Bemutató: adidas miCoach for Windows Phone

A Windows-os telefonok meglepően jók, ha életmódról vagy sportról van szó. Az újabb Lumiákban van SensorCore, ami képes komolyabb energiafogyasztás nélkül követni a mindennapos aktivitást, és részletesebb adatokat szolgáltatnak a sporttevékenységek alatt. A legjobb az egészben, hogy ehhez alkalmazásokat is találunk az áruházban. Most az Adidas miCoach alkalmazását fogjuk bemutatni nektek.

A három grácia

Három alkalmazás között ingáztam, mielőtt meghoztam volna a döntést. A legfontosabb szempont az volt, hogy a MyfitnessPal fiókommal szinkronizáljon. Ezt a kitételt az Endomondo, a Runtastic, és a miCoach teljesítette. Az Endomondo-t ellepték a reklámok, ahogy megjelent a végleges verzió… azt nagyon hamar kukáztam. A Runtastic Free sem nyerte el a tetszésemet, mert nagyon limitált. Azt hittem, a PRO verzióval megütöttem a főnyereményt. Most hogy kicsit komolyabban foglalkoztat a mozgás, gondoltam beállítok egy edzéstervet magamnak. Meg is találtam a tökéleteset, next next finish tudjátok, hogy megy ez. Erre kiderült, hogy a PRO nagyjából semmit sem ér, mert ugyanúgy fizetni kellene mindenért. Tervenként 5-6 ezer forintot, ezzel nem is lenne baj ha nem lennénk abszolút kezdő. Nincs kedvem megfizetni a tanulópénzt.

Adios

Fontos szempont volt, hogy ne valami noname megbízhatatlan vacak legyen, hanem viszonylag elismert forrásból származzon. Így akadt meg a szemem az Adidas app-jén. Valahogy minden feltétel teljesülni látszott. Jó webes felület, számtalan skálázható ingyenes edzésterv. Ami az alkalmazást illeti, talán még túl is teljesíti az elvárásaimat.

Barátod a weboldal

Az alkalmazás használatához szükség van egy adidas micoach fiókra. Ha valaki máris kedvet kapna, akkor inkább a webes felületet használja, mert sokkal átláthatóbb, mint az egér mozi. Az a kínos eset is elkerülhető, hogy meg kell ismételni az erőléti felmérést. (Erről egy kicsit később.) A legfontosabb adatok az életkor, a tömeg és a magasság. Ezekből tudja az alkalmazás megsaccolni, hogy mennyi energiát égettünk a mozgás során. Nem érdemes torzítani az eredményeken. Alapjában véve a webes irányítópulton tudjuk menedzselni az alkalmazást. A PLANS menüpont alatt kereshetünk magunknak megfelelő edzéstervet.

03

Az edzésterveknél lehetőség van egyesével is csemegézni a gyári gyakorlatok között.

A MANAGE menüpontot elég sűrűn fogjuk használni, itt lehet saját edzéseket készíteni, a naptárban pedig edzéstervet.

04

Itt tudjuk követni a jelenleg aktív edzéstervet is. A TRACK menüpont alatt pedig az edzések részleteit érjük el.

05

A FORUM a CIRCLE és a BLOG pedig a közösségi funkciókat takarja, ezeket inkább most nem részletezném.

adidas miCoach for Windows Phone

A beállítás során válogathatunk az exkluzív hangcsomagok között is, bár én maradtam a sima amerikai női hangnál. Az alkalmazás első használatakor egy 12 perces erőpróbát kell teljesíteni. Sétától a teljes erőből való sprintelésig kell felküzdenünk magunkat lépcsőfokonként. Ezek a zónák a helyes beállításához kellenek. Egy inaktív embernek már ez is megterhelő lehet, bemelegítés nélkül ne is kezdjünk bele. (Saját tapasztalat, ráadásul, ha beállítunk egy edzéstervet később akkor megint meg kell ismételni…) Ha sikerül megugrani a lécet, utána már sima ügy. Legközelebb már csak egy másik edzésterv megadásakor kell megismételni a felmérést. (Én néha kitörlöm a naptárból, ha úgy van, és maradnak a régi értékek…) Ez a kezdeti tortúra azért szükséges, mert a zónákra osztott gyakorlatokat magunkhoz kell igazítani. Így lehet igazán élvezetes és hatékony a testmozgás. Sajnos a zóna kerékpározáshoz már szükség lenne pulzusmérőre. Aki már sportol egy ideje és ismeri a korlátait az kézzel is beállíthatja a zónákat és a súlyokat a weboldalon.

wp_ss_20150525_0002
A kezdőképernyő mutatja az előttünk álló edzéseket, és innen kezdeményezhetünk spontán testmozgást (free workout) is. A Go gomb hosszú megnyomásával a naptárban kereshetünk egy szabad időpontot ahol szól a telefon, hogy ideje mozogni. A Coached Workouts alatt, a neten beállított listánkból válogathatunk edzéseket. (Micsoda kreatív neveket szoktam kitalálni…)

wp_ss_20150525_0003

A TRACK oldal mutatja az eddigi edzések listáját. Minden „coached” edzést pontoz is a rendszer 0-100%-ig. Minél magasabb a pontszám, annál pontosabbak voltunk a zónákban az ezdés során. A FAN CORNER fülön blogokat olvashatunk, és helyi Adidas szakboltokat kereshetünk. A YouTube csatorna jelenleg nem elérhető a Google miatt. A MixRadio pedig a Nokia miatt.

wp_ss_20150525_0004

Számomra a legjobban a PROFILE fül tetszik. Nagyon aranyos a kis hőfokmérő, ami mutatja, milyen aktívak vagyunk az elmúlt időszakban. Ezen a fülön lehetőség van heti célok, vagy tréning terv beállítására. Az ACHIEVEMENTS alatt pedig a személyes kitüntetések találhatóak. Ezzel is motivál az alkalmazás a saját korlátaid leküzdésére. Itt érjük el az alkalmazás beállításait is. A Sync With Calendar opciót érdemes megemlíteni, ami összedrótozza a telefon naptárjával az alkalmazást, így végképp nem feledkezhetünk meg az edzéstervről. Lehetőség van még a lezáró képernyőn is használni az alkalmazást, így nem kell mindig feloldani a telefont, amikor edzés közben a státuszra vagyunk kíváncsiak.

wp_ss_20150525_0001

Az alkalmazáshoz cuki élőcsempék is járnak, amik egy-egy menüpont hosszú nyomásával érhetőek el.

Edzés közben

Egy edzésre kattintva látjuk a rövid összefoglalót, kiválasztható, hogy éppen mit akarunk csinálni. Ha vannak extra kütyük akkor azokat is belehet élesíteni.

wp_ss_20150525_0005

A kezdéshez a nagy zöld START gombot kell lenyomni. Az alkalmazás szóban kommunikál a felhasználóval, természetesen lehetőség van kikapcsolni ezt az opciót. Az edzés végén egy összegző részen megadhatjuk, hogy éreztük magunkat, milyen cipőt viseltünk. A mentés során az internetre is szinkronizál, ha elérhető a netkapcsolat. A menüben a refresh opcióval, kézzel is szinkronizálható, ha csak otthon van wifi.wp_ss_20150525_0006
Én egyelőre csak sétáláshoz, bicajozáshoz, és ritkán futáshoz használom az appet. Azonban elérhetőek hozzá animált tornagyakorlatok is. Ezeket is igazi edző módjára szépen levezényeli az alkalmazás. Van külön felszerelés nélküli, meg hotelszoba edzésminta is. Persze a komolyabb edzéshez komolyabb felszerelésre is szükség van… ezért is adják ingyen, kedvcsinálónak az alkalmazást.

Verdikt

Eddig teljesen elégedett vagyok ezzel az alkalmazással. Mindenkit arra buzdítok, hogy bátran próbálja ki. A legtöbb platformon elérhető az app. Engem kilóra megvettek a sok aprósággal, a jó dizájnnal, a gondosan felépített üzleti modellel. Lelkes miCoach felhasználó lettem, alig várom a következő gyakorlatot. Rend a lelke mindennek, a miCoach pedig tökéletes eszköz ehhez. Próbáljátok ki! A magyar miCoach oldalon rengeteg infó található még.

Bemutató: adidas miCoach for Windows Phone

Megbízhatóság

Lehetőségek

Használhatóság

Dizájn

Összegzés:
"Engem kilóra megvettek a sok aprósággal, a jó dizájnnal, a gondosan felépített üzleti modellel."

93%

Különösen ajánlott!

Felhasználói értékelés: 0 (0 szavazat)

4 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of pimi

  Ez megint valami úri huncutság. Bár lehet, hogy nagy sikere lesz az öntödékben, a kőbányákban, meg a zongoraszállítás szakmában.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Tamás Göbölyös Bozsák

  Vettem egy Lumia 535 -öt a sztorim:
  “Én egy S3 LTE -adtam el. Most még jó áron lehetett elpasszolni, a kapott pénzből vettem az 535- öt, egy matt fóliát rá, egy szilikon tokot, és samsung 64GB mSD kártyát.
  A kamera soha nem érdekelt, így 5MPx pont elég nekem. A S200 proci viszont nem jó választás sokszor van “betöltés” vagy “folyatás” . Sokat hallgatok zenét, a hangminőség és hangerő szerintem jobb mint S3- on, a csengőhangerő végre olyan amire az N95 8GB után mindig is vártam.
  S3 után ami hiányzik: Adblock Plus/AdAway, ES explorer, Jetaudio , MX player, Airdroid és a hívások rendezése.
  Szerintem nem ilyen baromságokkal kellene foglalkozni ha a globális részesedést 10% -ra akarják felhozni.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Hát szerintem az 535 nem volt a legjobb választás, de ne legyen igazam. De te is látod, hogy miért nem.
   Adblock sose lesz Windows Phone-ra szerintem, max akkor ha maga a Microsoft megcsinálja, talán az Edge böngészőben támogatni fogják az Adblock tpl listákat. Egyelőre még annak is örülni kell, hogy a 8.1-be belekerült az alapszintű fájlkezelés, meg a file picker. Korábban még ez se volt. VLC for Windows Phone elég jó lehet zenelejátszónak, folyamatosan fejlesztik a codec részét is, így hamarosan minden videó formátumot értelmesen fog vinni.
   MxPlayer helyett próbáld ki a MoliPlayer-t nagyjából tudja amit az MX is tudott androidon. Airdroidhoz hasonló cucc az EasyTransfer, de fájlok átvitelénél többet nem tud. Az ilyen baromságokhoz a Microsoftnak semmi köze, ezt a programot az Adidas fejlesztette, jóval a 8.1 megjelenése előtt.

   Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez