Windows tippek, hibák és megoldások 2. rész

1. Windows 8.1 Rendszerkép biztonsági mentése parancssorból

 A Windows 8.1 megjelenése sok változást hozott, a legtöbb fejlesztés és javítás előnyére változtatta meg az eredeti Windows 8 kiadást, sajnos azonban a változások között szerepelt az eddig jól bevált biztonsági mentési eljárás is. A 8-as kiadásban még a régi jól bevált Biztonsági mentés és visszaállítás opciót kaptuk a Vezérlőpult menüjében, ezzel szemben a 8.1 kiadásban már a Fájlelőzmények menün belül a Rendszerkép biztonsági mentése néven lépett színre meglehetősen vegyes fogadtatással. Nagyon sok felhasználó véleménye szerint nem sikerült jól a helyettesítés, azaz többek számára használhatatlan. Megjelenése óta nagyon sok gépen nem lehet a rendszerkép megszokott mentését elvégezni. mert az azóta már kétes hírnevet szerzett 0x80780119 hibaüzenettel rendszerint kilép a mentési folyamatból, lásd a lenti képet.

7 Lemezkép létrehozása hibaüzenet

Az interneten ezer és több megoldás kering 2013. október 17.-e óta és sokan próbálják korrigálni ezt a szarvashibát, de kevés megoldás sikeres. Furcsa vagy nem, de a Microsoft még csak nem is reagál az internetet elöntő és időnként nem igen barátságos megjegyzésekre. A legsikeresebb megoldás kezdők számára meglehetősen bonyolult, így jelen írásban eltekintek ismertetésétől, helyette inkább a jól bevált parancssoros mentés és visszaállítás menetét mutatom be, mert egyszerű, gyors és nélkülöz minden hókusz-pókuszt, illetve ebben az esetben sem kell harmadik féltől származó programot használni a művelet elvégzéséhez.

Megjegyzés:

Azok számára, akik megkísérelnék a legígéretesebb megoldást saját gépükön is kipróbálni, azok a Microsoft Community fórumon megtalálják az eljárást, bár az interneten sok más helyen is elérhető. Sok sikert a munkához!

E rövid bevezető után térjünk rá az írás lényegi mondanivalójára, a biztonsági mentés bemutatására.

Nyissuk meg a parancssort rendszergazdai jogokkal (futtatásba – Win + R  cmd, majd Ctrl+Shift+Enter, jobboldali panel – Keresés – cmd –  CTRL+SHIFT+ENTER  vagy a Kezdőképernyőn jobb klikk a parancssori alkalmazásra).

A lenti parancsot írjuk vagy másoljuk be a rendszergazdai jogokkal megnyitott parancssorba, majd nyomjunk Entert és parancsunknak megfelelően a rendszer biztonsági mentése elkezdődik. A kiadott parancsban „E” a mentés helyét tartalmazó meghajtó betűjele, „C” a rendszert tartalmazó partíció. Beíráskor a megfelelő szóközökre ügyeljünk, mert különben nem sikerül a korrekt parancsot kiadni!

 wbAdmin start backup  -backupTarget:E:  -include:C:  -allCritical -quiet

1 parancs kiadása

2 Backup for rendszer számára fentartott hely

A mentés első lépésben a rejtett partíción levő (100 MB) bootfájlokkal kezdődik….

3 Backup folyamatban

….majd a teljes „C” meghajtó mentésével fejeződik be. A művelet mintegy 35-40 percet vesz igénybe, a mentés befejezése után exit/Enter paranccsal zárjuk be a parancssort.

4 Backup kész 26 perc

Bónusz tipp: ha több meghajtó vagy partíció mentését szeretnénk egy lépésben elvégezni, akkor az alábbi parancsot adjuk ki vagy másoljuk be a parancssorba, értelemszerűen a valóságnak megfelelő betűjeleket alkalmazva. Parancs kiadásakor a vesszők helyére gondosan ügyeljünk, mert parancsunk nem lesz érvényes….

 wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C:,D:,F: -allCritical -quiet 

….hálózaton az alábbi parancsot alkalmazzuk:

 wbAdmin start backup -backupTarget:\\remoteComputer\\Folder -include:C: -allCritical –quiet 

Végezetül a mentés helye és tartalma képekben:

5 Backup meghajtója

5 E meghajtó mentés helye

A mentett rendszerkép visszaállítása

Miután a mentési folyamattal végeztünk, fogjunk hozzá a mentett rendszerkép helyreállítása műveletének bemutatásához.

Csatlakoztassuk gépünkhöz a telepítő eszközt (DVD/USB-kulcs), lépjünk be F2, Esc gomb megnyomásával, illetve géptől függő módon a BIOS/UEFI Boot Priority/Boot Configuration/ Boot Device Priority menübe és a telepítő eszközt állítsuk első helyre, majd mentsük a beállítást és lépjünk ki. Indítsuk újra a gépet és a telepítővel navigáljunk el a Telepítés megjelenéséig, majd válasszuk a Számítógép javítása opciót.

1 windows-8-install-repair-your-computer

Kattintsunk a bejelölt részre és a felnyíló menüben válasszuk a Troubleshoot/Hibaelhárítás opciót….

  2 windows-boot-choose-an-option

….majd a Advanced options/Haladó beállításokat….

3 windows-boot-troubleshoot-menu

 

…ezt követően kattintsunk a System Image Recovery/Rendszerkép helyreállítására….

4 advanced-options-system-image-recovery

….végül válasszuk ki azt a helyet, ahová a rendszerképet mentettük. Tallózzuk be, majd indítsuk el a rendszer helyreállításának folyamatát, mely meglehetősen hosszadalmas folyamat, várjuk ki türelmesen, mert időt takarítunk meg és mentesülünk a hosszadalmas alkalmazások, programok telepítése alól.

5 restore-system-image-on-windows-8_1

Forrásként felhasználva

Bónusz tipp:

Azoknak, akiknek a fenti eljárás sem hozta meg a kívánt eredményt, vagy még ennél is gyorsabb és egyszerűbb megoldást szeretnének alkalmazni, figyelmükbe ajánlom Cartman 2012. 10. 28-i Windows 8 újratelepítés helyett – Felújítás című írását azzal a megjegyzéssel, hogy az ott kiadott  parancs helyett Windows 8.1 kiadásnál a lentit alkalmazzák:

 recimg /CreateImage G:\RefreshImage 

kép

ahol „G” a mentett RefreshImage mappa helye. A cikk további leírása ma is aktuális és helytálló, olvassátok, illetve az ott bemutatott programot, eljárást használjátok, alkalmazzátok.

Mentés helye és tartalma:

RecImg1

RecImg tartalma

 

2. AHCI/IDE Mode átállítása Windows telepítés után

AHCI Mode/Advanced Host Controller Interface lényege

Mielőtt a megoldások bemutatására rátérnénk, röviden ejtsünk néhány szót az AHCI Mode lényegéről, jelentőségéről és szerepéről, mert időről időre felbukkannak az interneten és itt a DW oldalán is ezzel kapcsolatos téveszmék, illetve a SATA vezérlő e módjának fontosságát alá(le)becsülő megjegyzések.

Köztudott, hogy Windows Vista óta ajánlott a SATA vezérlő AHCI-ra állítása – az ajánlás most ebben az esetben független attól, hogy SSD vagy HDD van a gépünkben -, mert csak így érhető el az NCQ (Native Command Queuing), melynek köszönhető a 4KQD32 szegmensben mért magasabb eredmény, azaz magyarra lefordítva, az NCQ technológia célja és rendeltetése, hogy növelje a SATA merevlemez teljesítményét és ez már önmagában sem elhanyagolható előny. Az már csak hab a tortán, hogy az AHCI üzemmód speciális energiavezérlési funkciókat és energiatakarékossági sémákat is támogat az APCI segédprogram mellett (melynek egyébként ez az egyik, hanem a legfőbb feladata), melyet Windows 7 óta minden Windows operációs rendszer ki is tud használni. Gondoljunk arra a gyakori jelenségre, hogy SATA IDE módban telepített Windows 7/8.1 alatt sokszor nem lehet alvásba/hibernálásba tenni a gépet vagy abból nem ébred fel a rendszer. Nem csak az SSD-k, hanem HDD-k esetében is jótékony hatása van, mert egyes HDD-k valamelyest lassabb olvasási/írási eredményeket produkálnak SATA IDE módban. Egyes mértékadó mérések szerint HDD-k esetében az AHCI Mode minimum 17%-os gyorsulást mutat IDE-vel szemben.

A Hot Swap/Forró csere funkció előnyéről most nem is szólok részletesen, mert nem minden user érdekelt ebben a kérdéskörben, de annyit azért megjegyeznék, pl. szerverek, NAS üzemeltetése és RAID kötet működtetése esetén nem mindegy, hogy egy meghibásodott lemezt üzem közben, működő operációs rendszer alatt ki tudunk-e cserélni?! A Hot Swap funkció az AHCI-nak köszönhetően biztosítja ezt a lehetőséget.

E rövid eszmefuttatás és bevezető után térjünk rá a megoldások bemutatására.

Fontos: a Beállításszerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz pl. az operációs rendszer összeomlásához (fekete képernyő/kékhalál) is vezethet, ezért mindenki csak a saját felelősségére módosítsa a kulcsokat, illetve az alábbi leírások nem minden felhasználónál és esetben garantálják az eredményes megoldást!

IDE-ről AHCI-ra állítás Windows 7 operációs rendszer alatt

Nyomjuk le a Win+R gombot vagy használjuk a Futtatás parancsot és mindkét esetben írjuk be – regedit, majd a megnyíló Beállításszerkesztőben navigáljunk el

 HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\msahci 

kulcshoz és kattintsunk az msahci opcióra, ezt követően duplán kattintsunk a jobb oldali panel Start elemre és az értéket módosítsuk 0-ra.

msahci

Indítsuk újra a gépet, majd azonnal lépjünk be a BIOS/UEFI-be és a megfelelő menüben állítsuk át a SATA üzemmódot AHCI Mode-ba, mentsük beállításainkat, ezt követően lépjünk ki a BIOS/UEFI-ből.

Várjuk meg, hogy a Windows 7 elinduljon, ez több percet is igénybe vehet, mely alatt a rendszer fel fogja ismerni az eszközöket, majd újraindítás után készen is vagyunk.

Windows 8/8.1 operációs rendszer esetén

Ismételjük meg a fent leírt lépéseket, azaz nyomjuk le a Win+R gombot vagy használjuk a Futtatás parancsot és mindkét esetben írjuk be – regedit, majd a megnyíló Beállításszerkesztőben navigáljunk el

 HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\storahci 

kulcshoz és kattintsunk a storahci opcióra, ezt követően duplán kattintsunk a jobb oldali panel  Start elemre és az értéket módosítsuk 0-ra

storahci

A további lépések megegyeznek a Windows 7 esetében leírtakkal.

Bónusz tipp: azok a felhasználók, akik nem szeretnének a Beállításszerkesztőben értékeket módosítani, illetve tartanak a kulcsok módosításától, azoknak csak annyi a dolguk, hogy a lenti linkekről  a Windows kiadásnak megfelelő .reg állományt tartalmazó .zip fájlt letöltik, kicsomagolják,  majd a megnyitást követően Ok gomb megnyomásával nyugtázzák a műveletet és ezzel módosították is a megfelelő regisztrációs kulcsot. A további lépések megegyeznek a fenti leírásban foglaltakkal, azaz a BIOS beállításokat, a gép újraindítását ugyan úgy el kell végezni, mintha a műveletet a Beállításszerkesztőben módosítottuk volna! Erről ne feledkezzünk meg!

3. Windows 8.1 telepítése, illetve frissítése után jelentkező fekete képernyő

Ez a jelenség a legtöbbször, de nem minden esetben, integrált grafikus kártya, illetve érintőképernyő esetén fordul elő. Ilyenkor egy BIOS frissítés általában megoldja a gondunkat, ezért keressük fel a gép, illetve a BIOS gyártói oldalát és a legújabb frissítést tartalmazó .zip fájlt töltsük le, csomagoljuk ki, majd telepítsük. Ennek természetesen előfeltétele, hogy a gépet egy másik monitorra, illetve TV-re tudjuk csatlakoztatni, hogy figyelemmel tudjuk kísérni a folyamatot.

Azok a felhasználók, akik ezt nem tudják megoldani, azok tegyék a következőt: a család másik gépén, vagy egy barátjuknál töltsék le a .zip fájlt, csomagolják ki és a Rufus programmal készítsenek bootolható USB-kulcsot a BIOS frissítés számára.

Végezetül néhány bónusz ajánlat:
InternetOff program használata

Sok oka lehet annak, ha a gép üzemelése közben nem szeretnénk az internet kapcsolatot Turn/Bekapcsolt állásban hagyni. Erre van megoldás egy végtelenül egyszerű és kis erőforrás igényű programon keresztül, mely telepítés után csendben helyet foglal a Tálcán és várja, hogy igénybe vegyük szolgáltatásait.

Turn internet2

Kattintsunk a Settings gombra és a felnyíló ablakban lehetőségünk van néhány beállítást paraméterezni, illetve a Password-re kattintva jelszóval is el tudjuk látni a programot, mely lehetőség jó szolgálatot tesz egy gyerekekkel közös családi gép esetében, azaz ezzel szabályozni tudjuk, hogy a gyerek mikor, mennyit lógjon az interneten távollétünkben.

.

Turn internet3 beállítások

Töltsük le a programot a lenti linkről, telepítsük, végezzük el a szükséges beállításokat és készen is vagyunk!

InternetOff

Reboot-To program használata dual boot esetén

A DirtyWindows oldalán több cikk is készült már dual boot esetén a dupla indítás elkerülésére, mint a  Hogyan kerüljük el a dupla újraindítást Windows 8/8.1 dual boot-os rendszeren vagy a Boot menü szerkesztése parancssor használatával , most azonban egy olyan programot mutatok be, mely semmiféle trükköt nem igényel a gyors és biztonságos használat során.

Töltsük le a programot a lenti oldalról, telepítsük, a program helyet foglal a Tálcán és már használatba is vehetjük. Semmi más dolgunk nincs, mint jobb klikkel a különböző operációs rendszerek között a programmal váltogatni. Ilyen egyszerű.

Reboot-To

 

Reboot 1

Reboot 2

A Beállítások menüben az Automatikus Check Updates helyet ne jelöljük ki, mert elvesztjük a program használatát.

Reboot-to1

 

Amennyiben kérdésed, észrevételed van az írással kapcsolatban, vagy ha hibát, hiányosságot tapasztalsz, kérjük, szólj hozzá, de örömmel veszünk minden olyan hozzászólást is, mely az írás tartalmát és a leírtak pontosítását, illetve kiegészítését célozzák!

56 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Tamás Durgó

  Nagyon jó cikk. A gépemben csak IDE és Raid között választhatok (a raidban van ahci?)

  Jelenleg a windows 8 egy 160 GB-os IDE (7200rpm) lemezen van. De van egy 1500GB-os sata (5200rpm) lemezem is.

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of kabala

  Jó kis cikk lett ez is. 😀 Köszönet érte. Viszont nálam valamiért az itt említett mondatban

  (futtatásba – Win + R: cmd, majd Shift+Enter vagy a Kezdőképernyőn jobb klikk a parancssori alkalmazásra)

  a Shift+Enter billentyűkombináció Win7, sem pedig a Win8.1 esetében nem rendszergazdai módban nyitja meg a parancssort.
  A Reboot To progi is hasznos jószág. Kár, hogy a megjelenítendő nevet nem lehet szerkeszteni. Mivel két Win8.1 rendszer is van a gépemen, ezért a könyebb megkülönböztethetőség miatt azt tobábbra is egy másik program használatával, vagy pedig a parancssoros szerkesztéssel lehet. 😉

  Tetszik (1)
  • Profile photo of abissus

   A Win + R – cmd – Shift+Enter parancs következménye a cmd.exe, ami mindig rendszergazdai jogokat takar akkor is, ha nem írja ki. 😉
   http://imgur.com/pCgLNKc.jpg?DirtyWindows.jpg
   …de beleírom még a Jobb panel – Keresés – cmd – CTRL+SHIFT+ENTER parancsot is. 🙂
   Ha a Reboot To progit nem is lehet, de az operációs rendszereknek bármikor, bármilyen nevet tudsz adni ahhoz, hogy meg tudd különböztetni, mikor, melykre akarsz váltani. Ez a művelet egy egyszerű BCD szerkesztés…. 😉
   Edit: vedd fel a listára a Power Shell Admin-t is. A cmd.exe ki fogom próbálni, mert én úgy emlékszem, mint fent írtam… 🙂

   Tetszik (1)
 3. Profile photo of Zakarat

  Sziasztok! Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva – innen másoltam ki a parancssort, mégis ezt lőttem… szomorú vagyok.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Lamer

  Hi Mindenki!

  X64 8.1 Pro van a gépen és USB mobil netem van. A hagyományos asztal alkalmazásoknál van net, de az új kezdőképernyős alkalmazásoknál nincs net. Pl. Frissítések utána böngésző választó ( új kezdőképernyős alkalmazás) nem látja a net kapcsolatot, de ettől függetlenül a frissítések meg lejönnek és az asztalon netezhetek, de már az időjárás, hírek, windows áruház, amik kezdőképernyős alkalmazások nem látják a netet. Mit lehet csinálni?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Lamer

  Létezik valamilyen megoldás az újratelepítésen kívül?

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Lamer

  Köszönöm a segítséget kabala és abissus!

  Hazamegyek és próbálom is!

  ÜDV!

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Lamer

  Sziaztok!

  Elég érdekes a helyzet. A kezdőképernyős Eszközök között szerepel a Vodafone Mobile Broadband K3765-Z eszköz, de a Hálózat – Kapcsolatok között nincs ilyen ehhez köthető kapcsolat, csak a wifimet illetve a nem csatlakozott LAN-t látja. Ha ide be lehetne erőltetni a Mobile Broadband kapcsolatot akkor be tudnék lépni az MS fiókomba, amit sajnos így sem enged, csak a hagyományos asztali felületen. És az-az érdekes, hogy úgy is próbáltam, hogy be vagyok jelentkezve az asztalon és átmegyek a kezdőképernyős felületre és úgy sem enged bejelentkezni. Valószínű, hogy újratelepítem a már meglévő MS fiókommal.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of nauta

  Sajnos, nálam semmiképp nem sikerült a rendszerkép létrehozása.
  A Windows (8.1) megfelelő helyén (Rendszerkép biztonsági mentése) sajnos, az elindítása után az fogad, hogy nincs elég hely a kijelölt meghajtón. Egy 500 GB-os USB-s külső winchesterről van szó, mely üres…
  Megpróbáltam a parancssoros módszert – nem sikerült. Nem tudom, mit lehet tenni ilyen esetekben!

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of nauta

  Elnézést, az előbbi (25.) hozzászóléshoz egy képernyőfotó – elég pici, nem tudom miért csak ilyen ablakot mutat. De a lényeg: ez is azt mondja, hogy nincs hely….

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Vadmacs

  Valakinek van tippje arra, hogy Win8.1 update 1 alatt miért nem működik csempés résznél a jobb gomb? Kijelölni lehet vele, de a lebegő menü nem jelenik meg, ergo nem lehet átméretezni, törölni, stb.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Merlyn

  Tipp nincs.
  De nyomj space-t, azzal előjön a hiányolt menü a képernyő alján.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Balerik

  @Vadmacs
  – melyik Win 8.1 Updatét használod?
  – Biztos, hogy “rendesen fel van telepítve a Win 8.1 és az update?
  – Küldj egy képet a “kezdőképernyőről” , és a “telepített frissítések”-ről!

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Istvan53

  A Reboot-to letöltésé oldalárol a letöltési link időközben sajnos el lett távolítva. Ha valaki tud egyéb letöltési lehetőséget – örömmel várjuk.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of sanyi

  Mivel AHCI beállítás téma is van a cikkben ezért itt tenném fel a kérdésem.
  Nevezetesen:
  Az óra mellett az értesítési területen megjelennek a HDD-k “Hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása”,úgy mint amikor pendrive-ot használok.
  Korábban a Windows 7-hez kaptam segítséget ennek az eltávolítására, a kulcsok létrehozásával sikerült.

  “HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ msahci
  és hozzon létre egy új kulcsot a “Controller0”
  belső Controller0, hozzon létre egy új kulcsot a “Channel0”
  Most belső Channel0, hozzon létre egy új Duplaszó32 /DWORD/ a
  “TreatAsInternalPort”
  ezt az értéket “1”
  (ez a sorozat SATA port 0 (C meghajtó), hogy már nem jelenik meg a
  “Hardver biztonságos eltávolítása”)
  Most menj vissza a Controller0 mappát.
  belső Controller0, hozzon létre egy új kulcsot a “Channel1”
  Most belső Channel1, hozzon létre egy új DWORD a “TreatAsInternalPort”
  ezt az értéket “1”
  (ezt állítja SATA port 1 (D: meghajtó), hogy már nem jelenik meg a
  “Hardver biztonságos eltávolítása”)
  És így tovább, amíg az összes belső SATA port van beállítva, hogy kell
  kezelni, mint a belső.
  Az alaplap 6 SATA port, úgyhogy meg Channel0 a Channel5.

  Lehet, hogy nálad nem msahci alatt kell ezt létrehozni, hanem a
  megfelelő driver gyökerében.

  A Windows 8.1 alatt a fenti helyen nincs “msahci” mappa.
  Ha valaki adna megoldást 8.1-hez nagy tisztelettel megköszönném.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of sanyi

  Sajnos nem segített a reg. kulcsok létrehozása, mint Win7 esetében

  Ez a probléma:

  Létrehozott kulcsok:

  Sajnos az ajánlott oldalon nem találtam megoldást.

  Amikor telepítettem a drívereket,akkor az alaplapi Intel Chipset/9.4.0.1027 verzió/ teljes csomagját nem telepítettem,hanem a kibontott mappából az SM buszvezérlőt frissítettem

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of mikcip

  Nálam (Win 8.1 pro) a parancssori változattal működik a Rendszerkép biztonsági mentése. (wbAdmin start backup -backupTarget:D: -include:C:, majd a nagy Y beírása után lezajlik a mentés)
  Viszont ha vissza akarom állítani a biztonsági mentésből a rendszert, akkor a Windows javítás nem találja sehol. Az újra indítás után szépen el tudok odáig jutnom, hogy kérem a rendszer visszaállítását a Rendszerképből, de nem találja…
  Alig várom, hogy valaki egy jó ötlettel ebből a helyzetből kirángasson.
  üdv.: minden segítőkész hozzászólónak

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of mikcip

  Mellesleg, hogyan lehet ellenőrizni, hogy a telepítés tényleg UEFI beállítás alatt történt?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of mikcip

  Ha beírom a parancssorba, hogy:
  wbAdmin start backup -backupTarget:J: -include:C:, majd a nagy Y beírása
  akkor a C:-ről (egy 250 GB-os SSD-n van) létrehozza a képfájlt, de a gép újraindítása után a Javító a következő üzeneteket adja ki:
  1. A windows nem talál lemezképet a számítógépen.
  2. Csatlakoztassam a biztonsági másolatot tartalmazó merevlemezt:
  kattintson a biztonsági másolatot tartalmazó eszközillesztő programjának telepítéséhez.
  Ilyet persze nem találtam.
  Az előbbi parancssori eljárással létrehoztam egy újabb lemezképet egy – a gépemen lévő – másik SSD meghajtón is, hátha itt az eszközillesztő program itt nem lesz probléma, és meglátja a Javító a biztonsági mentést. De csalódnom kellett – nem is nagyon vártam mást, csak egy picit reménykedtem – itt is ugyanabba a falba ütköztem.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Egy kis türelem, a következő, napokban megjelenő írás részletesen fogja bemutatni a csak az UEFI telepítés esetére érvényes eljárást, ami jelenleg “próba” fázisban van. Sajnos MS részéről továbbra sem látni, hogy dolgozna az UEFI gépekre is érvényes “Rendszerkép biztonsági mentése” opció javításán. 😉

   Tetszik (1)
 19. Profile photo of mikcip

  Köszi a biztatást, nagyon nagy érdeklődéssel várom azt a bizonyos írást, addig meg ezt a néhány napot csak kibírom biztonsági mentés nélkül.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez