Keress a Google-el Bing helyett a Windows 10 tálcáján

A Windows 10 egyik újítása, hogy a tálcán találunk egy nagy keresőmezőt, ahonnan webes kereséseket is indíthatunk. A szolgáltatás azonban alapértelmezésben a Bing-et használja, ami egyelőre még kevésbé népszerű, mint a Google. Szerencsére van egy trükk, amivel átirányíthatjuk a lekérdezéseket a Google-höz.

Ha beírunk valamit a tálcán lévő mezőbe, a Windows megpróbálja azt megkeresni a gépünkön, vagy az interneten. Ha az utóbbit választjuk, akkor megnyílik a Spartan, benne a Bing és ha szerencsénk van, releváns találatokat láthatunk.

bg1

Sajnos a rendszerben nincs olyan lehetőség, amivel átállíthatnánk a keresőmotort, így egy trükkhöz kell folyamodnunk, a következő lépések szerint:

1. Telepítsük a Google Chrome böngészőt.

2. Ha a Chrome feltelepült, állítsuk be alapértelmezettnek. A Settings app-en belül navigáljunk a Default apps részhez, keressük meg a Web browser opciót, majd a Spartan ikonjára kattintva, válasszuk a Chrome-ot a legördülő listából.

bg2

3. Indítsuk el a Chrome-ot és telepítsük a Bing2Google kiegészítőt, ami minden Bing-re irányuló keresést át fog irányítani a Google-höz.

bg3

Ezek után, ha bármikor a tálcáról indítunk keresést, az a Chrome-ban és azon belül a Google-ben fog megjelenni.

bg4

Sajnos a trükk egyelőre csak a Chrome-al működik, de várhatóan készül majd hasonló kiegészítő a többi böngészőhöz is.

16 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  • Profile photo of

   Az Opera halott (egy ex opera fan..)

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Expander Mandro

    Szerintem nem halott. 🙂
    Mondj jobbat én mai napig nem tudok…

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Criosphinx

    Én azt nem értem, hogy akármilyen oldalt a könyvjelzők közé rakok az nem jelenik meg a menüben az oldalra nyíló fülön, csak ha megnyitom az összes könyvjelzőt. Ezt megnéztem az Opera Next-ben is, ott is ez a helyzet.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ben

    Én is mai napig Operát használok. A Chrome-ot állíndóan vírusok támadták, lelassította esetenként lefagyasztotta a gépem, és még csak nem is a legbiztonságosabb… Firefox meg állandóan összeomlott. IE-t használtam még egy ideig amíg rá nem bukkantam az Operára. IE-vel az volt a baj, hogy állandóan alacsony felbontáson jelentek meg a képek, opciót erre meg nem találtam sajna… Opera kényelmes, gyors és megbízható. Még semmi bajom nem volt vele, és már kb 10 hónapja folyamatosan ezt használom.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Criosphinx

    Na úgy látom ezt a könyvjelzős dolgot fel kell tennem a kérdésekhez, mert úgy látom itt van aki már 10 hónapja használja, és nem tűnt fel neki?

    Tetszik (0)
 1. Profile photo of Csicsó

  Ez elég szomorú, ez a tálcába ágyazott keresőmező a gépen és a neten is keres, de amikor telepítem mondjuk a chrome-ot és beállítom alap böngészőnek akkor evindencia lenne hogy HA ebbe keresőbe írok valamit akkor a gépen keres a win OK de a neten az alapértelmezetté tett googi kellene hogy legyen.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of noxon

  Beállítottam ahogy a cikk írja, de nem talál meg semmit a tálcás kereső. Kiírja, hogy cant find…. ez mitől lehet?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of noxon

  Igen, mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Mindegy tudok nélküle élni 🙂 csak nekem nem akarja.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of xpforever

  Firefox.hoz kell. Nem mondom, hogy rossz a Bing, de azért a google kereső messze a legjobb.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of kovbandi

  A leírás szerint csináltam, sajnos nekem is a Bingben keres a Chrome 🙁

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez