DW Tippek – Elalszik a géped munka közben?

Gyakran előforduló, bosszantó probléma, hogy a gépünk épp akkor megy el aludni, amikor dolgoznia kellene. Ha egy hosszú letöltés, vagy telepítés közben tétlenül nézzük a állapotjelző sávot, a gép úgy gondolja épp nem csinálunk semmit és a beállított idő után elindul a képernyővédő, vagy elsötétül a monitor, rosszabb esetben ki is jelentkeztet bennünket a rendszerből. Íme a megoldás!

Letöltés:

 

A kérdések többek között itt merültek fel:

 

19 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of kabala

  Köszönöm! A MindigTV app segítségével nézett F1 közvetítés közben kifejezetten jól jön. 😆

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Blekfero

  Én nem szeretek sok progit telepíteni, ezért inkább csináltam egy ikont, hogy készenlétibe küldhessem a gépet.
  Ezzel a paranccsal:
  rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Darknoz

  Erre nekem saját megoldásom van 🙂 Winfast PVR2 (TV Tuner), ha ilyesmi dolgom van akkor elindítom és az nem engedi alvóállapotba a gépet.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Helikon

  Sziasztok!
  Engem a “mouse jiggler” androidos változata érdekelne. Nem tudtok valami hasonlót androidra, amelyik elhitetné a mobilommal, hogy mozgatom az ujjamat? 🙂
  Komolyan kérdem, van egy játék, amelyik ha inaktív vagyok, percek alatt kikapcsol,
  s szeretném, ha akár alvás közbe is működne a “mű-ujjam”… 😀

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Vidra

  Hát nem tudom, hogy ti milyen op-rendszert használtok, de a 8.1-et be lehet állítani, hogy a monitor 5 perc tétlenség esetén lekapcsoljon, de a merevlemez soha ne álljon le! Beállítani a Vezérlőpult -> Energiagazdálkodásban kell. Én mindig alvásba küldve állítom le a gépet.(5-10 másodperc alatt leáll) Ilyenkor a memóriába menti az aktuális asztalképet/nyitva hagyott programokat és induláskor 20-25 másodperc alatt beolvassa azokat és megnyugszik a processzor. A win7-óta így használom a gépet, mert ha jön valaki és vele kell foglalkoznom, akkor még negyedórára is megéri aludni küldeni a gépet, mert a villanyszámlánál a sok kicsi sokra megy. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy teljes leállításnál mindent menteni kell, mert olyankor minden programot bezár a windows, így meg este alvásba küldöm és reggel ott folytatom ahol abbahagytam az este!!!!!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of AtHoS

   Köszönjük a tájékoztatást, de ez milyen értelemben kapcsolódik a taglalt problémához illetve annak bármilyen megoldásához?

   Ha eddig még nem világos milyen problémához kapcsolódik az olvasható tipp (sajnos a leírtakból nagyon ez tűnik ki), akkor leírom saját tapasztalat a PROBLÉMÁVAL kapcsolatban, hátha jobban érthető lesz.

   Sajnos win7 óta tapasztalom én is (Vista kimaradt), hogy alapesetben valóban váratlan pillanatokban szépen elmegy aludni a gép.

   pl. elindítok egy virnyákkergetést tetemes mennyiségű adaton, esetleg egy 6 menetes konvertálást, stb.. (lehetne sorolni az eseteket) amikor is magára hagyom a gépet, de NEM AKAROM, hogy aludni menjen, különben sosem fog végezni a feladattal! Ennek ellenére az új modern winek csak és kizárólag a billentyű- és egérhasználat nélkülözését veszik figyelembe az úgynevezett tétlenségi idő mérésénél. Az, hogy teker a winyó maxigázon és/vagy pörög a proci fullon számára smafu. Kicsit érthetetlen számomra ez dolog, de ez van, erre a problémára kell megoldás találni.

   Na most talán már érthető, hogy a leírtak még véletlenül sem kapcsolódnak a témához …. még érintőlegesen sem!

   Én nem voltam ennyire ügyes, mikor kerestem a megoldási lehetőségeket, így vásároltam egy programot, mely átveszi a wintől az energiagazdálkodás kezelését ezen a területen. De nem csak simán átveszi, hanem jelentősen kiszélesíti azokat az eseményeket, amelyeket aktív használatnak szeretnénk tekinteni. Mondjuk a wines bill+egér kombót azért nem nehéz átugrani 😀

   – proci használat
   – winyó használat
   – programok futásának figyelése
   – tudja figyelni a mikrofonon érkező jelszintet
   – hálózati adatforgalom figyelés (igazából ez teljesítmény számláló és itt mintegy 100 féle különböző terület egyenként több tucat jellemzőjéhez lehet rendelni határértéket)
   – ütemezett feladat futásának figyelése

   Extrák
   – VMware virtuális gépek leállítás, futtatása gép lekapcsolás előtt/után
   – használati idő alapján le tudja kapcsolni/alvó módba küldeni a gépet (szülői felügyelet, stb…)
   – számolja a “leállításokkal” megspórolt forintokat
   – időzített feladatokat tud futtatni
   – lekapcsolás/alvás előtt szintén tud feladatokat futtatni

   Talán sikerült összeszedni a lényegesebb dolgokat. Ez a program fut folyamatosan a háttérben és ha végzett pl. a virnyákkergetés, konvertálás, stb.. akkor a beállításoknak megfelelően le is állítja/elküldi alvásba a gépet.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Vidra

    Hát nem tudom. Akkor lehet, hogy az van, hogy az én gépem, Win8.1-em tök hülye, mert a fent leírt beállításokkal nem megy soha alvásba! 🙂 Legtöbb film konvertáló alkalmazásban és letöltésvezérlőben lehet ütemezni az alvásba küldést/leállítást!

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   És akkor még azt nem is említettük, hogy ha pl egy munkahelyi gépről van szó, ahol nem vagy rendszergazda, akkor az energiagazdálkodási beállításokat nem éred el, viszont a MouseJiggler-t simán futtathatod 😉

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Vidra

    A munkahelyi gépek alapon nem mennek alvásba soha legfeljebb kijelentkeztetik a felhasználót biztonsági okok miatt, de azon nem konvertálunk filmet és nem töltünk le rá filmeket/zenéket!!!! 🙂

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Cartman

    “A munkahelyi gépek alapon nem mennek alvásba soha”

    Megint tanultam valamit 😀

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Szappan

    Igaza van. Ha a rendszergizda képes korlátozni, akkor erre is képes. Ez elég alap, ez nélkül mégis hogyan lehetne rendszergazda? Kb mintha nem tudna chrome-ot telepiteni.

    Tetszik (0)
 6. Profile photo of Szappan

  A windows-t xp óta be lehet úgy állitani (kb 5 kattintás), hogy a monitor kikapcsoljon, de a HDD-ne illetve ne menjen el aludni sem. Minek erre program?!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of bojkovska

   Kedves Athos!
   mia program neve? Letiltottam a képernyőt a hdd soha ne álljon stb, ez csak az okosoknak írom. Mégis leáll. Egy 1 gigás winyon elszállt a winyó particició. A beállítások ellenére mégis leáll a hdd és nem indítható el, Jól állítottam be pedíg. Baromidegesítő max 4 nap után kezdhetm előlről de az ötödik nap elött mindig kidob. nem tudom végigfuttani.
   köszi
   Dana

   Tetszik (0)
   • Profile photo of geragt

    Állítható a képernyővédő, kattints az “Üres” képernyővédőre,Alkalmaz majd az előnézet gomb. Elérési út:Jobb egérgomb az asztalon—Tulajdonságok—Képernyőkímélő fül. Ott csináld meg a fentieket. Ehez nem kell semmiféle progi, Csak a windows.

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez