Tetszik (0)
 21. Profile photo of Hajdu

  Sziasztok!
  Mikor a Rufus nevű programot használom és már majdnem át is alakította ezt írja ki:
  “Ismeretlen hiba a formázás közben!”
  Ez ellen mit tegyek?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Griii

  Hi!

  Nem tudom tud e valaki segíteni nekem, lenne egy problémám, ami megoldásra vár.
  Van egy viszonylag régebbi gépem (intel C2D e6600, 2 GB DDR2 ram). Win 8 volt rajta. Most raknám fel a 8.1-et. Frissíteni nem tudom. Amikor felraktam a 8-at, gond nélkül felment. Most, hogy felraknám a 8.1-et, tökmindegy, hogy miről (DVD vagy USB), Amikor bootol a gép a telepítőről eszméletlen lassú és le sem fut a telepítő. Ez mitől lehet? Nem egy erőmű a gép, de a 8 még szépen ment rajta. Mi lehet a gond? Tud valaki segíteni?
  Üdv,
  Geri

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of István Szevasz

  Rufus helyett én inkább a gyári, Microsoft-os Windows 7 from usb progit ajánlom.
  Nem rég írtam ki vele az itteni DW w8.1up1-et és telepítettem is róla sikeresen.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Rózsavölgyi Sándor

  Ez mind szép és jó, flement a 8.1 a gépemre, de ott van az a fránya 350 MBit kötegfájl ami engem zavar. Többek között azért mert Jött mellé egy olyan üzi, hogy kevés a szabad memoria a sz.gépemen. 300 GBit merevlemezem van. C meghajtó 291 GB üres, foglalt 5,83 GBit. Lemezkezelőben látni egy nem ˝˝foglalt˝˝ kötegfájl mely mint irtam 350 Mbit. Kell ez oda egyáltalán?? És miért a kevés a memoria üzenet??

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Rózsavölgyi Sándor

  Na igen az 1 GBit memoria az kevés, úgy néz ki…akkor marad a win 8, ott nem küldi ezt az üzit

  Tetszik (0)
  • Profile photo of kabala

   Nekem szintén 1 GB ram van a gépemben és semmi gond vele. Egyszer próbaképpen felraktam az AVG TuneUp programot. Na az küldözgetett nekem ilyen üzeneteket. Progi ment. A Win8.1-et meg használom probléma nélkül. 😀

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Tompika777

   Na látod,magad is rájöttél a “probléma” nyitjára :).
   Amúgy itt az oldalon többször is volt írva,hogy a memória kezelése valamivel jobb a win8-8.1-nek,mint a win7-nek.Valószínűleg win8-nál is épp a “határon” vagy,de még tudja úgy osztani a RAM-ot,hogy ne kapj hibaüzenetet,de a win7-nél már feldobja,hogy kevés,bár szerintem ha egyszerre sok böngészőablakok megnyitsz,és még egy pár dolog fut a háttérben,akkor előbb-utóbb a Win8 is kevesellni fogja a memória mennyiségét.Tenned kellene bele még egy giga RAM-ot,és nem volna gond a továbbiakban.

   Tetszik (0)
 26. Profile photo of Tina

  Sziasztok.
  Már fél éve használom a Windows 8.1 pro. verziót, és nagyon megvagyok vele elégedve. Viszont most kicsit belassult a gépem és gondoltam áttelepítem. Máskor is csináltam már ilyet windows xp/7 esetében, és gond nélkül ment. Most viszont amikor eljutok a termékkulcsig, beírom és a következő ablakban ahol a partízióknak kéne lenni, ahol kiválaszthatom hova telepítsem a windowst nem jelenik meg az ablakban semmi! 🙁 üres, fehér és azt írja az illesztőprogram nem található, válassza ki… mi lehet a baj??? Tanácstalan vagyok. Többször indítottam újra a gépet, majd kezdtem el előről, de semmi… Előre is köszönöm a segítségeteket!

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of foltmacska

  Sziasztok Mesterek!

  Windows 7 x86 alatt újabban folyton összeomlik a Firefox, ezért váltanék 8.1 x64-re.

  A Windows 8.1-et külön partícióra szeretném telepíteni.

  Vajon elegendő lesz 70 GB méretűre formázni a 64-bites operációs rendszer számára?
  Ez nem lenne kevés vagy sok?

  Természetesen az adatok számára külön partíciót veszek fel a fennmaradó merevlemez terület hasznosításával.

  Tetszik (0)
   • Profile photo of foltmacska

    Arra gondolva szánnék neki picit többet, ha egy-két nagyobb programot, esetleg gamedata mappákat rámásolok majd, mert a Program Files mappa is azon lenne.

    A lényeg, hogy ne kelljen a későbbiekben “kicentizni” a maradék helyet.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of foltmacska

   Kicsit nyugodtabban elolvastam a cikket (Windows 8.1 telepítése lépésről lépésre), eszerint:
   “a rendszer partíció ajánlott mérete 80-100 GB, ha nagyméretű, 500 GB vagy nagyobb HDD/SSD lemezzel rendelkezünk, ha nem, akkor sem ajánlott 50 GB alatti méretet megadni azzal együtt, hogy a Windows 8.1 rendszerigénye, mint láttuk, 20 GB.”

   Így még ha “feleslegesen” is tettem fel a kérdésemet, legalább addig is jobban megfontolhattam a mikéntjét.

   Köszönöm a türelmeteket! 🙂

   Tetszik (1)
 28. Profile photo of slywest

  Sziasztok !
  A minap vásároltam egy új laptopot gyárilag előre telepített win 8.1 rendszerrel.
  De nem igazán vagyok megelégedve vele be fagy belassul nehezen indul és áll le.
  Az összes drivert frissíttetem és a win-t is valamivel jobb lett de nem tökéletes.
  Véleményetek szerint melyik win 8.1 rakjam fel és van ara lehetőség hogy megmaradjanak a gyári asus alkalmazások.

  Előre is köszi!

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of zife

  Valamiért nekem nem megy tovább. Állandóan ez a kép fogad:

  Mi lehet az oka?

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of K68

  elég részletes leírás volt köszi, sokat segített.

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of benji

  sziasztok! Nem rég vásároltam egy asus x555 ld típusú laptopot és usbről szeretném rátelepíteni a windows 8.1-et, viszont a telepítés gombra való kattintás után azt írja ki hogy nem talált eszközillesztőt. Ilyenkor mi a teendő? Köszönöm előre is a válaszotokat!

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of benji

  A másik portrol holnap mindenképp megprobálom, viszont annyit még leyrnék hátha ez változtat a válaszon hogy freedos van rajta szoval ez lesz az első oprendszer rajta.

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of benji

  A helyzet az az hogy felhasználói szinten értek csak a gépekhez, tehát ilyen szakmai dolgokban mint telepito készitése meg ilyenek nem mentem bele azt hiszem, könnyebb ha leirom h eddig mitcsináltm: Ncorerol toltottem le windows 8.1et (lehet h ez már hiba volt) és azt raktam az usbre onnan nem érzékelte a dolgot ezért valami otlettol vezérelve kicsomagoltam az iso filet az usbre és ugy már behozta a logot meg a telepités opciot meg stb, és utána utkoztem ebbe a hiba uzenetbe. Lehetséges h kicsit tulbecsultem a képességeimet meg az a baj hogy win telepito segitséget javarészt csak olyat találtam a mi a meglévo helyére tenné fel az 8.1et és ezért is irtam h szuz még a gép. ha nagyon osszetett vagy esetleg sokrétu lehet a problémakör akkor lehetséges h bogy belátom inkább hogy nekem ez nem megy:D de ha valami konnyebben megoldhato lehetoség van akkor folytatnám.

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of benji

  az elso lépésnél az informácio gyujtésnél akad el egybol szoval particionálásig nem jutok el

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Nem bántani akarlak, de itt vagy a DW oldalon és nem innen töltöd le a neked való Windows kiadást, amikor köztudott, hogy ezekkel a .iso-kal soha semmi probléma nincs?!
   Első nekifutásra töltsd le az írásban is szereplő helyről a Windows 8.1 kiadást és abból készíts az írás szerint telepítőt.
   Könnyebb megoldás, mint ami a cikkben is szerepel erre két megoldás kínálkozik, vagy egy haverod megcsinálja vagy szervízbe viszed és felteszik. 🙂
   Nem hiszem, hogyha lépésről lépésre követed a leírtakat, ne tudnád feltelepíteni.
   Sok sikert hozzá. 🙂

   Tetszik (0)
 35. Profile photo of benji

  Innen is probáltam csak a 99%nál valami error-t irt ki

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Rudolfné Timi Szőke

  Sziasztok!
  Az a problémám, hogy az Eszközök beállítása már ne jön elő nekem. A kis könyvecske meg van középen, pörög alatta a kis köröcske, de az eszközök beállítása nincs ott alatta és egy idő után csak kék képernyőt látok és nem csinál semmit. 🙁 Samsung laptopról van szó, előtte is win8 volt rajta gyárilag. Köszönöm!

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of maki

  Nagyon alapos és könnyen érthető a cikk, ennek segítségével sikerült fölraknom a Windows 8.1-et pendrive-ről!
  Igaz, hogy a windowst azt nem a megadott linkről töltöttem le!

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of Tina

  Sziasztok. Egy fontos kérdésem lenne. Tiszta új gépre telepítettem kb. 1 éve a windows 8.1-et, azóta is megvagyok vele elégedve maximálisan. Viszont van egy régebbi tipúsú gépünk itthon, amin windows 7 fut, miért nem engedi áttelepíteni a 8-asra, csak ha teljesen törlöm a particiókat. Létezne,hogy a 7-es rendszerről csak teljes HDD törléssel léphetek 8-asra? Segítsetek léci!!!! 🙂 Előre is köszönöm a választ

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   Minden létezhet sőt még mindenebb 🙂 Az a kérdés van e valami akadálya annk h teljesen törlöd a lemezt? (ugyan is ez a legjobb telepítési módszer).

   Ha mégis meg akarsz valami tartani a régiről akkor lehet osztani (partició) és “tiszta” helyet csinálni az újnak (8).De ez elképzelhető h nem fog menni mert a 8 látni fog valami a lemezen ami nem tetszik neki.

   Ezenkivül (lemez gond) még lehet más oka is a sikeretelen telepítésnek.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Tina

    Töröltem a C meghajtót ahova az új windowst telepíteni szeretném, de még így sem engedte feltelepíteni. Aztán miután átmentegettem a fontosabb dolgaimat egy másik gépre, formáztam a másik meghajtót is, utánna már simán tudtam telepíteni. Nálam volt a hiba, vagy létezne,hogy a windows7 nem engedi fel a 8-ast, csak teljesen üres és formázott gépre?

    Tetszik (0)
 39. Profile photo of senkialfonz

  A törlés és a formázás az két külön dolog.Tehát ha telepítessz minden esetben formázni kell a telepítés előtt (akár egész lemezt,akár csak egy részt)

  Valószínűleg nálad volt a hiba,ivel “kevés” volt a törlés.

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Beni Sebők

  sziasztok mai nap szerertnék váltani windows 7 ről 8 ra és olyan kérdésem lenne h nekem a d meghajtón van minden adatom na most az nem fog elveszni amig telepitem az u windowst?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Általában nem töröl le semmit, amennyiben a már meglevő rendszer helyett telepíted és az nem UEFI módban volt telepítve, de ilyen helyzetben ajánlott mentést készíteni, biztos, ami biztos alapon. Ugyanis előfordulhat, hogy valamit elvét az ember és akkor oda a sok személyes adat, fájl. 🙂

   Tetszik (0)
 41. Profile photo of Mat1772

  Hello!

  Van rá mód, hogy egy core telepítést pro-ra upgradeljem újrateleptés nélkül? A gépen sajnos nincs internetelérés, így offline módon kellene megoldani de a Google nem adott segítséget.

  Előre is köszi a válaszokat.

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of alexkovacs11

  Azt szeretném kérdezni hogy: van egy irodai gépem; Intel Celeron 2,79 Gigahertz , 30 GB HDD , 2GB RAM, Kérdés: Erre megéri e felrakni a Windows 8.1-et.
  (Jelenleg Windows 7 van rajta)

  Előre is Köszönöm!

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of Gábor Baranyi

  Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha két merevlemez van a gépembe az elsőn Win Vista van és a másodikra szeretném telepíteni a win8.1-et akkor a telepítés során ki tudom választani, hogy melyik merevlemezre telepítsen?
  Vagy vegyem addig ki az első merevlemezt?
  Előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of abissus

  Nem kell kivenni, de figyelj telepítéskor arra, hogy melyik lemezt választod ki.

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of Máté

  Rufus kiírja, hogy SIKERTELEN, aztán meg lefagy. Pendrive nem látszik a sajátgépben…

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of Máté

  Csak a Rufus látja, csinálok egy formázást, hátha…

  Visszatért! Megpróbálom újra.

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Zabola

  Szükség van ilyen részletes leírásokra, mert bármi történhet és újra kell telepíteni a gépet, akkor fél-egy év múlva hiányosak lehetnek az ismeretek! Köszi!

  Tetszik (1)
 48. Profile photo of Ansdrás Picur

  sziasztok szeretném meg kérdezni kitud segiteni abban hogy ki irta a windows aktiválást 8.1 pro build 9600at tud nekem valaki segiteni egy kodal elöre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of GySzilveszter

  Sziasztok, nemrég vettem egy SSD-t Samsung evo 850 120gb, a rendszernek, szerettem volna feltelepíteni rá window s8.1et de bios boot után egy pillanatra be villan egy hiba üzenet és ujra indul a gép a hiba üzenet a következő: 0x000000c4 erre létezik valami megoldás?

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of GySzilveszter

  Sziasztok, nemrég vettem egy SSD-t Samsung evo 850 120gb, a rendszernek, szerettem volna feltelepíteni rá window s8.1et de bios boot után egy pillanatra be villan egy hiba üzenet és ujra indul a gép a hiba üzenet a következő: 0x000000c4 erre létezik valami megoldás?
  A Redszer:
  Intel® Xeon® Processor X5460 (12M Cache, 3.16 GHz, 1333 MHz FSB)
  Alaplap: Gigabyte Ga-p35-ds3 rev 2.1
  Vga:gainward gt430 2g ddr3
  Ram:Kingmax 2x2Gb/1066
  ssd: Samsung evo850 SSD 120gb

  Tetszik (0)
 51. Profile photo of imriskeee

  Hm, ez lehet Micro Sd kártyárol szóval telefonrol is ezt az usb-s telepitést?

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of SuCrE08

  Sziasztok,

  Tudna nekem valaki segíteni?

  A fenti leírás alapján szeretnék win 8.1et telepíteni, uefiben gpt particionálással, alaplapom asrock fatalitiy gaming k6+. Két pendrivera is megcsináltam rufussal a bootoló usbt, simán lefutottak kb 17-18 perc alatt viszont egyikkel sem tudom megcsinálni a telepítést. Bebootolok róluk, partícionálást megcsinálom, a sony usbmről a telepítés se megy végig a mellékelt képen látható hibaüzenetet dob, a kingstonról a telepítés végigmegy, a frissítéseknél dob ugyanilyen hibaüzenetet. Az error kódok változnak, de ugyanaz a néhány ismétlődik. Amúgy az egész gép teljesen új, ez lenne az első windows rajta. Minden segítséget előre is köszönök.

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of József Győrfi

  Sziasztok!
  Egy olyan kérdésem lenne hogy honnan tudnám megtudni azt hogy jogtiszta-e a 8.1-m, mert egy ismerősöm frissítette 7-ről, csak ezt nem tudtam meg tőle. Szóval ha van valamilyen nyilvánvaló jel arra hogy eredeti vagy sem, akkor légyszi áruljátok el, hogy mit nézzek és hol.
  Itt van egy kép is a rendszer adatokról (hátha segít)!

  Tetszik (0)
 54. Profile photo of olibaba

  Sziasztok!
  Van egy ismerősnek nő Asus S200E notebookja televolt vírussal meg kém programokkal,leszedtem újra indítottam és akkor írja ki,hogy kér jelszót ,nem tudta semmilyen jelszó olvasó program kiolvasni.Akkor próbáltam offline módban belépni azt írja ki adjam meg a legutolsó jelszót.Na erre nem emlékezik,így mondom akkor újra telepítem le is töltöttem az itteni javasolt módom egy eredeti win8.1 de nem tudom,hogyan tudnám aktiválni mert jó lenne ha aktivált lenne mert azért lett a notebookkal megvéve a win8.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Ha a gép Windows 8 kiadással lett vásárolva, akkor automatikusan aktiválnia kell magát az UEFI memóriájában elhelyezett kulccsal. Amennyiben nem így van, akkor csak az lehet a gond, hogy nem Windows 8.1 Core, hanem Pro került a gépre és arra nem alkalmas a kulcs.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of olibaba

    Szia!
    Köszönöm a választ,avval lett vásárolva.És erre így alapból elsőnek a windows 8 kell telepíteni,hogy aktiválja magát,vagy mehet rá már a win8.1?És a telepítés teljesen úgy megy mint a sima bios verziónál mert itt hogy usb kulcsról tudjak bootolni sok mindent át kellet állítani a biosba.Csak így ment a usb kulcsos bootolás amelyen volt a Elcomsoft System Recovery Professional ami természetesen nem tudta megmutatni a felhasználó jelszót.És mivel tele van vírussal azért gondolom,hogy egyszerűbb ha újra rakom.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Azt javaslom, hogy először tedd fel a sima Windows 8-at, majd frissítsd Windows 8.1 Core kiadásra, mert így a legbiztosabb, mivel még nem volt rajta Windows 8.1 Core.
    Frissítés a Windows 8.1-re a Windows 8-ról
    Edit: nagyon javasolt védelemmel is ellátni a gépet, tedd fel az ingyenes Malwarebytes Anti-Malware és a Bitdefender Anti-Ransomware progikat egy ingyenes antivírus program mellé.

    Tetszik (0)
 55. Profile photo of olibaba

  Szia!De csak most látom.hogy akár miképen akarok az MS letölteni win8 isot az nincsen csak win 8.1 ilyen kor mit tudnék csinálni?Plusz offline módban feltudom rakni ismerősnek a win8 verziót?majd ö be jelentkezik a fiókjába.

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of olibaba

  Szia!
  Mindig azt írja ki,hogy jelentkezzek be legutóbbi helyes jelszóval,a kolléga nő hozta ide a szőke barátnőjének a kis gépét mert televolt minden szeméttel én is lefuttattam azt a programot amit javasoltál kb 1200db fenyegetést talált.Töröltem majd mondom újra indítom mert az jót tesz neki itt már kérte a jelszót.Elsőnek azért nem mert altatva volt amikor megkaptam.

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of ezanevem

  Kérem segítségeteket az alábbiakban:
  Egy WIN 10 iso file -t szeretnék letölteni. Letöltöttem hozzá a mediacreationtool alkalmazást. A futtatásnál kiválasztom amásodik opciót, hogy másik telepítő eszközrről fogom majd megkezdeni a telepítést.
  Azt a hibaüzenetet kapom, hogy nincs elég tárhely, de nem is engedi kiválasztani a letöltés helyét. A C: meghajtón valóban még nincs 8 GB szabad hely, de én egy másik meghajtóra tölteném le, ahol van. Ha engedné kiválasztani.
  Azt az opciót sem dobja fel a fenti app, hogy USD, vagy más eszközt válasszak.

  Hogy tudom kiválaszztani a letöltsi utat ? ?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Nem tudnám megmondani, hogy a Win10 letöltésének, mi köze van a Win8.1 telepítéséhez, de ezen már nem bosszantom fel magam. Letöltöttem Win7 alatt most a Media Creation Tool alkalmazást és nálam rendesen elindul, ki lehet választani, mit akarok, hová töltse stb, én egy USB tárhelyre szeretném, kijelölöm, elfogadja….. Édespicijézuskám, mit lehet ezen nem érteni, vagy mit lehet ezen elrontani?   Tetszik (0)
   • Profile photo of ezanevem

    Windows 10-ről van szó, de rossz cikkhez csatoltam a kérdést. A csatolt képernyő másolat harmadik lépése után nem kínálja fel a letöltési útvonal kiválasztását. Helyette azt a hibaüzenetet dobja a mediacreationtool, hogy 8 GB tárhely szükséges a letöltéshez és nem enged tovább lépni, a folyamat véget ér, Windows 8.1 (64 bit) -et használok most. Az operációs rendszer meghajtójától független, másik meghajtóra szeretném letölteni az ISO file-t. A C:-n nincs hely, az igaz, de nem világos miért kényszerítené ki az app a C:-t egyetlen útvonalként. Köszönöm a választ.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ezanevem

    Köszönöm az alábbi képet is. Ezt az eredményt kapom:

    Nem tudok rájönni miért nem kínálja fel a letöltési utat. Csak a c:-n nincs elég hely, a másik partíción is van, és pendrive-on is.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Fogós kérdés, nem tudom a választ, de a lenti kép szerint próbáld rendszergazdaként futtatni és a védelmet kapcsold ki arra az időre.

    Edit: ha nem megy, töltsd le az iso állományt a lenti linkről, jobban jársz vele.
    Frissítésekkel integrált operációs rendszerek

    Tetszik (0)
 58. Profile photo of KoLaMan

  Ugyan nem ismerem a Media Creation Tool lelkivilágát, de gyanítom, hogy a gyorstárazást a C meghajtón végzi, és csak a végén másolja a kiválasztott helyre (arról nem beszélve, hogy ha jól rémlik nem is ISO-t tölt le közvetlen, azt a helyi gépen állítja össze).
  De tök mind1 is, egy a lényeg: ugyan legyen már vacak 10-15 giga szabad hely a rendszermeghajtón! Ha HDD, mocsokul lelassul, és állandóan swappelni fog, ha SSD, akkor meg pláne: azoknál alap, hogy a harmada/negyede üres legyen.

  Tetszik (0)
 59. Profile photo of KoLaMan

  @ ezanevem : OFF a téma, de fontos.
  Azt írod: “Windows 10-ről van szó, de rossz cikkhez csatoltam a kérdést” – semmi újat nem mondtál, észrevettük; azzal tudtál volna némi pluszt adni, ha mondjuk elnézést kérsz.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez