Touchpad automatikus kikapcsolása

A Windows operációs rendszerben lehetőség van a touchpad automatikus kikapcsolására, amikor külső egeret használunk ez a Vezérlőpult > Egérbeállítások menüpont alatt található. Ezen felül, ha a Windows 8.1-es operációs rendszert használjuk a nemrég megjelent augusztusi frissítéssel, akkor beállíthatjuk hogy a Windows automatikusan kikapcsolja a touchpad-et – amikor csatlakoztatva van az egér a netbookhoz vagy notebookhoz – a Gépházban.

Ha ELAN vagy Synaptics touchpad-del felszerelt notebookot vagy netbookot használunk, az Egérbeállítások alatt egy lehetőség jelenik meg, ahol kikapcsolhatjuk a touchpad-et, amikor egy egér csatlakoztatva van a számítógéphez.

01

Az alábbi lépéseket kell követni annak érdekében, hogy automatikusan le legyen tiltva a touchpad, ha egeret csatlakoztatunk a Windows 7 és a Windows 8.1 operációs rendszer használata során.

Touchpad letiltása, ha az egér csatlakozik a Windows 8.1 operációs rendszert futtató számítógéphez:

1. lépés: Nyissuk meg a Gépházat. Ehhez vigyük a kurzort a képernyő jobb felső vagy jobb alsó sarkába, hogy előugorjon a Charms bar, (ez tulajdonképpen egy gyorsmenü ), kattintsunk a Beállítások gombra, majd kattintsunk Gépház opcióra.

2. lépés: a Gépház bal oszlopában kattintsunk a “Gép és eszközök” pontra. Ez után válasszuk ki az “Egér és érintőpárna” opciót.

3. lépés: Itt a jobb oldalon, keressük meg a “Hagyja az “érintőpárnát” bekapcsolva” nevű opciót és kapcsoljuk át az “automatikusan kapcsolja ki az “érintőpárnát”, amikor egy egér csatlakoztatva van” opcióra a Winsows 8.1.-et futtató notebook-on vagy netbook-on. Ennyi az egész!

Touchpad kikapcsolása vezérlőpultból, amikor az egér csatlakoztatva van

(Ez a módszer jól működik mind a Windows 7, mind a Windows 8/8.1 rendszereken)

1. lépés: Nyissuk meg a Vezérlőpultot, úgy, hogy menjünk a Start menüre, majd kattintsunk a Vezérlőpultra.

2. lépés: Változtassuk meg az alapértelmezett nézetet “Kis ikonok”-ra. Keressük meg az “Egér” ikont, és kattintsunk rá, hogy megnyissuk az Egér tulajdonságai ablakot.

3. lépés: Váltsunk az ELAN-ra vagy az Eszközbeállítási fülre, és keressük meg a Letiltás nevű opciót, mikor külső USB mutató eszköz csatlakoztatva van” opciót vagy a “Belső mutatóeszköz letiltása, amikor a külső USB mutatóeszköz csatlakoztatva van” nevű opciót. Ellenőrizzük az azonos lehetőséget, majd kattintsunk az Alkalmaz gombra. Ennyi!

Ha a fenti opció nem található, és Synaptics touchpad-del felszerelt laptopot használsz, akkor kipróbálhatod az alábbi utasításokat, hogy lásd a fent említett opciót.

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy hozzon létre egy biztonsági másolatot a Registry-ről az alapértelmezett bejegyzések megváltoztatása előtt.

1. lépés: Nyissunk meg a Registry szerkesztőt. Ehhez nyissuk meg a Futtatás parancsot a Windows + R billentyű egyidejűleg történő lenyomásával, írjuk be a mezőbe azt, hogy Regedit.exe, majd nyomjunk Enter-t.

Kattintsunk az Igen gombra, amikor megjelenik az UAC, a Felhasználói fiókok felügyelete ablak (prompt).

2. lépés: A Registry szerkesztőben keresse meg a következő kulcsot:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Synaptics \ Syntpenh

3. lépés: A jobb oldalon, hozzunk létre egy új DWORD értéket, és nevezzük át DisableIntPDFeature-re. Végül, változtassuk meg az értéket 33-ra (győződjünk meg róla, hogy Hexdecimal van kiválasztva az Alap rész alatt).

Zárjuk be a Registry-szerkesztőt, és indítsuk újra a számítógépet, hogy a “Belső mutató eszköz letiltása külső USB mutató eszköz csatlakozik” opciót.

Sok szerencsét!

Fordította:

M.B.

8 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of pandamacko

  Üdv!

  Gondolom ez a cikk régebbi notikhoz készült, vagy akkor nem értem. 🙂
  A legtöbb notebook Fn + F3 lenyomásával kikapcsolja a touchpadot. Van valami más értelme is amiért külön beállítgatnánk a vezérlőpultban,stb?

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Monk

  Automatikus ide vagy oda van ennek van vmi értelme? Minden cinizmus nélkül kérdezem!
  Ha már egyszer egeret csatlakoztatok minek tapiznám a padot? Vagy ez inkább az esetleges beidegződés “ellen” hasznos?
  Nálam egyébként a Synaptics menüben nem kelenik meg a kikapcsolási lehetőség, de a registry bejegyzés után sem.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Ricsi

  Sziasztok 🙂
  Szeretném megkérdezni,hogy akkor mi a helyzet ha nincs ez a lehetőség?
  Gyakorlatilag nincs ott az automatikus kikapcsolás négyzet :S
  Ilyenkor lehet valamit tenni?(érdekes, hogy alaptopon nincsen gyorsgomb a touchpad kikapcsolására)

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez