360 Total Security – Olcsó húsnak híg a leve? [frissítve]

Létezhet az, hogy egy antivírus program a világ minden elismert tesztjén a legjobbak között szerepel, számtalan független biztonsági szakember átvizsgálja, megkap minden nemzetközi elismerést igazoló tanúsítványt, még a Microsoft is partnerségi megállapodást köt vele és mégis, mindennek ellenére kiderül, hogy a program rosszalkodik a felhasználók gépein, és ráadásul ez itt nálunk derül ki?! Erre keressük a választ mi is!

awards

Ez a sok plecsni nem ér semmit?!

Egy kisebb fajta nyomozást indítottunk a bizonyítékok feltárásra és közben mindenféle érdekes dologba futottunk, de menjünk szépen sorba, kezdjük a történet legelején!
Néhány napja megjelentettünk egy cikket, amiben bemutattuk a Qihoo 360 Internet Security-t, kiemelve dicséretes teszteredményeit, alacsony fogyasztását és rendkívüli eredményességét. Természetesen egy ilyen pozitív jellemzés után csakis ajánlani tudtuk minden olvasónknak a programot és a visszajelzések alapján sokat fel is telepítették, és azóta nagy elégedettséggel használják. A programnak van egy Total Security nevű verziója is, ami kicsit más, mint a sima Internet Security, próbaképpen többen ezt is feltettük, mivel ígéretesen hangzott, hogy ebben több víruskereső motor (Avira és Bitdefender) is helyet kapott.
A Total Security még viszonylag új és van néhány hibája, pl: túlságosan önállóan hoz döntéseket a rendszer gyorsítására tett optimizáló kísérletei során, meg néhány beállítási lehetőség lehetne beszédesebb, vagy részletesebb is, de alapjában véve szintén hozta az elvárt teljesítményt, így többek között jómagam is megtartottam és elégedetten szemléltem vadonatúj vírusirtóm munkálkodását.

Aztán két tagunk (@bykewix és @DWSoft) jelezte, hogy valami nem stimmel ezzel a Total Security-vel, mert úgy tűnik megkérdőjelezhető módon megszerzi a router admin felületének jelszavát. Erre abból a következtetésből jutottak, hogy a program a rendszervizsgálat során jelzi, ha a routerünk jelszava nem elég biztonságos és erre figyelmeztet.

change-pass

Na igen ám, de honnan tudja, hogy nem biztonságos a jelszó?! Ehhez először ismernie kell azt! Mivel mi nem adtuk meg neki, valahogy ki kell találnia, de ugye itt már kezd az ember gyanakodni, hogy valami nem épp elfogadható módon történik a dolog.
Az üzenőfalunkon szembesülve a dologgal, először arra gondoltam, valami tévedés lehet, hisz a fent említett mindenféle pozitív teszteredmények és elismerések után nehezen tartottam elképzelhetőnek, hogy ilyesmi megtörténhet. Kételkedésemnek hangot is adtam és emiatt hirtelen az ördög ügyvédjének éreztem magam, pedig semmi sem áll tőlem távolabb, mint egy biztonsági rés rejtegetése. Természetesen megpróbáltam utánajárni a dolognak és valami bizonyítékot szerezni vagy ellene, vagy mellette, mielőtt bármi véglegeset mondanék a Total Security megbízhatóságát illetően.

Facebook answer

Az első utam a 360 Security Center Facebook oldalára vezetett, ahol szembesítettem őket a screenshot-on látható kérdéses eseménnyel, de az ott kapott választ nem tartottam elegendőnek. Azt írták onnan tudja a program, hogy mi a jelszó, hogy a felhasználó az előző ablakban maga adta meg. Mivel ez egyszerűen nem igaz, nem vesztegettem itt tovább az időmet, gondolom a Facebook-os munkatárs nem épp a megfelelő kompetenciájú személy, ezért a honlapjukon található support email címre küldtem el a panaszom, amire rövidesen meg is jött a válasz:

support answer

Tehát itt már elfogadhatóbb választ adtak, lényegében azt, amit már korábban én is feltételeztem az üzenőfalon történt beszélgetésünk során, hogy a program megpróbál belépni néhány nagyon triviális usernév/jelszó párossal, amik rendszerint alapbeállításként szerepelnek a routerekben. Ez így elég ártatlan dolog, még hasznos funkciónak is nevezném, mert ha valaki vesz egy routert és elfejti átállítani a jelszavát, akkor sok esetben az admin/admin párossal bárki beléphet és ez veszélyes is lehet. Viszont miért nincs ez a dolog sehol dokumentálva honlapjukon, sem a programon belül és miért kaptam ettől jóval eltérő választ a Facebook-on?

Szerettem volna reprodukálni a dolgot a saját gépemen, hogy lássam valóban csak a gyenge jelszavakra utazik-e a program, vagy mi folyik itt ténylegesen, de sajnos az én routerem nem találta kompatibilisnek. Idő közben visszajelzést kaptam egy IRL ismerősömtől, hogy nála is jelzett a Total Security pedig nem is volt gyenge a jelszava.

Megkértem hát itt az oldalon szerkesztőtársaim, hogy akinek kompatibilis a routere, ellenőrizze le direkt beállított gyenge jelszóval és bonyolultakkal is. A vizsgálódás eredménye az lett, hogy a valóban bonyolult jelszavakat biztonságosnak jelzi a program, a nagyon gyengékre pedig riaszt, DE a gond az, hogy nem csak azokra, amik alapbeállított/gyári gyenge jelszavak, hanem fennakadt a vizsgálaton 10 karakteres betűsor is!

Weak passwords

Mivel az email-ben azt írták hogy egy olyan jelszólistát használnak, amit ismert wifi-vírusok használnak ki, itt ellentmondást véltem felfedezni, ugyanis az említett 10 karakteres jelszó a “semmisemmi” volt, ami nehezen feltételezhetően szerepel bármilyen említett listában, és bár valóban gyenge jelszó, valószínűsíthetően nem lista alapján találta ki, hanem brute-force módszerrel. (brute-force: addig próbálgat véletlen karaktersorozatokat, amíg valamelyik beválik)

Ezek után ismét tollat ragadtam és egy újabb email-ben szembesítettem aggályaimmal a gyártót, de mind-ezidáig nem kaptam tőlük érdemi választ a dologra. Nem ültem addig sem tétlenül, összegyűjtöttem az összes screenshot-ot és megpróbáltam olyanokhoz fordulni vele, akik nálam jobban értenek hozzá, többek között a The Hackernews-hoz, a PC Security Channel-höz és a cert.org-hoz.

Eddig még nem kaptam választ végeredményről egyiküktől sem (lévén hétvége), de mivel az üzenőfalon nagyon sürgettek valami közleményért, ezért leírtam mindazt, ami eddig történt, amit eddig tudunk. A cikket frissíteni fogom, amint megkapom a visszajelzést az említettektől.

Addig is, annyit tudok levonni konklúzióként, hogy a Qihoo 360 Total Security egyelőre nem tisztázott módon hozzáfér a felhasználók routerének admin fiókjához. Hogy a célja ezzel jó szándékú-e, vagy sem, arra nincs bizonyítékom egyelőre, így mindenki a maga felelősségére döntse el, hogy a továbbiakban is rábízza-e a gépét, vagy sem. Aki úgy dönt, hogy nem, az a vírusirtója mellett, cserélje le a routere jelszavát is, ezzel újra biztonságba helyezheti azt.
A 360 Internet Security nem rendelkezik a fent említett funkcióval, de 100%-osan nem zárható ki, hogy Ő is képes rá, akik ezt telepítették is fontolják meg a dolgot. Bár a legtöbb helyen az Internet Security-t vizsgálták az internetes kereséseink alapján, a Total Security pedig egyelőre elkerülhette az alaposabb átvilágítást, mivel egyazon gyártó termékei, ha az egyik bűnös, akkor a másikban sem bízhatunk.

Még mindig reménykedek benne, hogy ha nem is a megfelelő módon, de a jó cél érdekében akarja a program a jelszavainkat megismerni.

Persze még beigazolódhat, hogy tévedünk, ha így lesz arról is beszámolunk, a cikket frissítjük, amit újabb infóra teszünk szert.

Köszönjük bykewix -nek és DWSoft -nak, hogy felhívták figyelmünket a problémára!

Update:

A Cert közölte egyelőre nem vizsgálja a programot, a Hackernews-tól hosszas váratás után végül nem kaptunk választ a PCSecurityChannel vizsgálgatta a dolgot, de még egyelőre nem kaptunk eredményeket, sőt tőlünk várt volna további bizonyítékokat, holott mi is azért keretük meg, mert azt szerettünk volna kapni. Ezek után mi itt feladjuk a nyomozást.

A másik dolog, amire nem számítottunk, az a rengeteg kritika, amit a cikk megjelenése óta kaptunk. A kommentelők egy része meg sem értette mire hívtuk fel a figyelmet, vagy talán végig sem olvasta a cikket, de ennek ellenére minket vádolt elfogultsággal, hisztéria keltéssel, meg kitudja még mivel. Bár tudtuk előre, hogy ez egy vitákat szülő téma lehet, ezért direkt ügyeltünk, hogy lényegében csak kérdéseket fogalmazzunk meg és ne vádaskodjunk, amíg kellő bizonyítékok nem állnak rendelkezésre. Úgy tűnik ez nem volt elég. A dologhoz hozzá tartozik, hogy amíg meg nem jelent a cikk, addig meg azért kaptuk a harsány kritikát az üzenőfalon, hogy miért nem tesszük közzé amit a fent említett két tagunk talált a programban. Nehéz megfelelni mindkét tábornak egyszerre. Nem is sikerült. Ez egy ilyen műfaj. Legközelebb igyekszünk óvatosabbak lenni a hasonló történetekkel.

Ezek után mindenki döntse el maga, hogy mit gondol a programról, mi a kapott eredmények alapján nem tudtuk és továbbra sem tudjuk eldönteni, hogy valós veszélyt hordoz-e a fent tárgyalt jelenség. A címben felvetett kétely megmarad bennünk.
Végső ítéletként ennyit írhatunk: a 360 Total Security bizonyítékok hiányában felmentve.

 

177 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of vampeer

  Bár én személy szerint nem használom, kíváncsian várom a fejleményeket! (Mindenképpen figyelemre méltó, a hiba is és az is hogy utánajártatok)

  Tetszik (7)
 2. Profile photo of abissus

  Egyetértek a leírtakkal, korrekt a kórtünet vázolása, annyit tennék hozzá, talán nem lehet véletlen, bár még biztosat most sem tudunk, hogy a külföldi oldalak is csak a 360 Internet Security programot ajánlják, illetve a Totál Security még nem lett laborok által megvizsgálva. Én is megerősítem, ha valaki úgy gondolja, hogy ez a fejlemény gyanút ébreszt benne Internet Secirity program iránt, az ne haználja.

  Tetszik (2)
 3. Profile photo of N3xT

  Korrekt cikk , és korrekt az oldal hozzáállása is . Én sem használtam -amondó vagyok ezért fizetni kell , soha nem használtam sem ingyeneset sem törtet- Kaspersky ,Norton , és most a GData .

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of vanpersie10

  hali!A router jelszó mizériával már én is találkoztam,meg is lepődtem. 😀

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of mrG

  “Hogy a célja ezzel jó szándékú-e, vagy sem” 😀
  Van egy hasonló un. vírusirtó: Roboscan. Szintén két motorral, az egyiket a bitdefendertől vették meg, az egyesült államokban bejegyzett cég, kicsit utánamentem és Kóreáig jutottam és kiderült, hogy ez másik néven ESTsoft. A virusbulletin szerint ez is csúcsszuper.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of mrG

  bocsánat a helyesírási hibákért, már fáradt vagyok

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Barby882

  A kínából származó android teók egy része már alpból trelepítve van malware-el. Én csak a böngészőjöket hasznáom, de az egy napja újrahúzott rendszeren azon idegelek hogy vajon miért kapcsol ki a win update-om minden restart után… Szerintem itt a válasz 😀

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Barby882

  Kicsit zavaró hogy a csájnaiak hozzáférnek a google fiokomhoz….

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of mrG

  Megveszik egy jó nevű vírusirtó motorját, és mondjuk egy “terra engine” nevű motort beleraknak, amiről nem lehet tudni, hogy micsoda. Valószínű, hogy adatokat gyűjt. De érdekes, hogy E. Kaspersky nem ad el fillérekért ilyen dolgokat, a bitdefenderrel meg úton/útszélen lehet találkozni.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of WERE

  Vak tyúk is talál szemet,de ez esetben nagy tételben mernék rá fogadni hogy nem erről szól a történet.
  A windows pl megjegyzi a beléptető adataimat a nett szolgáltatómhoz-amit ugye nem is tudok megváltoztatni utólag,mégsem gondolom hogy rossz szándék (is) lehet a kényelmi funkció inditéka.
  Ez így ebben a formában,inkább hirtelen felindulásból elkövetett egyoldalúra sikerült valami,amiben a felbujtó(k) vastagon benne van.
  Egyébként várom a dolog “hivatalos” végét,a saját feltételezésem inkább nem is írnám le,mert személyeskedés nélkül nehéz volna megfogalmazni.

  Tetszik (4)
 11. Profile photo of

  HM 🙂 Szerintem ez az dolog picit túl lett reagálva, de ez az én véleményem csak.
  Nem gondolnám, hogy egy vírusirtó amely ennyi helyen szerepel, ennyi céggel áll kapcsolatban, hogy az esetleg egy backdoort működtetne, vagy hasonló összeesküvés elméletek részese volna, vagy ilyesmi…

  Az említett programot kipróbáltam, mind az IS-t, mind a TS-t, de a böngészőt is.
  Az IS számomra gyengédnek tűnt, tesztelgettem, nem jött be, sok dologra nem is jelzett.
  A TS már némileg komolyabb, volt is találata, különösen a 2 nagy kedvencem BitDefender és Avira motorral …hmmm 🙂
  A böngi, bár még gyerekcipőben jár, ígéretes.
  Röviden szólva a Q360 programjai bár még itt-ott kezdetlegesnek tűnhetnek, a véleményem szerint ígéretesek és itt vagy túlzott aggodalomról, vagy félreértésről lehet szó és felesleges összeesküvés elméleteket gyártani.

  Egyébként mint mindig is és mert személyes kedvenceim… visszatértem a Firefoxhoz és az Emsisofthoz, nem bizalmatlanságból, csupán azért, mert nekem ezek a kedvenceim, tesztelés-kísérletezgetés után ezekhez térek vissza mindig. -egyébként is bolond volnék, ha feladnék, egy immáron 1344 napnál járó Emsisoft licencet! 😀 A Firefox, meg Firefox, ezt minden Firefoxos érti, tudja 🙂 (..sokkolt is, hogy chromiumosodott..)

  Azt pedig, hogy szándékosan rosszindulatú volna bármelyik Q360 progi, azt teljes mértékben kizárnám.
  Ami még a véleményem, hogy ezzel a poszttal, mint már is látszik, néhány emberben ódzkodást-tartózkodást váltotok ki a programmal és emiatt majd az oldallal kapcsolatban is…
  Persze, ti tudjátok, ti dolgotok 🙂

  Tetszik (3)
  • Profile photo of Monk

   Szintén csak vélemény, nem kritika!
   Nem hiszem, hogy Cartman jóhiszeműsége miatt az oldalba vetett bizalom megszűnne!
   Aki így dönt, lehet, eddig sem volt “ide való”, bár ez lehet, hogy erős!
   Ha így van elnézést kérek!!
   Nem kötelező itt lenni, én viszont szeretek itt lenni!
   Pont azért korrekt így az egész, mert nem csak fényez, hanem a szoros ellentétben álló kritikát is megosztja, még akkor is, ha egyelőre nincs teljes konklúzió, de vitára, sőt inkább megbeszélésre, vélemény cserére tökéletesen alkalmas. Ez így nekem sokkal szimpatikusabb, mintha nem született volna meg a cikk!
   Számomra hasznos volt a publikáció, sőt az IS-ről írt cikk is, de a Te kommented is, mert pont most állok a 360 IS kipróbálása előtt, így sajnos hasznos hozzászólással nem segíthettem.

   Tetszik (0)
 12. Profile photo of Angelius

  Én nem hiszem hogy félni kellene hogy rossz indulatból kérné a wifi jelszó megváltoztatást. Amúgy meg más wifiknél is admin a jelszó. Így nem gondolom hogy ez baj lenne. Én nagyon szerettem a 360 TS-t két dolog miatt váltottam egyik hogy nem magyar nyelvű (még) a másik a Utorrentemet állandóan kilőtte az indító menü listából. Én úgy gondolom hogy a 360 termékek idővel a legjobbak lesznek.

  Tetszik (1)
 13. Profile photo of zolifix

  A védelem feladata a mindenre kiterjedő körültekintés, így nem kell sértésnek venni, ha a gyenge pontokra felhívja a figyelmet. Inkább a baráttól a hasznos kritikát érdemes elfogadni, mint a csúfos meglepetés – amiről talán nem is szerzek tudomást -.
  A wifi jelszófeltőrő szokásokat felhasználva, megelőzendő a további esetleges ‘kellemetlenségeket’.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of SacseK

  A cikk amúgy teljesen jogos. Én még használom a 360 IS-t, egyelőre nem produkál furcsaságokat, csak ráugrik néhány olyan file-ra, amire a Virustotal is 0 riasztást ad.
  A 10 karakteres dologgal kapcsolatban: A “semmisemmi” igazából csak 5 karakteres ismétlés. És ha szisztematikusan keres a program, akkor elméletileg simán előfordulhat, hogy a kétszeri ismétléseket is megtalálja. De ez szigorúan magánvélemény. A cikkért respect, alaposan utánajártatok! Köszi az összes felhasználó nevében!

  Tetszik (3)
 15. Profile photo of bykewix

  @Cartman: Az oldalak akik ajánlották részhez én annyit szólnék, hogy csak ajánlották, mert nézték egymásról. Valaki felkapta a hírt, hogy létezik egy ilyen és hát egy szép új kergetőnek ki nem örülne, csak azzal nem számoltak, hogy valami turpisság van benne, mert nem úgy viselkedik ahogy kellene és a felhasználó szeretné. Visszatérve a cikkekre, én csak régi elavult google-ről szedett (1) képet látok minden cikkben, tehát nincs szó tesztről, simán csak átvették máshonnan, hogy meglegyen a napi tartalom. Innen látszik mennyi “INDEX” féle oldal van, tehát csak átveszik a sok hülyeséget, ami összeírnak másik tovább xy oldalon.
  Mondjuk én a TWC és MGEEKS lepődtem meg, bár az utóbbi érthető, hogy publikálja, de a The Windows Club-n van néhány fejlesztő, bár lehet náluk is “hasonló” stratégia van (publikáljuk ami van/elérhető), viszont ott vannak azért elég nagy fejlesztők, azért letesztelhették volna vagy valami.
  Teljes tesztet meg csak itt olvastam (persze az sem teljes), de mégis több, mint a további xy oldalon.
  Minden linkelt cikkben annyi van, hogy “Milyen jó, ingyenes, kis gépigény, kínából jött , qihoo fejlesztette, avira, avg meg az ilyen ingyenes kergetőkhöz képest többet tud.”
  Malwaretips-n pedig, ha annyira értenének a dologhoz, akkor nem egy “feladatkezelőben” mutatják meg, hogy az éppen használt kergető mennyi erőforrást eszik.
  Végszó: Sokan mondják azt, ha egy magyar “bulvár” média lap felkap valamit, akkor viszi az összes, független attól, hogy igaz avagy sem, esetleg jó az embereknek vagy sem, körülbelül ez meg a külföldi média tartalmakat szolgáló oldalakon is, teljesen mindegy mekkora és mennyire megbízhatónak írták.

  Tetszik (4)
 16. Profile photo of gabesz01

  Noha én nem használtam egyik terméket sem, de a felső screenshotból érdekesség, hogy ha megtalálta, hogy gyenge a jelszó, az erőset add meg csak neki, hogy azt is tudja.
  Ez olyan mint ha az ATM jelezne, hogy gyenge a PIN kódod, de ne menj be a fiókba és csináltass újat, hanem billentyűzz be egy másikat. Fura ez az egész.
  Kiváncsi vagyok, hogy a 360-ban is benne lesz-e ez?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Tamás Durgó

  Inkább ez törje fel a wifi jelszót, mint egy cracker, aki a feltörés után nem szól, hanem ellopja az adatokat.

  Tetszik (2)
 18. Profile photo of L7wy

  Én ajánlanám, hogy http://malwaretips.com/-on is tegyétek fel a kérdést, szerintem nem ártana nagy hírt adni ennek, előbb kiderülne a valóság.

  Tetszik (1)
 19. Profile photo of r600

  Ha más nem, annyi már legalább kiderült, hogy a DirtyWindows maximálisan korrekten áll hozzá a dolgokhoz. Csak így tovább srácok! 🙂

  Tetszik (4)
 20. Profile photo of Cartman

  Töröltem néhány hozzászólást, mert bántotta a szemem 😀
  A további offolás elkerülése érdekében, kérnék mindenkit, hogy a ma esti meccsen vezesse le a feszültségeit ne itt. Köszönöm!

  Tetszik (2)
 21. Profile photo of Tom13

  A cikk hatására leszedtem a Totál 360-at. Defender volt előtte jó sokáig. Totál 360 nemtalált semmit sem amikor felraktam. Pedig voltam pár necces oldalon előtte.
  Részemről maradok a “lealázott” MD-nél.
  Köszönet a cikkért,infóért.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of herzsolt2144

  Szerintem ne sajnáljon senki egy kis pénzt egy megfelelő védelemre, tudom, hogy minden ingyen kellene :), de az adatok biztonsága fontos, és szerintem a nagy cégek sem egy ingyenes védelmi rendszerben bíznak meg, gondolom nem véletlenül. Én biztos, hogy ha valamire, akkor a védelemre áldozok, nekem évi 7000 Ft-ot megér a védelmem, ami szerencsére megvédett eddig a kórokozóktól.
  Egy példa az életből, egy cég szervizesével beszélve elmondta, hogy a legtöbb vírusos gép, ami hozzájuk kerül, ingyenes víruskeresővel volt ellátva, lehet, hogy nem véletlenül?
  Na de mindenki döntse el, hogy kinek mit ér meg az adatai biztonsága!

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Nameless

  Alap antivírus árak hivatalosan jelen pillanatban:

  KAV 5190 Ft 1 év 1 gép

  NAV 10 861Ft 1 év 1 gép

  NOD 14 214 Ft 1 év 1 gép VICC

  PAV 9999 Ft 1 év 3 gép

  AVIRA 7 277 Ft 1év 1 gép

  GDATA 8 890 Ft 1 év 1 gép

  BFAV 12 401 Ft 1 év 3 gép

  AVAST 11000 Ft 1 év 1 gép

  AVG 10 500 Ft 1 év 1 gép

  McA 6999 1 év 1 gép

  EMI 4500

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Egyedül a Kasperksy ér valamit a csapatból, azért adnék pénzt. Egy Norton áráért két gépet egy NOD áráért meg 3 gépet tudsz védetten tartani… De a legjobb deal a Panda

   Tetszik (0)
   • Profile photo of istvankisss

    Hogy hány gépes licenc, ahhoz csak megjegyzésként, hogy három gépes licencem van. A múltkor technikai okok miatt kértem a segítséget, lekérték a kulcsomat, majd finoman figyelmeztettek, hogy a hármas licensz már 14 aktiválásnál tart, legközelebb újratelepítésnél figyeljek a szabályos uninstallra, mert 20 aktiválás körül letiltanak és nagyon körülményes új kulcsot igényelni. Magyarán, nem az a lényeg, hogy egyszerre hány gépre van telepítva a vírusirtó, hanem az, hgy mennyi aktiválást és deaktiválást regisztrál a rendszer. Úgy látszik, van némi türelmi zóna pancser felhasználó és a szándékos licence lopó között, amit a gyártó még nem tart szükségesnek lereagálni. Ha így nézzük, akkor az árak is másképp alakulnak. 🙂

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Peter17

    Valóban a legjobb vétel a Panda, mivel a Cloud nem kerül semmibe. Ugyanazt a vírust fogja meg, mint a fizetős, sallangoktól mentes, egy otthoni gépre bőven elég. Egyedül a webszűrőt nem szabad használni belőle, mert szépen megfogja az oldalak betöltését. Kaspersky-t bottal sem piszkálnám meg. A felismert kártevők száma nem minden, más szempontok is közrejátszanak nálam, ha védelmet választok.

    Tetszik (3)
 24. Profile photo of Tóth Jani

  Megoldódott a rejtély, csodálkoztam hogy nagy mennyiségű Kínai jelent meg a ház körül és mind a mobiljával játszik.
  De már tudom így biztosítanak maguknak világszerte ingyen WIFI-t, biztos náluk megvan a párja ami a helyadatok alapján enged csatlakozni a feltört routerhez. 🙂

  Tetszik (1)
 25. Profile photo of istvankisss

  Hátsó szándék vagy sem, lehetne ezt úgy is, mint a nyuszikás viccben a halállistával… “Kívánja Ön, hogy a vírusirtó tesztelje az Ön hálózati elemeit biztonsági szempontból? (Erősen ajánlott!) Y/N?” Természetesen az emberek 95%-a boldogan engedélyezné, majd élne azon felhőtlen boldogságban, hogy ura a rendszernek, hiszen Ő adott rá engedélyt.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of istvankisss

   Ha nagyon morbid, viccelődős hangulatan lennék, azt mondanám, hogy ilyen a tökéletes melwer. Önszántából feltelepíti az ember és extra szolgáltatásként még a konkurenciót is kiirtja maga mellől. :-)(Még egyszer hangsúlyozom, csak vicceltem!)
   Egyébként, az írás korrekt,kíváncsi vagyok a fejleményekre.

   Tetszik (0)
 26. Profile photo of kivlov

  Milyen érdekes, hogy ha egy kínai program valami szokatlan dolgot csinál (ami lehet jóhiszemű is akár) akkor az azonnal kém meg szemét de az hogy az összes usa program meg hardver alapból tartalmaz backdoor-t az senkit sem zavar mert megszokott dolog (mivel ott törvény írja elő)…az hogy a win mennyi dolgot küld ki az senkit nem zavar…
  Ankinek olyan adatai vannak amit félteni kell az húzza ki a netet a gépből és tárolja offline gépen, kíváncsi lennék hány embernek van valójában olyan dolog a birtokában amit tényleg félteni kellene, miközben az életét tárja világ elég a fb-on …:))

  Tetszik (2)
  • Profile photo of Cartman

   “azonnal kém meg szemét”
   Ilyet mi nem írtunk még véletlenül sem.

   “az összes usa program meg hardver alapból tartalmaz backdoor-t”
   Ez is csak összeesküvés-elmélet, amíg nem bizonyítod.

   “hogy a win mennyi dolgot küld ki”
   Egy újabb soha sehol nem bizonyított pletyka.

   Az utolsó mondatoddal viszont egyetértek.

   Tetszik (2)
   • Profile photo of kivlov

    backdoor nem elmélet ott kötelező ez nyilvánosan van publikálva.
    win sose lesz bizonyítva nem véletlenül zárt a forráskód de elég megnézni önmagában mennyi adatforgalmat használ ha semmit se csinálsz egy szűz rendszeren az ms serverek felé, lehet mondani sok mindent de több 10 MB nem indokolt ha csak ott áll a gép magában és nem véletlen zárták be a truecryptet sem használd a wint mert ahhoz hozzá tudnak férni… milyen fura mindenki tudja, hogy mindenkit figyelnek de mindenki csak legyint de ha kína teszi az már más… 🙂 csak ez a vicces még ha csak elmélet is 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    @kivlov “nyilvánosan van publikálva”
    Akkor linkeld már be kérlek, hadd lássuk mi is!

    Tetszik (1)
  • Profile photo of istvankisss

   Pl: bankszámla adatokat. Az ember nem is azt a 99,99 % tartalmat félti, hanem azt a 0,01%-ot, amit nem szokás kiposztolni fb-on. 🙂

   Tetszik (3)
  • Profile photo of Jimbo bácsi

   Nekem speciel nem szamit hogy kinai vagy sem, ha lopja az adataimat ugyanugy kivagom mint a nemetet, vagy amerikait, vagy angolt, tokmindegy.

   Tetszik (0)
 27. Profile photo of senkialfonz

  Figyelmetekbe ajánlanám ezt a kis szösszenetet,melyet a szerző csak “agymenésnek” nevez.Szerintem ettől egy picit több.Az én véleményem is közel azonos az övével.

  http://dirtywindows.hu/questions/csak-agymenes-d/

  Talán még az év is stimmel amióta engem is megtámadtak a bitek. :)Most nem sorolom fel milyen programokat használtam a bacik ellen,mert a lényeg nem ezen van.

  Soha semilyen komolyabb gondom nem származott az évek során abból h éppem melyiket használom.

  A rendszer mimdig fríssítve volt/van és soha nem kókány alapból
  telepített.95.98,xp,vista,7,8.1,linux,sőt egy kis hackintosh is 🙂 – mind használva volt.A tűzfal állandóan bekapcsolva.

  Az utóbbi időben – amióta létezik – a win saját elhárítóját használom gond nélkül.

  Természetesen a felfedezett hiba az nem éppen szép dolog de hány ilyen van amiről mi mezei – vagy talán egy picit több – felhasználók semmit nem tudunk.

  Tetszik (1)
 28. Profile photo of

  Srácok 🙂 Vannak a “nagynevű” vírusirtók (PL.: GData, Emsosoft,stb) és mind-mind fizetősek és felhővel IS működnek. Namost… akkor azok biztonságosak, mert fizetősek?
  Honnan tudjuk, hogy ők biztonságosabbak? -mert azt állítják?:D
  Feltölthet tulképpen kitudja hova, kitudja mit(bármit) egy kitudja hol szerverre az ő fizetős programjuk is és kitudja mit is kezdhetnek akár, az adatainkkal…
  Ha nagyon akarják, akkor nyitott könyv vagyunk számukra.
  Én személy szerint még mindig ott tartok, hogy ez a dolog a q360 TS-el túl lett reagálva.
  (…és inkább használok egy ingyenes megoldást, mint egy tört biztonsági programot)

  Tetszik (1)
  • Profile photo of istvankisss

   Nekem az a véleményem, hogy egy szint fölött a “nagyok” nem engedhetnek meg maguknak skandallumot. Megszerezhetnék “parasztgyerek” meg “plázacica” adatait, de ha napvilágot lát, akkor meginog a bizalom, nem veszik a terméket, lehullik a részvények árfolyama, osztan lesz majd nekik kampeca. Márpedig a “nagyok” a szoftverekeket nem a mi kedvünkért (hogy legyen mivel megnézni a lopott DVD .iso képet, stb…) írják, hanem a bevétel végett.

   Tetszik (2)
   • Profile photo of

    Qihoo 360 Technology Co. Ltd. (Nasdaq:QIHU)

    Pici, aprócska qihoo is lenni részvény :)Most már látni, nem is pici…
    -de én látni, amit te mondani, ahogy sok apró kínai boncalgatni gépem adatok most is, nézni pornó én és csajom, from my misíín 😀

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Szappan

    A Qihoo messze nagyobb cég mint a kaspersky, bitdefender és Eset együttesen.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of istvankisss

    Kezdtem kíváncsi lenni és megnéztem. Amennyit én kiveséztem a netről, aszerint a bevételei túlnyomó részét reklámtevékenységből szedi össze, valamint a kínai kapitalizmus adta lehetőségekből. A lejjebb belinkelt mobiltelefonos történet tanulságos példa az uralkodó viszonyokról.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of istvankisss

    Egyébként meg a magyar piac nem hiszem, hogy fő csapásirány lenne nekik, odahaza meg ilyen feltöröm a router jelszavát dolgon, a kínaiak nem hiszem, hogy kiakadnak.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   A fizetős attól több, hogy legálisan használhatod a szolgáltatást arra amire a vásárolt licence engedi, és joggal verheted az asztalt ha valami nem stimmel. Nem lesznek ők többek mint a Free variánsok, csak nem mindegy hogy veszel egy trabantot, vagy gizdázol egy bérelt mercivel.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of istvankisss

    ..de lehet azért is van free, hogy legyen mivel toborozni a potenciális vásárlót (a trial nem a legszimpatikusabb megoldás), meg azért, mert így kiterjesztett vírusminta-gyűjtést lehet végezni a felhasználók között. Ha gubanc van, akkor úgyis azt mondják, hogy válts fizetősre. Ilyen alapon viszont érdekes, hogy egyes cégeknek miért nincs free verziója. Nem engedhetnék meg maguknak? Na mindegy…

    Tetszik (1)
 29. Profile photo of vfo

  A kérdés az, hogy ez a vírusirtó miként képes rá, hogy bármely jelszóról közölje, hogy “weak”, azaz gyenge, ha semmilyen módon nem ellenőrzheti a jelszót?

  A jelszó gyengeségét vagy erősségét annak feltörése nélkül lehetetlen megállapítani, legföljebb a karakterszámból lehet következtet(get)ni rá.
  Ha pedig képes megállapítani, hogy a “semmisemmi” 10 karakteres jelszó gyenge, akkor nem a karakterszámot veszi alapul, hanem képes megfejteni, hogy ez a password csak kisbetűket tartalmaz, tehát gyenge.
  Ez a jelszó feltörése nélkül nem lehetséges.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Azt írod “Ez a jelszó feltörése nélkül nem lehetséges.”, komolyan mondod? Akkor fáradj el az ELMŰ oldalára és regisztráld magad a mérőóra online bediktálásra, azt fogod tapasztalni, hogy amíg nem adsz meg erős jelszót, addig nem enged tovább. De, MEGA oldalára is felmehetsz és regisztrálhatsz, ott is megjelenik, hogy a jelszód erős vagy gyenge. Ezek szerint minden ilyen oldal feltöri, megfejti jelszavadat és annak alapján minősíti gyengének vagy erősnek? Ezt most el kell hinnünk? Ez program kérdése.
   Vagy vegyük a legprimitívebb példát, aki már használt jelszógenerátot, az tapasztalhatta, hogy miként működik, akkor…. ? Látogasd meg a lenti linket és írd be bármelyik élő jelszavadat, meg fogsz lepődni…
   http://adamx.ppn.hu/passgenerator/meter/index.htm
   Itt van a három routerem közül az egyik mérési eredménye, akkor ezek szerint ez már fel van törve és aggódhatok?
   http://imgur.com/L9TjCVy.jpg?DirtyWindows.jpg

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    A kettő nem ugyanaz @abissus. Az elműnél, vagy ezeknél te adod meg, a jelszót neki, amit megvizsgál a script és eldönti elég erős-e. Itt viszont nem adod meg a programnak a jelszavad, hanem ő maga találja ki valahogy. És ez a valahogy, ami érdekelne minket.

    Tetszik (3)
   • Profile photo of abissus

    Szerintem ugyan olyan program alapján működik mindegyik…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Próbálok egy jobb példát mondani akkor:

    1., Elmegyek hozzád és te megmutatod hova dugtad a megtakarított pénzed és én megmondom neked, hogy az szerintem jó dugihely, vagy sem.

    VAGY

    2,. Elmegyek hozzád, de nem szólok neked, csak körbejárom a házad, benézek az ágyad alá a tudtod nélkül, aztán egyszercsak ebéd közben szólok, hogy figyu, szerintem rossz helyre raktad a dugipénzed.

    Szerintem a 2. esetben kipenderítenél a házadból.

    (Az 1-es példa az elmü, a 2.-es a TS.)

    Tetszik (4)
 30. Profile photo of herzsolt2144

  Egy cikk egy Kínai mobil előéletéről : http://pcworld.hu/mobil/ezert-ne-vegyel-olcso-okostelefont-kinabol.html

  Nekem csak ezért nem volt teljesen OK ez a védelmi program.

  De természetesen a jó dolgokat amik onnan jönnek, azokat elismerem. 🙂

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Tóth Jani

   Igaz ne vegyél olcsót, vegyél 30-35-ért 4 magos 4-5″-os készüléket Kínából, de előtte nézd meg van-e hozzá Costum ROM és ha megkaptad cseréld le.
   Ha nem értesz hozzá akkor fizess a kényelemért dupla árat, és magyarul is tudó szoftver lesz rajta.
   Ugyanez igaz a vírusirtóra is, ingyen van de állítsd be magadnak, vagy fizess és akkor elvárhatod hogy telefonon elmagyarázzák az “OK” gombra kell kattintani.

   Tetszik (0)
 31. Profile photo of MaRkDaImOn

  Szerintem ez egy elég hiteles oldal és azt a 100 % Clean plecsnit nem véletlenül adják.
  Én az egész mögött csak azt látom, hogy van egy technológia amit a hazai szakembereink akik ide írnak nem értenek és most megy a pánikkeltés..Ha van gyanú akkor vegyétek fel a kapcsolatot az etikus hackerekkel hogy nézzék meg..Addig számomra a SOFTPEDIA plecsni böven megteszi.

  Föleg úgy hogy ekkor tesztelték május 6, 2014

  Tetszik (2)
  • Profile photo of MaRkDaImOn

   360 Internet Security 4.9.0.4900 – SOFTPEDIA “100% CLEAN” AWARD

   This product was last tested in the Softpedia Labs on 29th of August 2013 by Alexandru Pintilie

   Softpedia guarantees that 360 Internet Security 4.9.0.4900 is 100% Clean, which means it does not contain any form of malware, including but not limited to: spyware, viruses, trojans and backdoors.

   This software product was tested thoroughly and was found absolutely clean; therefore, it can be installed with no concern by any computer user. However, it should be noted that this product will be retested periodically and the award may be withdrawn, so you should check back occasionally and pay attention to the date of testing shown above.

   Annak aki tudni szeretné mi is az a 100 Clean plecsni a SOFTPEDIATOL

   Tetszik (2)
  • Profile photo of Jimbo bácsi

   “pay attention to the date of testing shown above.”
   Errol van a szo. Lehet akkor meg nem volt benne, azota beleraktak 2013.08.29-rol beszelunk.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Jimbo bácsi

    Bocs, beneztem, az IS ellenorzesi datuma a 2013-mas.
    De akkor is tevedhet a Softpedia, lehet nem is gondoltak erre a feature-re, meg hogy honnan szerzi a jelszot. Egyszeruen a program megszerzi valahonnan, es a forrasarol hazudozik a Qihoo.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    [moderálva – Ezt fogalmazd meg úgy, hogy hagyd ki belőle a sértegetéseket és küldd be újra.]

    Tetszik (0)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    A mocskolódást nem a cikkre, hanem az egész, qihu körül kialakult viselkedésre értettem.
    Amúgy egyetértek, ha egy ilyen kiderül és kivizsgálják, az önmagában nem probléma, viszont az összes normálisabb védelem esetében lehetne ilyeneket csinálni, mivel mindenhez hozzáférnek és felhőznek…

    Ez még lemaradt

    ÉN rettentően dühös tudok lenni az ilyen egy konkrét terméket lejáratni akaró cikk ellen .ÉN csak akkor és KIZÁRÓLAG akkor adok hitelt az iylen feltételezéseknek ha KONKRÉT TÉNYEKKEL alátámasztott bizonyítékokat tárnak elém..Azt a cikkben foglalt dolog számomra nem bizonyíték :.Csak egy jó termék lejáratáésának a kisérletét látom meg sok olyan embert akik kaphatóak ilyen butaságra hogy szajkozzák..

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    A cikkben csak kérdéseket fogalmaztunk meg, csak az aggodalmunknak adtunk hangot, sőt külön kiemeltük kétszer is, hogy nem vagyunk benne biztosak és a választ keressük. A szenzációhajhászás, meg a riadalomkeltés nem a mi műfajunk. Az, hogy sokan nem értik meg mit írtunk, sajnáljuk, de nem a mi hibánk.

    Tetszik (5)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    Ha valakinek fogalma sincs arról, hogy mit jelent a 100 % Clean plecsni miért írkál marhaságokat ide ? a SOFTPEDIA UGYANAZT A TERMÉKET TESZTELTE MINT AMIRÖL A CIKK SZÓL :::mit akarsz ennél többet ?
    Egyébként BLATTIDA ÍRTA a Prohardveren a következő sorokat és ajánlom figyelmébe mindenkinek aki alap nélkül bizonyítékok nélkül csak ócsárolni tud..

    Szia!
    Amióta a rendszer sebezhetőségeit is ellenőrzik a biztonsági programok, azóta végezhetnek érdekes és bizonyos szempontból aggályos tevékenységet is és ezen tevékenységek nem köthetőek a kínaiakhoz, mert az összes komolyabb cég programja hasonlóan viselkedik, ráadásul ők már sok éve tevékenykednek és egyre másra derülnek ki olyan események, melyeken keresztül rengeteg felhasználó személyes vagy egyéb biztonsági adatait megszerezték.
    Egyébként, egyik tevékenység vagy működés sincs titokban, a cloud kapcsolat eleve triviális példa, hiszen több formában is a “képünkbe tolja” a program.
    A kínaiak ott követik el a hibát, hogy a kérdéses és érdekes tevékenységeikről értesítik a felhasználóikat, míg a piac régi szereplői ezt nem vagy csak kevésbé teszik.
    Nem védem a sárgákat, majd megteszik ők maguk, ha akarják, viszont mostanában túlságosan sokat foglalkoznak velük a többiek és az a baj, hogy valódi bizonyítékok nincsenek arra, hogy a kérdéses tevékenységek ténylegesen rosszindulatúan kerülnének felhasználásra, viszont mocskolódásra alkalmasak.
    Egyelőre csak azt látom, hogy a többiek féltik a saját szelet tortájukat.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Akkor hadd világosítsalak fel mit jelent a 100% clean pecsni, mert te magad sem vagy vele tisztában.

   A 100% Clean plecsni csak annyit jelent, hogy a jelenlegi tudásuk és ismereteik alapján a vizsgálat pillanatában, egyetlen kártevőre utaló jelet sem találtak a programban. Továbbá garantálják hogy a program hash-je megegyezik a gyártó oldaláról letölthető fájl hash-jével, az az módosítás nélkül tették közzé. Továbbá azt jelenti, hogy ELVILEG megbízható aláírt alkalmazásról beszélünk, aminek szépen megkereshető az eredete.

   Tetszik (5)
 32. Profile photo of Tamás

  Mondjuk az elég ciki, hogy pont a számítógépünk védelmére létrehozott program, engedély nélkül, csak úgy brute-ot használ a routeren. Legalább megkérdezhetné hogy tesztelhet-e jelszavakat, biztonsági réseket meg ilyenek. Nem az a baj, hogy teszteli, hanem hogy csak egyszer kinyögi, hogy gyenge a jelszó és változtasd meg. Én személy szerint Panda Cloud-ot használok már kb. 1 éve, kicsi a gépigénye és nem engedett még át vírust.

  Tetszik (2)
 33. Profile photo of kivlov

  Azért itt sok a kérdés még…
  1. akiknél jelentkezett ez a gond azok eltároltatják a jelszavaikat a böngészőben?
  2. miért kellene feltörni a jelszót ahhoz, hogy megállapítsd mennyire nehéz vagy könnyű, ha a gépen van bármilyen formátumban abból lehet következtetni, milyen karakterek vannak benne ismétlődően(pl firefoxban is ha kiimportálod kódolva is a jelszavaidat ott is látszik hogy hány karakter és van e benne ismétlődő ha ismered a kódolás algoritmusát, ettől még nem tudod a jelszót de láthatod hány karakter és vannak e benne ismétlődő elemek)
  3. pár év múlva ha mások (fizetős nagy nevű védelmi szoftok) is beteszik majd ezt a szolgáltatást akkor ott majd az lesz hogy milyen jó, hogy figyelmeztetett a gyenge pontra
  4. a legtöbb routert nem nehéz bruteforce-olni hiszen a világon számtalan list van a hozzájuk tartozó alap jelszavakkal és a legtöbbet használtakról

  anno én is számtalan ismerőst tréfáltam meg a jelszavának módosításával mert kevesen változtatják meg, mert azt hiszik elég csak a wifi jelszó hiszen ki akarná a routert konfigolni, így sok usernek még hasznos is lehet ez a figyelmeztetés

  nem minden mögött kell egyből a rosszat látni előbb körbe kellene informálódni, és persze hogy a nagyoknak szúrja a szemét hiszen tőlük veszi el az ügyfeleket mert itt ingyen kapod azt ami máshol komoly összegekbe kerül…

  Tetszik (1)
  • Profile photo of MaRkDaImOn

   Pontosan leírtad a lényeget
   ELŐBB KÖRBE KÉNE INFORMÁLÓDNI !!! EZ NAGYON FONTOS LENNE.
   de sajna itt előbb megy a hisztéria aztán az érdeklődés…most meg hiába írják az oldal szerkesztői hogy ők ezt meg azt akartak ezzel a cikkel a szellemet kiengedték a palackból..Vissza már nem tuszkolhatják..igaz el lehet egyszerüen hárítani a dolgot egy ilyen mondattal
   ” . Az, hogy sokan nem értik meg mit írtunk, sajnáljuk, de nem a mi hibánk.”

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Nameless

    Légyszíves idézz konkrét hisztérikus megnyilvánulásokat, a sajátodon kívül. Itt csak te viselkedsz így, rajtad kívül senki nem akar bemagyarázni semmit a cikk sorai közé. Direkt figyelve volt, hogy véletlenül se sárdobálás legyen, hanem a kíváncsiságunknak adjon hangot… Ha holnap kiderül hogy TÉVEDTÜNK vagy miként honnan szerzi a jelszavakat azt is kiposztoljuk, ha viszont kiderül hogy egy botnetet lepleztünk le, akkor azt is kiposztoljuk és körbe is foglak röhögni, amiért így viselkedsz mint egy kis…
    Attól hogy gerinctelenséget feltételezel, még nem leszünk azok. A következetesség a legfontosabb a DW-n.

    @kivlov

    Nagyon amatőr lenne, ha az első két pontot ne vizsgáltuk volna meg. A második kettő pedig bullshit, demagóg baromság.

    Tetszik (5)
 34. Profile photo of reEnd

  Anyám borogass, mi megy már itt. Nem tudom, miért kell egyeseknek minden áron a végsőkig védelmezni vagy ellenkezőleg a sárba tiporni ezt a szerencsétlen kínai programot. Fizetnek nektek ezért? Mert én ingyen biztos nem csinálnák ilyen hülyét magamból. Hol nem szarom le, hogy ezek után a Qihoo-na folt esik a becsületén vagy bebizonyosodik az, hogy nem kémked utánunk. Előbbi esetben nem használom, nem ajánlom, utóbbi esetben meg lehet, hogy használom és ajánlom másoknak is, ennyi, nem kell szabadságharcot vívni. Bazdmeg mozduljatok már el egy kicsit a kurva számítógép elől, menjetek inni, csajozni, napozni vagy bánomisén mit csinálni.

  Akinek nem inge, az ne vegye magára.

  Tetszik (15)
 35. Profile photo of

  Ezen ne húzd magad és ne csodálkozz ! 😀
  Win8 startmenü esetén ugyan ez volt a helyzet. Valaki mellette, valaki ellene 🙂

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of otony

  Sziasztok !

  Először is, köszönöm a DW korrekt tájékoztatását. Illetve, hogy még utána is jár a
  ( Valós vagy vélt ) problémának. Részben ezért is szeretek ide járni 🙂

  Nos én csak olvasom, és olvasom a hozzászólásokat, és csak lesek mennyi szakértő van a DW-n 🙂
  Mivel nem vagyok se programozó, sőt még informatikus sem, csak egy egyszerű felhasználó.
  És mint ilyen,kifejezetten érdekesnek tartom a témát.

  Jelenleg még használom a 360TS-t (Az én wifim nem kompatibilis a 360TS szerint) kivárom a végét 🙂

  Ma lefuttattam egy ellenőrzést, és meglepődtem a képen ami fogadott. A 360TS szerint, mincs minden windows frissítés feltelepítve. Ez azért is érdekes mert a windows saját update szolgáltatása szerint nincs frissítés a gépemhez.

  Itt egy másik kép, ami a részleteket ismerteti 🙂

  Valami öttlet ?

  Elnézést, ha esetleg nem tartozik szorosan a témához.
  Valamint angolul sem tudok,ezért nem is értem a részletes ismertetőt sem.

  Üdv: otony

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Cartman

   Ezt a Windows Update-et “lecserélő” szolgáltatásukat már többen kifogásoltuk itt, de ez inkább csak bug (hiba), mint biztonsági rés, tehát ez alatt a cikk alatt ez inkább OFF. Egyébként fogalmam sincs mi alapján gondolja, hogy ezek az update-ek még kellenek a rendszerre, ha egyszer a Windows nem kéri őket, arról lehet szó, hogy kicsit túlbuzgó ez a funkciója.

   Tetszik (1)
 37. Profile photo of MaRkDaImOn

  Nameless mondta 2014. július 15. 17:

  Tudod az a gond amit páran írtunk, hogy nem kellöen körültekintően nyúltatok a témához..Találtatok valamit aztán azt gondoltátok, hogy most aztán lelepleztek valamit és megosztottátok..De Öszintén azon kívül, hogy haverokkal összejöttetek tesztelgetni valami releváns bizonyíték van ??
  De ami a lényeg hogy kibújt a szög a zsákból és úgy látom nem álltam messze attól, hogy beletrafáljak a dologban..Nem hisztériát akartatok kelteni hanem 15 perc hírnévre vágytatok..Idézet Töled

  Ha holnap kiderül hogy TÉVEDTÜNK vagy miként honnan szerzi a jelszavakat azt is kiposztoljuk, ha viszont kiderül hogy egy botnetet lepleztünk le, akkor azt is kiposztoljuk és körbe is foglak röhögni, amiért így viselkedsz mint egy kis… ”

  DE miért nincs benne a cikkben az hogy rajtatok kívül bizony tesztelték már a progit a cikkel leírtakkal ellentétben
  Idézet újra
  ” A 360 Internet Security nem rendelkezik a fent említett funkcióval, de 100%-osan nem zárható ki, hogy Ő is képes rá, akik ezt telepítették is fontolják meg a dolgot. Bár a legtöbb helyen az Internet Security-t vizsgálták az internetes kereséseink alapján, a Total Security pedig egyelőre elkerülhette az alaposabb átvilágítást, mivel egyazon gyártó termékei, ha az egyik bűnös, akkor a másikban sem bízhatunk.”

  Nem beszélve arról, hogy ez a cikk cseppet sem a tárgyilagos tipusű hanem a hisztériakeltős tipusból való..

  Visszatérve a vesszőparipámra SOFTPEDIA 100 % CLEAN..Olvass utána mit jelent és ennyi..

  http://www.techsupportalert.com/content/comodo-software-removed-softpedia.htm

  Ez egy cikk annak demonstrálására hogy ha a Softpedia észlel valamit ami az userekre veszélyes lehet gond nélkül törli az oldaláról–Ezért lehet jobban hinni egy Softpedia 100 % Clean dolognak

  De ha kiderül valami akkor ÉN TUTI ELSŐKÉNT FOGOK NEKTEK GRATULÁLNI A DOLOGHOZ..De ne haragudj addig míg TÉNYEKKEL nem tudjátok bizonyítani az állításotokat addig ne is haragudj amit most tesztek egy egyszerű hisztériakeltés..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Permafrost

   @MaRkDaImOn … te túlsok energiaitalt ihattál az utobbi napokba azért vagy olyan tulbuzgó ,
   és a Softpedia -rol is csinnyán , ne tedd tüzbe a kezed , mert töltöttem már le pár progit ami gyanusat jelzett , söt volt olyan program is amit UTOLAG eltávolitottak az adatbázisbol , gondolom rajöttek szerény tévedésükre
   – aztán , ha beleolvastál volna a hozzászolásokba is , bizony sokan , sokszor jelezték hogy …. ,,this is a piece of shit , contains adware , be aware ,, meg hasonlok
   – és ha kiderül hogy a figyelemfelkeltöknek igazuk volt . akkor … várom hogy a DW falon nyilvánosan bocsánatot kérsz . Punktum .

   Tetszik (5)
  • Profile photo of Nameless

   http://www.cnet.com/news/cnet-attacked-by-russian-hacker-group/

   Ez bármikor megeshet a te 100% clean softpediaáddal is…

   Szóval szerinted tény, egy odaphotoshopolt plecsni ami azt mondja 100% safe :DD D

   Tetszik (1)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    azért jó lenne ha a kínos mellébeszélés heélyett el is olvasnád a cikket amit belinkeltem..Nem a Plecsni a lényeg hanem a cég a SOFTPEDIA hogy mewgvizsgála a progikat hogy BIZTONSÁGOSAK-e..A Comodo esetébe pont azért nem kapta meg a 100% Clean minősítést a mai napig mert a telepítésnél más progi is települhet a gépedre..
    Geek Buddy priv dog Dragon ..Ez a lényeg és ezért Bíznak sokan a Softpedia minösítésében ami NEM photoshoppolt..Egyébként meg C-net mióta Softpedia ??

    Azért lassan csak eltelik a hét és választ még ugye nincs..

    Tetszik (0)
 38. Profile photo of Feco65

  Nem vagyok ugyan számítógépguru de azért megkérdezném hogy: 1: Kinek tartottak pisztolyt a fejéhez hogy márpedig te ezt a védelmi szoftvert fogod használni? Ez egy ingyenes szoftver. Ha tetszik használd, ha nem tetszik ne használd. 2: Erről a szoftverről most kiderült hogy… tulajdonképpen mi is? Lehet hogy jóindulatúan csinálja amit csinál, lehet hogy nem. Amíg ez ki nem derül addig csak találgatunk. Addig is felesleges ráhúzni a vizes lepedőt. (Mellesleg – és ez lehet hogy csak az én véleményem – ha én csinálnék egy szoftvert amivel valamilyen jelszót vagy egyéb adatokat akarnák megszerezni, nem valószínű hogy a felhasználó orrára kötném hogy most éppen feltörtem a routered jelszavát és szerintem elég gyenge. Nos aki így próbál adatokat lopni, annak szerintem elég régen elmentek otthonról.) És végül (félve ugyan de) felteszem a kérdést: Honnan tudja valaki hogy a nagynevű cégek programjai milyen egyéb dolgokat csinálnak azon kívül mint amit meghirdettek? Lehet hogy semmi egyebet, de az is lehet hogy náluk nem mindenki ment el otthonról.
  Félreértés ne essék ! Sem védeni, sem lehordani nem akarom ezt a szoftvert. Nem is használom. Kipróbáltam ugyan, de nekem nem jött be (és még akkor szó sem volt erről a jelszavas mizériáról). Viszont úgy voltam vele hogy ha már kifizettem X összeget egy védelmi szoftverért akkor inkább azt használom ( és valahol lehet éppen most nézegetik hogy mi a WI-FI jelszavam, csak nekem nem szólnak hogy használhatnék bonyolultabb jelszót is). Mindazonáltal akkor sem tartottam rossz programnak, és most sem, annak ellenére hogy – okkal vagy ok nélkül (ezt nem tudom)- néhányan most szedik le róla a keresztvizet. Szerintem ha valami csúnya dolgot művelne ezek után előbb-utóbb úgyis kiderül valami. Addig is, ahogy eddig is lehet választani. Nekem erről ez a véleményem, és ezzel természetesen nem kötelező egyetérteni.

  Tetszik (8)
 39. Profile photo of istvankisss

  Komolyan mondom, úgy vagytok ezzel a programmal, mint azzal a bizonyos nővel, akiért királyok háborúztak. A végén még kíváncsivá tesztek, és feltelepítem. A végén még meghekkeli a Telekom hálózatot, és kifogástalan vonalam lesz, szakadozás nélkül. (ha máshova nem, Kínába biztos) 🙂

  Tetszik (3)
 40. Profile photo of Tóth Jani

  Csak egy kérdés honnét tudja a Google hogy egy 5 kilométeres drót valamelyik szakaszán hol vagyok, a térképen nem csak a házat de a falat is eltalálja ahol a Router van?
  Tudom elvileg a Street view készítésekor mértek be.
  Egyébként én használom már az első cikk óta a TS-t és a Kínaiak sem szaporodtak meg a ház előtt, de a bankszámlámon sincs több pénz mint amennyinek lenni kell. 🙁
  A Program egyébként tetszik ellenőrzi a Pendrive-ot, szól ha valamelyik telepítő automatikusan akarja indítani a programját, és szépen lefaragta az indulási időt is.
  Egy dolog ami érdekes de azt nem is használom olyan Windows frissítéseket akar felrakni amit ha a program által linkelt hivatalos MS oldalról akarok letölteni akkor azt mondja rá, ez nem neked készült ne rakd fel.

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of Gorasz

  Nem tudom, hogy milyen jelszavakra írta a program a gyenge jelszót, de megnéztem pár elterjedt jelszólistát, és a ‘semmisemmi’ volt amelyikbe szerepelt (sajnos elég sok magyar szó van az ilyen listákban).

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Belinkelnéd nekem azokat a listákat légyszi 😉

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Gorasz

    Nem tudom belinkelni, mivel már rég a gépemen vannak és már nem tudom a linkeket + feltölteni sem akarom sehova, mivel elég nagyok (700MB és 14GB közöttiek).

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Mire készültél ekkora arzenállal? 😀
    Egyébként a méretükből következtetve ezek nem olyan pici listák, mint amit a fenti email-ben emlegettek (“néhány ismert wifi vírus által használt jelszó”), tehát ha ezekben szerepel nálad, az megint csak azt erősíti, hogy az email-ben emlegetett lista, bizony elég nagy és brute-force-ra alkalmas lehet. (Mondjuk biztos nem ennyire nagy, több gigás listáról lehet szó, mert azt azért észrevennénk a gépen, hogy a fél vinyó foglalt lett 😀 )

    Tetszik (0)
 42. Profile photo of MaRkDaImOn

  Szia!
  A felhő alapú implementációnak köszönhetően a gépről számos adat kerül a felhőbe . Ebből adódóan a program számos információt tud a gépről . A wifi jelszóval kapcsolatban pedig annyit fűznék hozzá ,hogy a többi termék is tudja csak nem jelzi , viszont 360 jelez ez ügyben . Onnan tudja a megadott jelszót ,hogy logaritmikai számítások alapján meghatározza ,hogy az adott jelszó megfelelő-e . Semmiféle biztonsági hátulütője nincs a dolognak . Nem kell aggódni .

  PH-s kolega válasza aki tesztelte és napi szinten használja a programot.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   A cikkben nem a wifi jelszóról van szó (most írom le sokadjára), hanem a router admin felületének a jelszaváról, olvassátok el a cikket, mielőtt kommenteltek könyörgöm.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    TP link router admin semmisemmi párosítással

    admin usernévvel semmisemmi passworddel wifi check safe most próbáltam most akkor mi történt ?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    Azért örülnék egy ilyenhez hasonló képsorozatnak azokról a routerekröl amelyeknél a semmisemmi jelszóra nálatok azt írta hogy nem biztonságos

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Hát ez érdekes… ugyanarra két eltérő reakció?
    Frissítés jött hozzá múlthét óta esetleg?
    Megnézzük mi is újra…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    MaRkDaImOn
    http://i.imgur.com/IEi2Caw.png

    http://i.imgur.com/9GfqjB3.png

    Közben észrevettem, hogy te már egy verzióval újabbat futtatsz (4.0.0.20.68), megismételtetem a srácokkal a dolgot és meglátjuk mi a helyzet…

    @bykewix ha erre jársz, te is ellenőrizd már le újra, hogy mit kapsz eredményül légyszi!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    Idökötben megkérdeztem a PH-s kollegát itt a kérdésem
    amit írtál az ugyanúgy vonatkozik arra az esetre is amikor a router admin felületének a jelszaváról, állítja azt hogy nem biztonságos ?
    Itt a válasza
    igen,mivel sebezhetőségi rések kihasználását előzi meg .(gyenge jelszó)

    Elbézést a vehemenciáért de Én ilyen vagyok .
    Érdekes egy video DE hadd legyek az ördög ügyvédje a videón nincs rajta hogy megváltoztatta a jelszót..

    Az lett volna az érdekes ha TS felugró ablakban megváltoztatja a kollega a jelszót és utána a router felületen is megváltozna..Ugyanis a TP linknél rebootolni kell a routert ahhoz hogy a beállítások érvénybe lépjenek

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Legyél csak az ördög ügyvédje, én is az vagyok, ha láttad @DWSoft -nak mennyit kellett győzködnie, mire hajlandó voltam gyanakodni.

    Itt az a lényeg, hogyan dönti el hogy gyenge, tehát hogyan tudja meg mi a jelszó most, az hogy mire változtatja meg, mellékes – egyébként örülök, hogy ennyit is kockáztatott, aki a videót készítette. Ha volna kompatibilis routerem én megnézném, de nincs.

    A PH-s kollegát üdvözlöm, de csak ismételni tudom magam: nem a célja a gond, hanem az eszköze a dolognak. Lehet jószándékból jelez, de ahogyan megszerzi a jelszót, az nem frankó.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Jimbo bácsi

    Mind2 jelszóval megpróbáltam, nekem mindkettőre Safe-t írt. Kiértiezt?
    Videó mászik fel, itt lesz elérhető: http://youtu.be/AkkT096k80A

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Köszi a videót, én se értem hogyan lehet, hogy egyszer ezt írja egyszer meg azt.

    Tetszik (0)
 43. Profile photo of Rozmika

  Szép kis vita alakult ki. Szerintem várjuk meg a végeredményt, felesleges előre találgatni. Azon már én is gondolkodtam, hogy jó lenne egy tool, ami megnézi, hogy mit lehetne könnyen feltörni a rendszerben és segít a biztonsági rések befoltozásában. Van több eszköz is, de ezek csak 1-1 speciális feladatra jók. Bár nem használtam még ezt a programot, (épp most szerettem volna kipróbálni) de azért némi aggodalomra ad okot, hogy felismeri némely router jelszavát. Sok embernek egyéb jelszava is megegyezhet ezzel, így akár jó indulatból is felkerülhet egy listára a megfejtett jelszó és ez rossz kezekbe kerülve…. bele sem szeretnék gondolni. Azért gondolom, hogy ismernie kell a jelszót, mert ugye ez nem a gépen tárolódik és, hogy véleményt tudjon mondani a jelszó erősségéről azt meg kell fejtenie. Nem hiszem, hogy nekiáll bruteforce-ot futtatni, mert azzal nem igazán végezne emberi időben. Inkább valami kiskaput használ ki, ezt támasztja alá, hogy csak bizonyos routerokat ‘támogat’. Ezért inkább arra kellene fókuszálni, hogy melyek ezek a routerek és hogyan lehetne orvosolni ezt a biztonsági rést (firmware upgrade…). Kicsit off, de a témába vág: -Én az avast víruskeresőt javaslom, mert kicsi a gépigénye, nem szokott fals riasztást okozni, régóta használom több gépen és nem volt crash, net megszakadás (sajnos ez egyéb vírusírtóknál előfordult néha) és van egy nagy előnye, ha valami gyanús, akkor lehet indítási keresést csinálni, ami a rootkitek kivételével a legtöbb vírus ellen hatásos. Van ingyenes változata, ami ugye a törtekkel szemben nagy előny, korrekt a frissítése, van böngésző modulja ami nagyon hasznos volt eddig és nem utolsó sorban program frissítőt is tartalmaz. Szerintem a leírások alapján ez a kínai program is nagyon ígéretesnek tűnik, de még adok neki egy kis időt, amíg kinövi a gyermekbetegségeket és esetleg a visszajelzések alapján megpróbálják használhatóbbá tenni (gondolok itt pl. a windows frissítés opciójára).

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of Andrewer

  Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de ha már mondjátok, hogy mindenki dicséri a 360 Internet Security-t, akkor kicsit én had ne dicsérjem 🙂

  Na jó dicsérem is: Rögtön a Quick Scan-nel találtam 5 malware vírust a gépemen, amit az avast! még csak nem is jelzett… A teljes scan nekem 12 óráig tartott (!!) de talált 5 trójait is, amit szintén nem jelzett nekem az avast! DE a teljes scan-t úgy állítottam be, hogy dolgozzon, aztán ha végzett kapcsolja ki gépemet (mert azt hittem, hogy hamarabb végezni fog) ebben a hitben el is mentem éjszakai műszakomra, aztán jövök haza, hallom még mindig zúg a gép, mondom sebaj, majd végez de megnézem hol tart, 9. óránál tartott akkor talált 5 trójait, de nyilván még nem tudtam semmit csinálni vele amíg tartott a scannelés. Nem is törődtem egyenlőre vele aludtam. Aztán mikor már végzett (és ugye kikapcsolt a gépem, tehát bezáródott a program) bekapcsoltam gépemet, (lehet én vagyok a hülye és csak nem találtam) de semmi log szekciót nem találtam pedig az egész programot végig kattintgattam végső elkeseredésemben, és azóta is fenn van az az 5 trójai vírus, mert én nem várok még egyszer egy fél napot egyelőre 😀 továbbá a scannelés alatt látható egy kis folyamatjelző, hát az aztán mindent mutat csak a helyes “helyzetet” nem, pl amikor végzett a fél napos scan nekem a felénél ha volt, na de mindegy.

  A legeslegnagyobb problémám a következő: Keveset fogyaszt? meg a f…t. rögtön ha bekapcsolom a progit kb 10 folyamat megnyílik vele, egyenként a CPU-m (hát most az lenne a logikus válasz, hogy 10%-át eszik, de nem!) nagyon ügyesen nekem azt jelzi, hogy van amelyik 48%-ot eszik van ami csak 1-et, de van ami 33-at, végül is ez mindegy. RAM-ot is eszik mint állat, semmit nem lehet csinálni a gépen ha meg van nyitva. PLUSZ ha nincs megnyitva a progi akkor is fut két folyamatban, bár azok nem esznek sokat, ezt elismerem. VAGY a folyamatokat képtelenség bezárni (feladatkezelővel próbálkoztam, később Process Lasso-val) semelyikkel sem sikerült bezárni azokat a nyüves folyamatokat.

  Jó én tudom, hogy a gépem is sz@r, de annyira nem hogy ne bírjon el egy vírusirtóval, amit kevés fogyasztású program titulussal van ellátva.

  Tudom nem ide tartozott ez, de ide írtam 😛

  Tetszik (1)
   • Profile photo of r600

    Panda Cloud? Gyakorlatilag amióta megjelent az Opera Next meg a Dev csatorna, azóta trójainak jelzi az onnan letöltött (és portable módban telepített) Opera böngészőknél az auto-update.exe-t. 😀
    Miután sikeresen törölte a fájlt a böngésző nem tud többet frissíteni. Most vagy ezek a norvég srácok lopnak a trójaival (kétlem), vagy a panda egyszerűen hónapok óta nem jött rá, hogy tévesen riaszt.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Nameless

    @r600

    Akkor nem csak nálam riaszt mostanában sok falsot….

    Tetszik (0)
   • Profile photo of r600

    Külön érdekes a történet úgy nézve, hogy az AV-Comparatives most hozta le az aktuális nagytesztjét (Real-World Protection Tests) és a Panda Cloud a téves riasztások tekintetében kimagaslóan jó eredményt ért el. 4003 tesztesetből csak egyetlen egy volt téves a Pandánál.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Rozmika

   Az adware dolgokat nehezen veszi észre az avast free, ezért ajánlott mellette futtatni egy erre szakosodott programot. pl.:superantispyware. Amúgy jó lett volna, ha azt is leírtad volna, hogy mit tartalmazott az az 5 program. A tényleg rossz indulatú vírusokat és egyéb kártékony programokat szerintem közel 100%-os hatásfokkal megtalálja. Nem nagyon szeretnék kötözködni, de
   1, nem ajánlatos több vírusírtót egyszerre a gépen aktívan futtatni, mert bezavarhatnak egymásnak.
   2, ha nem egyszerre ment a két vírusírtó, akkor miből lehet 100%-os biztonsággal megállapítani, hogy az 5 megtalált trójai akkor is a gépeden volt amikor az avasttal kerestél?
   3, Mivel nem tudod, hogy az 5 megtalált trójai meg az 5 malware mi volt ezért azt sem tudod, hogy tényleg jogos volt-e a riasztás.
   4, nem írtad le a configod, de a leírásod alapján én már ki sem próbálnám a 360 securityt, ha ekkora az erőforrás igénye, illetve lehet, hogy egy p1-es configod van 512 mb rammal és 10 Tb winyókapacitással!?

   A cloud vírusírtónak meg kell net elérés, ezért számomra nem szimpi. Tudom, hogy általában mindenhol van net, de ha mobilnetet használok, akkor nem szeretem, ha a vírusírtó leszedi az amúgy is szűkmarkúan mért forgalmi keretet.
   Persze mindenki olyan vírusírtót használ ami neki tetszik és az igényeinek megfelel.
   Nekem ez jött be, másnak az. Az avast szerintem nagyon jó, de mióta megpróbál rámsózni egyéb alkalmazásokat (pl.:crome, gdrive) illetve a free gomb nagyon el lett dugva azóta én nem szeretem.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of kivlov

   Nem tudom milyen géped van de nekem az egyik egy régi atomos gép ami köztudottan elég lassú de azon max 30% CPU terhelés és 100MB RAM használat és 5 folyamat full scan esetén is 360 IS-el. Üresjáratban 30 MB RAM 0% CPU…

   Tetszik (0)
 45. Profile photo of

  @Jimbo bácsi
  és
  @Cartman

  A ti routeretekben a router saját tűzfala, (illetve ha van olyan saját biztonsága) be van kapcsolva?
  ..a tesztek miatt kérdem 🙂

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of Angelius

  Elvileg ha igaz akkor Qihoo A total securitybe ad bele mindent így talán az Internet security hanyagolni fogja egy kicsit. Júliusban az AV testen jól teljesített a Qihoo.

  Tetszik (1)
 47. Profile photo of LiLxWaYnEx

  Ez nem meglepő ,hiszen kevés a mintaszám . Havi szintre lebonta megkevesebb ,továbbá teszt végén nem is beszélhetünk igazán 0 day malwarekről . Qihoo esetében több motor -> nagyobb szignatúa szám-> nem meglepő .

  A panda esetleges kiemelkedése is megkérdőjelezhető ,mivel 0 day malware leírásokat tartalmazú kollektív intelligencián alapú szignatúrája gyengék . Behavioural analysis modul hatékonysága is kérdéseket von maga után. Panda-t is nyugodtan lehet használni de sokkal jobb alternatív megoldások vannak helyette .

  Tetszik (1)
 48. Profile photo of paisano

  Én nem értem miért “hisztériakeltés” az, hogy egy korrekt leírásban felhívták a figyelmet egy lehetséges problémára. Ha nem teszik és kiderül, hogy valós a gond akkor az ilyen emberek azon csámcsognának, hogy a DW ajánlotta és tessék… Senkinek nem kötelező használni, de aki megteszi az szeretne minél többet tudni a lehetséges problémákról… Sajnos mire ez a cikk megjelent én már leszedtem – a Total Security-t használtam kb egy hónapig – így nem tudom mit jelzett a routerem jelszavára. Szerintem elég jól tette a dolgát, ami miatt megváltam tőle, az az, hogy szerintem nem is annyira kicsi az étvágya, néha hosszú másodpercekre “megakasztja” a böngészőt pl. Előtte évekig nem használtam vírusirtót (úgyis általában kb kéthetente újratelepítek) azt gondoltam csak elszoktam tőle, hogy ez is eszik. De utána feltettem a Pandát és észre sem veszem, hogy itt van. Szóval mégiscsak a 360 a nagyobb étvágyú. A másik ami zavaró volt, a túlzott aktivitása… Állandóan üzenetekkel bombázott, mindig volt valami közölnivalója, vagy mindig talált valamit. A Panda meg sem szólal szinte… azért mert ő nem talál semmit, vagy mert csendben is tudja a dolgát… nem tudom. Persze biztos a 360-t is “kezesebbé” lehet tenni, de sem időm, sem kedvem nem volt végigbogarászni a lehetséges opciókat. Szóval szerintem egy egész ígéretes program, de még azért kissé kiforratlan…

  Tetszik (1)
 49. Profile photo of Izotoph

  🙂 Jó jó de mi az a Punktum?

  “Permafrost mondta 2014. július 15. 20:04
  Punktum .”

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of

  Szerintem ezt a témát le lehetne már zárni.
  Okai:
  – a büdös életben nem fogtok a kérdéseitekre olyan választ kapni, amit elfogadnátok!
  – egy oldalnak jogában áll egy bizonyos biztonsági szoftvert hirdetni, reklámozni, dicsőíteni, miközben egy másikat lehúzni, lealázni, sárba tiporni.
  – hiába az egész herce-hurca, mivel valakinek ez, másnak pedig más tetszik, mindenki a saját kedvencét védi!
  -mivel a téma már senki sem érdekel…

  …röviden a téma már felesleges.

  Nah 🙂 Most aztán lehet engem is cinkelni 😀

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Aki ért az informatikához, általában számára úgyis mindenki véleménye olyan mint az a bizonyos lyuk… nem szereti ha az orrába nyomják…

   Szóval aki nem szereti, ha az orrába nyomnak valamit, és ért is a témához, az miért nem indít egy saját blogot a DW-n /insert a domain here/ és miért nem terjeszti azt az igét amit ő vall? Én biztosan elolvasnám, és ha látok benne rációt, megfogadnám és kiállnék mellette. Nem értem miért kell gányolni valaki véleményét. DW-t pont azért csináltuk anno, mert utáltuk ha valaki ránk-erőlteti a nyomorék meggyőződéseit. Lehet, hogy tévedünk sok mindenben, de akkor jöjjön már valaki és mutassa meg a tutit.

   Tetszik (2)
 51. Profile photo of

  Ja, akkor bocs! XD Nagyon meleg van, előfordul 😀 Bocsesz 🙂

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of Kriptonic

  Sziasztok!
  Végig olvastam a cikkel, egyes mellékelt linkeket, és természetesen az összes hozzászólást.
  Szerény 40 élet évemmel és 28 éves IT-s mániámmal amióta első alkalommal leütöttem a ZX-Spectrum billentyűjét, azóta foglalkoztatott mi miért és hogyan működik. Nem vagyok se programozó, hackernek meg még úgysem tartom magam, se fehér szürke fekete színben… bár szerintem ez a populáris besorolás a jelen világkép egyik baromsága. De ez nem a témához tartozik. Az már annál inkább, ahogy olvastam a hozászolásokat és az általuk keltett reakció tartalmát. Ami sajnos tükrözi a zavarodott világot, amit szándékosan hoztak létre így, ahogy jelen állásban van. De ennek részletei megint más téma és ráadásul nem is IT-s.
  De vissza térve személyemre és tapasztalataimra a programmal kapcsolatban. Elég paranoiás vagyok ilyen tekintetben bizonyos okok miatt. Szóval azért nálam fő a biztonság. Ugyan megszokott netezési szokásaim vannak, tudom hova lehet menni, és milyen határig. De persze én is bele futottam már nem egy alkalommal olyan programokba és oldalakba mi valamit szeretett volna a gépemre helyezni, nem éppen jó szándékkal.
  De most az ominózus programról írnák pár szót. TS 360-t feltettem és írtam is pár jó szót azzal kapcsolatban mit tapasztaltam, bár nem volt részletbe menő kiveséző de a lényeg bőven benne volt. Ezek a tapasztalatok pozitívak voltak.
  Na de mielőtt feltettem volna, megkérdeztem egy jó barátom aki ráadásul, a net árnyékvilágában elég jó híre van, benne meg bízom idestova már 20 éve. Arról nem beszélve, hogy az Avast régen méltán nagyon jó képességű vírus irtó egyik programozója volt.
  A lényeg meg nézettem vele a programot, hát ő felboncolta amennyire csak tudta hozzá teszem nem napokig ült rajta. Végeredmény ami miatt telepítettem az volt, hogy ajánlotta a programot. És mai napig ezt használom mármint a TS-t a másik gépen amin a IS volt már ott is a TS fut mivel legyen mindenhol ua.
  A fentebb említett személy külön örült annak mi éppen a cikk gerincét képezi mégpedig a biztonsági ellenőrzés router ügyileg. Nálam ez nem releváns mivel nem is meri fel a T-home-os routerem és ha tenné sem tudna megbirkózni a 32 karakteres általam meg adott, de a 256-bites kódolással amit a router biztonsági része kódol ugye…
  Szóval ő külön örült ennek a program szegmensnek, mert kevés TS-hez hasonló program tesztelte az alapban sérülékeny részét és figyelmezteti a USER-t, hogy adjon meg hatásosabb jelszót.
  Nekem akkor volt aggály bennem, amit a barátom eloszlatott, méghozzá azzal, hogy nem talált olyan belső, vagy rejtett loggololási részt, ami arra utalna, hogy jelszavakat gyűjt és küld valahova is.
  Tesztelési részéről itt értem a router jelszavak tesztelését, annyit mondott nem karakter szám alapú és nem csak alap készletből dolgozik, hanem gyakori és ismétlődő karakterek kódolását figyeli. Emiatt akadhatott fel a cikkben említett “semmisemmi” jelszó is.

  Részemről eddig még mindig kiállok amellett, hogy igen is a program nem a USER ellen hanem mellette van.
  Engem teljesen arra elékeztet mikor kijött az AVAST annak idején, és arra is rá mondták jó pár fórumon azért van annyi frissítés, néha volt napi 10 is (itt az adatbázis frissítésre gondolok)mert akkor küldi el az össze szedett adatokat…. ami egy nagy baromság volt.
  Ezt szerencsére első kézből és olyantól tudom aki ennek részese volt mármint programozásban.
  Én bízom benne, hogy nem hátsó szándék és valami agyafúrt módon tenné…
  (személy szerint értelmetlennek is tartanám, mert ha még cégek tömkelege használná… de ez kimondottan személyi felhasználásra van szabva)
  Elnézést a hosszabbra sikeredett reakciómért.

  Tetszik (2)
  • Profile photo of WERE

   Tudnál kicsit részletesebben írni a programozó barátod teszteléséről? Akár a módszer,akár az eredmények tekintetében.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Kriptonic

    Hát őt nem programozónak hívnám… Jobban hasonlít egy kutasz droidhoz…
    Hogy milyen programokkal és milyen módszerrel szedte szét és tesztelte nem tudom.
    Kértem nézze meg szerinte jó e a program.
    Ö vissza írt jó és Stabil. Nekem ennyi elég volt. Én meg bízom benne.

    Tetszik (2)
 53. Profile photo of Kriptonic

  És még valami, mert ugye el ment abba az irányba a téma is.
  Ugyan már régebben regisztráltam az oldalra, és olvasom is rendszeresen a dolgokat, na nem minden nap de követem az eseményeket.
  Attól mert az egyik cikkben istenítik a programot, jelen esetben nem is a TS-t hanem a IS-t és most ellenkezőjét írja valaki a TS-ről, és ezért el megy valaki az oldalról és azt kezdi el terjeszteni, hogy nem stabil az oldal, és össze-vissza beszél szerintem… az annyira érthet a géphez, hogy mikor kikapcsolja egérfogót tesz a egere elé ne hogy meglépjen, és minden reggel viszi neki a sajtot, éhen ne haljon….(remélem érzitek a szarkazmust).
  Egyszóval az hogy az oldalon milyen programot ajánlanak és mit nem… az semmiben nem befolyásolhatja a megítélését az oldalnak, még ha egyszer ezt máskor azt állítja.
  Nekem is volt olyan cikk amivel nem értettem egyet, vagy fenntartásaim voltak a leírtakkal, de attól még nem hibáztatom az oldalt.
  Lehet én tévedek és olyan oldalról néztek meg valamit amire nem gondoltam volna., vagy figyelmen kívül hagytam. De lehet hogy abban erősít meg éppen egy cikk, amit gondoltam a programról, még ha pont az ellenkezőjét is írja le. (volt már ilyen)
  de éppen ezért jó ez az oldal több oldalról van megfigyelve egy adott ajánlott dolog. És mindenki szűrje le a sajátját belőle.
  Én biztos kitartok a DW mellett mert jó oldal. Gnómok és Trollok mindig is lesznek… ilyen a világ.
  Szóval csak így tovább
  Zárszóként csak annyit, képzeljétek el ami amúgy meg jellemző a hasonló oldalakra:
  Adott egy program ajánlják, vagy éppen nem ajánlják (ez most lényegtelen) de utána nem foglalkoznak vele. írtak egyet el is olvasták jó páran, nem egy user van aki issza a szavait a az oldalnak, és éppen azért mert nem körültekintőek, és pl. az ajánlott programmal más módon kiderül valami nem stimmel, de azt már nem teszik közzé…
  Szerintem ez sokkal rosszabb mint az, hogy utána is foglalkoznak a programmal és még ha rájöttek valami gebaszra akkor sem közlik.
  Ezt a hozzászólást azoknak szánom akik elkezdték kikezdeni a DW-t vagy másokat megakartak téveszteni, hogy megbízhatatlan az oldal még ha nem is tudatosan.

  Tetszik (5)
  • Profile photo of László

   Szeretem a saját gondolatok szabadságát! 😉 Egészen elterjedt lett az anyázás, szidás, érvek nélküli VÉLEMÉNYkifejtés. Ha az utóbbira fogják az sem mentség. El kell olvasni a cikket és értelmezni. Cartman nem nagy örömmel írta meg, de elnézni mellette ugyan akkora felelőtlenség.

   Lehet egy program jó, de egysíkú nézetben nem látjuk meg a szálkáját.
   http://web.archive.org/web/20120229000621/http://www.dirtywindows.hu/publ/blogs/mort3s/ragaszkodas_es_megszokas/18-1-0-572

   Tetszik (3)
   • Profile photo of Kriptonic

    Ezzel teljesen egyet tudok érteni!
    És pontosan én is ezt írtam… minden programban vannak buktatók. ezeket rendszerint BUG jelzővel illetik.
    Bár nem teljesen értem “El kell olvasni a cikket és értelmezni. Cartman nem nagy örömmel írta meg, de elnézni mellette ugyan akkora felelőtlenség.” ezt a részt…
    Mármint azt kinek szántad.
    Mert én nem csak a cikket olvastam el, hanem az összes hozzá szólást…
    De sajnos sokan úgy vannak ezzel , hogy csak át futják és nem is fogják fel… ez sajnos a szándékosan lebutított társadalom eredménye, igazán nem is az egyed tehet róla teljes egészében.
    Na de programokra általában. Mindig kételkedni kell… mert sajnos ilyen a világ…
    Nem tudom mennyire vannak itt tisztába a USER-esk de maga az opredszerek.. itt értem WIN és Mac platformok az androidról már ne is beszéljek, rengeteg adatokat gyűjtenek a felhasználóról. Eddig “stabilnak” mondható volt a Linux, de már az sem, főleg a Ubuntu ami az egyik legelterjedtebb a világon.
    Én kíváncsian várom a fejleményeket, ez ügyben, mit találnak és mi lesz a konklúzió!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of László

    Nem neked szántam az idézet részletet. 😉
    Adatokkal fizetünk, ami a jövőben sem fog megváltozni. TS-nél még publikálva sem volt a jelszó ellenőrzés metódusa. http://www.360safe.com/privacy.html
    „Elfejtették” rögzíteni.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    @laszlo, szerintem még csak elrejtve sem volt, azaz nem csináltak titkot belőle, mint azt sokan tudni vélik, legfeljebb nem fejtették ki külön, hogy ez mit is jelent, de egyébként ez is beleértendő az általános és szokványos adatvédelmi leírásukba, ergo, nem felejtették el rögzíteni.
    http://imgur.com/ONRngYW.jpg?DirtyWindows.jpg

    Tetszik (2)
 54. Profile photo of Kriptonic

  Én még mindig használom!
  Szerintem teljesen ok a program és mint írtam erre megerősítést is kaptam.
  Bizonyíték ként a print screen.

  Tetszik (0)
 55. Profile photo of

  Hát a printscreen nem sok, de legyen elcsodálkozom:
  WOW
  -megvolt 😀
  Most kápráztass el minket azzal, hogy ismerősöd milyen szempontok alapján döntött 🙂
  -ha elolvastad a hozzászólásokat, láthatod, én is a termék mellett állnék, de elfogadom mások döntését és tiszteletben tartom azt… nem szólok meg senkit, mert épp más a véleménye, nem állítom róla, hogy zakkant, csak mert nem tetszik valakinek a program.
  -a véleményem továbbra is az, amit eddig már korábban leírtam.

  Tetszik (1)
 56. Profile photo of Vörös Mókus

  Kicsit OFF, de kötődik a témához. Ha nem tetszik, nyugodtan törölje a moderátor.

  Én csak nemrég regisztráltam ide, és meglehetősen hülye vagyok a számítástechnikához, de azon nagyon csodálkozom, hogy itt ennyi amatőr (és talán profi) szakértő nem tudja, hogy igen, a biztonsági szoftverek is a felhasználó ellen vannak. A vírusirtó szoftverek írói a vírusok legnagyobb szakértői. Naná, hogy tesznek a programjaikba a felhasználók adatait megfigyelő, vagy ellopó részeket. Legfőképpen Kínában, amely cyber háborúra készül a nyugati világ ellen.
  Minden az interneten, és maga az internet is a felhasználók: az egyszerű emberek ellen lett kitalálva. Nem értem, ez miért nem evidens minden internet felhasználó előtt, főleg, ha azt állítja magáról, hogy ért is valamicskét hozzá?
  Vajon miért van az, hogy egyre több dolgot csak és kizárólag interneten keresztül lehet elintézni? Gondolok itt a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezésre, vagy különböző pályázatok beadására? Az embereket rákényszerítik az internet használatára, hogy kiszolgáltatottabbak legyenek, hogy adataikat, pénzüket minél könnyebben lophassák el, tartózkodási helyüket minél pontosabban megállapíthassák.
  Ennek tökélyre fejlesztése a Facebook, ami szerintem a Globális Világhatalom, az önmaga létét titkoló, tagadó Világkormány “lakónyilvántartója”. Mi történik, amikor oda regisztrál, majd adatokat tölt fel valaki? Az adatait más emberek által irányított, ellenőrzött számítógépek merevlemezére rögzíti. Vagyis lemond adatainak saját maga általi kezeléséről, sőt: tulajdonjogáról! Azokról ott azonnal biztonsági másolat készül (ők persze azt mondják: a felhasználó érdekében, hogy oly értékes adatai el ne vesszenek – röhej), és szépen épül a világ lakosainak összesített adatbázisa. Mindenféle szokásaikkal, tartózkodási helyeikkel, családi, baráti kapcsolataikkal, politikai nézeteikkel. Így aztán könnyedén manipulálhatók, ha túlzottan rebellis nézeteket vallanak valamilyen ügyben utolérhetők és büntethetők, akár likvidálhatók. Ennyi.
  Egy szó mint száz, én Cartman-nek adok igazat, sőt gyanú helyett meg vagyok győződve arról hogy ez a 360-as akármi rossz szándékkal vizsgálja a jelszót (és szerintem még ennél is többet tud). Nyilván akárcsak az a biztonsági progi, amit én használok. Ez ellen tenni nem tudunk, fontos, hogy tudatosítsuk magunkban a veszélyt.
  Csak ismételni tudom, meg vagyok döbbenve, hogy vannak, akik mindezt nem ismerik fel, hisznek az internet és a védelmi szoftverek biztonságában és jó szándékában (kvázi vallási fanatikusok), égre földre esküdöznek, hogy semmi rossz szándék nincs ebben a programban (sem), és egy árucikk hírnevének rontásával, meg pánikkeltéssel vádolják és szidják a cikk íróját.
  Köszönöm, hogy meghallgattatok! 🙂

  Tetszik (4)
 57. Profile photo of Criosphinx

  Tessék meg is jött az új verzió, bővült a router ellenőrzések támogatása:

  What’s new in the latest version? Version 5.0.0.1977 August 12, 2014
  1.Added malicious Website Blocking for Firefox
  2.Russian Translation Adjustment
  3.Virus Scan: Support new Win32Kido variants
  4.Wifi Checkup: New router support (D-Link 600, D-Link 905L, LinkSyS E900)
  5.Download File Scan: New downloader support (LeechGet, Lightning, Dmaster, Orbitdm, FlashGet3)

  Tetszik (0)
  • Profile photo of MaRkDaImOn

   360 Total Security’s WiFi Security Check Provides Complete Protection to WiFi Users
   August 13th, 2014
   Routers are as insecure as any other Internet devices such as PC and smartphones. Defcon 22 security conference was recently held for technology enthusiasts. During this time, a router hacking contest was held and provided some astonishing results. The SOHOpelessly Broken contest consisted of 10 router models that were used, running Open Wireless Router firmware developed by the Electronic Frontier Foundation (EFF).
   A “hacker” by the name of Craig Young participated in the event and 11 of the flaws were submitted by him. Craig Young is well known for finding vulnerabilities in routers. In February he published an article concerning popular router vulnerabilities sold on Amazon. Luckily, none of the compromises were critical, but they do provide loopholes for larger and more dangerous vulnerabilities. In general, routers are not designed with security in mind since manufacturers operate on meager profit margins and are constantly in a rush to push their products as fast as possible, therefore spending little time for security.
   A major concern is the fact that a majority of users do no bother changing their router information at all. Many users believe that all the router needs is a passcode so other users cannot get in, but in reality there are much larger concerns than just other users trying to steal your Wi-Fi. Luckily, 360 Total Security can help you with just that.
   360 Total Security lets users know that their WiFi passwords are weak and easily guessable. In addition, 360 Total Security can help you to fix problems when your DNS setting is tampered which leads to security risk.

   According to 360 Total Security’ WiFi Security Check analysis, 20% WiFi passwords are weak and 4% DNS settings are tampered. 360 Total Security supports routers such as TP-LINK, FAST, Tenda, MERCURY, Netcore, D-LINK, NETGEAR and Linksys.

   forrás :http://www.360safe.com/news/?p=916
   Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/360safecenter
   Download 360 Total Security at: http://360safe.com/totalsecurity.html

   Tetszik (0)
 58. Profile photo of MaRkDaImOn

  Egy kis infó a Wifi ellenőrzésről, hogy miért a hogyan az nem biztos FB bejegyzés

  The check is like this:
  1. We’ll check if our supported router is vulnerable of being attack.
  2. If they’re vulnerable. Check if the router admin is set with default password or common password used by known Wifi malware.
  3. Also check if the router was set with malicious DNS.

  The way we change password:
  We only notify user of this vulnerability and Total Security serves a proxy tool to help user change password easier. Any transaction of password changing will not logged.

  More about Wifi Malware:
  Website malware usually resides on websites and runs JavaScript to comprise user’s router when user visits those hosting websites. Compromised DNS could lead user to fake online payment or banking site.

  Tetszik (0)
 59. Profile photo of Baghdadbullet

  Sziasztok!
  Komolyan azt gondoljátok, hogy ha ez valóban kémprogi lenne, akkor világgá kiabálná, hogy sz@r a jelszavatok? Szerintem mélyen kussolna és gyűjtögetne szorgalmasan. A másik, hogy az Emsisoft Emergency Kit 9-et ráengedtem a rendszeremre és nem talált semmi kivetni valót a 360 made in China-ban. Szép napot nektek!

  Tetszik (1)
 60. Profile photo of dirty.ata

  Help! Minden leírt mondat arra inspirált, hogy telepítsem 🙂
  Aztán uninstall, de kizárólag azért, mert a Total Security minden fiókban (értsd: egy gép 3 családtagnak, ebből 2 általános jogú user, 1 r.gazda), minden Windows-bejelentkezéskor kérte a rendszergazda jelszót! Családtagjaim szorgalmasan kihagyták a r.gazda jelszó beírást, vagy megkértek, írjam be, egyik sem az igazi…
  Írtam a kínai supportnak is, nem jött válasz vagy négy hete. Mi a baj? Elbabráltam valami beállítást?

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of Locky

  Én erre azt tudom mondani hogy ha ez egy hátsó szándék lenne nem dugnák a tudtunkra. De ez egyértelműen mutassa a dolgot. Megnézi gondolom a jelszavakat akár egy időkorlátos brutal hiszen ha x időn belül nem tudta feltörni, akkor biztonságos. Sok minden lehetséges, nem gondolom azt, hogy ez a program (úgy hogy sosem használtam, szóval nem érdekem védeni), káros lenne. Főleg ennyi kitüntetés után.

  Tetszik (0)
 62. Profile photo of pandamacko

  A felhasználói tapasztalatok alapján, ettől függetlenül még midíg nincs konkrétum hogy maga a program nem ér semmit. A fenti cikk, még mindíg megálja a helyét. A cikk főként a pogram kérdéses módon, a routerből megszerzett jelszavakat ecseteli, tehát nem a vírusvédelmen van a hangsúly.
  Az meg hogy mindenki maga döntse el hogy ezek után használja e, szintén helytálló.
  Nagy verseny van a cégek között, és ki tudhatja milyen módon tudták bizonyítani hogy a tesztek nem valós eredményeket hoztak ki. Ezt megint csak furkálódásnak tartom.
  Véleményem szerint amíg nincs konkrét bizonyíték rá hogy a program nem ér semmit, vagy káros lenne, addíg kár lenne a sűllyesztőbe tenni.

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of tiesto

  Az ember lehet abban csalódik a legjobban amiben megbízik. Én azt mondom nem koser ez a program én ilyet nem használnék

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of mic

  Megakadt a szemem a címen, mert régóta használom azokon a gépeken a progit, amiket kiengedek netre.
  Értem, hogy hatásvadász cím kell, hogy az emberek elolvassák (ahogyan és is). Viszont ez a cím nem csak hatásvadász, hanem félrevezető is. Azt sugallja, hogy a vírusirtó nem jó, de erről a cikkben szó nincs. Csak egy halom feltételezés és hagulat/pánikkeltés.

  “Szerettem volna reprodukálni a dolgot a saját gépemen, hogy lássam valóban csak a gyenge jelszavakra utazik-e a program, vagy mi folyik itt ténylegesen, de sajnos az én routerem nem találta kompatibilisnek.”
  – Ezek szerint a program bruteforce-al felnyomja a kompatibilis routereket. Milyen kompatibilitás szükséges ahhoz, hogy BF-al törj meg valamit?
  “A vizsgálódás eredménye az lett, hogy a valóban bonyolult jelszavakat biztonságosnak jelzi a program, a nagyon gyengékre pedig riaszt, DE a gond az, hogy nem csak azokra, amik alapbeállított/gyári gyenge jelszavak, hanem fennakadt a vizsgálaton 10 karakteres betűsor is!” – “semmisemmi”
  – A “semmisemmi” dictionary attackal nem 10, hanem 5 karakteres jelszó. Rengeteg balfasz (nem ti) van a világon, aki azt hiszi, hogy ha ugyanazt az öt karaktert írja kétszer egymás után akkor kétszer olyan biztonságos lesz a jelszava. Teljesen logikus, hogy egy dict. attack alapú hibrid ellenőrzés megpróbálja a gagyi jelszavakat duplázva.
  Szerintetek “valószínűsíthetően nem lista alapján találta ki, hanem brute-force módszerrel” – ezt az állításotokat mire alapozzátok? A “semmi” onnét kezdve, hogy látja a program, hogy Magyarországon van teljesen logikus, hogy a töréshez használt szótárban legyen. Az is, hogy duplán kipróbálja. Ennél sokkal intelligensebb dolgokra is képes a 360. A 11 éves húgom sem annyira hülye, hogy ha fel akar törni valamit kambodzsában dict. attack-al akkor olasz dictionary-t használjon hozzá.
  “A Cert közölte egyelőre nem vizsgálja a programot, a Hackernews-tól hosszas váratás után végül nem kaptunk választ a PCSecurityChannel vizsgálgatta a dolgot, de még egyelőre nem kaptunk eredményeket”
  – Hogy erre az okfejtésre nem reagáltak azt nem csodálom, gondolom ilyen komoly gondolatmenetből kapnak hetente több százat, a tökük tele lehet vele.
  “direkt ügyeltünk, hogy lényegében csak kérdéseket fogalmazzunk meg és ne vádaskodjunk, amíg kellő bizonyítékok nem állnak rendelkezésre”
  – Hát ez még nyomokban sem sikerült. Az egész cikkben nincs más csak feltételezés, hibás következtetés.
  Összegezve:
  – Az egyetlen “bizonyítékotok”, hogy a program a “semmisemmi” jelszóra azt mondta, hogy gyenge. Tényleg gyenge. Százszor inkább elképzelhető, hogy egy magyar listát használó dictionary alapú hibrid (megduplázza) “támadással” (bár ez inkább ellenőrzés) teszteli a jelszót, mint bruteforce-al. Nem tudom ti törtek-e valaha bruttal valamit, de 10 karakter az nem két perc még sima kisbetűs gagyi jelszavaknál sem.
  – Ha router jelszavakat lop a program, akkor miért nem csendben teszi? Miért hívják fel a juzer figyelmét arra, hogy a router jelszavával szórakoznak?
  – Miért nem teszteltétek olyan 10 karakteres jelszóval, amivel BIZTOS, hogy csak bruttal nyomhatta fel, dict.-el semmiképp sem?
  – Miért nincs azóta sem egyetlen találat arra, hogy “360 security steal router passwords”, “360 security bruteforce”?
  – Akinek kiírja, hogy gyenge az ahelyett, hogy itt hőzöng miért nem cseréli le biztonságosra és köszöni meg a kínaiaknak, hogy szóltak?
  – Kit érdekel, hogy a defaultrouterpasswords.com-ról próbálgat, dictionary-val vagy brutforce-al csinálja? Ha a jelszó jó akkor semmivel sem tudja feltörni.

  Tetszik (2)
 65. Profile photo of mic

  *”Ha a jelszó jó akkor semmivel sem tudja feltörni.” – mármint belátható időn belül
  Azt még kifelejtettem, hogy ha a vírusirtód bruteforceolgat azt észreveszed a géped teljesítményén. Nekem fut olyan hulladék százéves laptopon, amin az xp éppenhogy eldöcög. Semmit nem lassult tőle a gép. Még középiskolában szórakoztunk a johnnal a favágóval. Nem tudom azóta 10 a 44-en darab jelszót bruttal kipróbálni mennyi idő, de szerintem még manapság is eltart pár napig (hétig?).
  Feltételezni nem szeretek, ha valaki meg tudja nekem mondani, hogy egy sima mobil p4 proci, ami xp-hez éppen elég mennyi idő alatt próbálgatja végig a 10 a 44-en karakterláncot úgy, hogy a gép teljesítményén ne látszódjon azt megköszönöm.
  Ja még valami. Nézett valaki processzorterhelést miközben a 360 vizsgálta a router jelszavakat. A gépek számítási teljesítményét feljegyeztétek? Mennyi idő volt, mire kidobta, hogy a “semmisemmi” az nem jelszó hanem nemíromlemi.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Soha, senki nem bizonyított semmit, éppen emiatt is a mai napig használom a 360 TSE programot. 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of mic

    Teljesen rendben van. Jópár gépre feltettem az idén. Egyikkel sem volt gond. Az xp-t a “mai napig” (igazából asszem júniusban néztem utoljára) megpatcheli, amit a windows update már nem csinál meg.
    A patchup része kiváló a proginak. Mire a winupdate rájön, hogy milyen patchek kellenek a gépre ez már letöltött 100-at meg 20-30 at felrakott. Kiváló. A cleanup és speedup részen látszik, hogy hozzáértő szakik csinálják: Nem választ ki alapból olyasmit törlésre, amiből a legegyszerűbb juzernek is baja lehetne (eltűnt ezaz, stb).
    Nem reklámoz, NAGYON ritkán kéri, hogy likeoljam valami funkcióját, ami szerintem az ingyenesség miatt abszolút jogos.
    Pár hülyesége van, amit KI LEHET kapcsolni, ellentétben sok más ingyenes és fizetős vírusirtóval. (ne töltse fel elemzésre a fileokat meg ne lépjen be alapból facebookba és ne írogassa ki alapból, hogy mennyi a boot-time).
    Gyors, nem fogja a gépeket. Rengeteg vírusirtót használtam nagyon sok gépen (munkából és hobbiból adódóan), de ez eddig messze a legjobb, amit láttam. Nem értem miért kellett ez a cikk. Alaptalan vádaskodás az egész egyetlen igazi bizonyíték nélkül, teljesen szakszerűtlen “tesztek” alapján.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of abissus

    Egyetértünk, csak akkor a hangulat és hiszti megkövetelte, hogy ez a cikk megjelenjen, de mint láthattad, a cikk vége egy korrekt lezáró mondattal fejeződik be. 🙂

    Tetszik (0)
  • Profile photo of mic

   44 a tizediken, nem 10 a 44-en. bocs, késő van. befejeztem a floodot, a többi elírásért elnézést, ha van még 🙂

   Tetszik (0)
 66. Profile photo of mic

  Még egy dolog kimaradt, elnézést:
  “Végső ítéletként ennyit írhatunk: a 360 Total Security bizonyítékok hiányában felmentve.”
  Ez korrekt.

  Tetszik (1)
 67. Profile photo of Ska

  Nagyrészt egyetértek MIC hozzászólásával. Engem sem érdekel, hogy milyen módszerrel töri fel a gyenge router jelszót a program. Ha a program szabadidejében ezzel foglalkozik, azért nem kell elítélni, valószínűleg éppen a felhasználó érdekében teszi. Ha a “törés” sikeres és ezt a felhasználóval közli a program, akkor ezt figyelmeztetésként kell értelmezni: a jelszó nem elég erős, azt egy rosszindulatú hacker is sikeresen megtalálhatja.

  Talán mást írnék, ha arra lenne bizonyíték, hogy a megtalált jelszót elküldi valahová… Addig én is azt mondom, cserélni kell a gyenge jelszót olyanra, amit a program nem tud feltörni, pl. kedvenc íród/költőd/dalszövegíród életművéből szép hosszú jelszavakat lehet kiollózni.

  Tetszik (0)
 68. Profile photo of István Rimoczi

  Köszönöm ezt a cikket, jó azért hogy figyelmeztetitek a használókat!
  Én most telepítettem ezt a programot, és a vizsgálat során nem kérte a WiFi jelszó módosítást, sőt a fentiképpen látható wiFi Security Check abszolút nem is működik rajta, nem csinál vele semmit..
  Valószínűleg azóta a panaszotokat orvosolták.
  Köszi.
  István

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez