Hogyan tudsz a legegyszerűbben Windowst telepíteni külső adathordozó (pendrive, DVD) nélkül?

Rengeteg leírás található a Windows telepítéséről szerte az interneten, többek közt itt nálunk is. Sokan telepítenek másodlagos rendszerként is Windowst, különösen most a Windows 10 TP kapcsán. Korábban mi is bemutattuk, hogyan lehet feltelepíteni az új Technical Preview-et virtuális lemezre vagy hogyan tudjuk elkészíteni az USB telepítőt.

Arra is van módszer, hogy úgy telepítsd a Windowst másodlagos rendszernek, hogy ahhoz külső adathordozót (pendrive, DVD) használnál.

Figyelem! A telepítés előtt gondoskodj a meghajtón tárolt adataid biztonságáról, különösképpen ha a Windows 10 TP-ről van szó!

Először is a lemezkép csatlakoztatására van szükség, erre Windows 8-tól kezdve a rendszerben van beépített lehetőség, korábbi rendszereken külsős programra van szükség, mint pl. a Virtual CloneDrive.

Ha sikerült csatlakoztatni a képfájlt, akkor pedig futtathatod a sources mappában lévő setup.exe-t (fontos, hogy a sources mappában lévő setup.exe-t használd a gyökérkönyvtárban lévő helyett, utóbbi esetben nem tudod feltelepíteni külön partícióra, csak az aktuális rendszert frissíteni).

Elindul a telepítő (előtte érdemes minden futó programot bezárni, mert a telepítő átvált teljes képernyős üzemmódba – itt természetesen Alt+Tab-bal váltogathatsz a futó alkalmazások közt, de később majd automatikusan újraindul a rendszer), majd a licencfeltételek elfogadása és a telepítési mód kiválasztása után megadhatjuk, hogy melyik partícióra szeretnénk telepíteni a rendszert.

2015-01-31-17_10_35-Windows-Setup 2015-01-31 17_11_42-Windows Setup

 

2015-01-31 17_11_51-Windows Setup 2015-01-31 17_12_05-Windows Setup

Itt még bezárhatjuk a telepítőt, ha kiválasztottuk a partíciót és a folytatás gombra kattintottunk, már nem vonható vissza a telepítés. A telepítő elkezdi felmásolni a szükséges fájlokat a meghajtóra, majd egy idő után újraindul és megkezdődik a telepítés, innentől kezdve külső beavatkozás nélkül folytatódik a művelet a személyes beállítások testreszabásáig (bővebben a telepítés mikéntjéről a Windows 7 telepítése lépésről lépésre és a Windows 8.1 telepítése lépésről lépésre c. cikkekben tájékozódhattok).

Ha minden rendben ment, elkészül a bootválasztó képernyő is, ahol kiválasztható, hogy melyik rendszert szeretnénk elindítani.

UPDATE: a módszer hátránya, hogy az új rendszer partíciója nem a C betűjelet fogja kapni, hanem azt a betűjelet, amilyen betűjellel el volt látva a telepítés előtt.

17 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of g0302

  Sziasztok!
  Lehet,hogy én értettem félre,de a 32 GB-s Kingston pendrive-t elutasítja,mert nem rendelkezik aláírással.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of HUN SUB

  Jókor jött a cikk :Úgyis arra készülök ,hogy a meglévő C meghajtó 8.1 64bit “mellé” a D meghajtóra rakjam a már legalább alapszinten magyarul tudó Win 10 (remélem már a 9934 tud majd ilyet ) de egy két kérdésem van : természetesen mindent a D ről átmásolok a C re (átmenetileg )
  Első kérdés : De vajon a Win 10 a telepítése előtt törölnöm kell e a D-t vagy ha kijelölöm a Win 10-nek ,hogy oda települjön akkor a fájlok megtartása mellet települ fel a szabad területre 214GB szabad terület van) vagy automatikusan leformázza azt a meghajtót ?
  A második kérdés : Mivel már fut másik gépen 32bitben win 8.1 mellet a Win 10Tp és azt állítottam be alapértelmezettnek ( a folyamatosan érkező verziószámú frissítések okán -a boothoz nem nyúltam) ha ugyan így állítom be az elég vagy a biosban az elsődleges boot-nál akkor a D meghajtót kell kijelölnöm elsőnek a boot sorrendbe ? Jelenleg a C – 8.1 -hez tartozó merevlemez van kijelölve.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of HUN SUB

  Még egy kérdés : értelemszerű ,hogy a telepítéshez beolvasandó .ISO fájl a C-n legyen ha a D re akarom telepíteni az új rendszert rendszert ugye?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of reEnd

  Frissítve lett a bejegyzés azzal, hogy az új rendszer partíciója nem a C betűjelet fogja kapni, hanem azt a betűjelet, amilyen betűjellel el volt látva a telepítés előtt.

  Tetszik (2)
 5. Profile photo of kabala

  Köszönöm a cikket! Kipróbáltam és remekül működik. Két rendszert is telepítettem HDD-n GPT-re. 😀

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Maszi65

  Ez érdekes, újraindításkor nem választódik le a virtuális lemezkép? Az EasyBCD-vel lehet olyat csinálni, hogy az iso-t csatlakoztatja és arról boot-ol be. Nekem nem tiszta így. Amúgy köszi a leírást, majd teszek próbát.
  Még annyit, egyszer nagyon benéztem és véletlenül azt a particiót választottam telepítési helyre, amin kb 400GB fontos adat volt. Nagyon megrémültem.
  De nagy szerencsémre nem formázta meg a meghajtót. Mindenesetre nem ajánlom, hogy úgy próbáljátok ki ahogy én. 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Tomi Südi

  Egy másik egyszerű módszer:
  Töltsd le egy easybcd-t és telepíts,
  csinálj egy másik particiót (kb. 7 GB mindenre elég)
  csomagold ki WINDOWS iso-t az új particióra,
  nyisd meg easybcd-t és ott menj a “add new entry”-n belül a “WinPe”-hez és válaszd ki a kicsomagolt “boot.wim” fájlt,
  majd menj vissza az “edit boot menu”-höz és nyomj egy savet miután beállítottad h ne bootoljon auto,
  és ha rebootolsz csak ki kell választani az új pontot.

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of SunyaMacs

  Én nagyon régen úgy telepítettem újra a rendszert, hogy daemon tools liteal mountolás, utána a telepítőben frissítés

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez