Használd a Google-t Proxyként!

Ha problémáid vannak egy oldal elérésével, mert az le van tiltva vagy csak elérted a napi limitet (például a Putlockeren), van néhány Google trükk, ami segíthet.

google-proxy-server

Ha ezeket a módszereket használod egy oldal eléréséhez, akkor az oldal tartalma előbb a Google szervereire lesz letöltve, és csak utána jut el hozzád. A kevésbé ismert gmodules.com még azt is engedélyezi hogy olyan fájlokat tölts le, amik amúgy blokkolva lennének.

1. Google fordító

Ahhoz, hogy a Google fordítót proxyként használd, állítsd a célnyelvet az oldal eredeti nyelvére, és forrásnyelvet pedig bármire, csak ne a célnyelvre. Jó, ez elég bonyolult, elmagyarázom egy példán keresztül:

http://translate.google.com/translate?sl=ja&tl=hu&u=www.valami.com

Példánkban “sl=ja” a forrásnyelv a japán, a célnyelv (“tl=hu”) pedig értelemszerűen a magyar, de ha nem magyar nyelvű oldalt akarsz meglátogatni, hanem mondjuk angolt, akkor írd át a “hu”-t “en”-re.

Tehát, ha mondjuk az origo.hu-t akarod meglátogatni, akkor csak illeszd be a feljebb lévő link végén a www.valami.hu helyére azt, hogy www.origo.hu, és készen is vagy.

A Google Fordító előnyei:

Ezt használják a legtöbben, mint proxy, és az oldalt ugyanúgy kapod vissza, mintha proxy nélkül néznéd. Tehát ugyanúgy megjelennek a képek, videók stb., mintha proxy nélkül keresnéd fel az oldalt.

2. Google Mobilizer

A következő a Google Mobilizer. Az oldal ugyan a google.com címről már nem működik, de simán el lehet érni egy országspecifikus Google címről, mint például google.hu. Az URL pedig:

http://www.google.hu/gwt/x?u=www.valami.com

A Google Mobilizer előnyei:

Az oldalt ugyan nem úgy kapod vissza, mintha proxy nélkül néznéd, hiszen a Mobilizer mobilra optimalizált oldalt tölt be, de ezáltal gyorsabb betöltést kapsz, illetve lehetőséged van a képek kikapcsolására is.

3. Google Modules

Ugyanúgy, mint az előző kettőnél, itt is a http://www.valami.com helyére illeszd be a linkedet.

http://www.gmodules.com/ig/proxy?url=http://www.valami.com

A Google Modules előnyei:

Ez az egyetlen olyan proxy, amivel fájlokat is le tudsz tölteni. (Például videókat, képeket, zenéket stb.)

Bookmarklet

Ha könnyebben szeretnéd elérni a fenti megoldásokat, akkor válaszd ki a neked legszimpatikusabb megoldást és dobd a bookmarkletet a könyvjelzőid közé. 😉

8 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of WERE

  Részemről csillagos ötös,napi szinten fogom használni köszönöm!Eddíg 2 percembe telt IP-t cserélni,de ezzel 2sec alatt nem csak ip-t váltok,de a világ másik végébe kerülök! 😉
  image

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Gnor

  Köszi az infót! Holnap ki is próbálom!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez