A Windows 10-ben időzíthető lesz a frissítés utáni újraindítás

Jelenleg a Windows 8.1-ben egy üzenet figyelmeztet, ha egy frissítés után újraindítás szükséges és maximum két napig halogathatjuk annak végrehajtását. A Windows 10-ben ez is megváltozik.

Windows-Update-Automatic-Restart-Prompt

A fenti, kissé erőszakos figyelmeztető üzenetet nem látjuk többé és lehetőségünk nyílik egy konkrét időpontra elnapolni, illetve időzíteni az újraindítást. Korábban is kérhettük, hogy figyelmeztessen újra egy bizonyos időn belül, de az új megoldás sokkal kényelmesebb.

2

Természetesen továbbra is lehetőség van a teljesen automatikus frissítésre, de kérhetünk figyelmeztetést is az ütemezett újraindítás előtt, amit egyébként a rendszer igyekszik olyankor elkövetni, amikor épp nem használjuk semmire a gépet.

3

A frissítések letöltésének gyorsítása érdekében, ezentúl lehetőségünk lesz nem csak a Microsoft szervereiről, hanem a helyi hálózatról, vagy p2p jellegű kapcsolaton keresztül az interneten lévő más gépekről is letölteni azokat. Ezzel az opcióval az otthoni hálózatunk gépei közül elegendő lesz csak egynek az internetről letöltenie a frissítéseket, a többi eszköz pedig már a gyorsabb, helyi kapcsolaton keresztül kapja meg őket.

A Microsoft egyelőre nem kommentálta, hogyan fogja a rendszer ellenőrizni az alternatív forrásokból származó frissítések eredetiségét, de feltehetőleg egy hash ellenőrzést alkalmaznak.

 

5 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of Just Game

    Jöhetne már valami update a 74-es helyett.

    Tetszik (1)
  2. Profile photo of ifotep

    Tegnap este a 10102-es build, egy frissítés után már ilyen figyelmeztetéssel indítottam újra.

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez