DirtyWindows Tweaks 5.8.1 [Frissült]

Ismét összeszedtük az általunk használt trükköket és fogásokat. Elkészült a DirtyWindows Tweaks 5.8!
Évekkel ezelőtt egy fórumhozzászólásban megosztottam a többiekkel a saját registry tweak-em, mert lusta voltam telepítés után mindig kézzel beállítani a dolgokat. Egyre többen kerestek meg ezzel kapcsolatban, hogy merre találják, meg mire jó. Úgy gondoltuk ideje lenne összeszedni, és kicsit áttekinthetőbbé tenni a dolgot. Megszületett a DWT. Az 5.8-as verzióban visszatérünk a gyökerekhez. Ebben a verzióban szerintem megfelelő egyensúlyt sikerült találni a teljesítmény, és a stabilitás között. Kompatibilitási okokból sajnos nem tudunk jelenleg grafikus felületet biztosítani a kis reg fájlunkhoz. Sok dolognak kell egyszerre megfelelnünk, így egy Windows 7 és Windows 8 verziót is készítettünk. Mindkettő teljesen SSD kompatibilis.

Tulajdonságok:

-Programok automatikus bezárása leállításkor
-Gyorsabb leállítás
-Gyorsabb menük
-Kevesebb várakozás rámutatáskor
-Vékonyabb ablakkeretek (csak 5.8.10.1)
-Nincs internetes keresés ismeretlen fájltípusok esetén
-Tálca és Asztal külön folyamatban
-Minden intéző ablak külön folyamatban
-Takarékosabb miniatűrök, javított ikon gyorsító tár
-Windows Update automatikus újraindítás letiltása
-Kernelmódú driverek kilapozásának tiltása
-Online CHKDSK engedélyezése

Mielőtt alkalmaznád a legfontosabb, hogy készíts biztonsági másolatot a beállításjegyzékről! A folyamatról bővebben a hivatalos Microsoft tudásbázisban olvashatsz.

Amennyiben jobbnak látod a Windows gyári beállításait, nyugodtan szerkesztheted a fájlokat notepad segítségével. Mindent felcímkéztünk, így könnyedén törölheted vagy módosíthatod a neked nem tetsző részeket. Psszt! Windows 10 Technical Preview alatt esetleg lehet próbálkozni a Windows 7 verzióval.

EULA

A legtöbb esetben már nincs sok mód a Windows további gyorsítására, illetve hatékonyabbá tételébe. A Microsoft szinte tökéletes munkát végzett az alapbeállításokkal is. A szolgáltatások precízen vannak hangolva, és az évek során nem sikerült egyetlen olyan „csodaszert”, sem beállítást találnom, ami tényleg radikálisan segítene. A DirtyWindows Tweaks tehát nem a rendszer gyorsítására szolgál, és nem is csodaszer. Csak néhány nehezen megközelíthető beállítást módosít. Mindenki csak saját felelősségére töltse le, és használja. Az esetleges hibákért csakis a mindenkori felhasználó felel. Terjeszteni csak eredeti formában terjesszétek. Ha módosítani, bővíteni szeretnétek, akkor azt a DirtyWindows “brand” eltávolításával tegyétek, vagy dobjatok egy üzenetet nekünk. Mi mindenre nyitottak vagyunk.

Letöltés

chart

 

DirtyWindows Tweaks 5.8.1 (aktuális verzió)

DirtyWindows Tweaks 5.8.1 update (frissítő csomag az előző verzióhoz 5.8)

A jelszó: dirtywindows

45 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of HUN SUB

  Köszönjük ! -) Jó volna egy olyan további fejlesztés ami a regisztrációs bejegyzések “új – módosított” értékeihez képest jelezné ha egy másik program vagy akár maga egy W.U. -frissítés megváltoztatna bármit is ezek közül.
  Tapasztalatom azt mutatja ,hogy sok program ezt megteszi aztán mikor bedől a mutatvány akkor a “vétlen” tweak-ot szidja a többség. Az Unchecky -hez hasonló visszajelzés lenne jó de a háttérből nem a tálcáról. Az Eset Nod 32-höz hasonló figyelmeztető üzenet ablak megjelenését alapul véve amíg ha nem okézod le nem tűnik el.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Kmetz DjZizu

  ! C:\Users\Zizu\Downloads\DWT_5.8(1).rar: Ellenőrző összeg hiba a titkosított fájlban: readme.txt (sérült fájl, vagy hibás jelszó)
  ! C:\Users\Zizu\Downloads\DWT_5.8(1).rar: Ellenőrző összeg hiba a titkosított fájlban: [Win7]DirtyWindowsTweaks_5.8.7.reg (sérült fájl, vagy hibás jelszó)
  ! C:\Users\Zizu\Downloads\DWT_5.8(1).rar: Ellenőrző összeg hiba a titkosított fájlban: [Win8.1]DirtyWindowsTweaks_5.8.10.reg (sérült fájl, vagy hibás jelszó)
  ! C:\Users\Zizu\Downloads\DWT_5.8(1).rar: Ellenőrző összeg hiba a titkosított fájlban: dwt5.8.png (sérült fájl, vagy hibás jelszó)
  ezt miért irja

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Nameless

  Elkészült az első frissítés! Semmi újdonság, csak a CPU tweak-et eltávolítottam, a frissítés visszaállítja az eredeti értéket.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of rgida

  Bocs , de akkor most melyiket töltsem : A “simát” vagy az “update”-t?
  Köszi!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Zotya55

  Köszönöm! 😀
  Letöltöttem az 5.8.1 verziót és telepítettem a 8.1-es windowsra.
  Az Update verziót akkor nem kell letöltenem, úgye?
  Most tesztelem. 😀

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Zsoca

  Windows 8.1 Pro Tökéletesen működik és sokkal jobb a rendszer működése nekem nagyon tetszik köszönöm 🙂

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of vfo

  A Win7 verziót már nem lehet letölteni?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Clash

  Köszike! Már kerestem a w8-as verziót is, ezta a tweaket mindig felteszem bárki gépére, mert nagyon jó! Isten király császárok vagytok!

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Win Dózer

  Egy kicsit Off:
  Nem tud valaki véletlenül egy JÓ crackes Tweak 7-et? :O (Ez egyébként egy külön program, mégpedig: http://www.totalidea.com/products/tweak 7/index.php) Mert amit találtam egy csomó állítólagos “crackeset”, az persze mind vírusos, vagy egyáltalán nem is jó, nem is azt csinálja. Megvásárlásával megint nem boldogulok. Előre is köszi, ha lesz esetleg ilyen.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Win Dózer

  *www.totalidea.com/products/tweak-7/index.php

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of SunyaMacs

  Sziasztok!
  Van egy ötletem a további fejlesztésre.
  A bereagadó billentyűs izét kéne kikapcsolni, mert nagyon idegesítő, ha valaki játszik gyakran nyomja a gombokat és ez a semmirevaló funkció jön be.
  Azt hiszem megnyomtam az altot és a shiftet cszés közben, és átváltott angolra. Még erre is kéne egy tweak.
  Remélem érthető voltam.
  Már várom a 6.0-át.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of KEViN

  A letöltésben szereplő win8.1-hez tartozó reg alkalmazható 10 alatt is? Próbálta már valaki?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Atty Vin

  Kicsit régen mozgott a topik.
  Úgy alakult, hogy most kellene egy W7-es újratelepítés miatt az 5.8.1-es verzió (ha újabb nincs), de a már nem működik a link.
  Lehetne esetleg újra elérhetővé tenni?
  Köszönettel
  Vino

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of lengyel19

  Sajnos a letöltés nem működik.Lehetne a linket frissiteni?Köszönöm.

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez