Microsoft Hyper-V telepítése Windows 8.1 operációs rendszeren

Az elmúlt hetekben, hónapokban többször telepítettem operációs rendszert virtuális gépen, de minden alkalommal valamelyik harmadik fél programját használtam, miközben tudtam, hogy a Windows 8/8.1 alapból rendelkezik ezzel a tudással és lehetőséggel, melynek neve Hyper-V technológia.

Amikor a legutóbbi alkalommal meggyűlt a bajom az egyik közismert program  4.3-as kiadásával, úgy döntöttem, megnézem, vajon, mit tud a Microsoft Hyper-V virtuális programja! Nagy meglepetés ért, mert a program telepítése után a Hyper-V Manager olyan egyszerűen, könnyedén és áttekinthetően működött, hogy nem is értettem, miért nem előbb gondoltam erre az egyszerű és kézenfekvő megoldásra!

Tapasztalataimat, a telepítés lépéseit, majd magának a Hyper-V technológia használatának menetét az alábbiakban mutatom be.

Amire szükségünk lesz
Gépigény (minimális):
 • Processzor: 1 gigahertzes (GHz) vagy gyorsabb x64-alapú processzor, PAE-, NX és SSE2-támogatással (további információ)
 • 64 bites operációs rendszer
 • RAM: 2 GB (64 bites)
 • Merevlemez-terület: 20 GB (64 bites rendszerhez)
 • Videokártya: a Microsoft DirectX 9-es verzióját támogató grafikus eszköz WDDM-illesztőprogrammal Forrás
Megjegyzés:

A Windows 7 Professional és Ultimate kiadását használó userek ne keseredjenek el, mert számukra is van lehetőség a Microsoft Hyper-V telepítésére. Letöltés és eljárás

Előkészületek

Első teendőnk a program bekapcsolása. Nyissuk meg a Vezérlőpult – Programok és szolgáltatásokat, majd a Windows szolgáltatások be –és kikapcsolását és

 Vezérlőpult

tegyünk pipát a bejelölt négyzetbe, ennek megfelelően az alábbiakat kell látnunk, ami azt jelenti, gépünk hardver és szoftver eszközei alkalmasak a Hyper-V futtatására és működtetésére.

Vezérlőpult1

Az alábbi kép ellenben rossz üzenet, mert jelentheti azt is, hogy gépünk nem minden hardver és szoftver eszköze elégíti ki a virtuális technológia követelményeit és ebben az esetben nincs mit tenni,

Hyper-V platform hiány

de jelentheti azt is, hogy gépünk BIOS beállításai nem megfelelőek. Erről a lehetőségről viszont meg kell győződnünk a következők szerint, nyissuk meg a BIOS/UEFI beállításokat és navigáljunk el a SysInfo, illetve gépeknek megfelelő rendszer információs  menühöz, ahol pl. az Intel CPU mellett VT (VT-x)-et kell látnunk Supported megjegyzéssel, amennyiben nem ezt látjuk, nincs további teendőnk, mert gépünk nem alkalmas Hyper-V futtatására!

Amennyiben a Supported megjegyzés ellenére sem tudjuk Hyper-V Manager-t elindítani, akkor navigáljunk el a Security -Virtualization menühöz (általában a gépek többségénél, de vannak olyan gépek is, melyeknél az Advanced menüben kell engedélyeznünk a Hyperthreading opciót és ez egyúttal magába foglalja az összes beállítási lehetőséget is) és engedélyezzük

Intel/ VT-x, XD

AMD/AMD-V, NX opciókat.

Update:

Fentieken túl az alábbi ellenőrzési lehetőségek állnak rendelkezésetekre, illetve vegyétek figyelembe @cartman hsz-t:

Intel processzorok

Például az Intel CPU-k esetében a lenti kép szerinti paramétereket kell látnunk

Hyper-V-Intel-CPU-300x283

AMD processzorok

 

Windows ennek megfelelően módosítja a szolgáltatásokat,

Vezérlőpult2

majd a módosítások érvényesítésére újraindítást kér, melyet tegyünk meg.

Vezérlőpult3

Nyissuk meg a bővített alkalmazásokat és keressük meg a kijelölt programokat, majd helyezzük a Kezdőképernyőre.

Kezdőképernyő

Kezdőképernyő1

 

Ajánló

Aki a Vezérlőpultból szeretné kezelni a Hyper-V Managert, annak csak annyi a tennivalója, hogy letölti a Hyper-V Manager.reg fájlt és telepíti.

Telepítés menete: kétszer kattints az Add_Hyper-V_Manager_to_Control Panel regisztrációs bejegyzésre, nyomj Ok-t a felugró ablakban, majd indítsd újra a gépet és az eredményt máris láthatod a Vezérlőpultban. A mappa tartalmazza az eltávolító bejegyzést is.

Hyper-V-hozzáadása1-300x128

Hyper-V telepítése lépésről lépésre

 

Nyissuk meg ismét a Kezdőképernyőt és kattintsunk A Hyper-V kezelője alkalmazásra, jelöljük ki az Új opciót,

Új

ezt követően kattintsunk a Virtuális gép-re

Virtuális gép

és ezzel elindítjuk az Új virtuális gép varázslója programot,

1

majd a Tovább gombbal lépjünk a következő opcióhoz, adjunk nevet a virtuális gépnek, ennél a pontnál eldönthetjük, hogy mentési helynek elfogadjuk a gép által kínált (általában C:\Program Data…..) helyet, vagy más, általunk megadott helyet választunk. Javaslom, mindenki válasszon más, jobban megjegyezhető helyet magának, mert, ha elfelejtjük, hová mentettük virtuális gépünk adatait, csak nagy nehézségek árán tudjuk megkeresni, illetve törölni!

2

A következőkben válasszuk az 1. generációs lehetőséget,

3

ezt követően adjuk meg az indítási memória méretét, a varázsló alapból 512 MB-t kínál fel, de ez vajmi kevés a gördülékeny futtatáshoz, ezért minimum 1 GB, vagy, mint esetünkben látható, 2 GB szükséges ahhoz, hogy örömünket leljük a virtuális gép kipróbálásában. Tegyünk pipát a Dinamikus memória használatához,

 4

adjuk meg a hálózati kapcsolat nevét, mellyel később is azonosítani tudjuk a gépet.

5

Kattintsunk a Hyper-V Manager jobb oldali panel felületén a Virtuáliskapcsoló-kezelőre…..

Virtuáliskapcsoló-kezelő

…majd kattintsunk a Virtuális kapcsoló létrehozása gombra….

2

…. és a felnyíló menüben adjunk hozzá hálózati kapcsolatot, választhatunk a vezetékes, illetve a Wi-Fi hálózat között,…..

Internet1

…..választásunknak megfelelően a program varázslója módosítja a beállításokat, azaz, hozzáadja virtuális gépünkhöz a megfelelő hálózati kapcsolatot is…

Hálózati módosítások

…és amennyiben minden beállításunk helyes, akkor Ok-val zárjuk a virtuális kapcsolat létrehozását.

Kész virtuális kapcsolat

Megjegyzés:

A hálózati kapcsolatot a Hyper-V program telepítésének szinte bármelyik szakaszában hozzáadhatjuk, így nem kell ragaszkodni a leírás szerinti eljáráshoz!

A következő lépésben meghatározzuk a virtuális merevlemez méretét, esetünkben 30 GB…

6

….kiválasztjuk az operációs rendszer telepítési módját és útvonalát….

7

…..végül elérkeztünk a telepítési beállítások összegezéséhez….

8

….ennek megfelelően kattintsunk a Befejezés gombra, majd látni fogjuk, hogy a program véglegesíti az előzőekben megadott beállításainkat.

9a

Beállításainknak megfelelően az általunk elnevezett virtuális gépünk rendelkezik 30 Gb-os merevlemezzel, hálózati kapcsolattal, csatlakoztattunk hozzá .iso állományt, így nincs más teendőnk, mint a Hyper-V Manager paneljén az Indítás opcióra kattintani,

 9

majd azt követően, hogy a lenti képet meglátjuk, nyomjuk meg a Csatlakozás gombot, vagy kétszer kattintsunk a kijelölt területre

10

és ezzel el is indítottuk az operációs rendszer telepítését.

11

13

14

Természetesen a telepítés menetét nem kísérjük végig, mert jelen írásnak nem ez a feladata, csak ezzel is jelezni kívántam, hogyan történik egy operációs rendszer telepítése virtuális gépen. Néhány kép a telepítés befejezéséről

17

abissus

és végül egy kihagyhatatlan kép a hálózati kapcsolat működéséről!

20

 

Zárszó

A Hyper-V technológia lényegében lehetővé teszi számunkra, hogy egyetlen fizikai (gazda) gépen belül több virtuális gépet is telepítsünk, amelyek mindegyikén akár ugyanannak a rendszernek több, vagy akár eltérő (32 bites a x64-es mellett egy időben) példánya futhassanak együtt, lényegében egymással párhuzamosan anélkül, hogy zavarnák egymás működését. A Hyper-V segítségével például a Windows, a Linux és a Mac OS akár több példánya is működhet számítógépünkön, egymással egy időben.

Amennyiben kérdésed, észrevételed van az írással kapcsolatban, vagy ha hibát, hiányosságot tapasztalsz, kérjük, szólj hozzá, de örömmel veszünk minden olyan hozzászólást is, mely az írás tartalmát és a leírtak pontosítását, illetve kiegészítését célozzák!

111 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Azoknak, akik esetleg csak emiatt telepítenék a Windows 8-at, érdemes először meggyőződni róla, alkalmas-e a gépük a hyper-v futattására. (Aki Win8 alatt olvassa cikket, annak elég az egeret a hyper-v opció felé vinni és máris megtudja, ha ezt látja, akkor nem nyert.)

  A hyper-v-t támogató AMD processzorokról itt egy lista:
  klikk…

  Elvileg ez a program is megmondja, hogy alkalmas-e a CPU-nk a feladatra: SecurAble…
  Ilyet kell mutasson: http://i.imgur.com/E5yPvlv.png

  Itt egy angol nyelvű cikk, arról, hogyan állapítsuk meg, hogy megfelelő-e a procink: Does your PC have what it takes to run Windows 8’s Hyper-V?

  Kellemes virutalizlazálást olvasást 😀

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Qrta

  Sziasztok
  Én beállítottam mindent ahogy a leírásban szerepelt,a gép indításakor memória hiányra panaszkodik és nem indul el.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of senkialfonz

  Ez szuper 🙂 Amikor utoljára procit váltottam,erre nem is gondoltam h valaha használni fogom ezt a lehetőséget is.Most ezt elolvasva , eldobom a oracle és vmware termékeket ls kipróbálom.
  Éppen aktuális mert egy os x variánst szeretnék telepítemi a gépre – egyenlőre sikertelenül – valamiért nem szereti a configomat,csak a párom “eccerű” gépet,arra bezzeg települ szinte mind.
  Tisztelettel megköszönve ezt az írást :)Tovább próbálkozom 🙂

  Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Sajna korai volt az örömöm a mac nem támogatott rendszer. C’est la vie 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    senkialfonz, mennie kellene, csak ahhoz egy .iso-t kellene találni, mert Mac OS dmg fájlrendszert használ és az nem támogatott. Találtam egy DMG to ISO converter programot, de a 10. kísérletre is hibás .iso-t produkált. 🙁

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    ISO állománnyal mincsen gond van beblőle dögivel lemezen is gépen is,Igen valóban dmg fájlok voltak anno de mivel ez a második nekifutásom már a “mac pc re projektnek” így ezeken már túl vagyok.
    Itt az a gond h azt a bizonyos bootloadert /általában chameleon/ fel kellene ismernie a rendszernek h egyáltalán elinduljon a telepítés – gondolom én 🙂
    Ezen a mostani gépemen csak egy os x /leopard 10.6.6/ sikerült felraknom azt is csak virtual boxra.
    Jelenleg ennyi a sikerélmény/igen soványka/ 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Rágugliztam és mindenütt az írják, hogy Hyper-V-ben nem lehet OSX-et futtatni, vagy csak olyan limitált opciókkal, ami értelmetlenné teszi.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Igen,ez a helyzet pontosan.Én is megnéztem a támogatott rendszereket igen kevéske.Azt hittem egy kicsit okosabb.

    Tetszik (0)
 4. Profile photo of balog

  Nálam a windows szolgáltatásoknál bekapcsoltam, és a hyper v platform-t nem pipálta be, újra inditást sem kért.
  A SecurAble pedig jónak itéli.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Sajnos, akkor nem alkalmas Hyper-V futtatására, mert úgy jártál, mint én a feleségem gépével, ugyanis a SecurAble mindent rendben talált, csak az a fránya Hyper-V platform hiányzik nála is! Anélkül meg nem megy, olyan képet kell látnod, mint az írásban szereplő kép a notebookomról. Sajnálom. 🙁

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of balog

  “A Hyper-V nem telepithető: A virtualizálás támogatása le van tiltva a belső vezérlőprogramban.”
  Ezt irja..

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of KisBalázs14

  Sziasztok!
  Már nagyon vártam-e cikket,Nagyon jó és tematikusan le van írva minden,Gratulálok abissus.
  Személy szerint nekem volna egy kis problémám ,légyszíves valaki segítsen ,Win 8.1-et 32,Bitest használok ,eddig meg se jelent a gépemen A Hyper-V ,de valahogyan feltelepítettem és lám már ott van a Kezdőképernyőn,A Biosban engedélyeztem a virtualizálást és ,Updateltem az alaplapomat ,ami masinámat illeti nem egy eget döngető:A masinám paraméterei: AMD athlon ™2x dualcore QL 66 2,20 GHZ,Csatolnék pár képet:http://imgur.com/HVZ4aGR.jpg?DirtyWindows.jpg
  http://imgur.com/Suati5p.jpg?DirtyWindows.jpg Mi lehet a gond,hogy ez jön be?
  Légyszíves vki segítsen.
  Előre is köszönöm.
  Üvd:Balázs

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of HPI

  Nagyon jó cikk köszönöm, hogy okosabb lehettem mert eddig nem is tudtam windowsom eme tulajdonságáról. 🙂
  Már le is pattintottam az egyéb virtualizációt segítő szoftverem és szépen dobog a kis linuxom.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of KisBalázs14

  Köszönöm az eddigi segítségeteket,Nagyon elvagyok keseredve ,mert igazatok van megnéztem a Programok és szolgáltatásokat, majd a Windows szolgáltatások be –és kikapcsolását és nálam az a menü pont hiányzik,hogy Hyper-V Platform,Sajna ,abissus én sem találom az AMD oldalán 🙁 ,senkialfonz megnéztem le is töltöttem a Coreinfo-t futtattam rendszergazdaként,de nem csinál semmit csak bevillan az exe file és már el is tűnik,Pedig majdnem minden OK,mert eddig a bővített alkalmazások között sem volt most megjelenik ott,de nem érek vele semmit se,Pedig már kezdtem örülni és le is szedtem pár Oprendszert ISO-ban,Ne haragudjatok esetleg még nincs vmi más lehetőségem ami megoldaná a problémám? (tudom jobb alaplap kellene a masinámba,de sajna arra nincs pénzünk)kipróbáltam a VMware-workstation nem működött,aztán szenvedtem a Virtualboxal azzal se tudtam használni “Mint Virtuális gépet” Esetleg ha vkinek van még vmi javaslata ötlete az jó volna.
  Előre is köszönöm.
  Üdv:Balázs

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of HPI

  Egy kis segítségre lenne szükségem.
  Netem a gazdagépen egy TPLINK TL-WN722N usb-s wifi adapteren keresztül van megoldva. A virtuális gépben mint csatolót aranyosan beállítottam, viszont a vendég ubuntu 13.10ben nem csatlakozik a netre. (Már hívtam hozzá papot is.) Erölteti az ethernetet de wifit nem dob.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of senkialfonz

  “A virtuális gépben mint csatolót aranyosan beállítottam ” – ezért nem írtam ilyesmit 🙂

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of HPI

  Nekem ez alapján úgy tűnik nem is kap IP-t a futó virtuális gép: http://i.imgur.com/CATXm0A.png?1

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of KisBalázs14

  abissus Bocs ha off,lenne még egy kérdésem anno Win7-et használtam és ott Virtualboxba az os x tökéletesen működött most,hogy váltottam 8.1-re felrakom a Virtualboxot és látja az ISO os x-em ,de nem bootolbe ez mitől lehet?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of KisBalázs14

  senkialfonz:Igen ,egy jó pár dmg file-t már átkonvertáltam isoba ,de nem indul el 🙁
  abissus:Nálam ezeket adja be mutatom.
  http://imgur.com/MvWtQsf.jpg?DirtyWindows.jpg
  http://imgur.com/h8ERsud.jpg?DirtyWindows.jpg

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of KisBalázs14

  Előre bocs:Hát ez nem az én napom ,Nemrég értesítettek,hogy rosszul sikerült az operációm,Basszus kulcs ,hogy az a ……………
  Na mind1:További szép napot és erőben egészségben ,sikerekben gazdag Boldog Újévet Kívánok Mindenkinek!
  Sziasztok.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Köszönjük, nekünk sem öröm, ha egy tagunk eredménytelenül “távozik” az adott témától, de ezzel együtt is gyógyulást és szebb napokat jövőre! 😉

   Tetszik (1)
  • Profile photo of senkialfonz

   Nem tudom melyik formátummal próbálkozol /iatkos,niresh,hazard,,,,esetleg saját kreálmány de magára a vboxra neken is csak egy 10.6.6 leopárd megy fel de már a gépre nem.
   Egy alapvető dolog h a vboxnál a rendszer/EFI – pipa ki,enélkül soha nem indul el a telepítés.
   Nem mindegy mivel konvertálsz,stb stb,,,.
   Az h most a vbox az 7 vagy 8 alatt van , nem tudom számít e valamit , de ezen majd elgondolkodom.
   Az viszont számít alaplap és cpu.Nekem most i5-4570 /Haswell/ és egy giga ga h87m-dh3 van erre semmi nem megy fel.Az előzőrőekre i3-2120 /sandy/ és asus h61 lap erre szinte minden.
   A páromé pentium g550 /azt hiszem / ga h61 – csont nélkül megy.Úgy h ne csüggedj , aki ebbe belefog vegyen 6 tonna türelmet 🙂

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of KisBalázs14

  Sziasztok!
  A Virtualbox beállításainál mindig mindent normálisan beállítottam és igen az alap,hogy rendszer/EFI – pipa ki,Próbálkozásaim (Virtualbox 4.2 illetve 4.3-al is sikertelenül)iatkos,niresh,hazard és a sima Mac oprendszerek ami dmg,és ami a dmg konvertálását illeti full AnyToISO-val konvertáltam eddig ,PL:os x 10.6-tól eégészen a 10,9-ig az-az a Mavericks-ig dmg-ből átkonvertáltam isoba és a vége mindig ezek amiket a képeken láthattok.
  http://imgur.com/jDXlvCe.jpg?DirtyWindows.jpg
  http://imgur.com/5p6cdY8.jpg?DirtyWindows.jpg
  http://imgur.com/8ZdS4vj.jpg?DirtyWindows.jpg

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Tibetan

  Sziasztok!
  Régóta követem az oldalt, nagyon sok hasznos dolgot tanultam eddig is tőletek, s remek tippeket kaptam. Nagyon köszönöm ezeket is!
  Most viszont akadt egy problémám. Megpróbáltam én is beüzemelni a Hyper-V-t. Minden, általatok is ajánlott teszttel megnéztem, mind a proci (Intel i5) és az alaplap is támogatja mindezt. Mivel egy win8-cal kb. egy éve vásárolt HP laptopról van szó, a biosban szinte semmit sem tudok állítani, de a virtualizáció (VT-x) be van kapcsolva. Alapból.
  Ennek ellenére sem a regfájl letöltése (majd reboot) után nem történik semmi, illetve megjelenik a Vezérlőpultban egy dokumentumszerű ikon (Hyper-V manager néven), amelyre ha rákattintok, egy hibaüzenetet kapok, hogy valami MMC fájlt nem tudja megnyitni, egészen pontosan a virtmgmt.msc-t. Vagy nincs hozzá megfelelő jogom (adminisztrátorként vagyok a gépben), vagy a fájl nem létezik, vagy nem megfelelő MMC-vel hozták létre. Ezt írta.
  A Vezérlőpult Programok és szolgáltatások menűben nekem nincs is olyanom, hogy Hyper-V, de még egyéb dolgok is hiányoznak ahhoz képest, amiket a fotóitokon látok.
  Szóval előre telepített HP-s win8 frissítve 8.1-re amikor kijött.
  Mi a búbánat lehet???

  Előre is köszi nektek!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Érdekes, amit írsz, mert Intel i3-i5-i7 CPU-knál meg sem kellene nézni, hogy alkalmassak-e…, mert mind alkalmas a virtuális futtatásra ❓ Melyik i5 van a gépben, mert amennyiben VT-d képes CPU, akkor előfordulhat, hogy azt le kell tiltani a Bios/Uefi beállításoknál. 😉 Írd meg…
   Edit: a Szolgáltatásoknál nézd meg, a lentiek be vannak kapcsolva?
   http://imgur.com/XQvkgLK.jpg?DirtyWindows.jpg
   Amennyiben Windows 8.1 Core van a gépen, akkor nem is érdemes keresni a Hyper-V szolgáltatást? Tehát, milyen Windows 8.1 kiadás van a gépen?

   Tetszik (0)
 17. Profile photo of Tibetan

  Szia! A legalapabb i5 van benne, egy 3317U proci.
  Megnéztem, amiket kértél. Ezek korábban manuálisra voltak állítva, ma, amikor próbálkoztam, mindet átállítottam automatikus indításra (késleltettetre, hogy ne a rendszerindítást lassítsák, bár SSD van a notiban), és mindegyiket elindítottam, de mindegyik azonnal le is állt üzenettel.
  Én nem tudom, milyen 8.1 van fent. Sima 8-cal vettem a gépet, aztán miután kijött a 8.1 automatikusan frissítette magát 8.1-re. Ezt hol tudom megnézni? A rajta lévő eredeti win8 teljesen eredeti, a notival együtt vettem, előre volt telepítve, bár azóta beszereztem a HP-tól pendrive-on egy teljes telepítőkészletet a notihoz. Amúgy ez egy HP Pavilion Sleekbook 15-b002xx lapos gép, nincs benne optikai meghajtó, s kva sz@r a billentyűzete, pedig most múlt még csak egy éves…
  Köszi!

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Tibetan

  Ja, a biosban csak egyetlen opció van Virtualizáció engedélyezésére (enabled or disabled), semmi egyéb, tehát nincs olyan, hogy VT-d. Ja, s először úgy kezdtem az egésznek neki (mert emlékeztem, hogy alkalmas erre a gép), hogy a biosban ki volt kapcsolva a virtualizáció (valamiért??? Talán egy biosfrissítés után lett ilyen?). A legfrisebb bios van a gépen, s soha nem turkáltam benne, mert igazából nincs mit. Tegnap még szidtam a Sisoft Sandrát, hogy szólt, miért 1,5 volton üzemelnek a RAM-ok, ebben a gépben állítsam kisebb feszültségre. Nem tudtam röhögni, csak hápogni… Jó, tudom, a notik biosa márcsak ilyen…
  Köszi!

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Tibetan

  S ez mi alapján dől el, hogy milyen 8.1 van a gépemen? Hogy tudok rá másikat tenni? Honnan lehet nem “core”-t felrakni?

  Köszi!

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Tibetan

  Hm, értem. Köszönöm! Azt tudom, hogy ez a kulcs máshoz nem jó… Mondjuk ott tartok a win 8-cal és 8.1-gyel is, hogy ha egyszer lakaparom őket, akkor felrakom a win7 64 Pro-mat…

  Köszi szépen!

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Hevesauto

  Sziasztok!
  Win 8.1-em van. Feltelepítettem egy virtuális XP-t. Működik is, de hogyan csatolhatnám a virtuális XP-mre a win 8.1-es “mondjuk D” meghajtóját? Lehetséges ez egyáltalán?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of kjapo

  Sziasztok! Windows 8.2 pro 32 bites rendszerem van.
  Most olvastam Hyper-V cikket és probáltam a cikk alapján installni aHyper-V szolgáltatást.
  A letöltött add.reg filét elinditottam. Ujra inditottam a gépemet. Láttom a control panel-ben a Hiper-v bejegyzést. Ha rányomok, akkor jön egy hibaüzenet:

  mms cannot open the file virtmgmt.msc. – csak lecsukni tudom az ablakot.

  Kérek segítséget. kjapo

  És vége, semmi nem történik.

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Csababá

  Kedves Sorstársak!
  Sok-sok segítséggel sikerült egy virtuális gépet beállítanom, működik rendben. Szükségem lenne egy második VM-re is. Kézenfekvő lenne a Hyper-V kezelő “Virtuális gép importálása” menüponttól elindulni. A varázsló az importálandó virtuális gépet tartalmazó mappát kéri. Ez úgy tudom, a c:\ProgramData\Microsoft\Windows\VirtualMachines könyvtárban van. Ezt kiválasztva hibaüzenetet kapok, miszerint a Hyper-V az adott helyen nem talált virtuális gépet. Kérlek szépen segítsetek egy amatőrnek.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Alapértelmezett helye az, de amennyiben telepítéskor más helyre teszed vagy nem figyeled meg hová kerül, akkor kapsz ilyen üzenetet, de ekkor sincs baj, mert katt a Hyper-V jobb oldali panel részén a Lemez-szerkesztésre, majd a Tallózásra és a lenti kép alapján megtalálod a régi virtuális gépet. 😉
   http://imgur.com/uaDydrZ.jpg?DirtyWindows.jpg

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Csababá

    Kedves abissus!
    Köszönöm, hasznos volt segítséged,a virtuális gépet megtaláltam. Az importálás során azonban egy újabb problémába ütköztem: a hibaüzenet szerint az adott nevű virtuális gép már létezik. Előző üzenetemben nem írtam, hogy a második virtuális gépet ugyanarra a laptopra szeretném felrakni, amin az első már működik. lehet, hogy az import erre nem való, csak másik PC-re átvitelre?

    Tetszik (0)
 24. Profile photo of Balerik

  Kis segítséget kérnék:
  “adjuk meg a hálózati kapcsolat nevét, mellyel később is azonosítani tudjuk a gépet.”
  ennél a résznél nem enged megadni semmit, csak a “nincs kapcsolat” jelenik meg, és csak ez választható. Mi lehet a baj?

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Balerik

  @abissus Jól sejtetted! Továbbra sem engedte. Holnap majd kipróbálom ezt a második verziót. Még egy kérdes. A virtuális merevlemez méretét nem lehet valahogy “fix”-re állítani? Nem szeretem a dinamikusán változott (régebbi tapasztalatok, Vbox,…)

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Balerik

  Köszönöm! De nem szoktam @“terjeszkedhetsz”, amíg a takaró ér.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Pety99

  Sziasztok.
  Szeretném beállítani az internetet a hyper-v ben de azt olvastam , hogy a virtuális kapcsoló létrehozásakor könnyedén kizárhatjuk magunkat a szerverről mert a statikus beállítások törlődnek. Ez azt jelenti, hogy nem fogok tudni csatlakozni a netre akkor sem ha kilépek a virtuális gépből? Amikor az Atheros AR9285 vezeték nélküli adapterhez szeretnék csatlakoztatni virtuális kapcsolót egy figyelmeztetés jön elő. Mennyire kockázatos a dolog?
  Válaszotokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of KisBalázs14

  Sziasztok!
  Jó pár kérdéssel fordulnék hozzátok,mert akadt egy kis problémám és lenne egy kérésem is ,A Hálózatkezelés Beállításánál,nálam azt írja ki,hogy Nincs Kapcsolat
  Wifit szeretnék használni,de a legördülő menüből semmi nem jön elő,OS X-et szeretnék virtuális gépként használni a kérdésem az lenne ,hogy ezt,hogyan kell telepíteni? a Merevlemezről mehet? vagy Írjam ki Penyóra? én speciel a Niresh-OSX-10.8-ISO szeretném,mi erről a véleményetek? vagy tudnátok nekem ajánlani egy működőképes OSX-et és a Nagy kérdést PM-ben várnom (honnan tudom leszedni?)
  Előre is köszönöm a Segítséget.

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of robespierre

  Sziasztok Hyper V alatt szeretném telepíteni XP-t. exfat fájlrendszerű Hdd-mre szeretném rakni a virtuális gépet és lemezt. De mikor a virtuális lemezt kreálnám, akkor megnyikkan. Az ssd-mre nem szeretném létrehozni.

  előre is köszi ha valaki tudna segíteni

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of dirty.ata

  Üdv. Nekem a Windows szolgáltatások ablakban a Hyper-V platform szöveg meg sem jelenik, ettől függetlenül az OK gombra kattintva elindult a beállítás, be is fejeződött hiba üzenet nélkül, illetve a beállítás sikerességére vonatkozó üzenettel. Most akkor mi van, megy a gépemen a Hyper-V? (HP Compaq 610 laposom van)

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Zingor

  Sziasztok! Egy hálózati problémában szeretném a segítségeteket kérni. A leírtak alapján sikeresen létrehoztam egy 64 bites windows 7 virtuális gépet. A virtuális gép indítása után folyamatosan kapcsolódni akar a hálózathoz és kidob egy olyan hibát: “Ezt az ip címet már egy másik gép használja a hálózatban.” és így nem tud kapcsolódni…
  Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 adapterhez kacsolom a virtuális gépet.
  Előre is köszönöm a segítséget.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of ProGamer

   Üdv Zignor!
   Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 adapter, ugye ez a gépbe van integrálva és az alap op rendszer, ami alól futtatod a virtual pc/Hyper-V-t az használja ezt első sorban, és emiatt lehet ez a probléma, szerintem próbáld meg kikapcsolni az adaptert a windows alatt és úgy indítani a hyper-V-t ugyan erről az adapterről.

   Tetszik (0)
 32. Profile photo of ProGamer

  Sziasztok nekem az lenne a problémám ,hogy mindent rendben csináltam , megy a virtual pc, 4GB rammal és amikor új virtuális kapcsolatot állíok be és mindent úgy ahogy a képeken azt irja ki hogy: Hiba a(z) Virtuális kapcsoló tulajdonságai módosításai érvénybe léptetése során. Hiba történt a virtuális Ethernet kapcsoló létrehozása során.
  Ez a probléma szerintetek amiatt lahat , hogy egy ethernet kártya (Realtek PCIe GBE sorozatú vezérlő) van a gépemben?

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Balerik

  Virtuálisgép alól hogyan tudom elérni a “gazdagép” meghajtóit, állományait?

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of Soma01

  Az mitől lehet, hogy létrehozni nem tudok virtuális gépet? A Win7-es változatot tettem fel.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Soma01

   “Note that Windows 7 is a client operating system, so you will not be able to create VMs on your windows 7 box but using Hyper-V manager, you can connect to other Hyper-V server and manage VMs on those servers.”

   Ezt olvastam valahol. Ezen lehet segíteni, hogy tudjak létrehozni is?

   Tetszik (0)
 35. Profile photo of Blackbird

  Köszönöm a korrekt leírást.
  Ha van rá mód és lehetőség, akkor szeretném tudni, hogy a local gép erőforrásait(HDD, USB) hogyan lehet bekapcsolni (alkalmazni). A nyomtatás rendben van. A DVD működik.
  Jelenleg 64 bites rendszerem van, amit alatt működik a Hyper-V – alatta egy 32 bites 8.1 Pro rendszer.
  Nem tudtam létrehozni a WIFI lehetőséget, igaz, hogy a hálózati ikon sem jött fel így az általad mutatott képek szerinti ablakok sem kerültek elő.
  Kérem szíves segítségedet,

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of vagamo

  Sziasztok! Szuper a leírás, elsőre sikerült is létrehoznom a virtuális gépemet. Viszont, hangot lehet valahogy elővarázsolni? Ezen játszani lehet? Mert itt szeretnék kipróbálni mindent, mielőtt telepítem a rendes OP-re. Ha jól tudom virtuális gépből semmilyen vírus nem tudja a gépemet tartósan megtámadni.
  Köszi!

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of Theo76

  Szia! köszi a leírást! nagyon korrekt… Viszont én ott elakadtam, hogy nem tudok hálózati kártyát hozzárendelni, mert a hyper-v szerint nincs a gépemen, vagy nincs jogosultságom hozzá. Próbáltam rendszergazdaként is elindítani, de ugyan ez az eredmény. Egy hálókártya van a gépemben ez lehet a gond?

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of nagyi

  sziasztok nekem olyan problémám lenne ,hogy a windows szolgáltatások be- és kikapcsolása beállytás között abszolut nincs hyper-v eredeti 8.1 et használok 64 bitest előre is köszi a segitséget

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of Stanley

  Üdv, nem tudjátok véletlen hogy a hyper v .ben , hogy lehet életre kelteni a fizikai gép mikrofonját. nálam azt írja ki a virtuális gépen , hogy nincs hang eszköz telepítve , hang van , csak mikrofonom nincs pedig a gépembe alapból van mikrofon és működik is .a válaszokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Priomar

  Sziasztok ! A következőkben szeretnék segítséget kérni.
  Laptop, Packard Bell EasyNote, Intel B960 proci. DW Win 8.1, 64 bit. A BIOS-ban, nem támogatott és nincs is lehetőség a virtualizáció bekapcsolására. Az ezeréves asztali gépemen Win7 alatt, gyönyörűen működik a virtualbox. Ezen a csodamasinán nem indul el egyik sem. HyperV, Virtualbox. Létezik-e esetleg másik program ami alatt lehet VM-et csinálni, vagy csak a gép vagy procicsere segít ? Vagy esetleg Win7 és Microsoft Virtual PC ? Minden alternatív javaslatot örömmel fogadok. Előre is köszönöm a remélhetőleg konstruktív válaszokat.

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of Balerik

  Be lehet valahol állítani, hogy a Hyper-V alatt létrehozott virtuálisgép ne csak 8MB video memoriát használjon? Mert a 16 bites felbontás egy kicsit csúnyácska, és teljes képernyőn se lehet állítani 1920*1080 felbontást.

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of OldSas

  Sziasztok! Windows 10 alatt telepítettem a virtuális programot (Hyper-V), majd utána virtuálisan a Windows XP-t telepítő lemezről. A problémám az, hogy az XP nem látja az USB eszközöket. Mit rontottam el? Előre is köszönöm a segítséget!

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of pimi

  Tudom, hogy ez nem vitafórum, de 3 különféle pc van a szobában, és egyiknél sem jelenik meg a “platform” opció. Ezért használok V-Box-ot vagy VMWare-t.

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of sp3zoli

  Azt írjátok. hogy at i5 procikkal,/elméletileg/ működik a Hyper-V.
  Ilyen proci van a gépben: Intel Core i5-6500 3.2G/3.6Hz, 4 mag, 6MB cache.
  Windows 7 Proffesional fut a gépen.
  A Biosban viszont ezt látom:
  Hyper Threding Technologi – no supported,
  Intel Vt-x Technoligi – supported
  Intel SMX Tecnologi – supported
  Intel Virtualization Technoligi – Enabled
  A felügyeleti eszkötöknél megjelenik a Hyper-V, de a következő hiba üzenet fogad: a Hyper-V nincs telepítve a következő számitogépen localhost.
  A jobb oldali műveletek alatt csak pár lehetőség van : kapcsolódás kiszolgálóhoz, Nézet, Új ablak, sugó.
  Ugyan ezen a gépen Virtualboxban fut egy Windows 10 Proff. ott működne a Hyper -V.

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of pimi

  Egyre határozottabb az az érzésem, hogy ez a Hyper-V egy rakás szar.

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of NetMax

  Sziasztok!
  Azt meg tudjátok mondani, hogy a Hyper-V alatt futtatott VM ütemezését hogyan lehet megoldani?
  Arra gondolok, hogy telepítve van 3 XP és különböző időpontokban kellene ezeket elindítani és leállítani.
  (Vagy felfüggeszteni és újra indítani.)
  Az XP-k feladatütemezőjéből azt sikerül megoldani, hogy leálljanak de az újra indítás ugye nem müxik.
  A Hyper-V ezt tudja valahogy kezelni?
  Van valamilyen parancssori megoldás esetleg amivel az általa kezelt virtuális gépeket naponta bizonyos időben ki és be tudom kapcsoltatni amikor természetesen a gazda gép és már a Hyper-V is fut?
  Köszönöm a tippeket!

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Balk László

  Sziasztok,
  Telepítettem egy Windows7 et a Hyper-v alá. Minden szuperül megy még net kapcsolat is össze jött, mondjuk nem volt egyszerű.
  Ellenben a képernyő felbontást sehogy nem tudom szélesvásznúra állítani. Látszólag a Hyper-v csak a 4:3 felbontást ismeri.
  Rongyosra googliztam már a témát, de nem találtam valódi megoldást. Távoli asztali kapcsolatról beszélnek a legtöbben, de sajnos valamiért nem tudok csatlakozni így a virtuális Win7 hez pedig engedélyeztem benne az elérést.
  Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne szélesvásznú felbontást beállítani?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez