Steam működésének felgyorsítása

Legutóbbi ismertetőnkből megtudhattuk hogyan csinosíthatjuk ki a felhasználó felület, most kattintsunk bele a program működésébe is. Bizonyára tapasztalhattad, hogy olykor egy letöltés akadozik vagy a játékon belüli böngésző nem szeretné behozni a dirtywindows oldalát. Ilyenkor várhatunk egy jó időpontra, de ezzel az irománnyal megpróbálom egy-két tipp bemutatásával kijavítani ezeket a bosszúságokat.

Kellő hardveres háttérrel és internettel rendelkező felhasználók is belefuthatnak ezekbe a tünetekbe. A háttérben más dolgok is tevékenykedhetnek, utalok a szerver túlterheltségre, egy vírus működésére vagy nem kellően gyors merevlemez meglétére. (SSD-vel a steam és játékok indulási idejét minimalizálhatjuk)

Letöltések

Digitális játékoknál a legnagyobb csorbát az internet sebessége jelenti. 2013-ban a játékok mérete már kettes számjegyű határokkal rendelkezik, minimum 5Mbit/s-os csomagot használva már kényelmesen tölthetünk. Képessége határait méréssel tudhatjuk meg.  A steam automatikusan beállítja a legközelebbi szervert, ám olykor tévedhet vagy éppen leterhelt lehet. Célszerű ilyenkor átváltani egy másikra.

– A kliens menüsorában a “Nézet” – “Beállítások” – “Letöltések” fül alatt tudsz különböző konfigurálást végrehajtani. A letöltési régi kiválasztására ez az oldal segítségünkre válhat. http://store.steampowered.com/stats/content/

Célszerű valamilyen európai, közeli szervert kiválasztani. Különböző csodatévő programokkal az ellenkező hatást válthatjuk ki.

beállítások–  Harmadik féltől származó eszköz, az antivírusunk is hibát eredményezhet. Engedélyezzük a Steamet tűzfalunkon és adjuk ideiglenesen a web védelem kivételei közé. Tűzfal függően beállíthatunk speciális szabályokat is.

bandwith

Böngésző és kliensen belüli navigálás

A kliens böngészője nem tökéletes, de egyszerűbb navigálásokra alkalmas. Vásárlásokat biztonsággal lebonyolíthatjuk böngésző megnyitása nélkül. A játékon belüli böngésző pedig segít, hogy ne kelljen külön kereső programot megnyitni tálcára helyezés után. WebKit motor-t használ az oldalak rendereléséhez a beállításokat pedig az Internet Explorertől veszi. Összetűzések elkerülésére egy nem bizonyított módosítás létezik:

1. Navigáljunk az Internetbeállításokhoz.
2. Kapcsolatok fül alatt válasszuk a “Helyi hálózati beállítások”-at
3. A beállítások automatikus észlelése mellől vegyük ki a pipa jelet majd alkalmazzuk. Steam újraindítás szükséges.

internetbeállítások Hibákat tapasztalhatunk kitűzők eladásánál is, mikor nem engedélyezett sütiket kér. Internetbeállításokat nyissuk meg majd az “Adatvédelem” – “Speciális” menüpontban engedélyezzük a munkamenet cookie-k elfogadását. A kliens újraindításával érvényesítsük.

Inkompatibilitást a játékon belüli panel (magyar kiírásban steam közösség) deaktiválásával próbálhatjuk meg kiküszöbölni (például: Bioshock lefagyása).

Zavartalan letöltést és jó játékot!

2 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of xdavid18x

  Jó cikk!
  Hozzáraknám még azt, ha a steam letöltés és böngészés terén is rendetlenül viselkedik érdemes törölni az appcache mappát nálam az az esetek 90%-ban helyre hozza a dolgokat.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of László

   Erre a részre bevallom nem gondoltam szerencsére ilyen még nem fordult el velem. :/ Előtte készítsünk biztonsági mentést, mert bizonyos adatokat itt tárol a kliens (statisztikák, közösségi dolgok gyorsabb betöltése). A következő indításkor újra betöltődnek, de ami elromlik egyszer az képes még jobban elromolni.

   Mappa túrás nélkül ezzel a paranccsal visszaállíthatjuk az alapértelmezett konfigurációt:
   Futtatás (Windows + R)
   steam://flushconfig – felkínálja a megerősítést.

   Számítógép újraindítás
   Steam elindítása a telepítési helyéről és nem az általa létrehozott parancsikonból.

   Mac és Linux útmutató: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3134-TIAL-4638

   A ClientRegistry.blob törlését is ajánlják, de a hivatalos közleményben ezt nem tanácsolják. Helyette nevezzük át ClientRegistryOld.blob.-ra vagy hasonlóra és megmarad a régi is.

   Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez