Bemutatjuk a Windows 10-et [videó]

Végignézzük mi változott, mennyi újdonság van az új rendszerben.

Az élő adás ma (Okt. 4.) 13:00-kor kezdődik, nézzétek élőben itt az oldalon, vagy kapcsolódjatok be Google Hangouts-on keresztül!

Ha lemaradtok, a felvételt továbbra is megtekinthetitek ugyanitt.

33 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Ha van kérdésetek, itt is feltehetitek 😉

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of froccs

  PAE NX támogatás nélküli CPU-s megoldás van?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Bars

  lehet úgy telepíteni a Windows 10-et, hogy közben a Win 7 be van nyomva, mert a BIOS-t nem érem el, az istennek sem akar megnyílni…

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Alex Csonka

  A tájékozottság eléggé hiányos 🙂 A Search funkció az OS X-ben a Spotlight, androidon pedig a Google Now 🙂 de jó bemutató! 😀

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of shadow

  Nabuka, valszeg ATK/ACPI driver, általában ez szokott lenni ‘a hiányzik és mágis minden flottul megy’.

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Shoe

  Egy nagy gondom van az új rendszerrel hogy a System interrupt folyamatosan 25% procihasználatot produkál. 🙁 Pár megoldást próbáltam, de nem jártam sikerrel. Egy Hp G6-ra tettem fel,szóval nem is egy ősrégi masinára hogy driver gondja legyen.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Criosphinx

   nem tudom mi az a System interrupt, de az Applicationframehost.exe -vel is hasonló problémák vannak, egyébként nekem nagyon rossz előérzetem van evvel a rendszerrel is, sztem az MS -nek annyi, én nem vagyok programozó de ezek gyermekded hibák amik mostanság vannak, sőt sztem már a 7-est is sikerült elbaszniuk!

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Shoe

    A google a win7-re hoz sok találatot ezzel a hibával de nálam egyik sem oldotta meg. De egy laptopon a +25% procihasználat sokat jelent(bár desktopon sem látnám szivesen) még keresem a megoldást de lehet így mennie kell a gépről a Win X-nek.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Criosphinx

   na igen ha nálad ez terheltség folyamatosan fenn áll akkor az már gáz, nálam még csak kétszer volt amit leírtam, újraindítottam azt jóvan.
   Szerintem még várj legalább az első frissítésekig, erről jut is eszembe hogy kíváncsi leszek én erre a frissítésekre, hogy sűrűbbek meg bármikor jöhetnek nem kell heteket várni rá, hagyjuk máááá

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Criosphinx

    megint beragadt, szégyen, hát ez lehet nem szép dolog amit mondani fogok, de én azt kívánom az MS -nek hogy essen evvel a windows-al is jól pofára!

    http://imgur.com/UIMXcUT.jpg?DirtyWindows.jpg

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Shoe

    Nálam azzal kezdődött a telepítés hogy újraindítás után nem volt egérkurzor, ezt még csinálta vagy kétszer a rendszer utána felraktam a frissítéseket+drivereket és minden jó lett amíg észre nem vettem az aidaval hogy alapon is 25-30% a procihasználat. Gondolom valami kompatibilitási gond van és még amúgy is nagyon tesztfázisban van a rendszer. Én kis naiv azt gondoltam hogy egy 1-2éves vason nem lessz ilyen dehát jövő nyárig van idejük javítani.

    Tetszik (0)
 7. Profile photo of Bars

  Bakker a Win 10 leszedte a a Win 7, windows futása közben soha ne telepítsetek win 10-et!!!!! 😉

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of ROZIMAMA

  Szerintem simán megy a rendszer.szia……

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Andreas

  Lehet hogy tudtok róla, de azért leírom -mert nem került megemlítésre- hogy a startmenü függőlegesen méretezhető, mint egy ablak…felül lehet megfogni és fel-le húzgálni.
  Olyan hibával találkoztam, hogy ha a Windows gombbal nyitom meg a startmenüt és megpróbálok beírni valamit a keresőbe, a startmenü bezárul. Lehet hogy egyedi probléma, de azért megnézhetitek. A Windows Fényképnézegető lassan nyitja meg a képeket.
  Remélem hogy a tálcáról minden ikon eltávolítható lesz majd, mert sem a keresőt sem a virtuális asztalokat nem fogom használni, felesleges ikonokat meg nem szeretek ott látni.
  Nekem nagyon tetszenek a keret nélküli ablakok és a vetett árnyékolás, az új animációról nem is beszélve. Az új ikonok is olyannyira megtetszettek, hogy át is portáltam a Windows 8-ba (imageres.dll).
  Részemről a tesztelés 1 napig tartott, minden általam használt program (az Eset kivételével) gond nélkül elindult. Jó kis rendszer lesz ez, várom a végleges verziót.
  Ui.A Windows 8-hoz és az Office 15-höz szerzett telefonos aktiválást sikeresen alkalmaztam az új rendszeren. Lehet hogy a végleges verzió nem fogja elfogadni, majd meglátjuk…

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Almeida

  Nem szőrszálhasogatás, csak pár észrevétel, illetve saját vélemény:
  – Nem hinném hogy mindenkinek eltérő windows-a lesz, amit mondtál az szerintem nem állná meg a helyét biztonságilag és frissítésileg egyaránt. Új buildek fognak jönni, nem személyre szabott frissítések.
  – Nem tudtad külön partícióra telepíteni… Ember, erre van a VHD, könyörgöm! 😀
  – Naggyából ugyan azt mutattad be, mint a redmondiak szeptember 30-án. Pedig van azon kívül 1-2 egyéb dolog. Gépházban van a frissítések mellett az új bildek letöltésére és telepítésére külön menüpont például. Vagy a már korábban említett start menü méretezés.
  – A tablet mód nem abból áll, hogy a start menüből újra aktiválja a kezdőképernyőt automatikusan. A szeptember 30-i kis videóban amit kivetítettek jól látszik hogy ilyenkor tablet módba váltáskor a start menü nyúlik meg teljes képernyőre, nem kezdőképernyőre vált. Ahhoz ki és be kéne jelentkezni.
  – A charms baron való meglepődés meg szimplán kis tájékozatlanságra utal szerintem.
  – “Aki még XP-t használ az meg is érdemli.” Ilyen hozzáállás mellett már Microsoft elég nagy leépítésekbe kezdett volna, mert sokan a nemzetközi középső ujj jelzést mutatták volna be, és elpártoltak volna tőle.

  Még egyszer: nem fikázás és támadás, csak pár észrevétel meg vélemény ami pár nappal a vidi megnézése után eszembe jutott. A vidi egyébként hiánypótló azoknak akik nem tudnak angolul és nem értik miről beszélnek a hivatalos bemutató videón. 🙂

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Cartman

   Csak egyre reagálnék:
   Valóban nem mindenkinek személyreszabott, hanem több különböző verzió lesz és nem mindenki ugyanazt kapja. A visszajelzéseink alapján kapunk eltérőt. Tényleg félreérthető volt.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Nabuka

   Köszönöm az észrevételeket! Volt ahol tényleg hibáztunk, és volt ahol csak a pillanatnyi zavartság miatt mondtam hülyeséget 🙂

   A VHD megoldásról még nem is hallottam, de megjegyzem, köszönöm 😉

   A Start menü méretezésről is most hallottam először, mert mint a videóban is elmondtam nem volt sok időm kiismerni a rendszert.

   A tablet módot is csak érdekességképpen említettem mert nem is érdekelt, még a bemutatókat is átugrottam, ezért a rosszul informáltság, elnézésért kérek érte.

   Charms bar-om tényleg nem volt, amint láthattad te is. Akkor szóltak, hogy Win+c kombóval bejön. Nem mintha bárki használná majd desktopon, de inkább bug-nak tekinteném, nem a figyelmetlenségemnek.

   XP-t meg tényleg csak az használjon, aki keveset netezik, és irtó régi konfigja van. Tartom magam az elmondott véleményemhez 🙂

   A véleményezést/kritikát természetesen építő jellegűnek tekintem, és köszönöm szépen, de nem is én lennék ha nem reagáltam volna le minden pontodat. 😉

   Tetszik (1)
 11. Profile photo of apnico

  Köszönöm, de kérlek legközelebb legalább csinálj egy skiccet, hogy mit akarsz mondani a bemutatóban, kicsit készülj!

  Kazinczy-díjat ugyan akkor sem nyersz, (pasi létemre nyilván nem tudhatom) de míg hallgattalak úgy éreztem magam, mint egy nő akit éppen megerőszakoltak.

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez