Windows XP frissítések 2019 áprilisáig

Mint az köztudott, a Windows XP hivatalos támogatási ideje már több, mint egy hónapja, 2014. április 8-adikával lejárt, újabb frissítésekhez csak néhány szervezet és vállalat jut, akik hajlandóak voltak fizetni a kitolt támogatási időszakért. Időközben még egy frissítést kapott a támogatási időszak lejárta után az Internet Explorerben felfedett biztonsági rés foltozására, azonban ez csak egyszeri kivételes alkalom volt, a nemrégiben felfedett újabb sérülékenységre már nem jön frissítés.

Az XP-vel együtt nem lett vége néhány, az XP-n alapuló rendszer támogatásának, ezek a rendszerek 2014. áprilisa után is kapnak frissítéseket. Az egyik ilyen rendszer a Windows XP Service Pack 3-on alapuló Windows Embedded POSReady 2009.

A Windows Embedded POSReady 2009 kiterjesztett támogatási időszaka 2019. április 9-éig tart és egy egyszerű trükkel az ehhez az operációs rendszerhez kiadott biztonsági frissítéseket telepíteni lehet a Windows Update-en keresztül Windows XP-re is.

A frissítések telepítéséhez a regisztráció adatbázishoz kell hozzáadnunk egy új kulcsot. Nyiss meg egy szövegszerkesztőt (nem dokumentumszerkesztőt), másold be az alábbi sorokat, majd mentsd el tetszőleges néven, *.reg kiterjesztéssel.


Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
"Installed"=dword:00000001

Aki szeretné, az le is töltheti innen a .reg fájlt, kicsomagolás után megnyitva hozzáadható a regisztrációs adatbázishoz. Aki pedig szeretné, az maga is létrehozhatja a kulcsot, a regisztrációs adatbázison belül az elérési útvonal, a kulcs tipusa és értéke fentebb szerepel.

A trükk csak 32 bites XP-n működik , 64 bites XP-n is megoldható más módon, az instrukciókat ezen a német nyelvű oldalon találják az érdeklődők. Habár a Windows XP és a Windows Embedded POSReady 2009 felépítésükben hasonlóak, azonban a frissítéseket nem XP-re adták ki és nem is tesztelték azon, így ebből fakadóan előfordulhatnak problémák a telepítésük után, ezekért felelősséget nem vállalunk, mindenki csak saját felelőségőre telepítse őket. Ajánlott biztonsági mentést készíteni a rendszerről, mielőtt belevágnánk a kísérletezésbe. Az is előfordulhat, hogy időközben a Microsoft lép annak érdekében, hogy ne lehessen ilyen egyszerűen hozzájutni a Windows Embedded POSReady 2009-hez kiadott frissítésekhez a Windows XP felhasználóknak.

68 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of harcos

  Nem használom per-pil.az XP-t de nagyon hasznos dolog!
  Köszönöm!
  Séf Bácsi! Na ezt kellene még bele grvírozni a te általad készített verzába és akkor nagyon fain lenne a dolog!
  Tudom utólag is csak másodperces a művelete e kis reg fájlhozzáadása de így lenne király a dolog!

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of Darknoz

  Windows XP-t akkor se használnék ha fizetnének érte 😀

  Tetszik (1)
   • Profile photo of r0b33

    kinek a pap, kinek a papné…
    Én Spec MacOs-ra esküszöm… szóval mond6nám, hogy én meg windózt nem használnék… XD

    Tetszik (1)
  • Profile photo of Sracz Bjhome

   Én is 8.1-et használok, mégpedig az embedd ed industry pro 64 bites verziót. Korábban a 8.1 ultimate 64 bit verziót használtam. Az, hogy tökéletesen működik, enyhe túlzás. Működik. Ez valamivel gyorsabb, mint az Ultimate. Egy másik gépünkön még Vista van, 32 bites, az éppolyan jól működik, mint ez. Egy harmadik gépen pedig Seven SP1 fut 64 biten, az is éppolyan jól szuperál, mint az első kettő. De az az egy vitathatatlan, hogy ugyanezeken a gépeken az XP sokkal gyorsabb volt, stabilan, korrektül dolgoztak a gépek. A 64 bitesekre memória bővítés miatt kellett átállnom, a Vistán pedig csak azért nem XP fut, mert megvásárlásakor éppen a Vista lemez akadt a kezembe és gondoltam kipróbálom… Ennek immár 6 éve és azóta még egyszer sem kellett újra telepítenem, pedig volt már alaplap csere, proci csere is az öreg Maxdata Favorit 5000I-ben… A biztonság és a stabilitás nem azon múlik, hogy milyen rendszer, vagy mennyire friss, hanem azon, hogy milyen a védelem és hogyan használod a gépet. Annak, aki válogatás nélkül minden c@rt feltelepít és minden gombra rákattint a neten, teljesen mindegy, milyen rendszere van és mennyire friss. A férgek nem nézik a dátumot.

   Tetszik (3)
 3. Profile photo of gegee

  Nekem május 15-én jött egy “Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz – 2014. május (KB890830)”-as frissítés.
  Csodálkoztam is..

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of averes

  Hálás köszönet érte! A régi vasakat így még jó darabig életben lehet tartani 🙂
  Darknoznak : Sajnos sok olyan program van, ami újabb rendszereken nem, vagy csak részben működnek. Nem telik folyton a legújabb hardverre 🙁
  üdvözlettel

  Tetszik (3)
 5. Profile photo of Hunter

  Az XP volt az eddigi legjobb,és leghosszabb életű rendszer amit
  a Microsoft kiadott. Keresem az utódját már jó ideje,de nem tudom
  a 8.1 mennyire lesz méltó rá.

  Tetszik (2)
  • Profile photo of Nameless

   Látszik nem emlékszel a startjára. Amikor kijött az XP olyasmi botrány volt mint a mostani Startmenü eltávolítós para. Már a Microsoft végét írták, az eddigi legnagyobb bukásnak, meg Fisher-Price játéknak titulálták. Az SP1-ig gyakorlatilag használhatatlanul bugos, lassú, és instabil volt. A biztonságossága már akkor is megkérdőjelezhető volt, és ezt megtartotta a mai napig.

   Tetszik (4)
 6. Profile photo of xpforever

  Köszönöm! És tényleg működik, Win update ki is írta, hogy frissítés a POSReady 2009 szoftverhez 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of zonee

  a pos 1/10-e az xp prof sp3-nak
  működik xp sp3-on és a 9/10 része foltozatlan marad !
  Nem biztonságos továbbra sem!
  vagy pos 2009 használtok vagy lépjetek tovább ez a regedit módszer hamis biztonságérzetet ad.

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of SL7AE

  Régi 32-bites öreg kazánokra a legjobb vélhetően a POSready 2009 tisztán.

  Nem hiszem, hogy mixelni kéne a frissítéseket, mivel ahogy Zonee mondja, rengeteg funkció nincs foltozva. Így a lehető legjobb megoldás ennek a telepítése. Honnan lehet beszerezni?

  magnet:?xt=urn:btih:c174b262a7347ba09f89b505d452a22938702fdb&dn=Windows+Embedded+2009+POSReady+Multi&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.openbittorrent.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.publicbt.com%3A80&tr=udp%3A%2F%2Ftracker.istole.it%3A6969&tr=udp%3A%2F%2Fopen.demonii.com%3A1337

  Serial: D4GQ7-HG48K-7YP6R-6JM4C-33FMQ

  Köszönjük dvtherion-nak a Pirate Bay-en. Van egy olyan érzésem, hogy nevezett úriember torrentje rövidesen közkézen fog forogni azokban a térségeken, ahol magas a warez aránya, meg az öreg, meg a NYEurópából és Észak-amerikából leselejtezett vasaké is. Szeretném is kérdezni ez okból valamilyen MS funkcionáriusról, hogy Windows 8.1-ről lehet-e legálisan downgrade-lni POS2009-re? Mit mond erről az Evangélium, avagy a csodálatos licencpolitika? 😮

  64-bites gépekre meg mehet a szerver, ha WXP származékot kell használni valami okból.

  Tetszik (4)
 9. Profile photo of zonee

  @SL7AE
  nincs downgrade jog xp-re
  win7 és vistára lehet
  telefonon intézik szügyintézővel 😀

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of zonee

  Windows Embedded Industry 8.1 Pro vagy Enterprise-ról lehet pos 2009-re downgradelni.

  Tetszik (1)
 11. Profile photo of tvmplusz tvmplusz

  Hogy lehet USB-ről bootolható verziót csinálni belőle? (Windows Embedded 2009 POSReady Multi ) Egyszerűen semmivel sem sikerül 🙁 .

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of zizike

  Sziasztok.
  Sajnos nem indul el a program
  VMWare-n futtatnám, de a bejelentkezési logo után kék hibaüzenet és újraindul.
  Bemásolni ide nem tudom a képernyőmentést, mert olyan gyorsan eltünik.
  Sem “Safe”, sem “Normal” módban nem hajlandó indulni.
  A kiszolgáló Oprendszer Win7.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of atesz74

  Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A fiam gépére szeretem volna feltelepíteni, ami sikerült is! A gond csak ott kezdődik, hogy nem tudok belépni! Telepítéskor még működik rendesen a billentyűzet és az egér is, de amikor bejelentkeznék / felhasználónév, jelszó /, egyszerűen nem lehet! Az egér mutatója meg sem mozdul, bármit írok be a kurzor csak villog, de nem csinál semmit! Tudna valaki segíteni?

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Nameless

  Elfejeltettem írni, de a rendszer-visszaállítást mindenképp tartsátok bekapcsolva… 🙂 Ismerkedjetek a restore konzollal is.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of pufo

  Ez egy teljes verzió, vagy még szüksége van valamilyen okosításra?

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of tvmplusz tvmplusz

  Aki nem tud bejelentkezni a telepítést követően, próbálja meg ezzel a módszerrel:
  Felhasználónév: administrator
  Jelszó: telepítés elején megadott.
  Nekem így működött ;).

  Tetszik (0)
  • Profile photo of diobioesz

   Tisztelt Barátaim!
   Elolvastam az összes hozzászólást.Mindenki adja a nagy ötleteket,de meggyőződésem,hogy senki nem próbálta ki,nem telepítette.Miért is? Nem egyedül vagyok aki a telepítés után nem tud belépni,mert nem fogadja el a jelszót.Hol van erre a kérdésre az “okoska” válaszotok? Na az nincs sehol…Ha mégis lenne,nagyon megköszönném!

   Tetszik (0)
   • Profile photo of zonee

    A felhasználónév Administrator
    a jelszó amit telepítés közben megadsz
    a felhasználónévnek nem azt kell megadni amit telepítés közben beírsz mindenképp Administrator a felhasználónév.
    1 betű eltérés elég figyelj a kis és nagy betűkre.Nálam így is administrator belépett.
    A billentyűzetkiosztás angol alapból és ékezetes betűk vannak a jelszavadban vagy más írásjelek akkor nem tudsz belépni ezért Hungarian válaszd ki
    Kipróbáltam én küldtem be két képernyőképet
    ez nem olyan oldal ahol becsapnak itt mindent kipróbálunk csak az embereknek eltérő tapasztalata van a számítógépek használatában és nem olyan alaposak ezt itt korrigáljuk kérdezz és segítek

    Tetszik (0)
   • Profile photo of diobioesz

    Szia!
    Láttam,hogy Téged beengededett,de konkrétan azt írd már le hogyan,aztán hagyjuk a személyeskedést,mert nem tudhatod én mit csináltam eddig életemben…Esetleg,hány op. rendszert telepítettem…
    Választ köszönöm!

    Tetszik (1)
   • Profile photo of zonee

    ok tényleg nem tudom
    azért remélem megmarad a békesség

    Tetszik (0)
 17. Profile photo of dodeskaden

  “a felhasználónévnek nem azt kell megadni amit telepítés közben beírsz mindenképp Administrator a felhasználónév.”
  Na ezt jó lenne ha pontositanád mert igy fábol vaskarika !
  Most akkor mit is adjak meg felhasználónévnek ?? És végül mivel lehet belépni ?? Én most láttam meg ezt a hsz-t , de honapokkal ezelőtt , próbáltam ezt a rendszert telepiteni , és nekem se sikerült a feltelepitett rendszerbe belépnem , bármit is irtam be.KB 20x próbáltam különböző modon . 🙁

  Tetszik (1)
 18. Profile photo of zonee

  Az első képen Name:
  mezőbe írod be a nevedet DE nem ezt a nevet kell majd megadni az utolsó képen bejelentkezésnél hanem az Administrator -t
  második harmadik kép billentyűzet kiosztás Nyelvi beállítások időformátum elhelyezkedés
  az utolsó előtti képen adod meg azt a jelszavat amit majd az utolsó képen Administrator megadása után kell alatta beírni Enter legyen veletek.

  Tetszik (1)
 19. Profile photo of Szappan

  Akik ilyen Xp pártiak, azok tisztában vannak azzal, hogy amikor megjelent mekkora felháborodás volt úgy kb a második szerviz csomagig? Egy használhatatlan bughalmaz volt az egész.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of zonee

   a sok rossz driver miatt nálam állandóan összeomlott

   Tetszik (0)
   • Profile photo of diobioesz

    Szappan! Tisztába,de nagyon.Talán jobban is mint bárki.Két éve window 8-akat használok,meg mióta lehetett frissíteni egyik gépemen 8.1-et.Most vettem egy Toshiba lapit előretelepített 8.1-el.
    Azzal meg Te legyél tisztába,hogy van egy gépem amin xp van meg volt is,meg lesz is.Soha semmi problémám nem volt vele.Jelenleg egy áprilisi integrált pörög rajta mint egy álom.A Korábbi Toshiba lapimon még sp 2 volt.Az is működött szépen.A Biztonsági rések meg szerintem hülyeségek! Miért is?Aki ért hozzá bármely gépet feltöri,még a Pentagonét is.Olvashattad… A Tiedet meg akármikor,bármennyi frissítést töltesz az updatéról rá.

    Tetszik (2)
   • Profile photo of zonee

    @diobioesz
    ezek szerint nem sikerült belépned a posready-be?
    áprilisi kiadás pörög mint az álom ezt írtad

    Tetszik (0)
 20. Profile photo of diobioesz

  zonee! Köszönöm a segítségedet,de még nem telepítettem.Nem találtam HDD-t,pedig hirdetésbe keresek,meg mint írtam vettem egy TOSHIBA C55-A-1TF notebookot amit hibás akkuval,hiányosan kaptam és cseréltettem,hát mit ne mondjak,volt mit tennem.Te azt tudod,hogy Magyarországi gyógyszertárakban is vígan énekelnek a xp-k? Aztán a legtöbb közintézményben? Mi volt a bajotok vele? Az egyik erre jó a másik meg arra,de mi a véleményed az operációs rendszerek “foltozásáról”? Nekem a posready nem rendszernek kel,csak kipróbálni. A “Kori” csinált egy áprilisit tudod.Az marad,mert van legális licensem hozzá.

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of zonee

  van olyan gép ami soha nem kapott frissítés és mégis tiszta maradt a mai napig
  gépet azért cserélem mert lassú nem érdekel a microsoft mit gondol
  a frissítések sokszor több problémát okoznak mint amit megoldanak
  ennek ellenére én azt mondom frissítsd a windowst
  a programok nem indulnak el ha egy bizonyos verziószámot nem kapnak meg

  Tetszik (1)
  • Profile photo of diobioesz

   Köszönöm!
   Igazad van! Sajnos én is megszívtam egy nyolcassal,igaz ajánlott frissítés volt,de ráraktam. Utána a microsoft segítségét kellett kérnem,hogy hogyan tovább,mert meg mekkent. 3-at vettem amikor még 30 euró volt. Nekem az a gondom,ha valami sebezhetőséget felfedeznek egy hónap múlva kapunk rá orvosságot,ha kapunk és addig mi van?
   Természetesen,hogy én is fejlesztettem a gépparkom,nem baj,ha több az “anyag” rajta frissítek…

   Tetszik (0)
  • Profile photo of diobioesz

   Sikerült telepítenem és belépni! Függetlenül attól,hogy Magyarra állítottam a telepítéskor,nem szereti az “ékezetes jelszót”,vagyis kapott egy nagy “C” betűt két “a” betűt néhány mássalhangzót és egy kétjegyű számot.Természetesen azonnal beléptem és a vezérlőpultban leállítottam ezt a szívatást.
   Frissíthető, több száz elmaradt-gondolom-jönne rá.Szerintem gyors,igaz a gépem is megfelelő hardverkiépítésű.Köszönöm mindenki segítségét,külön zonne-nak,de maradok a 8-8.1-nél.Jó volt nosztalgiázni,de ha arra gondolok valakinek még ez sincs,hát nagyon elkeserítő.Szerintem…

   Tetszik (0)
 22. Profile photo of Solarkiss

  Sajnos nem egy teljes XP ez a rendszer, sok funkció nincs benne ami épp kellene egy egy program futtatásához. Nem annyira támogatja a multimédiás felhasználást, de nem is arra lett kihegyezve. Egy POS terminál program szerintem szépen elfut rajta, (bár nem próbáltam), de mindennapi otthoni használatra nem a legjobb választás. Csak azért feltenni, hogy a májkrémszoft frissítéseit le tudd tölteni, nem éri meg. Kb 1 hónapig nyúztam a rendszert, de nem igazán tudtam megkedvelni. Kezdődik a dolog a felhasználónév+jelszó megadásával, ami semmire sem jó. Én is úgy jártam, mint sokan, nem tudtam belépni a megadott névvel+jelszóval. Persze olvastam a fentebb írt tamácsokat, és miután az ActiveBootDisk lemezzel kitöröltem a jelszót, megadtam az Administrator nevet, de jelszót nem, és működött a dolog.
  Összegzésül, “valami van, de nem az igazi”

  Tetszik (1)
 23. Profile photo of dodeskaden

  Én is sokat kinlodtam vele mire rájöttem , és az itteni tanácsok is sokat segitettek , a telepitésével /POSReady 2009/ Azt hiszem a telepitéskor az a legjobb ha nem állitjuk a nyelvet és bill.kiosztás magyarra , igy csak arra kell figyelnünk hogy a z-y fel van cserélve az angolhoz képest . Igy kissebb a hiba lehetősége . Nálam rendessen müxik , csak a vizjel zavar egy kicsit .
  Kérdés : Tud-e valaki valamilyen megoldást a végleges aktiválásra ?

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Solarkiss

  @dodeskaen csak ez kell hozzá -> Regisztrálj, vagy lépj be a tartalom megtekintéséhez!
  Külön aktiválni nem kell, frissítéskor ellenőrzi a rendszer valódiságát, és kész. Vagy a jobb alsó sarokban lévő feliratra gondolsz ? Engem nem zavart anno, azt sem tudom, vízjel e, vagy csak ilyen a háttérkép ? Cseréld le ha nem tetszk, és probléma megoldva.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of dodeskaden

   Ez nem végleges , csak a proba , test verziohoz adja az MS …igy ha jól emlékszem 90 napig használhato .A háttérkép csere nem segita vizjelen , bármit raksz fel , erre is odamásolja magát 😉
   De azért köszi , egyébbként van még egy pár serial :
   XGY72-BRBBT-FF8MH-2GG8H-W7KCW
   KFF8R-TMHF4-GKT2P-KGDHH-FXPMB

   Tetszik (0)
 25. Profile photo of COPAS01

  sziasztok POSReady 2009/ telepitö szerialt tud valaki

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Solarkiss

  @COPAS01 fentebb a 16-os hsz ben ott van, plusz a telepítő letöltő magnet linkje is. Én azt a telepítőt töltöttem le, és a megadott serial-al sikerült feltelepíteni.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of fujimura

  Köszönöm!

  Letöltöttem a full win embedded posready 2009-et, azonban egyenlőre csak a *reg file-t adtam az XP-hez (lesz ami lesz alapon), nos egy darabig gondolkodott telt az idő, majd jöttek a frissítések sorba. Nos természetesen a posready-hoz, illetve az Xp-hez a Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz – 2014. október (KB890830).
  Hát most ez van…. működik.

  Szerintetek jó lesz így?

  A hozzászolásokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Lanak

  Sziasztok!

  Valaki letudná írni a 64 bites verzióhoz? Sajnos német nyelven van, a webfordítók pedig nem megbízhatóak!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez