Windows rendszerek klónozása

A partíciók klónozása hasznos megoldás lehet, ha egy új meghajtóra szeretnénk költöztetni a rendszerünket. Ezzel a módszerrel egy komplett, működőképes másolatot hozhatunk létre a telepített rendszerről, így megúszhatjuk a telepítést pl. új meghajtó vásárlása esetén.

Erre a feladatra viszonylag sok ingyenes programot találunk, melyek mindegyike alkalmas a kiszemelt munkára, mint pl. az Ultimate Boot CD, Macrium Reflect Free, HDClone Portable Free Edition, AOMEI Backupper, EaseUS Todo Backup Free, vagy az Acronis True Image Home 2013.

A klónozás bemutatásához a Macrium Reflect Free programot fogom használni, mert gyors, egyszerű a kezelő felülete, a program kezelése és nem utolsó sorban megbízhatóan teljesíti a klónozási eljárást. A Macrium Reflect Free letöltéséhez kattints ide…  

Amire szükségünk lesz

 • egy jól működő, frissített driverekkel rendelkező és nem utolsó sorban minden felesleges fájloktól, fájltöredékektől     megtisztított operációs rendszerre
 • egy MBR partíció séma szerinti SSD/HDD lemezre, rajta legalább 30 GB, illetve a rendszernek megfelelő méretű üres partícióra
 • GPT partíció séma szerinti üres lemezre, amennyiben UEFI rendszerünket szeretnénk klónozni
 • klónozásra alkalmas programra.

Klónozás menete

Megjegyzés: a meglévő rendszerünk klónozásakor csak annyi az eltérés az MBR, illetve GPT partíció séma szerinti eljárás között, hogy GPT lemez esetében teljesen üres SSD/HDD-t kell használnunk.

Nyissuk meg a letöltött és telepített programot, jelöljük ki a klónozandó területeket, majd kattintsunk a Clone this disk opcióra…

1 megnyitás

MBR partíció séma szerint

1 megnyitás 2

GPT partició séma szerint

…csatlakoztassuk a géphez az SSD/HDD lemezt – asztali gépnél egy szabad csatlakozóhoz, laptop esetében USB kábelen keresztül -, melyre a meglévő Windows (10) rendszerünket szeretnénk áttelepíteni, kattintsunk a Select a disk to clone to... opcióra…

2 Select a disk

…válasszuk ki az SSD/HDD üres partícióját, illetve GPT esetében a teljes lemezt, majd egérrel egyenként fogjuk meg a klónozandó partíciókat és húzzuk át a lemez kijelölt területére, ezt követően kattintsunk a Next gombra…

3 select hdd

MBR partició séma szerint

3 selected disk jelölt

GPT partició séma szerint

4 húzzuk át a particiókat

MBR partició séma szerint

4 áthúzva minden partició 2

GPT partició séma szerint

…a felnyíló ablak arról tájékoztat, hogy a program milyen feladatot fog elvégezni, azaz a Clone Summary összegzi a tennivalókat, kattintsunk a Finish gombra és lépjünk tovább…

5 Clone Summary

…kapunk egy újabb Warning üzenetet, mely szerint a klónozandó rendszer a D:\ lemezre kerül és azon minden felül lesz írva, amennyiben tévedtünk, most még korrigálhatunk, ha minden rendben, kattintsunk a Continue gombra…

6 Warning

…ezzel elindítottuk a klónozási eljárást…

8 Starting Clone

…melyet 17’ alatt be is fejeztünk a Close gomb lenyomásával, azaz egy gyors tiszta telepítés idejének megfelelően végeztünk a feladattal.

10 Clone Completed

11 Close

Végül az eredmény…

12 Clone partitionMBR partició séma szerint

10 Eredmény 2

GPT partició séma szerint

Természetesen, mint minden elvégzett munka az ellenőrzéssel, azaz a klón rendszer kipróbálásával fejeződik be. Az új / régirendszer csak annyiban tér el az eredetitől, hogy a File Explorer tartalmaz egy D:\ (Recovery) partíciót, illetve egy Macrium Reflect írásos összegzést az elvégzett munkáról.

Akit zavar, az a D:\ partíció meghajtó-betűjelet törölheti a Lemezkezés-ben, ha ott nem sikerül, akkor egy particionáló programmal.

7 Recovery partició

6 File Explorer

Amennyiben kérdésed, észrevételed van az írással kapcsolatban, vagy ha hibát, hiányosságot tapasztalsz, kérjük, szólj hozzá, de örömmel veszünk minden olyan hozzászólást is, mely az írás tartalmát és a leírtak pontosítását, illetve kiegészítését célozzák!

 

69 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Blekfero

  Érthetően megfogalmazott, jó kis írás és ha a szövegből nem érteném meg, a képek sokat segítenek, gratulálok.
  Kérdés: Ha nekem nem kell az a recovery partíció, beleolvaszthatom a C-be?

  Tetszik (1)
  • Profile photo of abissus

   Kösz, igen. 🙂
   Edit: az is megoldás, ha a Lemezkezelőben megszünteted a D betűjelet. 🙂

   Tetszik (1)
   • Profile photo of highand

    Hello!

    Vannak problémáim a cikkel. Inicializálatlan lemezt nem jelenít meg a Windows, így a macrium sem tud róla, így arra copyzni rendszert nem lehet. Ha viszont inicializálva van a lemez és egy GPT-UEFI Windows rendszert copyzok le, akkor bár a szektorpontos másolat elkészül, a másolat mégsem bootolható. Mi ennek az oka és mi a megoldás?

    Tetszik (1)
 2. Profile photo of AntiVirusMan

  A Tőled már megszokott, igényes, tartalmas, hasznos munka! KÖSZÖNÖM! 😀

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Gyula10

  Remek cikk! Gratulálok.
  Én személy szerint, biztonsági mentés helyett használom, ugyanazon meghajtón,de egy másik partícíón.
  Mellékesen szólva, ha a regisztrált vírusirtó van a gépen, nem veszi észre a költöztetést!
  Üdv!

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of

  Háhá 🙂
  Erre pont szükségem lesz, most rendeltem egy sshd-t és gondolkodtam, hogy semmi kedvem újratelepíteni a wint 🙂

  Tetszik (1)
 5. Profile photo of

  Meg is volnék ! 🙂
  Nálam 90percig csinálta a dolgát, de nem csak rendszert másoltam…
  -tul.képpen 320GB volt a 90perc 🙂

  Hibátlan, minden tökéletes!
  Köszönet a leírásért és programért! 🙂

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Aveoman

  Én nem értek ehhez, de leakartam cserélni a 80GB-s lemezemet nagyobbra. Át is rakta rá a rendszert, de lett egy partícionálatlan rész, és 80 GB-s rendszer rész. Ez egybe miért nem maradt?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Bevallom, nem értem, de linkelj ide egy képet az Intézőből vagy a Lemezkezelőről.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Aveoman

    Közben töröltem és egyesítettem a partíciót.
    Magyarul a 80 gb vinyót mentette a 250 gb-s vinyóra úgy, hogy lett egy 80 gb-s partíció (a lecserélendő vinyó mérete) és a fennmaradó rész egy particionálatlan. Én meg úgy gondoltam 250 gb egyben marad az lesz a “C”. Mind ez Win7 alatt, Win7 mentésként.
    Sajnos döglődik a 80 gb-s vinyó, és le cserélném a 250 gb-re, hogy ne keljen menteni semmit. Amúgy minden okés volt a programmal….

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Ok, így már világos, csak az első hsz-edben nem említetted a 250 gb-os méretet. 🙂

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Solarkiss

   Be lehet állítani a programban a partíció méretét, alapból a klónozandó partició a méret, de át tudod állítani az üres lemez teljes méretére.
   Keress olyat, hogy Cloned partition properties, ott tudod állítani a méretet (ha jól emlékszem).

   Tetszik (0)
 7. Profile photo of Aveoman

  Akkor most hogyan csináljam meg, hogy egybe maradjon a partíció?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Blue

  Üdv!
  Adva van egy Seagate és egy Hitachi HDD. Mindkettő SATA-s és 250GB-s. Klónozás indul, végigmegy, minden ok, de mégsem indul az „új” HDD-val. Elméletileg mindent jól csináltam, de indításkor a mellékelt kép fogad.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of istvankisss

  Köszönjük Mester! 60 -os SSD-t klónoztam egy nagyobbra és tutti lett. Ha utólag még bele lehet a cikkbe csempészni a SOLARKISS által írt megjegyzést a klónozás során való partíciók igazításáról, akkor könnyebb lenne elkerülni a maradék üres partíciók okozta problémákat. Nekem is maradt 60 GB üres rész, amit nem volt nagy dolog hozzáilleszteni a C:/-hez, de lehet hogy valakinek fejtörést okoz. 🙂

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of janikalacika

  Sziasztok!
  Rendszerparticio klónozása simán ment ssd-re, de újrainditáskor kiválasztva az ssd-t a boot lemeznek, nem indul a rendszer.
  Ezt írja ki: Lemezvolvasási hiba történt Ctrl-alt -del
  Biosban ott van ssd- de bootolni rola nem tudok.
  A korábbi hdd-t akarom hagyni gépben, majd formázom a particiot, ha a klón rendszer már megy ssd-ről.
  Valakinek ötlete?

  Tetszik (1)
  • Profile photo of corbendallas

   Ugyanez történt nálam is, boldog volnék egy szakértő válasszal.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Ez a jelenség azt jelenti, hogy a klónozás nem sikerült tökéletesen, mivel vagy megsérültek a boot fájlok vagy már a klón során nem kerültek át. Ezért helyre kell állítani az indító fájlokat.
    Telepítő eszközt csatlakoztasd a géphez, a Telepítés megjelenésénél nyomj Shift+F10-t és megjelenik a parancssor, majd írd be a lenti parancsokat, ehhez először hívd elő a rendszert tartalmazó particiót a betűjel beírásával, mint lent láthatod pl. C:….
    X: \ Sources> C: / Enter (C:/ ->ide annak a particiónak a betűjelét írjuk, amelyiken a rendszer van), majd add ki az alábbi parancsokat egymás után, de mindegyik után meg kell várni a művelet sikeres befejezését)
    C:> Bootrec / fixmbr /Enter
    C:> Bootrec / fixboot/Enter
    C:> Bootrec / RebuildBcd /Enter
    Amennyiben minden parancs sikeresen lefutott, zárd be a parancssort és lépj ki a telepítőből, majd indítsd újra gépet.

    Tetszik (0)
 11. Profile photo of melancholyr

  Üdv!

  Én most klónoztam egy Win10 rendszert GPT séma szerint. Restart után elkezd bootolni a rendszer, majd “inaccessible boot device” hibával újraindul és se kép se hang. Már neten próbáltam keresgélni a megoldást, de nem találtam semmit. Ötlet?

  Tetszik (1)
  • Profile photo of robespierre

   Én is win 10 rendszert klónoztam ssd-re. A probléma, hogy nem bootol be az ssd-ről. Pedig látja, a winben is ott van a klónlemez, bele is tudok nézni, de nem akar bootolni. Olyan, mintha valami jelzőbit hiányozna, mert a bios is csak a hdd efi-t látja.
   Szeretnék segítséget ez ügyben. Macriummal klónoztam

   Tetszik (0)
 12. Profile photo of robespierre

  Végigcsináltam a fenti játékot, de nem segített:

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of rokafiu77

  sziasztok,
  Én egy meglévő Windowst szeretnék tükrözni egy másik lemezre, de nem csak egy pillanatnyi állapotot, hanem állandóan. Tehát a két lemez tartalmát állandóan azonosnak szeretném tudni, de nem hardverese, hanem szoftveresen szeretném ezt elérni.

  Vettem egy ugyanolyan merevlemezt, mint amin a rendszerem van, beraktam a gépbe és a Lemezkezelőben csak 1 partíciót tudok tükrözni.

  A célom az, hogy az eredeti lemez C és D partícióját 1:1-ben tükrözzem az új vinyóra, és ezek után a rendszer folyamatosan mindkét lemezen ugyanazt az infót tárolja és használja úgy, mint ha csak 1 lemez lenne a gépben. Klasszikus RAID 1 mirroring.
  Erre tudnátok INGYENES programot ajánlani?
  Windows 7 rendszerben is létezik ilyen, de ha a C meghajtót kijelöltem tükrözésre, és végigment a folyamat, a D-t már nem tudtam kijelölni tükrözésre, márpedig én azon tárolom az információkat.
  Jelenleg megszüntettem a tükrözést, és a D-t választottam ki, de így a C partícióról nincs másolatom.
  Tudnátok ajánlani erre nekem szoftvert?
  köszi.

  Tetszik (1)
 14. Profile photo of Rapitor

  Érthető, egyszerű leírás, pontról pontra, képekkel. Tökéletes eredmény, nagyon hasznos volt. Köszi szépen!

  Tetszik (1)
 15. Profile photo of Adam

  Üdv.

  Egy Raid 0 -ban összefűzött ssd-vel hogyan boldogul a program?

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of jattila7

  Hali,
  Ez a leírás akkor is felhasználható, ha le akarom cserélni munkahelyen a szervergépet egy újabbra?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Meszing

  Helló. Lenne pár kérdésem.
  1.Otthonra kéne az ingyenes verzió, de csak 30 napos próbát találtam. Azt honnan tudom leszedni?
  2. Nekem a teljes rendszer (C:) visszaállítására kellene. Nem klónozni akarom másik vinyóra, hanem ha összeomlana a rendszerem, akkor vissza tudjam állítani. Erre is jó?
  3. Ha csinálok egy lemezképfájlt, akkor hogyan tudom arról visszaállítani, ha nincs működő rendszerem? Miről tudok pl. bootolni vagy betölteni a képfájlt?
  4. Van Magyar verzió?
  Kezdetnek ennyi 🙂

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Tom

  Van egy Fujitsu U772 ultrabookom, aminek 128 GB-os SSD merevlemeze van. Úgy néz ki, hogy kicsit túlságosan “beleaktam”, ezért tervezem, hogy lecserélném egy 240 GB-osra.
  Hogyan tudnám a 128-ason lévő dolgokat oprendszerestől – mindenestől átköltöztetni az újra? Az újra át tudom klónozni a régit? Hogyan tudom az új SSD-t összekötni a géppel, ha csak USB portok vannak? Az lenne a lényeg, hogy klónozzama régit az újra, aztán a régit ki az újat be és lehetőleg működjön a gép! 🙂
  Köszi előre is a segítséget! ?

  Tom

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of fishman985

  Üdv!
  Párom gépén haldoklik a merevlemez, SATA2 500Gb 2 partícó van rajta.
  Van arra lehetőség, hogy a működő rendszer alól induljon a klónozás úgy, hogy berakok egy új lemezt is a gépbe?
  Asztali gép, nem noti.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of pechman8

  Nagyon jó cikk. Ami azonban engem érint azt sajnos nem említi ezért szeretnék rákérdezni.
  Egy meglévő win10 rendszert klónozunk ugyan arra a gépre ez nekem nem gond, vagy ssd migrálás az is ok. De én rendszergazda vagyok egy suliban ahol most szeptembertől a számtek. termek 40 gépén win 10 kell legyen. Ez rajta is van, DE! A gond azzal van amikor egy gépet valamivel- valahogyan “kinyírnak” szoftveresen. Eddig ez nem volt gond mert a win7 rendszerről volt klónom egy tiszta kezdeti állapot ezt ráhúztam a “kinyírt” gépre és kész. Csakhogy úgy tűnik ezt win10-el nem lehet. Pontosabban , nem lehet egy rámásolni bármelyik gépre. (A gépek hardveresen egyformák.) Sokféle képen próbáltam de nem megy. Na ezt szeretném kérdezni, hogy esetleg én nem tudok valamilyen trükkről? Az nem lehet megoldás, hogy mind a 40 gépet klónozzam le… ugyebár…

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of KoLaMan

  Miféle klónról van szó? Tehát mit mivel hova; mi az pontosan amit most a gépekre akarsz másolni?
  “…nem lehet egy rámásolni bármelyik gépre. (A gépek hardveresen egyformák.) Sokféle képen próbáltam de nem megy.” Kicsit bővebben, please.
  Mit takar az hogy nem lehet rámásolni? Át sem tudod másolni (milyen hibával), vagy nem indul el utána (milyen hibával)?
  Amúgy semmi trükk nincsen, de ha nem tudjuk mit csinálsz, azt sem tudhatjuk mit rontasz el.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of pechman88

  Én vagyok az, csak egyszerűen nem jön meg a regisztrációhoz szükséges aktivációs emil a hotmail-be. Most újra reggeltem gmail-lel…
  Szóval: A feladat: 40 gépre kell win10-et telepíteni. Ez még a kisebbik gond. A nagyobb munka a sok minden más, office, adobe, web editor, tömörítők, video editor…stb…. mindezt 40szer. A legegyszerűbb 1 gépet elkészíteni tutira és azt végigklónozni az összes többire, ha a gépek egyébként egyformák, mármint hardveresen, ami alatt azt értem a konfigurációjuk egyezik. Ugyan az a cpu, alaplap stb… Tehát egyformák. Eddig win7 volt az OS a gépeken és az előbb leírt módszer működött is gond nélkül. Tehát: részletesebben: Előveszek egy gépet , telepítek win7-et, telepítem a többi apróságot, amikor minden kész az első géppel azt EASEUS Todo backuppal leklónozom. Ezt a “mesterkópiát” pedig ráhúzom a Todobackuppal az összes többi gépre. Ez működik is! WIN7-el. Na ja win7-el igen DE WIN10-EL NEM! Amikor elkészítettem az első gépet tiszta telepítéssel ott minden ok, ezt leklónozom a kész a win10-es “mesterkópia” szeretném végig klónozni a többi gépre. A klónozás felmegy de újraindítás után elkezd bootolni majd “kékhalál”. Több programmal próbáltam de az eredmény mindig ez lett. Szóval ami simán megy win7-el az nem megy win10-el. Próbáltam win10 aktiváció előtt és után is. A helyzet ugyan az. Ezért azt gondolom az adott már telepített win10 annyira “kötődik” az adott hardverkulcsokhoz, hogy nem hajlandó másikon futni. Ez bizony hatalmas probléma nekem meg mindazoknak akiknek sok gépet kell üzemben tartaniuk. Miért is? Mert így minden gépet egyenként kell “tisztatelepíteni” ami sokkal de sokkal tovább tart. De ez még a kisebbik gond nekem. A nagyobbik, hogy tört játékok vírusaival gyakran kinyírnak egy-egy gépet a diákok. Win7 alatt ez nemvolt gond mert megvolt a tiszta “mesterkópia” amit bármelyik gépre rá lehetett tenni. De win 10-nél ilyen nincs. Ezért, részletesen leírva: ha egy gép tegyük fel vírusfertőzött lett, nincs mit ráhúzni, újra kell telepítenem ami többszörös meló. Hogy miért CounterStrike-kolnak a diákok óra alatt ebbe ne menjünk bele, mert e felett sajnos nincs hatalmam. Az infó tanár a termében az isten… Mért húzok újra egy gépet ha vírusos? mErt megvan – volt- tíz perc alatt, az eredmény pedig holtbiztos. Egy szünetben meg lehet csinálni. De még ennél nagyobb gond minden évben az informatika érettségi amikor saját elővigyázatosságból minden szülő gyermeke a -Tiéd is ha nálunk tanul- tiszta gép elé ülhet nálunk érettségizni. Ebben mind a szülő mind az érettségiző biztos lehet. – Szerintem ez így helyes- Emiatt megint csak újrahúzom az összes gépet…. nem folytatom…Minden cikkben arról van szó, hogy egy gép win10 rendszerét mentjük, migráljuk… ilyesmi DE UGYAN ARRA A GÉPRE! . De szeretném kérdezni, próbálta e már valaki azt amiről én itt regélek? Neki sekerül-e? Ha igen hogyan? Történetesen egy mentést hardverben egyező de másik gépre ráhúzni. Mondjuk valakinek van két egyforma laptopja…
  Köszönettel:
  Minden tiszteletem a nálam okosabbaké…

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of KoLaMan

  Sajnos, nem igazán tudom mi lehet a gond. Őszintén megmondom, én még sosem klónoztam: ha ilyesmire volt szükségem, én készítettem egy backup image file-t az adott disc-ről, majd restore az üres lemezre, és kész (legutóbb mikor nagyobb SSD-t vettem). Elvileg ez ugyanaz, mint a klónozás, csak két lépésben.
  Amennyiben a kérdéses gépek pontosan ugyanolyanok, akkor inkább a backup/restore módszert használd. Egy kisebb külső meghajtón elfér az egész, csak azt kell minden gépen használni a restore művelettel.
  Egy biztos, ha az üres lemezre pontosan reprodukálod a mentett lemez tartalmát (akár klónozással, akár backup/restore módszerrel), akkor mennie kell.
  (Hogy a Win10 mennyire kötődik a hardware-hez, az most nem játszik, elindul az, legfennebb nem lesz aktivált, akkor bevetheted az iskolai licenceket)
  Arra figyelj, hogy ne partíció(ka)t ments, hanem teljes lemezt – akár sector by sector módon, ha a program tud ilyet – és ezt legyen a restore alapja.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of KoLaMan

  Talán nem nyilvánvaló, de természetesen én USB-ről (és NEM windows alól) bootolt/indított backup/restore műveletre gondoltam (legyen az akár Easeus, vagy Aomei, vagy Acronis, vagy akármi).

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of pechman88

  Köszönöm, hogy foglalkoztat a gondolat.
  Backup/restore al csináltam, nem jó. ( systembackup. merevlemez egy tagban van). Na jó sector by sectort nem nyomtam neki. Azt még sohasem pipáltam be. De nem hiszem hogy ez a baj. A mentést rendesen megcsinálja és ha ugyan arra a gépre rakom akkor jó is. De ha ugyan olyan gépre rakom akkor az első élesztésnél kékhalál…
  Az viszont igaz, hogy a windowsra feltéve az adott programot monjuk easeus (de az aomei is), utána a windowsban indítottam el a programon belül a systembackupot. Tehát arra gondolsz, hogy ha usb-ről bootolok és ha úgykészítek systembackupot akkor jó lesz? Majd meglátom. 22. után megyek dolgozni akkor majd kipróbálom. Addig sajnos többnapi szenvedés és próbálgatás után csak azt írhatom, hogy ilyet win10-el nem lehet. De adja az ég, hogy valaki megcáfoljon…!

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of KoLaMan

  Csak hogy pontosítsak, mert az a gyanúm van itt némi félreértés.
  Tehát, van egy pendrive, azon mondjuk a bootolható Acronis. Ezt az egyik USB portba teszed, egy másik USB portba mondjuk egy 16 gigás üres, NTFS formázott penfrive kerül (16 GB elég kell legyen, de ha van USB-s külső vinyód, az is jó).
  A már telepített, felcicomázott gépen az acronis penfrive-ról boot, acronis indul, és készítesz egy backup file-t a másik USB porton lévő cuccra.
  Ezek után mész a másik ugyanolyan géphez, ott is bedugdosol mindent, acronis boot, és restore az imént mentett file-ból a megfelelő lemezre. Ha kész, pendrive-okat kihúz, gép restart, és be kéne jönnie a Winnek. Ennyi.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Isti

  Üdv.Letöltöttem ezt a programot.Egy 1GB-os HDD-ről akarom átklónozni csak a C-t egy 120GB-os SSD-re de a program elindulásakor csak MBR-be indul el.Hol lehet GPT-be állítani és lehet-e aktív működő gépről klónozni a C-t ? Mert nekem valamiért nem engedte. Lehet ki kellene vennem a HDD-t és egy másik különálló gépen klónozni?

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Ali hojoj

  Hello nekem az lenne a problémám hogy van egy ATA 0 %-OS SAMSUNG HDD és azt szeretném minél gyorsabban klónozni de megszakad és azt írja ki ,hogy 13 Broken pipe ha tudna valaki segíteni nagyon boldog lennék 😀
  köszi szépen előre is 🙂

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of Ali hojoj

  igen nekem is ugyan aza problémám mint az előttem lévőnek 🙂

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of exigo

  Üdv!
  3 egyforma lapotra kell telepitenem win 10et.
  az egyik kész, ezt a kész rendszert szeretném így ahogy van átrakni a másik kettőre is a laptop szétszedése nélkül.
  mind 3 laptopon freedos volt tehát a win10nek megfelelő particiókat is meg kel oldanom.
  Az előzőleg leírt Acronis módszerrel ez működik?
  “Tehát, van egy pendrive, azon mondjuk a bootolható Acronis. Ezt az egyik USB portba teszed, egy másik USB portba mondjuk egy 16 gigás üres, NTFS formázott penfrive kerül (16 GB elég kell legyen, de ha van USB-s külső vinyód, az is jó).
  A már telepített, felcicomázott gépen az acronis penfrive-ról boot, acronis indul, és készítesz egy backup file-t a másik USB porton lévő cuccra.
  Ezek után mész a másik ugyanolyan géphez, ott is bedugdosol mindent, acronis boot, és restore az imént mentett file-ból a megfelelő lemezre. Ha kész, pendrive-okat kihúz, gép restart, és be kéne jönnie a Winnek. Ennyi.”
  Mert ez így megfelelne, igaz hogy kb 25 GB-t kell mozgatni, de hely van, külső vinyórol megoldom ha be tudja olvasni.
  Mire érdemes figyelni? Van valami okosság még? 🙂
  Köszi!

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Zsoltan

  Üdv!
  Ideiglenesen egy laptop winchestert használtam a gépemben, most viszont beszereztem egy rendes HDD-t. Át szerettem volna másolni a jelenlegi rendszert, de egy “incompatible sector size” hibába ütköztem. Arra rájöttem, hogy a jelenlegi 512 Bytes, az új pedig 4096 Bytes. Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy sikerüljön? Formázásnál már néztem, de nem találtam 512 Bytes méretet. Köszönöm

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of Lajos Tóth

  Sajnos nekem nem lett jó. Vettem egy külső ssdt 240 Gbos usb 3.0, klónoztam a Windowst, biosba át állítottam hogy az ssdről bootoljon de nem tudott bebootolni, kék halál… Utána próbáltam újra telepíteni, erre közli a telepítő, hogy erre a lemezre nem lehet telepíteni mert nem támogatja a Windows :/

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Xenophobe4

  Szaisztok!
  Most próbálkozom ezzel a klónozással. Már meg is volnék, de valami nem jó. Van egy 160Gb os HDD-m, amin van a win7, meg egy másik, 80Gb-os HDD, amire klónoztam az előbbi Win7-et. Jelenleg csak a 80-as HDD van a gépben, a másikat lecsatoltam, de nem akar boot-olni.
  A HIBA: Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
  Mi lenne ennek a hibának az oka? Hogyan orvosolhatom?

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of arpi8

  Sziasztok, az lenne a kérdésem (ami lehet hogy bután hangzik), hogy hogyan lehetne egy új ssd-re átklónozni a Win8.1-et, úgy hogy az nincs saját partíción? A saját patíció alatt szt kell érteni hogy mikor felraktam a windows, nem csináltam neki saját partíciót, csak az egész hdd-t leformáztam és arra raktam rá a wint. Namármost ezt megbántam, mivel egyik program se tudja csak úgy átrakni a windowst az ssd-re, mivel minden fájlt ami rajta van a hdd-n átakarja rakni és erre a 250gb-os ssd kevés. A kérdésem az lenne, hogy tudnám a windowst átmásolni az ssd-re hogy nekeljen a hdd-met újrapartícionálni, meg fájlokat letörölni, megújratelepíteni minden programot?

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of KoLaMan

  (Saját partíción van az, csak a teljes HDD egyetlen partíció)
  Ha egyszer a jelenleg telepített windows, plusz a telepített programok , meg egyéb akármi mérete meghaladja az SSD 250 Gigás méretét, akkor – mivel nem akarsz “fájlokat letörölni, megújratelepíteni minden programot” – egyszerűen nem megy. Azt gondolom ez egyértelmű, törlés nélkül nem úszod meg.
  Ha esetleg a jelenleg foglalt hely kisebb mint 250 Giga, akkor viszont sima ügy a klónozás, akkor is ha a HDD akár terabájtos.
  Ha pedig van olyan adatod ami sokat foglal (film, warez, mittomén), és emiatt több 250 gigánál, de a jövőben nem a “C”-n tárolnád, hanem majd a HDD-n az SSD mellett, de ami van nem törölnéd, akkor kelleni fog egy harmadik adattároló, amire elmented, majd törlöd a klónozás idejére.

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of sajog159

  Azt hiszem a Macrium Reflect pont az, ami most nekem kell.
  Van 2 HDD a gépemen
  – C: ahol a rendszer van most
  – D: ahova szeretnék Win 10-et átrakni, mert a jelenlegi C: HDD átkerül egy másik gépbe.
  Akkor leklónozom a C:-t a D:-re, és kivehetem majd a “C:-winchestert”. Ha mégsem indul bekapcsolás után, gondolom BIOS-ban kell beállítani valamit…
  Örülnék, ha Valaki írna pár kommentárt, hogy nyugodtabb legyek.
  Előre is kösz!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez