A kalózok is frissíthetnek Windows 10-re, de egy vízjellel meg kell barátkozniuk

Terry Myerson hivatalos blogbejegyzésében tisztázta mi fog történni azokkal a Windows példányokkal, amiket illegálisan használnak és frissítenek Windows 10-re.

Ha egy nem-eredeti Windows-t frissítünk Windows 10-re, az asztalon egy vízjel hívja majd fel a figyelmünket, hogy a rendszert nem jogszerűen használjuk. Ezen kívül “rendkívül vonzó” ajánlatokat fognak kínálni az ilyen rendszerek használóinak, amiket az OEM partnerekkel közösen készítenek elő, így vélhetően olyan termékeket fognak tartalmazni, amiken előretelepített Windows 10 fut.

windows-7-not-genuine

Riogató vízjel a Windows 7-es időkből

Ahogy a korábbi félreértéskor már tisztázódott, a kalózok nem kapnak ingyen Windows 10-et. Ha frissítenek, amit ugyan megtehetnek ingyen, a rendszerük “nem-eredeti” állapotba kerül (ill. marad), aminek feltételezhetően több hátránya is lesz majd, mint egy vízjel az asztalon, de egyelőre csak ezt az egyet említi a Microsoft. Ha valóban csak egy vízjel lesz az akadálya a rendszer illegális használatának, az valószínűleg nem sok kalózt riaszt majd el 🙂

Hamarosan további információkat is kapunk majd – ígéri a bejegyzés, de a fejlesztés jelenlegi állapotában csak ennyit árulhatnak el.

51 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Phoenixx_93

  Majd lesz ehhez is valami fasza loader azt pápá vízjel meg barátai 😀

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of Szilágyi Örs

  Tök mindegy mert ehhez is lesz majd aktivátor ami legalizálja azt cső.
  Most őszintén ki az a marha aki több mint 100 E-t kiadna egy rendszerért amikor pár héttel az igaz után már lesz tökéletesen működő aktivált tört.
  Me jó rendszer meg minden de a franc fog fizetni ha ingyen is megszerezhetem 😀

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Vidra

  Én még emlékszem, hogy a Win7 buildek alatt hogy fogadkozott a Microsoft, hogy azt majd nem lehet törni ám a végleges verzió megjelenése után. Aztán jött egy faszi aki ezt nem hitte el és három nap alatt megcsinálta a loadert ami azóta is boldogan él! 🙂

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of pimi

  Az egyetlen védelem a hw kulcs volt, ami működött is.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tomix0002013

  MS sose volt normális cég ez itt be is bizonyosodott tiszta hülyék 😀 hol élnek ezek XD úgy is meg lesz oldva minden nem kell aggódni én soha nem fizettem eredeti rendszerért ezután sincs szándékomban! ha ingyen van akkor ingyen is legyen 😀 most tök mind 1 hogy ki kalóz vagy ki nem itt felesleges is ezen vitázni!

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of AntiVirusMan

  Tényleg eszementek ezek az “MS fijjúkák”,ennyi év alatt már kellett volna venni a lapot, hogy a vállalati – üzleti szférát, na meg a hivatalos üzleti partnereiket kell és lehet “csak” megcsapolni. 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Tóth Jani

  Nem igaz hogy van olyan aki nem hajlandó ingyen dolgozni, igenis tessék évente 365 napban programokat írni ingyen, akkor mi is ingyen fogunk dolgozni a munkahelyünkön. (vagy mi azért mégsem). 🙁

  Tetszik (2)
  • Profile photo of AntiVirusMan

   “ennyi év alatt már kellett volna venni a lapot, hogy a vállalati – üzleti szférát, na meg a hivatalos üzleti partnereiket kell és lehet “csak” megcsapolni.”
   Mert lehet széllel szemben hugyozni, meg úgy viselkedni, mint akinek hat gyomra van oszt mindig éhes, avagy nem figyelembe venni a tényeket a valóságot, de attól a tények még mindig makacs dolgok maradnak! Akkor is, ha szembe mennek velük! A nép nem akar fizetni érte. A népítélet mindig igazságos. Mindig. Nem is fog soha fizetni. Mert nem ér annyit. Mert nem őt kell megcsapolni. Mert évtizedek óta ez a való világ üzenete. Annyira azért nem olyan bonyolult marketing bal-bla ez! 😀

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Aveoman

   Nos, a fejlődő világhoz vagyunk hasonlóak. Míg nyugaton a kereset 2000.- € körül van (nem a külföldi munkásoknak, azok 1000.- € körül keresnek, ja tudom párom kinn van) nálunk 400.- € a kereset. Na ebből megvenni még a Home-t sem könnyű. Ráadásul a Home egy nagy sz@r szokott lenni, így marad az illegális verzió.
   Én magam részéről ha jobb áron lenne MS szoftver, és a keresetem is minimum 1000.- € lenne, persze, hogy legálisat vennék. Amíg az árak magasak, a bérek meg alacsonyak, marad a kalózkodás. Orosz testvérek majd megoldják! 😀

   Tetszik (1)
   • Profile photo of pimi

    Az a vicc, hogy ahol a gyerek uzsonnapénzét kellene csak rákölteni, ott sem veszik meg. Nem napkeletről jönnek a törések, bem Bulgáriába készítik az aktivátorokat. Ez bizony népítélet!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Pimi, törést első sorban az készít, aki ért hozzá és megtudja csinálni, amúgy ahol uzsonnapénzbe kerül egy Windows kiadás, természetszerűleg ott a legkevesebb a kalóz szoftverek használatának aránya, 2012-13-as adat szerint ez úgy 18- 21% között van, szemben hazánk 43%-ával.
    Sajnos, hazánkban minden drága (ilyen és hasonló eszköz, szoftver, autó ..stb.) az átlag fizetésekhez képest. 🙁

    Tetszik (2)
   • Profile photo of pimi

    Azért az a 18-20% Magyarország lakosságának felel meg!

    Tetszik (0)
 8. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Az MsToolkit készítői vajon mit szólnak ehhez ? 😉

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Microsoft Toolkit Changelog:

  2.5.3
  -AutoKMS enables the Windows Event Log Service if it is disabled.
  -Changed TAP Adapter drivers for Windows 10 support.
  -Moved WinDivert folder to reduce delete errors.
  -Preliminary Windows 10 Tech Preview Support.
  -Reworked Windows Version detection.
  -Updated TaskScheduler Library.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of FIRE

  Sziasztok!
  Szeretném megkérdezni, hogy a VISTA kulcsot is elfogad nem csak 7 és 8/8.1 kulcsot.
  Van egy régi toppi amin vista kulcs (eredeti) van. Ha megjelenik hivatalosan, vajon ezt is elfogadja?
  Jó lenne.
  Köszönettel: FIRE

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Aveoman

  Az árakra azért kíváncsi leszek…… Bár még mindig a 7 a jobb nekem, 8.1 is van de nem szeretem, a 10 eddig jónak tűnik, bár kétszer kaptam kékhalált, és azóta pl. nincs start menü….

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of kriszta78

  Szép napot!
  Elöször is megértem hogy eredeti windows nem olcsó (30-40 ezer forint) a magyar viszonyokhoz.
  De az emberek mentalitásával van gond.Okostelefont mindenki vesz enyiért (Na ebből megvenni még a Home-t sem könnyű. Ráadásul a Home egy nagy sz@r szokott lenni, így marad az illegális verzió.) egy átlagos felhasználonak elég, mindenki haszolja hogy jobb legyen a processzóra meg a videókártyája több tizezer forintért de nincs az a pénz hogy legális legyen a rendszer de ha nem játszik valaki hanem átlagos netezésre használja a pc-t akkor ott van a LINUX MINT ami teljesen olyan mint a windows és rém egyszerü kezelni.Az abc-ben is kifizetjük a kosár tartalmát amit veszünk.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of pimi

  Mi is a baj az emberek mentalitásával? Az almás környezetben veszel egy pc-t, – igaz, hogy jó drágán – és egy komplett, működö, kifogástalan minőségű és széles felhasználói réteget kiszogáló, időtálló! környezetet kapsz, olyan supporttal és vásárlói kiszolgálással, amit itt elképzelni sem tudunk. Ha amcsi moozit nézel, nem véletlen, hogy csak almát látsz. Szóval miért is lopják/lopjuk a windows-t?

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Expander Mandro

  Nekem volt almás gépem és 3 évig bírtam a szarakodását. Windows-ra visszajönni és melózni rajta megváltás volt…

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of pandamacko

  A cikk borítóképe nagyon tetszik. Nem lehetne ezt valahol letölteni? 😀

  @kriszta78

  Nem tudom mi a problémád a home kiadással. Az egyik notebokkomon home premium van lassan 2 éve, és összevetve a másik notebookkommal amin professional van, nem látok különbséget. Nem fagy, hem akad, mindkettő teszi a dolgát. Mindkét gépen alapból tiltva vannak a frissítések, a kezdetektől fogva. Nem használom üzleti célokra a gépeket, tehát nincs miért frissítgetni állandóan. Akiknek szoktam javítgatni a gépét, általában a rengeteg frissítés miatt akad, vagy fagy a gépük.

  Mindemellett az almának, és a linuxnak is megvannak a buktatói, így szerintem teljesen felesleges ócsárolni bármilyen rendszert, hogy miért is ne használjuk 🙂 Én perpillanat a10-re nézegetek elég sandán. A 8-8.1 ből kimaradtam, és most hogy tesztelgetem a 10-et, nézek nagyokat, hogy már megint össze kavartak mindent, és egyes previeweknél össze vissza vannnak egyes beállítások. Mire megszoknánk egy rendszert, máris kihoznak egy újabbat, mondván: nesze neked, ezt állítgasd. 😀 Magára a rendszerre nem lehet egy rossz szavam sem. Részint ha ordas hibával találkoznék, betudhatom azzal hogy ez még nem egy kész valami, részint pedig még nem sikerült teleszórnom kismillió programmal hogy hibát produkáljon. 😀 Eddíg egyik verzió sem fagyott le, és amiket használok rajta régebbi programokat, azok is hibamentesen futnak.
  Ha már ingyenesen felfrissíthetővé teszik, fel is frissítem, de azonmód csinálok is egy partíció mentést, és vissza a jól bevált 7-es. Így később, ha esetleg megszünne az ingyenes frissítési lehetőség, nem kell pénzt kiadni érte. 😉

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of D. Jenco

  Sziasztok. Olvasgatva a kommenteket. Érdekesnek tartom, a téma váltását . A Home rendszerrel kapcsolatban. Én is ezt használom, de Vista Home- ot. Tudjátok, nekem megfelel, igényeimet kielégíti. Bár kipróbáltam az összes másik verziót. Xp – Vista összes, Win 7 összes, Win 8.1 , Win 10 , Linux stb… .
  Viszont szerintem, a legális nem legális téma már elég régi téma. És a mentalitás kérdését tekintve is lexikont lehet írni. Arról, hogy mi helyes és mi helytelen. Ebben én pártatlan maradnék.
  Szerintem a helyes irány az lehetne, hogy milyen más megoldás létezik, azon kívül, hogy megvásárolt key , van ill illegálisan aktiválom, a szoftvert.
  Tudomásom szerint, a Vista óta létezik egy parancssori megoldás, ami a próbaidő hosszabbítást teszi lehetővé. első körben 3 hónappal. ill további 8 hónappal. ami összesen 1 év ingyenes használatot tesz lehetővé.
  Megjegyzem. Hogy egy nem aktivált lisens nélküli szoftver esetén a próbaidő hosszabbítása legális szoftver használatot jelent. Ha ezt valaki kétkedve fogadja, nézzen utána. Hivatalos lehetőségek, kerületi rendőrség, vagy Microsoft híva latos honlap. Én telefonon, és sok más oldalon utána néztem, ezen lehetőségnek.
  Kompatibilitás tekintettében most már a Win 7 alap lett. ( Nekik),  de a parancssori alkalmazások használhatóak Vistától felfele. Egészen addig, míg meg nem változtatják a programozási protokoll, szabványokat. (amit nem tartok valószínűnek) .
  De létezik megoldás a Office rendszere is. ami 210 nap legális használatot biztosít, Office 2010. De ezen verzión belül, a Office Starter Free ami tartalmazza WORD, és EXEL . (Bár ez angol nyelven van) én magam azért nem néztem utána a végetlenségig hogy lehetséges e magyarosítása.
  Szóval a lényeg, van megoldása, annak, hogy legálisan a megengedett kereteken belül, kényelmesen használjuk ezen kiadásokat. Legálisan. És nem illegálisan. De hát mindeni a maga VASA kovácsa. 🙂

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of D. Jenco

  UI: Talán még annyit, hogy ezek beépített funkciók, ill ha lejár az idő egy újra telepítés megoldja. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of satad

  Ha egyszer nem lehet megoldani, hogy kalóz Windowsok fussanak, akkor sem veszem meg a windowst, mert tele van hibával főként millió biztonsági réssel, amiket szándékosan hagynak nyitva, ugyanis a Windows eredeti célja KATONAI KÉMSZOFTVER.
  Forever Linux!

  Tetszik (3)
 19. Profile photo of D. Jenco

  Ezt még nem hallottam, de akkor biztos tudod, hogy az internetet is a katonaság fejlesztette ki és a későbbiek folyamán vált nyilvánossá a polgárok számára. És ezek alapján az is köz tudod, hogy ami az internet hálóra felkerül, az lenem jön onnan. Minden egyes betűt rögzítenek, képet vagy hangot, videót. stb… .

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of D. Jenco

  Ez mindig az adott HON védelem jegyében történik. Minden egyes országban az internet hálózat, teljes és folyamatos megfigyelése folyik, ill állandó rögzítése. Persze nem kézi módszerrel. A személyi adatok ezért nekik olyan, mint egy nyitott könyv. ( De a lényeg, mert értem miért írtad, megreformálni egy gondolkodást nehezebb, mint egy öreg fát gyökerestül kiforgatni a földből. Viszont, megosztani kedvező információkat az nem rossz dolog. ) Ép ezért nem szándékozom bele menni ilyenbe. ) ( LINUX VS WINDOWS ) .

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of bali

  Kb. három hónapja használom a Win 10-et és az office 2014 pro plusz-t.
  A microsoft toolkit simán aktiválta mind a kettőt.
  Ha valakinek még sem sikerülne a vízjel eltüntetése,ott van a watermark editor,de az sajnos eltünteti a
  rendszer beolvasást is.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of xpforever

  Erre lehetséges a következő megoldás?
  http://dirtywindows.hu/discussion/topic/windows-8-8-1-telefonos-aktivalassa/
  Tehát lesz egy full eredeti Windows 8-am, amiről frissítek szintén eredeti Windows 10-re. Lehetséges lenne?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Heller

  Vajon az évekkel ezelőtt Win 7-tel vásárolt laptop frissíthető lesz? Win lemezt nem adtak, csak előre volt telepítve. A serial a gép alján van persze.
  De a masinán már nem ez az op. rendszer van .

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Locky

  Igazából a win 8.1 loadernek is müködnie kellene a müködési elve miatt.

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of kicsibaba

  NEM VAGYOK KALÓZ.
  Kikérem magamnak annak fényében, hogy a hülye is tudja miért szivárognak ki a friss verziók.
  Tudjuk kinek fűződik maximális érdeke ahhoz, hogy már a megjelenés előtt is sokan letöltsék az új rendszerüket.
  Na ennyit a kalózról, kalózok a tengereken voltak.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez