Így képzeli a jövőt a Microsoft

A Microsoft időről-időre bemutatja egy videóban, hogyan képzeli a jövőt. A legutóbbi ilyen videó három éve készült, idejét látták most felfrissíteni.

Az új utópisztikus jövőképben, nem meglepő módon, minden érintőképernyős lesz és minden elképzelhető felület kijelzővé változik. Láthatunk okos karkötőt, vezeték nélküli fülhallgatót és vízalatti hologramot is. Flexibilis, újságszerű, digitális megjelenítők, keret nélküli kijelzővel ellátott táblagépek, 3D nyomtatók és egyéb futurisztikus kütyük igyekeznek a jövőben a munkánkat segíteni.

tablet

Reméljük minél több és minél hamarabb megvalósul ezekből az álmokból, bár az is igaz, hogy nagy részük ma is elérhető. Az okos-kilincs az ajtón, ma is létező technika, ahogy a flexibilis kijelzők is – ha nem is a filmben látható minőségben egyelőre. Az érintőkijelzők már most is körbevesznek a mindennapokban, csak a méretük marad el az elképzeléstől és hogy egyelőre nem áttetszőek. Talán néhány év múlva mi is a nappali falán fogunk életnagyságban skype-olni a nagypapával, vagy épp a karkötőnkön követjük a napi időbeosztásunk… majd meglátjuk.

22 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Az mondjuk érdekes, hogy semmi metrós/csempés cucc nincs benne, ezek szerint ők se arról álmodnak 😀

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of Kincsed

  Ez a Windows nem tetszik, se start menü se semmi.Nem akarok ilyen jövőt! 🙂

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of HUN SUB

  Megállíthatatlan – és ha nem igyekszik a Microsoft le is marad – hiszen a gépek gyártják a gépeket …… azért kíváncsi vagyok az egészségügyben a diagnosztika és a távolsági segítségnyújtás területén mennyi változás lesz.

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of

  Lehet, hogy azért nincs szükség startmenüre, mert hangvezérléssel működik. Computer! Defiblilláld az exkavátort

  Tetszik (2)
 5. Profile photo of Merlyn

  A “vízalatti hologram” inkább HoloLens búvárhemü lesz 😉

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Buster

  Eleg feminista a video 🙂 A ferfiak a jovoben oregek vagy teat szolgalnak fel.

  Tetszik (2)
 7. Profile photo of octolith

  Imádom ezeket a jövőképeket, ahol mindenki csak karikáz meg aláhúz és leír két szót 😀 Tartalom meg “csak úgy magától van”. Irtóra reális. Az eszközöket elképzelhetőnek tartom, de azt hogy az átlagembernek csak karikázgatás legyen az élete, kizárt.

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of Netrat

  Úgy látszik Redmondban azt is kitalálni vélik, hogy terjednek a Wi-Fi jelek a víz alatt.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of dodeskaden

  és itt van a még korábbi , egy biztos , a koncepciózussága nagyon is felfedezhető :
  https://www.youtube.com/watch?v=t5X2PxtvMsU

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of eredettudat

  Végignézve a filmet, nem láttam semmi új dolgot. (na jó, talán még is) A gépek-eszközök azok újak. Előbb talán azokat kellene megalkotni. A többség és a megoldások ismerősek lehetnek régi (antik) játékokból és sci-fi alkotásokból. Végül már csak azt kellene kitalálni hogy ez a sok régi elgondolás miért várat még mindig magára a megvalósulás sztrádáján? Nincsen meg a technika a gépek-eszközök elkészítéséhez? Akkor meg csak álmodozás, amit bár soha nem lehet elég korán kezdeni de talán ott van a Mass Effect 3 által felvonultatott egyszerűnek látszó kommunikációs technológia ami még gyakorlásnak is komoly kihívást jelent néhány nagyon okos és modern gondolkodású mérnök számára.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez