Mi lesz az Insider programmal a Windows 10 megjelenése után?

A Microsoft a Build konferencián elárulta, hogy már több, mint 3,7 millió felhasználó vesz részt a Windows Insider programban, melynek keretében kipróbálható a készülő Windows 10 rendszer. Az általuk nyújtott visszajelzések nagy segítséget nyújtanak a vállalatnak a szoftver tesztelésében és hibáinak feltárásában, a felhasználók pedig örömmel segítenek következő rendszerük fejlesztésében. Adódik azonban a kérdés, mi lesz, ha elkészül Windows 10, “munka” nélkül maradnak-e az insider-ek?

Jó hírünk van! Gabriel Aul twitteren megerősítette a korábbi feltételezést, miszerint a program folytatódni fog.

A Neowin értesülései szerint a frissítési körök (vagy gyűrűk, aka slow/fast ring) is megmaradnak, viszont a frissítések gyakorisága még nem eldöntött. Két lehetőség merült fel: az első, hogy egy-két havonta küldenek új build-et, vagy a második, miszerint minden update elkészültekor, azonnal kiküldik az insider-eknek tesztelésre.

Az első lehetőség a felhasználók számára kiszámíthatóbb és a vállalat számára is tervezhetőbb lenne, hátránya viszont, hogy így a Microsoftnak egy szoros kiadási ütemezést kellene követnie, amit ha nem tud tartani, a felhasználók kritikájával kell szembesülnie.

A második opció előnye az lenne, hogy a nagyközönséghez kikerülő frissítések egy viszonylag nagyszámú tesztelői csoporton “átszűrve” jutnának el, viszont mivel több fejlesztési ágban is egyszerre készülnek az update-ek, kiadás előtti dokumentációjuk sok extra feladatot róna a fejlesztőkre.

A megoldás valószínűleg a kettő kombinációja lesz, hogy pontosan milyen formában, arról a következő hónapokban várható bővebb felvilágosítás.

8 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Phoenixx_93

  legkomolyabb az lenne ha az insiderek megkapnák a teljes win10-et 😀 (amire nem sok esélyt látok)

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Expander Mandro

  Én a Phone Insider-t nem értem. Be vagyok jelentkezve. Írja, hogy FAST vagy SLOW. Rányomok és újraindul a teló. Nem tölti le a telefonra az BETA progit. Pedig támogatott a telóm. Nem értem én ezt 🙂
  (ez a teló csak tesztelésre van, nem használom a mindennapokban)

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez