Windows Defender kikapcsolása a Windows 10-ben

Az írás és a bemutatott módszer, illetve eljárás azoknak szól, akik a Windows Defendert még a Technical Preview-ben sem szeretnék a gép védelmére használni, de többszöri próbálkozás után sem sikerült teljesen hatástalanítani a program működését. Ez persze nem véletlen, ugyanis a Microsoft elég mélyen beágyazta a rendszerbe a programot és csak egy Group Policy, illetve regisztrációs adatbázis módosítással lehet véglegesen kikapcsolni.

Fontos megjegyezni, hogy ha telepítünk egy dedikált vírusirtót, akkor a Windows automatikusan lekapcsolja a Windows Defender-t, így a következő lépésekre csak akkor van szükség, ha ez valamiért nem történne meg, vagy egyáltalán nem akarunk vírusirtót használni a rendszeren – utóbbi nem javasolt!

Első módszer:

Töltsük le a következő .reg fájlt és kattintsunk rá duplán: Turn_Off_Windows_Defender.reg
A fájl módosítja a regisztrációs adatbázist és kikapcsolja a Windows Defender-t.

Ha vissza szeretnénk kapcsolni a következő .reg fájl futtatásával megtehetjük: Turn_On_Windows_Defender.reg

Második módszer:

A Run – gpedit.msc – Local Computer -> Administrative Templates -> Windows Components útvonalon keressük meg a Windows Defender programot, kétszer kattintsunk a Turn off Windows Defender-re és a Not Configured opciót állítsuk Enabledre, majd az Apply/Ok-val lépjünk ki a Group Policy programból. Indítsuk újra a gépet a beállítás érvényesítéséhez.

Enabled

Not Configured helyett Enabled 1

Készen is vagyunk, és amíg nem változtatjuk meg ismét a beállításokat, addig a Windows Defender nem fog többé zavarni bennünket.

58 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Expander Mandro

  Én nagyon szeretem a WD-t, miért kéne kikapcsolni?

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Expander Mandro

  Nekem sosem volt még vírusom pedig csak MSE-t használtam, mást sose. Talán egyszer megnézek másikat 🙂

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of PetiWin

  Nem tudom. Én nagyon szeretem a Defendert. Nincsen vele bajom. Attól még hogy ingyenes, nem kell szidni. Nagyon jó ez Windows 8/8.1 és 10TP-n is egyaránt. Nincsen ennél kevesebb erőforrást igénylő antivirus szoftver. Megvéd attól amitől kell. Egy NOD törést kitakarított. Úgyhogy nem tudom mi ezzel a baj. A játékokat semmilyen módon nem fogja

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   A Windows Defender a legkisebb erőforrásigényű védelmi program, ez tény, de az is tény, hogy ezzel arányos a védelmi képessége is, mivel védelmi tudása nem üti meg az ipari átlagot sem, lásd http://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/windows-8/february-2015/microsoft-windows-defender-4.6-150671/ .

   Ezzel együtt, aki szereti, használja, nincs ezzel semmi gond. 🙂 Mi csak azt mondjuk, hogy a Windows Defender közel sem olyan képességű védelmi program, amit szívesen ajánlunk tagjaink számára. Ennyi, ettől kezdve mindenki belátása szerint dönt, mit telepít gépére és mit nem. 🙂

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Vidra

   Én sokáig használtam a Defit aztán egyszer csak úgy próbából ráengedtem a Pandát és láss csodát! 29 eseményt észlelt csak a kritikus területen aztán a teljes vizsgálatnál még hetet, úgyhogy azóta nem használom. Egyébként semmit nem vettem észre a gépen. Nem lassult be, nem randalírozott fagyással vagy kék halállal csak úgy ott volt.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of g0302

   PetiWin
   “Egy NOD törést kitakarított”
   Nem tudom,milyen törésre gondolsz,de ha tört ,”okosítot” NOD-a,akkor akkor nem csodálom,hogy kilőtte. Én sok “okosított” programit használok,de egy ami biztos:
   Vírusirtóval nem játszok,abból sosem fog kelleni a crackelt NOD és másik sem. Amúgy Eset SS-t használok nagyon rég óta és még mindig lehet találni hozzá 3 hónapos Felh.nevet és jelszót is,a havi kódról nem is beszélve. Az a pár perc aktiválás megér annyit….

   Tetszik (2)
  • Profile photo of Alveus

   hogy nincs nála kevesebb erőforrást igényló antivirus, az erősen túlzás, én akkor cseréltem le, mikor poénból megnéztem mennyi gépet eszik, és konstatáltam, hogy alaphelyzetben 60-70 mega, ha vizsgál valamit akkor 150-200, nos a NOD? ami lényegesen jobb és több dolgot figyel, az elvan 50 megával, vizsgálat alatt 100-al. És a kettőt ne hasonlítsuk össze.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Expander Mandro

    Szerintem a proci-ra kell itt gondolni nem a memóriára. Az a lényeg, hogy kevés CPU időt vegyen el a háttérbe, ne is érezz belőle semmit csak tegye a dolgát 🙂

    Tetszik (0)
 4. Profile photo of MaRkDaImOn

  SRÁCOK !
  A Windows 10 Windows Defender nem sok köze van ahhoz amit TI itt Böszen linkelgettek, hogy nem éri el az ipari szabványt..Pár dolog azért belekerült pl Cloud protection..De sebaj ti mutogassátok a 4.3 Windows defender tesztjeit 😀 😀 😀 Meg a WD 4.6 -ot..:D 😀 😀

  Windows 10 introduces cloud protection for Windows Defender
  buwaneka de silva 5:09 AM Add Comment

  More new tweaks and changes in Windows 10.

  The latest build is 10036 and it’s starting to show little tweaks and changes that will appear in the final RTM version.

  The latest set are in Windows Defender, the native security tool that comes with Windows 10.

  There are some new and interesting options being explored here by Microsoft.
  The first setting is for Real-time Protection which basically speaks for itself. Turn off and on to keep your device protected.

  The second setting which is new is for Cloud Protection.

  That’s interesting because with this setting enabled, Microsoft can get information from your PC that’s problematic, perform algorithmic analysis and make remediation recommendations based on common patterns between customers.

  This has the potential to make the tool exponentially more effective (at least if it works as advertised)

  The third setting is entitled “sample submission“. Checking this means that you agree to automatically send sample files for Microsoft to examine for malicious software.

  Then there is an “Exclusions” section.

  In this section, you can add:

  Files and Locations.
  File Types.
  Processes.

  Pretty standard for an anti-virus/anti malware product.

  Now it’s easy to glaze over this stuff and say it looks cool but the devil as they say will be in the details.

  In the era of privacy and hacking, it’s not clear how “cloud protection” would work.

  In the coming days, we will be looking for more transparency about exactly what files Microsoft will be able to transfer based on the user agreement.

  How exactly this will work will be the difference between a good and terrible idea.

  Once again, this is early in the cycle and this is beta software so we’ll have to keep an eye on this.

  Source:http://www.windows10update.com/2015/03/windows-10-introduces-cloud-protection-for-windows-defender/

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Ezért írtam, hogy “sokat javult”.
   De mutass összehasonlító tesztet! 😉

   Tetszik (2)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    Egy félkész programot tesztelni szerintem olyan mintha sütnél egy sütit és mondjuk a sütés közben kiveszed és azt bizonygatnád, hogy milyen rossz és mutogatnál egy teljesen más süti képét, hogy nézzétek meg hogy tényleg rossz-
    abissus kollegád pont ezt csinálta..belinkelt egy 2015 februári av test org tesztet ahol egy 4.6-os WD-van tesztelve igaz már a teszt idején is már 4.7.205 volt a verziószáma WD ben 😀 és a Win 10 ben ráadásul ha jól tudom már a legfrisebb 5.0-ás motorvan de nem biztos. ezt nézzétek meg légyszives mertnálam nincs fennt win 10 sok kból kifolyólag.
    Summa summárum szerintem korai még egy ilyen cikk , hogyan lehet kikapcsolni mert még azt sem lehet tudni, hogyan mmükszik a cuccos..
    Én azt ajánlanám, hogy ha tudjátok akkor valahonnan szerezzetek be infókat, Én sajna csak ennyit tudtam..igéretesnek tünik és kár egybö azzal nyitni hogy tippeket adtok hogyan kell likvidálni 😀

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Mi nem bizonygattuk, hogy rossz a w10-ben lévő defender, csak a korábbi verziókról mutattunk ilyen teszteket. A cikkben sem hangzik el ilyen, ha elolvasod. Ellenkezőleg, te bizonygattad, hogy jó, de azt nem tudom mire alapozod mondjuk.
    A cikk arról szól, hogyan lehet kikapcsolni a w10-ben a defendert, nem arról, hogy a w10-ben szar a defender. pont.

    Tetszik (3)
  • Profile photo of nevergone

   Nekem ez a cikk csak annyit mond mivel bővítették a tudását.
   -real-time protection
   -claud protection
   -minta küldés az ms-nek
   Persze folyamatosan javul.
   Ja és a szöveg írójának sem világos, hogy működik a claud protection, hogy tudja azt a defender védeni a felhő szolgáltatást.
   Én azért maradok a nod-nál.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Buster

   1 honap mulva amikor “kesz! lesz a Defender majd villoghatsz vele milyen tuti lett.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of MaRkDaImOn

    Nem kell villogni vele mert egy átlag usernek TÖKÉLETES védelem..De egy buta oda nem figyelő next next next finish huszárnak a legjobb védelem sem jó..Egyébként már a Windows 8.1 -ben is igen igen jó a védelem..
    Nézzük csak konkrétan külső progi nélkül milyen védelmet lehet összerakni az MS cuccosából..
    Van ugye a Windows Tüzfal amit igaz kicsit kjörülményes de baromi jól be lehet konfigolni ha megnyitod a fokozott biztonságú tüzfal részét.
    Ott a Windows Defender ami szignatúra alapon ha tetszik ha nem erős védelmet ad.
    Mellé odarakod az EMET 5.2-öt és bekapcsolod a Windows Családbiztonságot és bekonfigurálod Ami ugye egy baromi jó Parental Control
    Nézzük mi is van még Smart screen és az UAC
    Plusz ott a IE 11 amiben vannak ugye a TPL -ek plusz az actic X szürés is
    Ja és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy alapból ugye nem rendszergazdai fiókot használsz hanem egy általános fiókot..
    Ha jobban megnézzük ingyen azért az átlagnál kicsit jobban véd a Windows 8.1 -ed nem ???
    A Windows 10 ben meg most fog debütálni az AMSI

    Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tibor Tornai

  Csak ugy mondanam hogy win7 es gepen naprakesz avast futott amikor hozzam kerult, a WD t bekapcsolva es frissitve rogton elokerult ket bongeszo elterito kartevo

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of MaRkDaImOn

  Cartman

  június 13, 2015

  ” Mi nem bizonygattuk, hogy rossz a w10-ben lévő defender, csak a korábbi verziókról mutattunk ilyen teszteket. A cikkben sem hangzik el ilyen, ha elolvasod. Ellenkezőleg, te bizonygattad, hogy jó, de azt nem tudom mire alapozod mondjuk.
  A cikk arról szól, hogyan lehet kikapcsolni a w10-ben a defendert, nem arról, hogy a w10-ben szar a defender. pont.”

  Ha valaki megmutatja azt, hogy egy programot hogyan kell kikapcsolni ráadásul az a program egy VÉDELMI SZOFTVER az az ÉN olvasatomban azért teszi mert nincs vele megelégedve. Pont

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of vanpersie10

  Hello ABISSUS. Lenn-e egy kérésem.Magyarul pontosan hol tudom elérni a fenti beállítást? Előre-is köszönöm..!!!

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of remington

  A helyicsoportházirend szerkesztőt nem találom! Valaki részletesebben? Köszi…!!!!

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Thor1

  Sziasztok. Én be szeretném kapcsolni a Defendert.
  Valaki tudna segíteni?
  Avast vírusírtóm van Win7 alatt müködött mindkettő. Hogy lehet bekapcsolni?
  Ki van kapcsolva, persze a frissítéseket meg letölti. Csak tudnám minek ha ki van kapcsolva.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Thor1

  Köszi. Nemrég vettem észre a megoldást, de újabb problémába ütköztem.

  Windows Defender Update error 0x8007139f

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of foltmacska

  Sziasztok!

  Az ingyenes Avastról mi a véleményetek?

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of kosazo

  Sziasztok .
  Eset smart securyti 9 et használok és állandóan bekapcsolodik a windows defender user interface nevű folyamat és lefoglal kb 15-25 % ot a proci teljesitményéből . A defender ki van kapcsolva és megcsináltam azt is ami itt van a cikkben de a folyamat igy is elindult . Eddig nem volt vele problémám pár hete van ez .Esetleg van még valami amit lehet csinálni hogy ne induljon el az a folyamat ?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of fridok

   Igen nekem a 17-es Kaspersky van fent, és ugyanezt csinálja, ha nem telepítek más vírusírtót önmagában nem indítja el a folyamatot, (szimplán ahogy kell a háttérben teszi a dolgát a WD) viszont mihent feltelepítem, időközönként letiltás ellenére is bekapcsol a WD user interface és hatalmas mennyiségű erőforrást zabál fel a rendszerből (természetesen a fenti cikk beállításai ellenére)

   Tetszik (0)
   • Profile photo of fridok

    Tévedtem, akkor is felugrik és öli a rendszert ha nincs más vírusírtó, csak most nem volt azonnali 😀

    Tetszik (0)
   • Profile photo of 72gelatin .

    Én is pont ezért szeretném kikapcsolni, mert nagyon pörgeti a gépet ez a WD user interface és természetesen a ventilátor is úgy üvölt, hogy mindjárt felszáll a notebook… de sajnos a fenti linkek nem működnek a közvetlen kikapcsoláshoz és ezt az üzenetet kapom: “Invalid Attachment specified. If you followed a valid link, please notify the administrator” ???, másrészt hiába írom be ezt a gpedit.msc-t, ezt az én rendszerem is arról tájékoztat, hogy nincs találat… nem férek hozzá ehhez a helyicsoportházirend-szerkesztőhöz, de erre a problémára még senki sem reagált sajnos.
    Más út esetleg?

    Tetszik (0)
 13. Profile photo of 72gelatin .

  A miértje már megvan… gpedit.msc nem elérhető Win 10 Home verzióval, csak a pro-val…

  Tetszik (0)
  • Profile photo of 72gelatin .

   De ha sikerül is windowsban kikapcsolnom, ez a WD User Interface kikapcsolt WD mellett is szétpörgeti a procit és vele a ventilátort…
   Segítsen valaki kiírtani ezt a sz@r WD-t, PLS!!!
   A végleges kikapcsolást segítő megoldást én ezen az oldalon találtam, nekem a Method3 segített, de ez a User Interface akkor is bekapcsol.
   Megőrjít szimpla géphasználat közben, mint netezés, könyvírás… ÁÁÁÁ 😀

   Tetszik (0)
   • Profile photo of 72gelatin .

    Megoldva!
    Ha valaki (mint én) azért szeretné kikapcsolni a WD-t, mert az a *** WD User Interface pörgeti a gépet és “hatalmas mennyiségű erőforrást zabál fel a rendszer”, akkor a lenti link hasznos lehet számára.
    Mindezt egy Bitcoin Miner szoftver okozza és széthajtja a gépet bitbányászás közben…
    Nekem mondjuk segítettek az ott leírtak, hogy nem kikapcsoltam a WD-t, hanem részletes scant csináltattam vele és meg is találta 🙂
    https://www.reddit.com/r/windows/comments/5m8wtx/windows_defender_user_interface_32_bit_using_up/

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    “Mindezt egy Bitcoin Miner szoftver okozza és széthajtja a gépet bitbányászás közben”
    Namostan két eset van:
    -vagy az a *** WD (ahogy írtad) a bűnös, és a háttérben bányászik az MS-nek (rászorul)
    -vagy a WD-nek semmi köze a dologhoz, és ezt valahogy elfeledted megemlíteni (hogy az esetleges elnézés kérést ne is említsem).
    Az utóbbira tippelek…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of 72gelatin .

    Egy biztos KOLAMAN, nem neked szóltam hozzá, hanek azoknak címeztem, akik esetleg hasonló cipőben járnak, ill. fognak a jövőben. Nem tudom mit kell itt tudorkodni, ha érdemben nem szólsz hozzá, csak okoskodsz…
    Tulajdonképpen vitatkozni sem szeretnék, mert nem értek hozzá annyira, mint ezek szerint te, ez meglehet.
    Egyszerűen közzé tettem az én problémámat is, és annak megoldását, amit a fent közzétett linken találtam.
    Nekem ez segített.
    Miszerint:
    A WD-hez annyi köze van az én olvasatomban, hogy a Bitcoin exéje a WD fájljában foglal helyet, ahogy sokaknál is… ezért a feladatkezelőben is csak annyi látszik, hogy a WD User Interface pörgeti a rendszert. Már elnézést, de nem szídtam WD-t, hanem a User Interface idegesített…
    Semmi bajom a WD-vel, vele oldottam meg a saját maga tisztítását is, amit olvashattál is. Eddig semmi volt , és most sincs.
    A probláma megoldva…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Egy biztos @72GELATIN ., ezek az idézetek Tőled valók:
    “Segítsen valaki kiírtani ezt a sz@r WD-t, PLS!!!”
    “…mert az a *** WD User Interface…”
    Én csupán egy “bocsi WD, nem te voltál a hunyó” jellegű megjegyzést hiányoltam.
    Semmiféle vita nincs, és őszintén örülök, hogy sikerült a problémára megoldást találni.
    Egyszerűen csak szimplán unom, hogy annyira sározzák a windows defendert, teljesen oktalanul. A creator update óta komoly mértékben javult, házi védelemnek tökéletesen megfelel (még ha a béna Ms marketing ezt nem is kommunikálja, hanem a hülye Paint 3D-t tolja előtérbe…).

    Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez