Windows Phone 8.1 GDR2 már októberben?

Nem csak a Windows Threshold körül gyorsulnak az események, a Windows Phone 8.1 is kapja a kötelező frissítéseit, a legújabb pletykák szerint a jövőhónapban ismét frissül a Windows Phone.

Kicsit nevetséges az ismét szót használni, mert a legtöbb halandó még meg sem kapta az első frissítést a 8.1-hez, de a Microsoft már a másodikkal is hamarosan elkészülhet. Egyes források október 8-át jelölték meg hivatalos dátumnak. Akik a fejlesztői előzetes programban vannak, azok minden valószínűség szerint az elsők között frissíthetnek, de a telefon vezérlőszoftvere a megszokott módon a régi marad. Október első kéthetében kell DoS-olni (Denial of Service) a frissítés keresése gombot.

Bxf6RCmCEAAfq7i

A Lumia felhasználóknak egyelőre még várni kell a Lumia Denim-re keresztelt frissítésre, ami még csak az első frissítést foglalja majd magába. Utána, hogy milyen frissítésben teszik elérhetővé a következőt, azt egyelőre nem tudjuk.
Lehet találgatni milyen rövid és találó nevet tudunk kitalálni E betűvel. (A legjobb tippem: Elephant nehezen frissül, könnyen felejt. – A szerk.)
Ebben a frissítésben a lokalizációra és apró hibajavításokra koncentrál a Microsoft. Az egyik lengyel felhasználó twittelte, hogy a Cortana már megtanult lengyelül, de számos más régióban is szorgosan tanulja a nyelveket. A kiszivárgott 8.15.12375.0 build néhány ismeretlen forrás szerint már közel jár az RTM-hez. Néhány fontos régóta hiányolt funkciót is kapunk:

 • ABC sorrendbe rendezett beállítások
 • Mobiladatok kapcsolója az értesítési központban
 • Cortana frissítések, és bővített támogatás
 • Sebesség és stabilitási javítások
 • Bővített hardvertámogatás – 2K kijelzők és Snapdragon 805 támogatása

Egyelőre még nem tudjuk, hogy végre kijavítják-e a 8.1-et érintő „média tartalom tekerésekor bekövetkező recsegés” hibát. A GDR1-ben ugyanis még mindig fennáll a probléma, kedves Microsoft. – ezzel téve élvezhetetlenné a tartalom fogyasztást a csúcstelefonokon is. Szinte könyvelhetjük, hogy a legtöbb rendszeralkalmazás is frissül majd.
Érdemes figyelni az eseményeket, minden fontos frissítésről azonnal beszámolunk majd. Maradjatok velünk továbbra is!

10 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of istvankisss

  Én nem voltam olyan izgatott a 8.1 előtt, de annyi aggodalmaskodást olvastam előtte, hogy mondom egy életem, egy halálom, feláldozom magam s állok majd intő példaként, mint pórul járt felhasználó… A számomra legérdekesebb változás akkor az volt, hogy ingyenesen megkaptam a HERE komplett világ navigációt. Nem bánnám, ha valami fejlesztési csoda során a HERE kapna mondjuk egy “köztes úticél választása” opciót. 🙂 Bár Isten igazából még fizetnék is érte, csak lenne végre!

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Nameless

  Elvileg Decemberben érkezik az utolsó frissítés a 8.1-hez majd Jaunárban minden Windows Phone 8 készülék megkapja a Windows Phone következő generációját is!

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Kenyér

  Én nem tapasztaltam recsegést, ahogy sok más wp-s társam sem. #l930

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Locky

  8.1 majdnem tökéletes, csak a Microsoft irányelvei teszik tönkre. Inkább ne vásárolták volna fel a Nokiát, és nekik kellett volna az egész oprendszert megírni.

  Ez a törekedjünk a biztonságra minden áron, és mi megmondjuk a tutit mi a jó a felhasználóknak, nem erény az MS részéről.

  A testreszabhatóság hiánya, illetve a felhő megoldásokhoz való ragaszkodás egy nagy hátrány.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of MaRkDaImOn

   ” Ez a törekedjünk a biztonságra minden áron, és mi megmondjuk a tutit mi a jó a felhasználóknak, nem erény az MS részéről.”

   Teljes mértékben egyetértek inkább csináltak volna egy olyan rendszert mint az android, hogy Sony Xperia Z1 -en letabálja az 1,6 giga belsö ramot mert sosem elég neki a ram..meg kell hozzá valami memóriafelszabadító mert anélkül a 180k -s telefon szart sem ér.Meg természetesen az Android annyira de annyira biztonságos mert még a Play áruház is tele van Fake és csaló progikkal ..DE nem baj
   Igazad van Dehogy kell egy olyan oprendszer ahol a stabilitás az elsö és nem lehet mindenféle szir szart feltelepíteni rá..
   Inkább mondja meg az MS a tutit ÉN nem bántam meg hogy a rohadt drága Xperia Z1 mellé Beszereztem egy jóval ólcsobb de sokkal gördülékenyebben müködö Lumia 630-at ..

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Most cseréltem egy LG P880-at egy Lumia 625-re. Kíváncsi leszek a különbségekre.
  “média tartalom tekerésekor bekövetkező recsegés” ez mondjuk szánalmas.
  Az első “kurvaanyád” már megvolt, az SD kártyán lévő mp3 csengőhangokat nem nagyon akaródzik csengőhangnak használni…. no meglátjuk 😀

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez