Telepítés pendrive-ról USB boot támogatás nélkül

Nem támogatja a számítógéped az USB-ről való bootolást? Nem gond, van rá megoldás!

Nagyon sok olyan ember van, aki jobban szeret pendrive-ról telepíteni, mint DVD-ről, azonban vannak olyanok is, akik szeretnének, de nem tudnak, mert a gépük nem tud bootolni pendrive-ról. Ebben a cikkben azt mutatjuk be, hogy ezt hogyan tehetik meg azok is, akiknek nem támogatja a gépe az USB-ről való bootolást.

1. módszer

Szükséged lesz az EasyBCD-re, amit ide kattintva tudsz letölteni. A letöltési oldalon nem szükséges megadnod az e-mail címed és a neved, csak kattints a letöltés gombra. Telepítsd fel, majd indítsd el.
Ha elindult, akkor bal oldalt navigálj el az „Add New Entry” nevű menüponthoz, majd alul a „Portable/External Media” beállítások alatt válts át a „BIOS Extender” nevű fülre.

windows-telepites-pendrive-usb-boot-tamogatas-nelkul-01

Itt pedig kattints az „Install PLoP” nevezetű gombra. Ha végzett, akkor a bal alsó sarokban fog tájékoztatni a program a művelet sikerességéről:

windows-telepites-pendrive-usb-boot-tamogatas-nelkul-02

Így most már be tudsz majd bootolni pendrive-ról. Dugd be a pendrive-ot az USB portba, majd indítsd újra a gépet. Újraindítás után ezt fogod látni:

windows-telepites-pendrive-usb-boot-tamogatas-nelkul-03

Itt az EasyBCD BIOS Extendert kiválasztva tudod elindítani a már feltelepített PLoP Boot Managert, majd pedig itt az USB-t kiválasztva elindul a pendrive-on lévő telepítő vagy live rendszer.

windows-telepites-pendrive-usb-boot-tamogatas-nelkul-04

2. módszer

Megjegyzés: Ez a módszer csak akkor ajánlatos, ha nincs operációs rendszer telepítve a gépedre!
Először töltsd le a PLoP Boot Managert és írd ki egy CD-re vagy DVD-re. A kiírt lemezt helyezd be a gépedbe, majd bootolj be róla. Ha bebootolt, akkor csatlakoztasd a pendrive-ot is, majd válaszd ki az USB-t és nyomj Entert, ezek után indulhat a telepítés.

windows-telepites-pendrive-usb-boot-tamogatas-nelkul-04

50 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Külön hasznos, hogy be lehet vele bootolni olyan HDD partíciókat is, amiken van ugyan rendszer, de nem szerepelnek az indítómenüben – ha jól látom.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Hannibal

  Mi van akkor, ha mondjuk a telepítőt egy másik külső programmal, mondjuk windows 7 usb\dvd download tool-al rakjuk rá az usb-re, akkor az imént fel hackkelt pLoP boot managert szépen le is formáztuk a pendrive-ról?! Vagy nem jól gondolom? 😀

  Tetszik (0)
  • Profile photo of georg1136

   Ha a 2. módszerről beszélsz, akkor nem jól gondolod. Fel kell rakni a Windows telepítőjét a pendrivera (pl. Rufus-al), és a PLoP Boot Managert meg ki kell írni mondjuk egy CD-re. Be kell bootolni a CD-ről a Boot Managert, bedugni a pendriveot, majd kiválasztani az USB menüpontot. Itt nem kell semmit sem művelni a pendrive-al.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Hannibal

    Nem kötekedés képpen csak kíváncsi vagyok! A 2. módszer az világos, de az 1. módszer esetében a PLoP és a windows vagy más os fájloknak is a pendrive-on kell lenniük, de ebben az esetben a rufus vagy más program megformázza a pendrivot és törli a boot managert!

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Berkk

   A Plop nem a pendrive-ra kerül, hanem a már meglévő boot manager-hez ad hozzá egy új bejegyzést. A program gyakorlatilag egy parányi operációs rendszer, ami a Windows helyett indul el, és képes átadni a stafétát az USB eszköznek.

   Tetszik (4)
 3. Profile photo of istvankisss

  Júúj,ez naagyon jóó! Hetek óta tologatok jobbra, balra egy régi HP-laptopot, mert lusta vagyok kiírni a DW-os XP telepítőt egy DVD-re. Igaz, hogy ezt is ki kell, de legalább kaptam egy indítólöketet, hogy nekifogjak. Köszönet!!!

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Maksi Tamás

  Köszi a segítséget, nagyon sok hasznát fogom venni 🙂
  Már csak azt nem értem, ha a Windows 7-et telepítem, akkor első bootkor mindent rámásol a vinyóra, aztán újraindul, és a frissítéseket megint a DVD-ről akarja húzni. Ilyenkor persze nincs benne a DVD, mert plop boot van helyette betéve. Hogy tudom azt átkapcsolni, hogy automatikusan az USB-ről szedje a frissítést is?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Nameless

  Köszönöm ezt a hiánypótló cikket az egész DW nevében!

  Amúgy én úgy szoktam megoldani az USB boot-ot a problémás eszközökön, hogy fizikai HDD-nek ismertetem fel, beállítom első helyre, majd amikor a Windows befejezi a fájlok másolását kihúzom és onnantól a gép forog az alkotó pihen 🙂 Csak nem árt vissza állítani telepítés után, mert ha bennmarad egy pendrive megeshet hogy telepítő indul el, nem pedig a telepített Windows. XD Olyan esetekben ahol ez sem működik nagyon hasznos lehet!

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Solarkiss

  A módszer jó, ha gond van az usb-s bootolással. A másik módszer, hogy letöltesz pl egy ActiveBoot disk progit, csinálsz vele egy boot cd-t. A telepítő iso-t kicsomagolod egy pendrive-ra, vagy kisebb vinyóra. A boot cd-ről indítod a rendszert, elindul a live windows, az explorerben megkeresed a kicsomagolt telepítőt, a setup.exe-t elindítod, és telepítesz. Ezzel a módszerrel nem kell bootolhatóvá tenni a pendrive-ot, mert először a cd-ről bootolsz, utánna meg a telepített vinyóról bootol a rendszer.Elvileg a gépem tud usb-ről bootolni, meg emulálni a pendrive-ot, de még egyszer sem sikerült feltelepíteni onnét, mindig elakad a boot után.

  Tetszik (1)
 7. Profile photo of muter14

  Köszönöm a cikket egyszer még hasznos lehet.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Radufer

  Köszönöm az ismertetőt. Pont jókor jött.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Daem

  Köszönöm én is! Hasznos tud lenni olykor, és lemez kímélő( 😛 ) 😀

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Locky

  Hyren’s boot cd-t ismeritek? Komplett eszköz szinte mindenre használható, elhalt usbkre, jelszó visszaállításra stb.

  Elolvastam a cikket és teljesen a Hirens boot jutott eszembe, az is ilyen bootolos dolog, csak jóval komplexebb.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of SWAT

  Na igen, itt jó és hasznos cikkeket talál az ember. Köszönet.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of zsazsa857

  A magyarítást itt is elérhetővé tudnád tenni.előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of gyurma174

  Ezt a magyarosítást én se találtam meg köszönném ha valaki felrakná ide.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Tarkacica

  A magyarosítást én készítettem, egyik jó barátommal, nem kis időmbe telt:

  “a BDW-n találtam”: ennél egy kicsit többet vártam volna. Szomorúan olvastam ma ezt a bejegyzést a BDW-n:

  ” Nem is tudtam,hogy “talált tárgyak” helye lett a Szoftverfordítások topik, vagy nevet kéne változtatni?-Miről is van szó?….

  Tarkacica által lefordított EasyBootCD 2.2.0.182 magyarításáról van szó -csak a magyarításról elsősorban,mert csak azt tette fel az illető……. Nem tisztességesebb dolog úgy továbbadni ahogy fel lett töltve?….. ”

  Talán máskor meglehetne kérdezni a fordítót is, vagy legalább a nevét odabiggyeszteni

  Tarkacica

  Tetszik (2)
  • Profile photo of vipisti

   Kedves Tarkacica!
   Elnézést, de angol nyelv tudás hiánya miatt nagyon jól jönne nekem a program magyarosítása. Megköszönném, ha megadná számomra.
   Feltelepítettem a programot, végigfuttattam, de most szeretném a változtatásokat alapra visszaállítani. Minthogy nem értem mit ír ki, nem merek össze-vissza futtatni rajta mindent, nehogy galibát okozzak a bioszban.
   Köszönöm szépen.

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of Tarkacica

  Talán délután mérgemben egy kicsit elkapkodtam a hozzászólásomat, melyet nem az oldalnak szántam, melyet évek óta látogatok és tisztelek. Igazából jó helyre került, csak nem így kellett volna, s nem ilyen formában. Lényegében már felraktam volna én is, ha teljesen a saját szellemi termékem lenne, de társam munkája is benne fekszik, s aki helyett nem dönthetek.
  Tarkacica (Noname)

  Tetszik (1)
  • Profile photo of dodeskaden

   Tyhűű , le a kalpaggal , igen csak köszönet a forditásért , neked is a társadnak is , nagyon , nagyon sokat segitettél itt , és természetesen máshol is sokaknak . A forditás a net sajátossága folytán már terjed , semmit sem aggodj , nagyon is tudák , tudjuk hogy ki , kik csinlálták !! 🙂 KÖSZÖNJÜK!

   Tetszik (0)
  • Profile photo of SWAT

   Nos, mivel meg lettem dorgálva mentségemre mondom, hogy nem akartam linkelni más warez oldalt, csak a figyelmet felkelteni. Ott le lett írva a fordítók neve. Bocs, ha valakit is megbántottam, nem ez volt a szándékom. Tudom LaMoLa is segített neked, így neki is köszönet jár. Üdv.

   Tetszik (0)
 16. Profile photo of gyurma174

  Huha elnézést kérek teljes szívemből!Azt töltöttem le és azt töltöttem fel ide amit találtam a több órás kereséssel a neten én nem tudtam hogy ezt nem szabadott volna hisz minden ami a neten van szabad ne haragudj rám kérlek nem voltam tisztába ezzel a dologgal bocsánat és már töröltem is.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of bogyo25

  mi van ha az op. rendszer már el sem indul. és persze DVD-rom halott elvileg támogatja az usb bootolást gyakorlatilag még egyszer sem ment ?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of diobioesz

  Köszönöm az ismertetőt.Nekem nagyon bejött,mert szükségem volt rá. A magyarítás nincs meg a Megan,rakjátok már fel,vagy egy linket,hogy hol van…Köszönöm…

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of gyurma174

  Bocs de nem.Már töröltem véglegesen a gépről is majd kérd meg szépen a létrehozó tulajdonosait és majd ha ők akarják felrakják ha nem akkor nem.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of diobioesz

   Köszönöm a választ!Lehet nem vagyok a képben,de nem értem,hogy minek csinálok meg valamit ami másnak is jó lenne és semmi utalás rá,hogy hol lehet elérni.Köszönöm a választ Neked és elnézést a készítőktől,de kikívánkozott…

   Tetszik (0)
   • Profile photo of SWAT

    Sajnos a fordítók munkája nincs eléggé megbecsülve, így manapság a fordítást a bele egyezésük nélkül nem etikus közölni. Annyit közölhetek, hogy a fordítók egyik fele a jelenleg nem működő BDW-n a másik fele a ZitySoft-on gyakori vendég és fordító. Szerintem, ha privátban megkeresed Tarkacica (Noname)tagot, biztos segít neked.Ez egy nagyon jó oldal. http://szoftverforditasok.hu/Forum.html

    Tetszik (1)
 20. Profile photo of Tamás

  Még jó, hogy azután olvastam el, miután újratettem egy gépet CD-ről, amin frissítés nélküli XP van, mivel pendrive-ot nem támogatta a BIOS… Szívhattam a Windows Update-el xD

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of gatyapapi

  Üdv! Az 1. módszerrel próbáltam, 64 bites win7-ről készítettem usb-t WinSetupFromUSB_1-2_x64 programmal. Az usb opció kiválasztása után ez jön:
  “LOADING EHCI DRIVER
  SEARCHING ON HOSTS
  HOST1
  PORT1: DEVICE CONNECTED
  NO HD
  HOST2
  PORT1: DEVICE CONNECTED
  NO HD
  DRIVER REMOVED
  LOADING UHCI DRIVER
  SEARCHING ON HOSTS
  DRIVER REMOVED
  LOADING OHCI DRIVER
  SEARCHING ON HOSTS
  DRIVER REMOVED
  BOOT ERROR
  NO BOOT DEVICE FOUND, PLEASE RETRY IT”

  Egy HP G62-e20H laptopról lenne szó, eredetileg Linuxos volt, de tettek rá egy win7 home premiumot (64bit). Ezt szeretném most újra telepíteni, a magam amatőr módján. Előre is köszi minden segítséget!

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Pripjaty

  Nem tudom letölteni az EasyBCD-t a cikkben található linkről. Rákattintok a Download gombra, erre kapok egy adományozási kérelmet, s a letöltés nem indul el. 🙁

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of ficsur

  Köszönöm szépen!Érdemes volt itt nézelödni!

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Alucard

  Hogy tudnám ezt a programot arra használni, hogy egy olyan laptopban amiben a Dvd nem működik, de hajlandó usb-ről bebootolni, Xp-t tudjak telepíteni? Mert, hogy nem találtam még olyan módszert, amivel a windows Xp normálisan (úgy, hogy el is indul és hiba nélkül lefut) felpakolható pendrájvra.

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Zola

  Hát ez óriási! Nálam a BIOS-ban nincs is BOOT fül, tehát ki sem tudnám választani, hogy honnan induljon. Ez a program zseniális. Én a EasyBCD 2.3 (magyar) verzióját találtam meg. Tényleg rém egyszerű. Ezer köszönetem érte! Innen letölthető: https://drive.google.com/file/d/0B-V4nLbRDXAaUG1oVW4zXzhQWmc/view?usp=sharing

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Zsolt Szikszai

  Helló!

  Olyankor mi van ha így sem talál USB-t?
  Rufussal megcsináltam egy telepítő USB-t. (Már telepítettem így fel egy rendszert.)
  De viszont ahol alkalmaznám nem talál ezen a progin keresztül sem BOOT-ot…

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Mine

  nekem az a probléma adódott hogy mikor betölt a win7 vagy az easybcd választási lehetőség nem enged átváltani ps2 billentyűzetem nincs se átalakító, usb billentyűzetem van a laptophoz, mert ismerősöm valamit elállított rajta és azóta nem működik a billentyűzet, ez álltal a biosba se tudok belépni, mert nem tölt be az usb billentyűzet a számítógép indításakor…

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of net91

  Sziasztok,
  A leírás szerint csináltam mindent és a végén amikor az USB bootolásra klikkelek a következő üzenet jelenik meg és nem tovább:
  “PORT3: DEVICE CONNEECTED”
  Mi lehet a probléma??

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez