A Continuum UI engedélyezése a Windows TP3-ban

A Windows 10-ben a Modern UI (felhasználói felület) egy új megjelenési módot is tartalmazni fog Continuum UI néven. Ameddig hagyományos módon billentyűzettel és egérrel kezeljük a rendszert, a megszokott Start menü lesz a segítségünkre, de amint megérintjük a képernyőt, vagy lecsatlakoztatjuk a táblagépünk billentyűzetét, egy megváltozott Startképernyő fogad minket. Az új Continuum UI nem más, mint a Start menü és a modern Start screen öszvér változata.

A Continuum UI bekapcsolása

Ebben az írásban bemutatom, hogyan lehet a Beállításszerkesztő módosításával előcsalogatni és megtekinteni, milyen is lesz az új felhasználói felület. Lényegében arról van szó, hogy a Microsoft, az új Windows kiadás filozófiájának megfelelően egy olyan felhasználói felületet kíván elkészíteni, ami zökkenőmentes váltást tesz lehetővé az érintőképernyős és az egér/billentyűzet központú felhasználói felület között attól függően, hogy éppen melyik perifériát csatolták a géphez, és hogy rögzített vagy hordozható üzemmódban működik-e az eszköz.

Az új felhasználói felület helyettesíteni fogja a jelenlegi Start Menü-t és a Kezdőképernyő-t Ez a megoldás alapvetően egy továbbfejlesztett és egybegyúrt verziója a Kezdőképernyőnek és a Start Menünek.

A felület kezdetleges verziója jelenleg így néz ki:

Continuum UI

Nos, akkor nézzük meg, hogyan lehet előhívni ezt a rejtett funkciót.

1./ Első lépésben Start Menü – Futtatás -ba írjuk be: regedit, majd nyomjunk Ok-t.

2./ A következő lépésben keressük meg a Beállításszerkesztőben a

HKEY_Local_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ImmersiveShell\Launcher

kulcsot és készítsünk egy új DWORD értéket UseExperience névvel, melynek értéke 1 a lenti kép szerint

Érték 1

3./ Zárjuk be a Beállításszerkesztőt, majd indítsuk újra a gépet a módosítások érvényesítéséhez.

Ezzel végeztünk is.

Végszó

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy az új funkció kipróbálása után a kezdeti lendületet folytatva hívtam elő ismét a Beállításszerkesztőt és a fentiekben módosított értéket 0-ra állítottam, azaz azonnal visszaállítottam az eredeti állapotot. Majd bölcsen, lehiggadva be kellett látnom, hogy ez még csak egy kezdeti verzió, nem egy kiforrott program épp úgy, mint maga a Windows Technical Preview. Ezzel csak azt akarom sugallni, hogy ne várjatok csodát, de ezzel együtt is kísérletezzetek, próbálgassátok az új megoldást, mert arra alkalmas, de másra nem, legalábbis nálam nem ment zökkenők nélkül.

 

2 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of davidbodnar26

    Remélem nem lesz Telefonra a windows 10-ben ez

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez