Windows Phone frissítések

Dübörög a Windows Phone gépezet. Egyszerre kettő frissítési hullámról is érdemes beszámolnunk, de a Denim még nincs köztük.

image_thumb68

Windows Phone 8.1 GDR1

large-live-folder-collapsed-690x608

Windows Phone 8.1 GRD1 frissítést kapott a Lumia 930, noha a Firware és az OS is frissült, de maradt Lumia Cyan. Az OS verziószáma megfelel az utolsó előzetes verziószámának. Ebben a frissítésben főleg apróságokat javítanak, mostantól létrehozhatunk mappákat a kezdőképernyőn, talán letisztultabbá válik az értesítési sáv, több üzenetet is kijelölhetünk egyszerre, és a motorháztető alatt végezték a legtöbb munkát, végre a 8.0-as széria sebességével düböröghetnek a készülékek. Egyelőre arról nincs információnk, hogy a többi készülék mikor kapja meg hivatalosan a GDR1-et, de ez már bevett szokás a Microsoftnál, hogy mindig kisszámú csúcskészülékeken tesztelik a frissítést. A személyes tippem, hogy November környékén kezdődhet a szolgáltatói készülékek hivatalos frissítése.

Cyan a PfD felhasználóknak +PfD frissítés

Windows-Phone-8_1-Developer-Preview-app-620x513

Végre az is megkaphatja a frissített Cyan frissítést, aki az előzetesben frissített Windows Phone 8.1-re. Ez rengeteg, főleg teljesítménybeli javítás eredményez. Érdemes frissíteni. Joe Belfiore twitteren jelentette be, hogy a héten frissítik a fejlesztői előzetest, hogy kijavítsák a telepítést és tárhelyet érintő problémákat, így a Lumia 920-is végre ismét reménykedhet a Lumia Cyan frissítésben. A HTC felhasználók is örülhetnek a saját kis 8.1 frissítésüknek.

Személyes vélemény

Jól látszik az irány, a Microsoft végre a kezébe vette a frissítéseket, végre bárki megkerülheti a szolgáltatói megkötéseket, és nem kell félig frissített telefonokkal vesződniük az embereknek. Az is látható, hogy a Denim frissítés lehet csak a GDR2-es vagy későbbi frissítéssel érkezik majd. A Cyan még velünk lesz egy ideig, de ez érthető is. A 8.1 GDR sok tekintetben nevezhető félkésznek, valószínűleg nem történtek olyan gyökeres változások, amik megkövetelnék a firmware és egyúttal a driverek frissítését. Ezért is tapasztaltak inkább előrelépést az előzetes kiadást használó felhasználók.

 

25 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Darknoz

  Na ez jó hír, tudtam én hogy jó beta-felhasználónak lenni, nyomom a frissítést ezerrel minden nap a Cyanért 😀

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of András Orbán

  És közben kibontakozóban van egy kissebb fajta botrány is amire sajnos nincs gyógyír (Fagyási problémák a windows phone 8.1-el és Developer Update-el:

  http://answers.microsoft.com/en-us/winphone/forum/wp8-wpupdate/lumia-1020-phone-freezes-randomly-after-update-81/7d37ff28-1573-4be7-962e-25eb78d9bb56

  http://answers.microsoft.com/en-us/winphone/forum/wpdp-wpupdate/wp-81-and-the-freezing-phones-problem/7a18b6bc-7bb4-46ca-b9e3-525eb985edd2?tm=1410289207115

  MS egyenlőre nem nagyon reagál, hogy javítani szeretné ezt a bug-ot. Egyre több ember küzd ezzel a problémával, köztük sajnos én is. 🙁

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of davidbodnar26

  tegnap kijött a14176.243-as update wp8-ra állítólag 8.1.1 amit október 8-án a 8.1.2 követhet

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Ferrari458

  Nekem is frissült tegnap (developer). Van valami infó a változásokról? Nem vettem észre semmi újat. Gondolom hogy a motorháztető alatt lehetnek javítások. Egyedül az IE-ben vettem észre hogy mobil net használatakor kiírja lent,hogy mennyi plussz adatforgalom lesz ha a teljes adatokat töltöm le (+5kb spórolás). Ezt is csak a hwsw.hu oldalnál vettem észre.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of davidbodnar26

  Nem tudom kinek milyen wp telefonja van, de nekem Lumia 520-on gyorsabb a lapozás illetve az indítás. Okt 8-án wp8.1.2

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of die nadel

  A nejem telefonján Windows Phone 8.1 DP van. Megjött rá a GDR1-es frissítés, de a Lumia Cyan frissítés még nem.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Pappalino

  Sziasztok. Ha valaki lumia 520-as DP telóra megkappta màr a cyan frissitést legyen szíves jelezze itt. Kôszi

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of davidbodnar26

  papalino a lumia 520 megkapta a cyant. Sőt a pénteki frissítés az IE11 html 5 és audio javítást hozta

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of davidbodnar26

  Nyisd meg a Lumia súgó+tippek, és ott a Lumia készülékről. Sztem benne lesz 🙂

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Ferrari458

  Most kaptam meg a Cyan frissítést! L520 developer…

  Tetszik (1)
 11. Profile photo of Ferrari458

  Update: Újabb frissítés követte a Cyant.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Ferrari458

  Újabb developer frissítés érkezett. Látványos újdonság az hogy az állapotsorba kitehető a mobil adatátvitel gombja,ami már nagyon kellett!

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of mevric

  segítséget kérnék, az olvastam hogy a Nokia Software Recovery Tools visszarakja a wp8 ,vagy a for black, rendszert a telefonra de nem ,csak az új windows 8.1 et telepíti rá, hogyan tudnám a w 8-at és for black-et letölteni ,
  köszönöm

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez