A Windows RT-nek vége

Miután az összes gyártó kihátrált az Windows RT platformról, most a Microsoft is leállt az ilyen tabletek gyártásával.

Bár eredetileg számos gyártó, köztük a Lenovo, Asus, Samsung, és a Dell is piacra dobott Windows RT-vel felvértezett mobil eszközöket, az alacsony érdeklődés miatt szép lassan mind leállt ezek gyártásával. Utolsóként a Microsoft is elismerte, hogy egy héttel a Surface 2 után most leállnak a Nokia Lumia 2520 gyártásával is.

“We are no longer manufacturing Nokia Lumia 2520; however, those still eager to buy Nokia Lumia 2520 should visit Microsoft Retail Stores, MicrosoftStore.com, third-party retailers and resellers for the latest availability.”

Az utolsó darabokat még meg lehet vásárolni, sőt most 100$-os kedvezménnyel is árulják őket, így ha valaki szeretne magának egy emléket ebből a korból és siet, még lecsaphat egyre! 🙂

A bukás okai a kevés támogatott szoftver, a félrevezető elnevezés és a vérszegény, már-már imitált asztali mód lehetnek. A vásárlók inkább az Intel alapú termékeket választották, igazi Windows-al.

Ezek fényében nem valószínű hogy készül majd ARM alapú, 7-8 colos, Windows 10-es táblagép, feltehetőleg a 8 col feletti kategóriát fogja a cég célozni x86-os architektúrával – bár erről egyelőre még nem nyilatkoztak.

3 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of T_chris

    Biztos hogy vége? Tegnap olvastam, hogy megjelent a Raspberry pi2, és van hozzá ingyen W10, ami feltehetően RT, a hw jellemzők miatt..

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez