Ingyen lesz a Windows 10 azoknak is, akik jelenleg illegálisan használják a korábbi verziót! (Frissítve!)

Terry Myerson a Reuters-nek adott interjújában közölte, hogy mindenki ingyen frissíthet Windows 10-re, akkor is ha a jelenlegi Windows 7, vagy 8-as rendszere nem eredeti.

Elmondása szerint ezzel a lépéssel a kínai piacot szeretnék meghódítani, ahol jellemzően alacsony a hajlandóság a szoftverek legális vásárlására. A rendszer egyébként a legfrissebb hírek szerint még idén nyáron elkészül és kiadásra kerül 111 nyelven. Így augusztus végére várhatóan a PC felhasználók zöme Windows 10-et fog futtatni.

Frissítés #1:
(2015.03.18 13:00)
Miután több helyen felmerült a kérdés, hogy az ingyen-upgrade lehetősége csak Kínára vonatkozik-e, a The Verge kérdőre vonta a Microsoft-ot és tisztázta hogy nem, a világon bárki élhet a lehetőséggel.

Frissítés #2:
(2015.03.19 01:20)
A Microsoft pontosította a korábbi nyilatkozatát. Eszerint a Windows 10-re való frissítéssel nem lesz eredeti a kalóz verziókból és az ilyen rendszerek nem kapnak a Microsoft-tól és partnereitől támogatást sem. A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy aki az illegális Windows-át frissíti, az továbbra is illegálisan fogja használni a rendszert. Tehát úgy jártunk, mint a népmesében: adtak is valamit, meg nem is…


We have always been committed to ensuring that customers have the best Windows experience possible. With Windows 10, although non-Genuine PCs may be able to upgrade to Windows 10, the upgrade will not change the genuine state of the license. Non-Genuine Windows is not published by Microsoft. It is not properly licensed, or supported by Microsoft or a trusted partner. If a device was considered non-genuine or mislicensed prior to the upgrade, that device will continue to be considered non-genuine or mislicensed after the upgrade. According to industry experts, use of pirated software, including Non-Genuine Windows, results in a higher risk of malware, fraud (identity theft, credit card theft, etc), public exposure of your personal information, and a higher risk for poor performance or feature malfunctions.

Minimum két kérdés adódik ezek után: jár-e Windows Update az ilyen warez-windows-okhoz és kell-e aktiválni őket. Ha a támogatás hiányát úgy értették, hogy abba a Windows Update is beletartozik, akkor semmi értelme az egésznek, mert anélkül a rendszer sebezhető és egy idő után használhatatlan. Valamint ha ugyanúgy trükközni kell az aktiválással, mint a korábbi verzióknál, vagy bármi módon megnehezítik a rendszer használatát, akkor a kalózok simán be fognak inteni az “ingyen upgrade”-nek és a hagyományos módon fogják crack-elni a rendszert, vagy maradnak a korábbi verzióknál.

És mi lesz az XP felhasználókkal? Az is elég furcsa helyzet lenne, ha egy eredeti XP-vel rendelkező felhasználó csak úgy válthatna ingyen Windows 10-re, ha előbb feltesz egy kalóz-win7-et, hogy aztán arról frissítsen 10-esre. Ha a Microsoft valóban a kalózkodást akarja visszaszorítani, akkor adja ingyen, vagy kedvezőbb áron mindenkinek egységesen a rendszert, minden más megoldás csak felesleges időpazarlás.

Szóval egy teljes nap és vagy három külön nyilatkozat után ott tartunk, hogy továbbra sem sikerült a Microsoft-nak egyértelműen kifejtenie a szándékát. A sajtó találgat, a kérdések zöme meg továbbra is nyitva van. Várjuk a további félmondatos közleményeket :/

71 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of aviata


  Csak ehhez kell a nyelvi csomagot illeszteni. 🙂

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Nameless

  “Így augusztus végére várhatóan a PC felhasználók zöme Windows 10-et fog futtatni.”

  Ezt, személy szerint valahogy nehezen tudom elképzelni. De legalább szép utalás, arra, hogy kb 3-4 hónap és kész a Windows 10.
  Ezzel a lépéssel szerintem a Microsoft megölte az asztali Linuxokat teljesen. Ott is a Windows-t fogják használni ahol eddig nem lehetett, bár a vállalati felhasználásról és politikáról egy büdös szót nem szóltak még eddig, ott még lehetnek pofátlan meglepetések.

  Tetszik (3)
 3. Profile photo of aviata


  Nos hol vannak a Görögök…… De biztos van valami hátsó szándék.

  Tetszik (2)
 4. Profile photo of saxon

  Azért a világ eljutott oda hogy a Microsoftnak ingyen kell adnia a Windowst hogy fenntartsa a vezető pozícióját a PC-és érában!!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Blind Man. [B$C]

   Vagy inkább csak arról lehet szó, hogy éppen elég becételhez jut így is az egyéb termékeiből és szolgáltatásaiból és megteheti.
   Plusz ha ingyenes lesz, akkor sokan válthatnak rá pl. Linux-ról olyanok, akik nem akarták törve használni, és ezért kerestek egy ingyenes alternatívát.
   Illetve ott lehet még a vállalatok, cégek, akik takarékossági okból nem váltottak.

   Ha meg már mindenki Win-t használ, akkor megveszik rá az Office-t, a Visual Studio-t, stb.

   Tetszik (1)
 5. Profile photo of dirty.ata

  Nem ért most különösebb meglepi, számítani lehetett arra, h a Win 10-zel mindent tarolni akar a pécés piacon MS. Ez pedig csak úgy lehet, ha ingyenes az op.rend. ….És az sem újdonság, hogy az így elmaradt bevételeket a cég a vállalati felhasználókon akarja behozni. Gőzerővel mennek azok az MS projektek, amelyek szintén erre utalnak… Itt a legutóbbi, márc. 16-i pl.: http://www.hwsw.hu/hirek/53712/microsoft-azure-windows10-iot-office365-delve-powerbi-skype-lync-yammer-nadella.html

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Lalolib

  Ezek szerint “szűz” gépre is fel lehet majd ingyenes rakni? Nekem windows 7 van (legális), de mivel már három éves és egy kissé tele van “szeméttel”, szeretném egy újraformázott partícióra feltenni az új windowst, plusz egy kis proci erősítést is tervezek. Eddig azon filóztam, hogyan fogom majd bizonyítani, hogy nekem van eredeti win7. Most már akkor nem kell. 🙂

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Trianta

  Én úgygondolom, előbb utóbb bejelentik azt is, hogy az XP és a Vista felhasználók is ingyen használhatják majd a Windows 10-et.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of aviata

  Nézzetek körbe az MS Store-okon valamire használható alkalmazás fizetős, már ellensúlyozza a bevétel kiesést. Végül is detto a Google filozófia.
  Még az is előfordulhat, hogy a nem piactéri alkalmazások telepítését megnehezítik. (digitális aláírások nélkül nem telepítheted)

  Tetszik (1)
 9. Profile photo of HUN SUB

  Én Enterprise függő vagyok és mivel vállalati felhasználásra épül nem számítok könnyű menetre. Kívánjatok sok sikert mert HP Compaq nx6110-t telepítek 1.4es proci és 1024Mb Ram és 37gigás merevlemezre (első körben egy XP-prót raktam az nem talált se netet se hangképző se videokártya illesztőt se stb stb / Aztán egy 8.1 32bit ment fel és “hasított” mint álom csak a videokártya driver nincs meg (microsoft általánossal megyek)+a Wifi bekapcsológomb nem reagált és addig a 8.1 adapterbeállításokban a wifit nem tudom bekapcsolni ) így most egy Win 10 TP 9926 32bit Entreprise települ. Kinéz egy korsó ser mert már eléggé célba érnék.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Cartman

  Több helyen felmerült, hogy esetleg csak Kínára vonatkozik az ingyenesség, de idő közben a TheVerge rákérdezett a Microsoft-tól és megerősítette, hogy mindenkire vonatkozik.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of zsiga68

  Én személy szerint nem váltanék win10-re,ha ingyenes akkor se.Lehet hogy évek múlva megfontolandó lesz de egyenlőre tökéletesen használható a win7 rendszer is.Az új oprendszerek esetében még elég sok kezdeti hibával lehet számolni és kevés driver valamint program létezik hozzá.Aztán az is lehet hogy nem is váltja be a reményeket.Szóval én várok és addíg olvasgatom híreket és a jelentkező hibákat valamint megoldásukat..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Nem merném állítani, hogy nincs igazad, de remélhetőleg ezúttal nem lesznek nagy kompatibilitási problémák, mert egyrész most valóban megvolt minden gyártónak a lehetősége, hogy felkészüljön az új rendszerre, másrészt nincs akkora különbség az előző rendszerekhez képest, hogy túl sok gondot okozzon. Aztán persze majd kiderül 🙂

   Tetszik (1)
 12. Profile photo of Brunnentaler

  Én örülök neki.
  Szokni kell a felhasználói felületet, de pár hete használom és ahhoz képest, hogy nem végleges verzió kellemes csalódás számomra.
  Van pár hiba, de egyáltalán nem vészes.

  Tetszik (1)
 13. Profile photo of zsiga68

  Egyébként annak idején mikor a Win7 még tesztidőszakban volt akkor a Microsoft-tól letöltöttem az akkor még angol próbaverziót és igényeltem hozzá kulcsot is.Szóval nem áll tőlem távol hogy kipróbáljam az újdonságokat egy másik merevlemezen de élesben már nem tenném fel.Mondjuk most már időm sincs annyi hogy ebbe belevágjak.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of pimi

  Kiváncsi vagyok, mennyit lesz pofájuk kérni a “legális” termékért. Egyébként, ha lenne egy kis esze a MS-nak, most egy jelképes összegért – 10-20 USD – legalizálhatná a gyűlölt kalózkópiákat, hiszen a terméktámogatást úgyis csak azok vették eddíg is igénybe, akik valóban fizettek érte. Mekkorát szakíthatnának vele, tulajdonképpen befektetés nélkül.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of pimi

  Szerintem már készül -hacsak már nincsen készen- a DAZ a W10-hez.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of saxon

  Összegezve a dolgot, nincs itt az égvilágon semmi legalizálás, csak engedik neked ráhúzni a Win10-et az illegális, crack-elt, lopott Windows példányodra (ha már vagy akkore lúzer, hogy ilyet használsz). Ennek a lépésnek részben csak annyi a célja, hogy ha már jelenleg lopott WinXP-t Win7-et használsz, akkor legalább használjál lopott Win10-et (pl.: mert abban már újabb NSA backdoor van vagy bármilyen más MS üzleti ok).

  A másik része valószínűleg az, hogy mostanra a Microsoft keményen megijedt a feltörekvő asztali operációs rendszerektől is (pl.: Mac OSX, Linux desktop-ok és Steam OS), mert már jó ideje nem csinált ilyen akciókat. Érzik, hogy rohamosan romlik a tárgyalási pozíciójuk és a mobil elbukása után nem akarják elveszíteni még a laptop/desktop részesedésüket is.

  Mára a desktop Linux-ok általános használhatóságban nagyon közel kerültek a Windows-hoz és tipikus otthoni használatra bizony bőven megéri bevetni őket. A Mac OSX pedig a prémium gépek szegmense felől szorítja a Windows-t keményen. Az Android is folyamatosan be-benézeget a Windows hagyományos területeire és ha kijön hozzá valamilyen desktop támogatás, akkor a Window kap egy újabb veszélyes, direkt vetélytársat.

  Vagy, ha pl. a Valve a bejelentett Steam Machine kollekcióval nagy sikert érne el, az nagyon kellemetlen lenne a Microsoft-nak a játékos szegmensben, ezért minden létező megelőző csapást megpróbálnak bevetni, ami csak eszükbe jut.

  Szerintem egyébként ez a kétségbeesett kapálódzás csak minimálisan lassítja a számukra kedvezőtlen folyamatokat, összességében megállíthatatlan a Windows részesedésének csökkenése és egy multi-platformos, sok-oprendszeres világ kiépülése.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of pimi

  Teljesen egyetértek. Ha a Linux szakítana azzal a nem túl népszerű hadyománnyal, hogy “ha nem működik a hálózati kártya, töltsd le a driver-t az internetről”, ami megfelel – csak kicsit komolyabban – a ” Keyboard missing, press any key” gyakorlatnak.

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of

  Lehet volt már, de azért bemásolom, hátha nem:

  “A lakossági ügyfeleinknek szóló, ingyenes Windows 10 frissítési ajánlat a műszakilag megfelelő, új és meglévő Windows 7, Windows 8.1 és Windows Phone 8.1 készülékekre érvényes. Bizonyos kiadásokra nem vonatkozik az ingyenes lakossági ajánlat, például a Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise és Windows RT/RT 8.1 kiadásokra. Mennyiségi licencszerződés keretében érvényes Software Assurance szolgáltatással rendelkező ügyfeleink a Windows 10 nagyvállalati kiadásaira való frissítésre jogosultak.

  Mindig elkötelezettek voltunk amellett, hogy ügyfeleink számára a legjobb Windows-élményt adjuk. Habár a nem jogtiszta PC-k is frissíthetőek lesznek Windows 10-re, ezen licencek még nem változnak át jogtisztává a frissítés megtörténtével. A nem jogtiszta Windows rendszereket nem a Microsoft bocsátja ki. Nincsenek megfelelően licencelve, és nem támogatja sem a Microsoft, sem pedig minősített partnerei. Amennyiben egy eszköz a frissítés előtt nem jogtiszta vagy helytelenül van licencelve, az az eszköz a frissítést követően is nem jogtiszta vagy helytelenül licencelt marad. Iparági szakértők szerint, a kalóz szoftverek (így a nem jogtiszta Windows is) nagyobb kockázatnak vannak kitéve kártevőknek, csalásoknak (személyazonosság eltulajdonítása, bankkártya adatok eltulajdonítása stb.), személyes adatok publikálásának, illetve nagyobb eséllyel nyújtanak alacsonyabb teljesítmény vagy működnek hibásan.

  Tóth András Mihály

  Windows üzletágvezető”

  Tetszik (1)
  • Profile photo of abissus

   Ez a tiszta beszéd, gondolom, mára már letisztult és egységes álláspont alakult ki MS-nél is arról, hogy mit jelent és kiket érint az ingyenes frissítés. Az önmagában elég vicces lett volna, ha a kalóz példányokat is beleértik. Ami a jogtiszta érintett kört illeti az eddig is vélelmezhető volt. A tájékoztatást köszönjük. 🙂

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Wooow

   Biztos nálam van a hiba, de még most se világos.
   Van a gépen egy Windows 7/8/8.1, ami nem jogtiszta, de aktivált, ugyanúgy használható, mint ha jogtiszta lenne. Frissítés után:
   1. Van a gépen egy Windows 10, ami nem jogtiszta, nem aktivált, ezért nem támogatott, nem frissíthető, esetleg időkorlátos.
   2. Van a gépen egy Windows 10, ami nem jogtiszta ugyan, de ugyanúgy használható, mint ha az lenne.
   A kérdés ott a “Frissítés #2:”-ben is, csak az egyértelmű választ nem találom rá.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Igazából tiszta válasz még mindig nincs, talán néhány nap (hét, hónap 🙂 ) és világos lesz az eddigi homály. Sajnos, ez a helyzet. 🙁

    Tetszik (0)
 19. Profile photo of noxon

  Én az egyik itteni telefonos megoldàssal aktivàltam a 8.1-et, az akkor eredetinek fogja làtni vajon a windows 10 és jogosult leszek a hasznàlatàhoz?

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Tamás Durgó

  De bírom azt, hogy az illegális = káros szoftvert jelent a Microsoft szerint. Pedig igen nehéz olyan rendszerbe belefutni, ahol alapból egy vírust, vagy keyloggert tesznek fel a rendszerrel együtt. Az már viszont nagyobb a valószínűsége annak, hogy esetleg instabil legyen a rendszer, de ma már ez is ritka.

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Wooow

  Win 10 minimum.

  Ha tényleg kell UEFI firmware, akkor azzal sok gép elbukik. A Gigabyte talán 3-4 éve kezdett ilyen alaplapokat gyártani.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Tomix0002013

  emberek nem kell itt problémázni ezeken a dolgokon ez legyen az MS baja ha ennyire hülyék hogy nem tudnak mit kezdeni a kijelentésükkel! értelmesen fogalmazni se tudnak mit várjunk most komolyan! egyébként nem kell itt aggódni kijön a rendszer úgy is lesz hozzá valami aktivációs program szóval (Microsoft Toolkit,Daz Loader stb…. ) felesleges is ezen lovagolni! miért eddig hogy használtuk a nem jogtiszta rendszereket már mint a kalóz rendszereket? beaktiváltuk progival és kész működik minden faszán ugyan olyan mintha eredeti rendszer lenne tök mind 1 az eredeti meg a kalóz rendszer közt semmi különbség nincs mivel a kalóz rendszer az eredetiről lett átmásolva szóval értelmetlen ez az egész vita! nem ez az egész semmi másról nem szól az MS fel akarja magára vonni a figyelmet de közbe meg a szerencsétlenek saját magukat szívatják plusz égetik de elég keményen lejáratja magát a cég ország világ előtt mondjuk már elég rég besültek nem tudom mi a szarét csinálják ezt mi az értelme de saját magukat basztatják nem minket szívatnak meg vele mi csak jól járunk így is meg úgy is tök mind 1 😀 amit művel az MS az utóbbi időszakban az valami kritikán aluli!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Ez a hír eddig is ismert volt, az igazi kérdés és vita nem ez, hanem az, hogy ezzel az ingyenes frissítési lehetőséggel jogtiszta lesz-e a kalóz példány? Erre a kérdésre MS részéről egyelőre nem érkezett még határozott állásfoglalás és válasz. 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of HUN SUB

    Nos olvasgatom az érdekesnél érdekesebb találgatásokat. Én ebből az ingyenességből (ha komoly) azt vettem ki,hogy teljesen mind1 ,hogy fizetett e a felhasználó az eddigi XP, Vista,7-8-8.1 ért ha tiszta Win 10 telepítést végez ( és nem frissítve egyébként is csak ezek a típusok jöhetnek szóba 7-8-8.1l ) onnantól okafogyottá válik ,hogy jogos vagy jogtalan e a win 10 használat előtti OP-rendszer státusza. Odaadja az ISO-t a Microsoft és az aktivációs kódot / aztán orrba szájba megy majd a telepítés – szerintem a feltétel a Microsoft fiókkal való regisztráció – hiszen felhasználónévhez rendeli majd az ISO-kat onnantól meg a 4-ik ( 1juliska 1mariska 1 Feribácsi 1 Márta Pista) után aktiválhatatlanná válik . SZVSZ új felhasználóhoz rendelt Iso kell majd.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of HUN SUB

   Miért is ? Innentől nézőpont kérdése mert Francis Drake is a spanyolok szemében egy aljas kalózvezér az angolok és a királynő számára pedig nemzeti hős volt. Egyszerúen a Dirty Windovs egy nagyon komoly része kifehéredik talán 50% Dirty Windows lesz az elnevezés , a kalózokból ezzel a húzással ponteciális windows ügynököt csináltak egy húzással. Mert a kb 2 millió insider 75% eddig se csak magának telepített hanem legalább 5 személynek + 93000Tagság az 250000 kérdés és válasz + segítség .. szerintem nagy húzás ez főleg a kínaiak miatt aki belehalnak ha nem másolhatnak le bármit ,hogy saját néven piacra dobják. De szeretném ha a jövőben kialakulna egy olyan hozzáállás. Ne használj Kínai Windowst inkább töltsd le a D.W-ről mert innen biztosan stabil jogtiszta szoftvert kapsz + telepítési és karbantartási tanácsokat + naprakész lehetsz a frissítésekkel.Érdekes lesz a D.W honlapján a jogtiszta windows logó 🙂 LOL

   Tetszik (2)
 23. Profile photo of endrush

  Én abba is benne lennék ha a win 10 mint onedrive tárhelyet havi elöfizuért lehetne megkapni pl egy ezres havont!

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of bagi56

  Aki jelenleg próbaverziót használ a Windows 10 valamelyik Build-ját, az a rendszer letörlése nélkül nem tud majd a hivatalos 10-esre váltani a frissítésben? Tud erről valaki valamit? Köszi

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of pimi

  Szerintem a Microsoftnak nincsen sok választása. Ha ingyen használhatóvá teszi a Win10-et, akkor azt csak egyféle képpen, szószerint értve teheti. Ha bármilyen piszkos trükköt találna ki, akkor ott trtana, mint most, csak már a mohóság helyett a hazudozás bélyegével. Legfeljebb azok, akik eddíg is megoldották a dolgokat, ezután sem maradnak “munka nélkül”.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Szerintem tévedés, MS-nek meglehetősen sok választási lehetősége van (lesz) mindaddig, amíg nem jelentkezik valaki, cég, egy zseni, aki, amely előáll egy új asztali és mobil (laptop) gépek kiszolgálására alkalmas operációs rendszerrel, mely egycsapásra felváltja azt a sok száz millió gépen futó Windows operációs rendszert. Ha ez a helyzet előáll, akkor mondhatjuk majd, “Microsoftnak nincsen sok választása”. Addig viszont ….. 🙂

   Tetszik (1)
   • Profile photo of pimi

    Én ezt a végeredményre vonatkozóan értettem. Vagy valóban ingyenes, vagy továbbra is lopják. Egyébként új oprendszernek semmi esélye – lásd Linux. Ki vágna bele ilyen fejlesztésbe profit nélkül?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    Ez után mondja azt a Microsoft hogy a Google monopol helyzetben van a keresőjével. Ők meg az operációs rendszerűkkel.

    Tetszik (0)
 26. Profile photo of CsJ

  És mi lesz azokkal akiknek ott lapul a kód a laptop alján, csak a winfos nem képes aktiválni magát vele?… 🙂

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Try

  Az a kár az egészben, hogy tudomásom szerint a windows 10 mejd beküldi a géped adatait és majd küld egy e-mailt, hogy mit keres ez:”crackelt/illegálisan aktivált program” a gépeden. Ha valaki tud többet, vagy bizonyítja az ellenkezőjét, akkor vegyétek úgy, hogy nem is írtam!

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Kremato0

  ” Terry Myerson, a Microsoft operációs rendszer részlegének vezetője szerint a Windows 10 nem csak egyszerűen az új verziója a szoftverüknek, hanem teljes egészében megváltoztatja a játékszabályokat. ”
  Reméljük ezzel azt értik, hogy nem kell fizetni érte, ha már úgyis mindig feltörik és tudjuk használni, akkor mi értelme megvenni? Ha mégis kérnek érte valami horribilis összeget, marad a 7-es, vagy amit épp használunk…

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of HUN SUB

  Nos emitt a patch KB3035583 amivel a 7-es és 8as Windows rendszereket frissíteni lehet Win 10 TP-re : http://www.neowin.net/news/patch-for-windows-7-and-8-will-notify-users-to-upgrade-to-windows-10

  utána majd lehet lamentálni: hoppá nekem nem jogtiszta csak aktivált azért nem frissített?? vagy ami ennél jobb hoppá nekem tuti ,hogy jogtiszta csak még nincs magyar nyelvű és azért nem frissít – bár annak a hozzászólásnak örülnék a legjobban . gyerekek KMSpico-val aktivált Windows 8.1 et sikerült magyar nyelvű Win 10 TP 10058-ra frissíteni 🙂

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez