Teszt: Auslogics BoostSpeed 6.4

Korábban, már teszteltem ezt a Windows mindenest, ma az Auslogics BoostSpeed új generációját ismerhetitek meg. Nem igazán követem, a Windows tweakelő programok életét, ezért nekem is sok újdonságot tartogatott ez a verzió. Kérdéses volt, hogy sikerült-e, a korábbi kiadás melléfogásait javítani. A cikk végére, szerintem kiderül. 

Felhasználói felület

001
A program, első pillantásra is sokkal barátságosabb. Korábban ezt írtam:

„A program felülete kellemes, de azért vannak bugyutaságok is rendesen. A laikus felhasználót félrevezető megfogalmazások, és jelzések miatt, kicsit elégedetlen vagyok vele.”

Mostanra ennek nyoma sincs! A korábbi kiadás inkább a Windows 7 natív felületét utánozta, de most nyilvánvalóan látszik, a Windows 8 Modern UI irányzata. Itt is füles elrendezésben csodálhatjuk meg a lehetőségeket, viszont, azokat alaposan átgondolták. Megszűntek a buta magyar fordítások is, bár nem garantált, hogy nem látjuk őket újra valamelyik következő frissítéskor. A program érintéssel is vezérelhető!

Fülek, panelek

002003

Fent három fület találunk. A System Tools fül, 5+1 kategóriára bomlik, ezekről részletesen is szó fog esni a cikkben. A Live Protect nevű fül, a memória és a CPU erőkihasználását figyeli, és képes beavatkozni, ha a CPU és RAM erőforrások elosztása nem ideális. Ezzel arra kényszerít, hogy mindig futtassuk az alkalmazást. A Statistics fül pedig, a statisztikákkal foglalkozik. Közérthető módon összegzi, hogy mennyit segített rajtunk a program eddig. Szerintem kicsit nagyképű, és elég buta megoldás. Bullshit szaga van.

System Health

004

Ez az első fül, ami fogadja a felhasználót. Itt futtathatunk állapotfelmérést, és a program itt üzen, az esetleges beavatkozást igénylő problémákról. A három al-területet, a tárhelyet, a rendszer sebességét, és stabilitását összegzi, visszajelzést ad, az éppen futó folyamatokról. Itt egyből indíthatunk vizsgálatot is.

Disk Space

005

Az első alegység, a lemez takarításával foglalkozik. Tesztem során azt tapasztaltam, hogy sokkal kevesebb bajt csinál, mint mondjuk egy Ccleaner. Kevesebbet döglődött a gépem, miután futtattam egy takarítást. A program többször is hangsúlyozza, hogy első a biztonság. Ez nagyon tetszett. Vizsgálat után, elég érthetően jelzi, hogy mennyit szabadíthatunk fel, és hogy honnan. Minden kategóriát részletesen is megvizsgálhatunk, így mindig tudhatjuk mit fogunk törölni.

Computer Speed

006

A klasszikus, alap sebességet érintő Tweakek kaptak itt helyet. Registry Takarító, Töredezettségmentesítő, Internet Tweakek, Windows Szolgáltatások ki-be kapcsolása. Ezek nagyrészt, szerintem felesleges, és veszélyes funkciók. Szerencsére, olyan nagyon nem tudjuk elrontani vele a gépet, mert mindig készül biztonsági másolat. Érdemes figyelni.

System Stability

007

Ezen a fülön, tovább folytatódik a felesleges funkciók felsorolása. Józan ésszel végig gondolva sem tudtam rájönni, hogyan befolyásolja a rendszer stabilitását egy hibás parancsikon, vagy egy rossz fájlkiterjesztés a registryben. Ez a fül egy vicc. Legalább lesz miről vagánykodni, a statisztika nézetben.

Privacy Protection

008

Magánélet védelem. Ez a fül, az előzmények törlésével védi, a felhasználó személyes adatait. Kicsit érthetetlen, hogy miért nem a takarító része. Talán, így könnyebben átlátható, és skálázhatóbb egy átlagos felhasználó számára. Végül is, nem rossz ez így sem. Nem nagyon szoktam használni, csak amikor arra vágyom, hogy frissebb érzésem legyen, hogy minden előzmény szép tiszta és üres.

All Tools

All Tools az az, minden eszköz fül, a program sava borsa. Az idáig felsorolt funkciókat, a Live Protect kivételével egy ingyenes CcLeaner+Defraggler, tökéletesen és maradéktalanul el tudja látni. Nem tartom indokoltnak, hogy ez eddig fizetős alkalmazás legyen. Az igazi érték ezen a fülön kezdődik.
Négy kategóriára osztva érhetjük el az eddig felsorolt részek haladó nézeteit.

009

Speed Improvement – Sebesség javítása

 

 •  Disk Defrag: Auslogics Disk Defrag, egy sima töredezettségmentesítő. A Windows megoldásához képest grafikusan is kijelzi a folyamatot.
 • Startup Manager: Az msconfig vagy autoruns program megfelelője. Itt szabályozhatjuk, mi fusson bekapcsoláskor, vagy bejelentkezéskor.
 • System Information: Rendszer információk. Everest, vagy AIDA64-hez hasonló részletes HW infókat tartalmazó részleg.
 • Task Manager: Feladatkezelő, a Windows beépítettje szerintem jobb. Elég gyenge.
 • Service Manager: Windows Szolgáltatások kezelése. Jónak jó, csak hiányoltam belőle a profilokat, és a gyári állapot mentését.
 • Tweak Manager: Szerintem az egyik legjobb, és méltánytalanul mellőzött Windows Tweaker program. Sok olyan funkciója van, amit a többiekben nem láttam ezidáig. Szeretem, mert van benne visszavonás, és ajánlott konfiguráció is.
Disk Management – Lemez kezelése

 

010

 • Duplicate File Finder: Duplikátum kereső, a dulán meglévő fájlokat vizsgálhatjuk vele.
 • Disk Doctor: A chkdsk grafikus megfelelője. Szerintem elég jó, bár élesben még nem volt alkalamam kipróbálni.
 • Disk Explorer: Megmutatja mi mennyi helyet foglal a lemezen.
 • Uninstall Manager: Program eltávolító alkalmazás. Hasonlít a Revo Uninstallerre, semmivel nem jobb mint a gyári nézet.
 • Locked Files: Sokszor előfordul, hogy egy vírus, vagy beragadt folyamat nem enged módosítani egy-egy fájlt. Az unlocker megfelelője. Segítségével látszik, az összes használatban lévő fájl.
Internet Optimalizaton

011

 • Browser Care: A böngészők néhány alap beállítását módosíthatjuk, törölhetjük a toolbarokat, és a módosíthatatlan kezdőlapokat is levakarhatjuk magunkról. Ez a funkció elég kidolgozatlan, szerintem a jövőben többet is fog tudni.
 • Internet Optimizer: Ha nem sokat váltunk hálózatot, akkor ezzel a programmal valamennyire javítható a hálózati teljesítmény. A letöltések gyorsabbak, a ping pedig kevesebb lehet. Vigyázzunk! Ha véletlenül törlődnek a visszaállítási pontok, akkor már nincs visszaút. Gondoljuk meg mielőtt futtatjuk!
 • Manuális verziója is van a power userek számára.
Privacy Protection

012

 • File Shredder: Fájl megsemmisítő. Visszaállíthatatlanul töröl fájlokat. Megnézném, hogy a KÜRT-tel szemben mit tudna. 🙂
 • Free Space Wiper: Az üres területeket tölti fel nullákkal, hogy nehezebb legyen visszaállítani a korábban ott tárolt adatokat.
 • File Recovery: Vissza az egész! Fájlok visszaállítása.

Verdikt

A program minden kétséget kizárva sokat fejlődött. Hál-istennek, eltűnt a registry defrag, ami a korábbi verzióban küldte halálba a 64 bites Windows-okat. Sokkal biztonságosabb mint korábban. A felület, átlagos szemmel nézve sokkal jobb. Nekem a korábbival sem volt bajom. Vajon, megéri-e az árát? Szerintem nem. Jó, hogy így egyben megkapunk ennyi funkciót, de valójában, ez is sok program külön-külön. Sok funkció hasznossága is kérdéses. Otthoni használatra, ütemezve, mégis jó szolgálatot tehet, a nagyi/barátnő gépén.

7/10 DW pont

34 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Dudva

  Összeszedett cikk, de én valahogy nem hiszek az ilyen windows-al csodát művelő szoftverekben..

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Nameless

  A cikkben ugyan nem esik szó arról, de a help menüben van egy aranyos intró 😀

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of vfo

  Én is kipróbáltam, szimpatikus. Nálam eddig a TuneUp működött és meg is hagyom, mert más tweakerek nem törlik az update-backupokat, amik jócskán dagasztják a winchestert. De ezt is fent hagyom, mert tud olyanokat, amiket az előbbi nem. Csak szerintem nem érdemes a Windows-al együtt indíttatni.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Permafrost

  Baidu Pc Faster – t használok fél éve , lehet tenni vele is 1 probát , talán összehasonlitást is
  http://www.pcfaster.com/en/

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of vfo

  Hosszabban próbálgatva a programot Win7/x86-on az a kellemetlen tapasztalatom volt, hogy ha a “Settings”-ben bepipáltam az “Advanced” négyzetet, tisztítás után a szolgáltatások között leállítja a wireless-t. Ezután ha az asztali gépembe bedugtam a Wifi USB sticket, nem csatlakozott, noha a driver nem károsult. Vezetékes hálózati kapcsolat hibátlanul működött. Eltartott egy darabig, mire rájöttem. Ha a szolgáltatásokban visszakapcsoltam a wifit, újra működött minden azzal a különbséggel, hogy jobboldalt alul a képernyőn a hálózati kapcsolaton ottragadt egy piros X jelezvén, hogy nincs kapcsolat, noha van, és minden normálisan működik.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Kingofbong

  A verdiktért külön pirospont.
  Olyan divat-szoftver érzésem van ezeknél, mert a “sebesség javítás”, “internet optimalizálás” szavakra az újoncok buknak.
  TuneUP sok éve csúnyán elrontotta a gépem, azóta hanyagolom.
  Egyetlen tisztítóprogramot használok, ami sem a registry-t nem akarja buherálni, vagy a beépített defragot helyettesíteni (miért is nem jó az?), sem bonyolítani a karbantartást:
  KCSoftwares KCleaner. A legfontosabb gombok magyarul feliratozva, kicsi, marhajó. A C-ről mindent kitöröl, ami felesleges, de a lemezkarbantartó hülye hozzá. Van szimuláció mód, ami megmutatja a kitörölhető fájlokat, ha mégis kéne belőle valami.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of
  LOGGERBOY

  Én is ezt a remek profi super good progit használom a windows 7 64 bit CPU-ra és remekül müxik a win bácsi OR azóta hogy komplex munkát elvégeztem az auslogics boot speed progival egyszerűen repked a gépem a netet is beleértve mindenkinek csak ajánlani tudom. De a progihoz ne használjatok semmi féle cracket, patchot satöbbi. mert megvannak fertőzve még a dll.config belovésű könyvtárak is. Használjátok inkább az alábbi általam kigenerált TXT aktivációs kulcsokat merthogy ez a leges legtisztább belövési alkalmazás a világon mert ez valójában ugyan olyam mintha csak legálisan megvásároltátok volna !!!

  Spoiler:
  92512-57237-43506-97741-880AS
  02587-66987-93A0B-9CE5E-DF0AS
  525A6-CF2E7-63E06-9EAED-620AS
  B251D-66957-D350D-95179-D90AS
  925FB-DF737-B330B-93FC3-B70AS
  125B7-423F7-73F07-9FB6B-730AS
  725FA-C0A67-73F04-92E9B-A60AS
  C2544-36557-63708-99AEF-AB0AS
  425D0-FA147-83C0F-93602-7A0AS
  225A6-4A2E7-63E06-9EA75-620AS
  F25AD-6FF27-63A0C-91498-580AS
  B2513-B5247-53607-98728-980AS
  A259A-FDAB7-C3D0E-9FFF5-000AS
  72568-1F797-A3B0C-9DC33-ED0AS
  425CB-38DC7-D3E0F-902C9-130AS
  62579-4A8A7-E3506-97E15-DA0AS
  725FE-EC0F7-03102-93522-460AS
  62554-2D657-63708-99B07-AC0AS
  32501-61457-93D02-9674C-AB0AS
  C259B-6DEF7-3370B-90135-450AS
  625E0-91F17-23304-9548A-650AS
  D2578-10897-A3B0C-9DD01-EE0AS
  1250F-DE107-13203-946CA-570AS
  125AA-33BB7-C3D0E-9F01E-010AS
  32521-0C327-33405-9683C-790AS
  C2502-C3137-43506-976A0-870AS
  C2544-36557-63708-99AEF-AB0AS
  0258A-8C9B7-C3D0E-9FEC6-0F0AS
  B2501-19127-33405-96697-770AS
  F2577-7F887-93A0B-9CD68-DE0AS
  02589-7C9A7-B3C0D-9EE8B-FF0AS
  B2510-8D217-23304-95797-680AS
  525EE-ADFF7-03102-934D8-450AS
  F2576-0A877-8390A-9BD5F-CE0AS
  325BD-3ECE7-F3001-921F1-320AS
  22584-B20C7-43C04-9C811-400AS
  A2514-807A7-13601-958EA-9C0AS
  E2524-E1357-63708-998C8-A90AS
  Tetszik (0)
 8. Profile photo of
  LOGGERBOY

  Bocsi de mindíg valahogyan elfelejtem eszta elrejtést – és eggyúttall persze megszeretném koszonni a modernek a segítokész kozremukodést – THANKS !!!

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of seneca07

  Sziasztok!
  Már sok Dw-s, akár Nameless által publikált cikkben is erősen “fikázva” vannak az ilyen és az ehhez hasonló karbantartó programok! Tényleg parasztvakítás a nagy része, vagy javítanak vmit a pc.-n? Amennyiben lehet használni, Ti melyik szoftvert ajánljátok? Válaszotokat előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Nem csak poénból vannak fikázva ezek a programok. A legnagyobb baj, hogy fizetős és nagy része mókusvakítás. A rendszer karbantartásra az uncleanert http://joshcellsoftwares.com/products/uncleaner/ a gyári lemezkarbanartót és néha csak vizsgálat képpen leszedek egy ccleanert. Töredezettségmentesítésre a MyDefrag-ot használom. Tweakelni meg a DirtyWindows Tweaks-et használom.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of seneca07

    Igen, sajna én is beleestem abba a hibába (“Túlzásba vitt renszerkarbantartás”, azt hiszem a Te cikked volt 1-2 éve), hogy mindenképpen újratelepítés helyett, karbantartom a rendszert, mert ettől gyorsabb szebb, jobb lesz! Egyre-másra próbáltam ki a tweakelő programokat. Olvastam a teszteket (Toptenreviews,stb.)és mindig a látszatra jobbat akartam kipróbálni. Valóban ezek a programok inkább többet ártanak, mint használnak, főleg hozzá nem értők kezében.Így mostantól csak az alapvető karbantartási műveleteket szeretném elvégezni, ezért kértem a segítségeteket! Töredezettségmentesítenem nem kell, mert ssd-n van a rendszer.A cikkedből kítűnik, hogy a Ccleanert sem ajánlod, teház az is felejtős! A DirtyWindows Tweaks melyik verziója aktuális? Köszönöm a válaszod, és remek a cikk!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Nameless

    @seneca07 A DWT5 a legújabb, de csak Windows 7 támogatással. Windows 8-cal egyelőre még nem foglalkoztunk. Kicsit másabbul működik. SSD-t csak trimmelni kell, meg nem extrém módon használni.

    Tetszik (0)
 10. Profile photo of Kingofbong

  Azért felraktam, mert eddig még nem nagyon ajánlottak itt rosszat, na.
  A “Disk Management”-en belül a “Duplicate File Finder” eddig 15 Gb helyet szabadított fel.
  Elég okos, be lehet pipálni, hogy a fájlnév-egyezést és/vagy “módosítás dátuma” egyezést figyelmen kívül hagyja. Méret szerint is lehet szűrni. Ha egy adott fájlból több van, mint 2 db, akkor az összes feleslegeset ki lehet jelölni törlésre, stb.
  Szóval valamire csak jó ez is. Köszönöm!

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez