Ingyen KRESZ teszt alkalmazás olvasóinknak! (lejárt az akció)

Korábban szerepelt már az oldalunkon a KRESZ teszt nevű alkalmazás, mint ajánlott, hasznos program Windows Phone-ra, ezúttal pedig magának a készítőnek adunk lehetőséget, hogy bemutassa termékét, amit most ingyen meg is kaphattok a DirtyWindows olvasói számára készített kuponkód felhasználásával!

A fejlesztő, Rana Dávid bemutatóját olvashatjátok:

Az ötlet megvalósítása 2014 nyarán kezdődött. Egy jó barátom a KRESZ vizsgájára készült, mikor egy napon lazításképpen meglátogattunk egy belvárosi bárt. Fogyasztás közben szóba került a saját vizsgám, aminek már lassan 12 éve. Akkoriban a gyakorlásra szánt tesztlapokat vaskos, A4-es összekötött formában kaptuk, melyeket szinte mindenhová magunkkal cipeltünk. Manapság, jobbik esetben az oktatótól kapott CD-n lehet gyakorolni, vagy az interneten erre a célra szánt weboldalakon keresztül.
Lényegében ezeket a lehetőségeket próbáltam ötvözni egy mindenki számára elérhető, mobil alkalmazás bevonásával, kényelmesebbé téve a gyakorlásra szánt időt, hisz a telefonunk jóformán mindig nálunk van. A fejlesztés közben figyelembe vettem a tesztíró idejét is, így lehetőség van a kérdéssorok számának megváltoztatására. Ha például tömeg közlekedünk, és van 5-10 percünk a gyakorlásra, beállíthatunk kisebb számú kérdés listát, azonnali kiértékeléssel. A kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat (magyarázatokat) a rendszer véletlenszerűen jeleníti meg az egyre bővülő lokális adatbázist felhasználva.

KRESZ teszt

Az alkalmazásban lehetőség van a B kategóriás vizsga szimulálására is, a jelenlegi szabályozásnak megfelelően. Időkorlátok között kell válaszolnunk a véletlenszerűen feltett kérdésekre. A kijelölt válaszok helyessége csak a vizsga kiértékelésekor tekinthető meg. A kiértékelés az egész kérdéssort jeleníti meg, a helyes-helytelen válaszokat kiemelve. Az elért eredményeket (előzményeket) tárolja a rendszer, így azok később bármikor újra megtekinthetőek.
KRESZ teszt (B) alkalmazás a Windows áruházból letölthető, illetve kipróbálható…

A rengeteg pozitív véleménynek, hozzászólásnak és levelezésnek köszönhetően, az alkalmazás kinőtte a nyár végi önmagát (bizonyos autósiskolák bevonásával), így ma már a motorosoknak szánt A kategória is elérhetővé vált, külön program formájában. Az alkalmazás kinézete, logikája, használhatósága teljes mértékben követi a B kategóriájú alkalmazásban megszokottakat, az adatbázis kérdéssorának megváltoztatásával.

KRESZ teszt

KRESZ teszt (A) alkalmazás a Windows áruházból letölthető, illetve kipróbálható…

Ingyenes, teljes verzió

Mindkét alkalmazás teljes verziója (korlátozások nélkül) most ingyen kipróbálható 2015. január 31-ig, a kupon aktiválását követően, kifejezetten a DirtyWindows olvasói számára.

A kupon kódja: kt49620038

Azok a felhasználók, melyek letöltik valamely KRESZ alkalmazás legalább 1.2.2-es próbaverzióját, és élnének a kupon adta ingyenes korlátozások nélküli lehetőséggel, a következő lépéseket kell követniük:

 1. A Windows áruházból letöltött (legalább 1.2.2-es verziószámú) alkalmazás fejlécében a címnek utalnia kell a próbaverzióra.
 2. A menüben válasszuk a “Funkciók“ nevű lapozható oldalt.
 3. Kattintsunk az adott oldal jobb alsó sarkában szereplő kupon nyomógombra.
 4. A megjelenő “Kupon beváltás“ című oldalon az adott mezőbe gépeljük be a kapott kupon kódját.
 5. Hagyjuk jóvá a kupon beváltását az alsó gombsort felhasználva.
 6. Egy felugró üzenet tájékoztatja a felhasználót a sikeres kupon beváltásról, majd a rendszer automatikusan a főmenübe navigál.

Jelen esetben a fejlécben szereplő cím a kuponos verzióra utal (a kupon nyomógomb eltűnik), így az alkalmazás korlátozások nélkül (a dátum lejártáig) díjmentesen használható. Az alkalmazás a dátum lejárta után újra próbaverzióban fog üzemelni (vásárlás nélkül).

Úgy érzem, hiánypótló alkalmazásokat sikerült kifejleszteni, amit véleményem szerint, közületek többnek megkönnyítheti a KRESZ gyakorlását, illetve annak felfrissítését. A 2015-ös év új KRESZ kérdéseket hoz magával, így a hozzáférés után az alkalmazások adatbázisa is bővülni (változni) fog, mely frissítések során kerülnek bevezetésre. Véleményetek, javaslatotok sokat számít a későbbi frissítésekhez, így ezeket előre is köszönöm! Jómagam fejlesztő programozóként dolgozom, alkalmazásaimat szabadidőmben írom, az áruházban megtaláltok “Rana studio“ név alatt, vagy a www.ranastudio.hu honlapon. / Rana Dávid /

 

21 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Tényleg jó lenne, ha Androidra vagy desktopra is elkészülne az app! 🙂

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of vaczak9283

  Mekkora Ász!! Valamikor az ősidők kezdetén, akkora könyvet kellett megvennünk, mint egy biblia és úgy is “fújni”… 😀
  Ranadavid, Nagy Köszönet illet érte!!

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Tux

  A droidos változat mellé én is nyomok egy “jólenne” gombot 🙂

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of bretya

  Szia Dávid!
  Nem tudom láttad-e már a januártól érvényes kérdéseket, gondolom igen. Óriási munka lesz a frissítés, nagyon felborították a rendszert.Nem irigylem akik most mennek vizsgázni. Ami nagyobb gond lehet , az az , hogy a kéréseknek és a hozzá tartozó válaszoknak jogtulajdonosa van és már kijelentette , hogy azok nem haszálhatóak fel szabadon. Azért sok sikert kívánok.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of ranadavid

   Szia bretya,
   egyetértek, én sem irigylem a mostani vizsgázókat, kitartást nekik! Igen, láttam az idei kérdéseket, nem lesz könnyű meló, de biztos vagyok benne hogy idővel kitisztul az egész rendszer és a tulajdonosi lehetőségek is.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of averes

   “a kérdéseknek és a hozzá tartozó válaszoknak jogtulajdonosa van” …. nem politizálni akarok, de ennek megint mutyi-szaga van! A KRESZ egy jogszabály. Annak tudását tisztázó kérdés-sorozatnak szerzői jogai vannak? Az eszem áll meg.

   Tetszik (2)
   • Profile photo of Kangarookie

    Igazad van, egy jogszabály. És tulajdonképpen azt kell ismerni, nem a kérdés-sorozatot. És aki energiát nem kímélve ebből a jogszabályból kérdés-sorozatot csinál, az szellemi munkát végez és szerzői jogok illetik meg. A fizika törvényei is csak természeti törvények, amihez mindenki “hozzáférhet”. De egy fizika példatár összeállítását nem szívességből csinálják és nem osztogatják ingyen.

    Tetszik (1)
 5. Profile photo of Constantinus

  David, megnezhetned a hibrid alkalmazas fejlesztest is. Nem futtattam ezt a KRESZ alkalmazast, de feltetelezem, hogy nincs szuksege komoly grafikai processzorra, mint a jatekoknak. Ha hibridkent fejlesztened, ugyanaz az alkalmazas futtathato lenne mindharom feluleten (WP, iOS, Android), nagyon kis modositassal. Persze a grafikus interfesz nem nezne ki nativnak, de szerintem megerne, sokkal tobb ember probalhatna ki.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of ranadavid

   Köszi az észrevételt Constantinus! Jómagam a natív alkalmazások híve vagyok, a hibridekről a 4 évszakos gumi jut eszembe, ami mindenre jó, de semmire sem teljesen 🙂 A “nagyok” már próbáltak bevezetni hasonló rendszert, de aztán visszatértek különböző okokból kifolyólag. Kétségtelen, hogy vannak előnyei, sőt gyorsabb lenne a fejlesztés, de elég sok kompromisszummal járna.

   Tetszik (3)
 6. Profile photo of Locky

  Aha január 31-ig, utána 400ft-ért örökre az enyim? vagy az is időszakra szól?

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of istvankisss

  Az ár relatív. 🙂 Ha valaki megveszi és segít neki, akkor occó, ha megveszi és nem használja, akkor kidobott pénz. Windows PC-hez való asztali alkalmazást 1500.-Ft.-ért vettem, mert szerintem az sem drága.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez