Windows Phone: Hasznos alkalmazások

Egy idegen ökoszisztémában nem könnyű elsőre eligazodni. Talán segíthetek egy kicsit, ha megosztom azokat az alkalmazásokat, amiket örömmel használok Windows Phone alatt.

Viszonylag kevés programot használok, ezért amikor alkalmazásokat választok, mindig a saját gondolkodásmódomnak megfelelőt keresek, amik megfelelnek a szigorú minőségi, és etikai elvárásaimnak is. Számomra alap, hogy egy alkalmazás legyen teljesen natív kinézetű, és a használat során csak minimális hibákat produkáljon. Emellett fontos, hogy könnyen kezelhető legyen. Az ingyenesség nálam nem főszempont. Hajlandó vagyok fizetni, ha az alkalmazás tényleg megérdemli, ugyanis ezzel egy lelkes fejlesztőt támogathatok, ami hosszútávon jót tesz a platformnak. A reklámmentesség viszont igen. Egyszerűen utálom a reklámokat, főleg egy telefonon. Eddig körülbelül 440 alkalmazással volt már dolgom fél év alatt, a bolt tanulsága szerint. Az alkalmazások címére kattintva elnavigálhatunk a Windows Phone Alkalmazásboltjába.

ElectroDude

Az ED egy rendkívül hasznos alkalmazás azoknak, akik elektronikával foglalkoznak. Főleg hobbi felhasználásra szánt, de hasznos lehet tanulóknak, és profiknak is. Sok hasznos infót tartalmaz a portok kiosztásától, egészen az egyszerű számításokig. Angoltudás szükséges. Az alkalmazás tartalmaz reklámokat. Egyébként a fejlesztőnek van még Matematikával foglalkozó alkalmazása is, ami szintén hasonlóan jó. Ajánlom mindenkinek.

myAppFree

e32eafe9-9a3d-42aa-9a05-65a3fbb4ad5f

Naponta juthatunk fizetős alkalmazásokhoz ingyen. Ritkán jut eszembe nézelődni, de sokszor gyöngyszemeket is lehet rajta találni.

UV Index

Egy hozzám hasonló szatyorlakónak nem árt tudni, mikor biztonságos kimerészkedni a napfényre. Szeretem figyelni az időjárást, és a Naptevékenységet is, ezért kell ez az alkalmazás nekem.

Twitter

Szerintem nem nagyon kell bemutatni. Azt szeretem benne, hogy annyira primitív, és minimalista. Tényleg nincs benne semmi extra funkció, csak twitter. Egyébként olyankor szoktam használni, amikor valami rendkívüli történik a világban.

Pinball Star

Screenshot_267183_100000

A Windows XP flipper játék klónja Windows Phone-ra. Egyszerűen a nosztalgia faktor miatt kedvelem. Sajnos a hangokat nem másolták le, de törekedtek rá, hogy hasonlítson.

Guitar Kit

Gitárosoknak nagyon hasznos kis tudásbázis. Tartalmaz egy hangolót és metronómot is. Elég minőséginek tűnik, főleg ezért maradhatott a telefonomon.

Photosynth

A Microsoft gömbpanoráma alkalmazása. Nexuson szerettem ezt a funkciót, szerencsére itt is elérhető.

imgur uploader

Régebben nem tudtam feltölteni IE használatával képeket a telefonomról, ezért kellett ez a kliens. Nagyon megszerettem, és nem tudtam megválni tőle. A DW képfeltöltő szolgáltatóját használja egyébként.

myTube

3c16b3c6-7a3d-4f90-8154-290864c7099a

Az egyik legjobb YouTube kliens Windows Phone-ra. Sajnos vannak hibái, de nagyon ígéretes. Az élő csempéje is nagyon jó. A myAppFree-vel megszereztem a teljes verziót.  A majdnem 5 csillag és a rengeteg dicsérő komment magáért beszél. A fejlesztő is egészen korrekt, mindig dolgozik, mint az állat, hogy az app működjön megfelelően a Google egyoldalú módosításai miatt.

MetroTube

A legismertebb Tube kliens Windows Phone-ra. Azért nem kedvelem, mert nem a feliratkozásaim vannak központban benne, és minden számomra fontos funkció mindig valahogy egy lépéssel többe kerülnek mint myTube alatt. Ettől függetlenül ez is egy remek alkalmazás, kevesebb hibával. Nem tudok dönteni a kettő között. Majd az éles használat hosszútávon eldönti.

EasyTube

A Due fejlesztőjének YouTube alkalmazása. Az egyszerűség, és a gyorsaság megszállottjainak. Főleg azoknak való, akik csak nézik a videókat, de nem regisztráltak Youtube-ra.

WordHunter

Magyar szókirakós játék, főleg a párom használja, mert egyszerűen nem tud lejönni róla. Tetszik, neki, hogy jó nehéz. Természetesen nem lehet hibátlan, sokszor bosszantó butaságok vannak a szótárában.

#1 Toolkit

7a9075fa-cb85-4e91-b3e8-74648412cea8

Mindenes. Többet tud mint a telefonom hardvere támogat, nem szeretem szembesíteni magam az olcsósággal. De tényleg hasznos lehet bizonyos élethelyzetekben.

KRESZ teszt (B)

KRESZ gyakorló program, jó karbantartani a tudásunkat. Nem hivatalos alkalmazás, szóval, aki emiatt bukik meg, az magára vessen. 🙂

Kopy (hivatalos oldal)

kopy

Ezzel az alkalmazással szoktam linkeket meg egyéb szövegeket küldeni a telefonra. Olyasmire használható mint a Chrome to Phone. Egyébként szinte minden platformon működik.

Traffi Hunter

Traffipaxokat és KPM ellenőrzéseket lehet vele keresni környéken. Adatbázisból dolgozik, de vannak felhasználói jelentések. Nem egy életbiztosítás, de a semminél jobb. Nagyobb aktivitással jobb is lehet.

Zello

Interneten működő Walkie Talkie alkalmazás. Nagyon vicces a használata, főleg bevásárlások közben.

Due

05585b20-eebd-44e2-a2ae-cf01c92cb93f

A Due egy nagyon igényes tennivaló lista. Ajánlom mindenkinek, még a Lezáró képernyőre is kirakható.

LastBootUpTime

Lehet vele monitorozni, mennyi ideje megy a telefon. Játékos módon vannak benne „küldetések” is. Lehet, vele versenyezni az ismerősökkel ki bírja tovább egyhuzamban. Tényleg nagyon kocka alkalmazás.

Tapatalk

A DW fórumához is használható fórumkliens. Eléggé rendben van.

ZEDGE™ Ringtones & Wallpapers

zedge-final

Sokszor lusta vagyok háttérképeket keresgetni, ezért ezt az alkalmazást használom, itt rengeteg telefonos tartalom elérhető.

2048

A függőséget okozó 2048 Windows Phone kiadása. Tetszik az alkalmazás minősége, és egyszerűsége.

Unified Remote

Egységes Windows távirányító program. Főleg a Windows Media Centert irányítom vele az ágyból. De mozizások során jó szolgálatot tesz, meg akkor is hasznos, ha lusta vagyok felkelni vagy vissza szaladni a géphez, hogy kikapcsoljam vagy lezárjam.

MPC-HC Remote

Amikor csődöt mond a Unified Remote, ezt az alkalmazást használom helyette. Egyszerű és nagyszerű.

Speedtest.net

speedtest_net app windows phone 8

A legismertebb internetes sebességmérő hivatalos kliense. Diagnosztikai célokra használom.

InNote

Egy nagyon igényes StikyNote program. Nagyon kedvelem.

Converge
Converge_lede
Forrás: Windows Phone Central

Egy viszonylag friss alkalmazásról van szó, ahol főleg tech oldalak híreit olvashatjuk The Verge stílusban.

MindigTV

Előfordulhat, hogy valami miatt TV-t kell néznem, erre az esetekre tartogatom.

TV24

Nekem ez a műsorújság alkalmazás vált be igazán. Amikor rászánom magam  a TV-re tényleg jól jön hogy az általam kifogásolható műsorok közelébe se menjek.

Adobe Reader

Az Adobe Reader Windows Phone kiadása. Akkor használom, ha a Microsoft megoldás nem működik.

PDF Reader

A Microsoft hivatalos PDF nézegetője

Audio Recorder

A Nokia egy példa alkalmazása, de nekem pont jó. Nagyon ritkán kell hangokat rögzítenem. Egyébként a OneNote is alkalmas erre.

CamScanner

unnamed

Nagyon hasznos felhős scanner alkalmazás. PDF dokumentumokat lehet vele készíteni a lefotózott szövegekről. Jó kis algoritmusai vannak, tényleg jó.

Facebook

FH_FB_combo

A Hivatalos Microsoft-féle Facebook kliens.

Facebook Messenger

6cbe39bb-d816-4bff-af28-8a033a3164f0

A legtöbbet, ezt az appot használom kapcsolattartásra. Nekem viszonylag jól működik. Talán ez a legmegbízhatóbb IM app WP-re.

Fájlok

A hivatalos fájlkezelő Windows Phone 8.1-re.

FileBox

Most ez a kedvenc nem hivatalos Dropbox kliensem.

Időjárás

A Microsoft időjárás alkalmazása.

Nextgen Reader

nextgen reader feedly announcement
Talán a legjobb alkalmazás Windows Phone-ra. Azért is nem írtam a különböző oldalak hivatalos klienseiről, mert én minden RSS hírt ebben az alkalmazásban olvasok. A feedly szolgáltatásra támaszkodik. Tényleg mindennap használom, és ez az elsődleges hírszerző csatornám. A próbaverzió is teljes funkcionalitású és reklámmentes. Megvenni csak a támogatáshoz szükséges.

Quick Timer

Az egyetlen vállalható stopper és időzítő alkalmazás eddig Windows Phone rendszerre. Azért használom, mert még nem készült el az, amit az egyik ismerősömmel közösen terveztünk. Arról majd később írok, ha megvalósul az alkalmazás. Messze van a könnyen kezelhetőtől.

Radarkép

Az Időkép radarképét jeleníti meg.

Scientific Calculator

Egy realisztikusan kinéző tudományos számológép. Azért használom, mert könnyebben megtalálom a tudományos funkciókat, mint a gyárin és nem kell hozzá fekvőnézetre váltani. Bevásárláshoz nem ajánlom, mert kicsit kisebbek a gombok, mint a beépítetten, és nehezebb kezelni.

Shazam

Zenefelismerésre használom. Sajnos nagyon lassú, így nem mindig sikerül elkapni az áhított zeneszámot.

Skype

A Skype hivatalos kliense Windows Phone-ra.  Kapcsolattartásra ás telefonálásra használom.

A teljesség igénye nélkül, ezek a fontos/kevésbé fontos alkalmazások jutottak eszembe. Ezeken kívül még használom a gyári Nokia extrákat is, amiről korábban már írtam azokat mostantól a Microsoft Mobile fejlesztő alatt találjátok. A gyári Microsoft alkalmazásokról nem esett szó, mert szinte mindegyiket használom és keresni se nagyon kell őket. Remélem hasznos lesz ez a cikk azoknak, akik nehezen találják fel magukat az alkalmazás áruházban, és nem találták még meg ezeket az alkalmazásokat eddig. Megköszönném, ha kommentek között Ti is javasolnátok olyan programokat, amiket itt nem említettem meg, de a fenti kritériumoknak megfelel.

4 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Rozmika

  Köszönjük a hasznos programok gyűjteményét.
  Én még a Viber-t említeném meg kapcsolattartásra, aki nem szereti a Skype-ot és társait. Kevesebb az erőforrás igénye és nagyon sok extra dolgot tud. Szinte minden platformon elérhető.
  Hasznos lehet még a Névnap alkalmazás is. Ezt nem kell külön bemutatni. Csempére is ki lehet tenni.
  A Weather View is jó program az időjárás előre jelzésében. Több helyszínt is be lehet állítani, amik között egyszerűen lehet váltogatni. Csempére is ki lehet tenni.
  A sport kedvelőknek tudom ajánlani az Endomondo és a Map My Run alkalmazásokat.
  Aki meg szeretne kaját rendelni egyszerűen – a foodpanda nélkülözhetetlen.
  Utazóknak az iMenetrend-et ajánlom.
  Insider – látványos kis program a rendszer monitorozására/állítgatására. Tippeket is tartalmaz.

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of Otto Lukacs

  gMaps Pro ha esetleg valakinek hiányozna a google térkép. Fizetős de nekem minden centjét megéri, a munkám során.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez