Windows TH lesz az új Windows neve? [frissítve!]

A Microsoft TechNet oldalán már látható az új Windows neve! Legalábbis van egy új név, amit eddig még nem láttunk: Windows TH. Vajon mit jelenthet ez a “TH”?

Az oldal ennél többet is mutat, többek között egy nagy letöltés gombot is, de sajnos egyelőre csak A TechNet Evaluation Center-be visz, ahonnan viszont még nem lehet letölteni az új rendszert.

2014-09-28_01-04-20

A letöltéshez valószínűleg csatlakozni kell a Windows Insider Program-hoz is, merthogy van egy erre utaló link is az oldalon, de az szintén nem nyitott még a nagyközönség számára. A többi linkben is csak gyönyörködhetünk egyelőre, mert azok sem működnek, kivétel ez alól a hírlevélre való feliratkozás lehetősége. Az oldal valószínűleg csak a 30.-ai bejelentést követően működik majd úgy, ahogy szeretnénk.

A Windows Insider Program-hoz csatlakozók, a korábbi információk alapján, lehetőséget kapnak a készülő rendszer tesztelésére és a külön erre készült alkalmazás segítségével visszajelzést, véleményt küldhetnek a rendszer egyes funkcióiról. A Microsoft a visszajelzések alapján akár eltérő tartalmú frissítéseket is küldhet az egyes felhasználóknak, így egyszerre több irányból megközelítve a problémát. A frissítések telepítésére is új eljárást dolgoztak ki, aminek segítségével minden eddiginél egyszerűbben upgrade-elhetünk az újabb és újabb béta verziókra, anélkül, hogy teljesen újra kellene telepíteni a rendszert.

De vajon mit jelenthet a Windows TH? Talán a “Threshold” kódnév rövidítése és ez is csak átmeneti, amíg nem fedik fel a végleges elnevezést? Ti mit tippeltek?

Update 1#:

Időközben a fenti oldalt már elérhetetlenné tette a Microsoft, de előtte még sikerült magáról a letöltőoldalról is készíteni egy screenshot-ot, ami elárulja mekkora lesz az ISO fájlok mérete:

wintechpreview1wintechpreview2

Update 2#:

Újabb két kép szivárgott ki, ami a fentieknél még többet elárul, ezúttal még a telepítéshez szükséges termékkulcsot is! Valószínűleg ezzel a kulccsal lehet majd telepíteni a Windows Technical Preview-t: NKJFK-GPHP7-G8C3K-P6JXR-HQRJR.

Az is kiderült, hogy a frissítések automatikusan érkeznek a rendszerhez és azokat nem tilthatjuk le – de miért is tennénk?

wintechpreview-1-largewintechpreview-2-large

 

 

12 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Úgy tűnik máris elérhetetlen az oldal, talán túl sokan rohanták meg egyszerre, vagy a MS meggondolta magát és levette. Szerencsére a screenshot-on látszik minden 😉

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of István Szevasz

  Hát szerintem azért kell letiltani a frissítéseket, hogy elkerüld a hibákat. Ugyebár nem egy rossz patch kedd volt.

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of István Szevasz

  Manuális keresés.
  Ha meg kritikus van, azzal úgyis teli a média.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of senkialfonz

  Nahh már csak 1 nap én már készítem a helyet neki 😀

  Tetszik (1)
 5. Profile photo of polfer

  Az automatikus frissítések kérdése a közeljövőben erősen változni fog intézményeknél, szervezeteknél, konkrétan a közigazgatásban. Először tesztelni kell a rendszer stabilitását, s ha ez eredményes volt, akkor lehet a hálózat többi kliensére feltenni. Ez egyenlőre csak terv, de nagyon sok cégnél ez már régóta így működik. Magam is látok ebben valamit…

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez