Változások a Windows 10 Build 10123-ban: Edge, Cortana és biztonsági mentés

Egy nap alatt két build is kiszivárgott. Miután reggel bemutattuk a build 10120-as újdonságait, most a kínai ITHome tett közzé információkat a 10123-as verzióról.

A Microsoft Edge 12-ről a 13-as verzióra frissült és most már a privát böngészési módot (aka pronómód) és a jelszavak, vagy űrlapok mentését is támogatja. Emellett az “új lap” beállításaiban választhatunk, hogy a leggyakrabban látogatott lapokat szeretnénk-e látni, esetleg kiegészítve ajánlott oldalakkal, vagy egyszerűen egy üres oldalt.

A Cortana ezen verziója félig-meddig már támogatja a sötét témát, de a keresési eredmények még mindig fehér háttéren jelennek meg. Ugyanitt találunk egy új “Feedback” gombot is, amivel visszajelzéseket küldhetünk.

cortana-dark-theme-10123_large

Végül pedig visszakerült a rendszerbe a Windows 7-ben megismert “Backup and Restore” funkció, amit a Windows 8-ban “biztonsági rendszerkép-másolat”-ok váltottak le.

windows-10-10123-backup_medium

A fent említett változtatások némelyike már a 10120-as build-ről készült videón is megfigyelhető:

10 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Phoenixx_93

  Sok a szivárgás = hamarosan új Insider Preview? 😀

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of Aveoman

  Nekem 10074 alatt lett kétszer kékhalál, azóta nincs start menü, set up, stb.. Most leszedtem a telepítőt, és csinálok tisztát, mert a helyreállítója sem rakta rendbe…. 🙁

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of George Macika

  Elég bosszantó, hogy csak képek meg videó van az új buildekről. Lassan már közeledik a végleges kiadás beígért ideje (kb. 3 hónap múlva) szóval csípkedniük kell magukat, hogy tanévkezdésre elárasszák a világot a win10-es gépek.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of dirty.ata

  Hm… Kezd egy kicsit Hofissá válni! (Win10 legyen őszre, eltársak: 13 malacot eljen a koca, mert ennyi a terv, slussz-passz). A valaha volt legnagyobb tétet tette meg MS. Ha a Win10 sikerül elsőre (értsd: elégedettek lesznek a százmilliók az első végleges kiadásra váltáskor), az tényleg világraszóló győzelem lesz. Ha a Win10 kudarcot vall bármilyen platformon is, amire “kitalálják”, az az utsó húzása lehet Windows néven a MS-nak. Elképesztő merészség, figyelemmel nem csak a forgalomban lévő “piszkos Vindózokra”, de az elképesztően sokféle eszközre is…. Én szurkolok, nagyon!!!! (Van egy olyan verzió is, ahol töméntelen pénzért / reklámért megpróbálják majd elhitetni, hogy sikerült az első verza, de az nekünk, “inyenceknek” lesz csak igazán nagy csalódás)

  Tetszik (0)
  • Profile photo of kefealo

   Yeah, valóban kezd Moldovássá válni… Na és? Ez a Windows egy jó Windowsnak néz ki. Használom mióta elkezdett szivárogni, és nem nagyon volt bajom lenni. Stabilnabb tűnik a W7-nél, ami nagyon nagy szó. Ha ott hagyod a géped, úgy hogy fut a Chrome, Firefox, minden megnyitott egyéb dologgal, akkor hétfőn nem nyögve indul el egy egyszerű unlock után.

   Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez