Meglepetés! Máris új előzetest build-et adott ki a Microsoft: itt a 10159!

Egy nappal a 10158-as build megjelenése után a Microsoft máris új előzetes kiadással lepte meg a tesztelőket, ami több mint 300 javítást tartalmaz. A frissítés a következő órákban fog megjelenni a felhasználók gépein. A Microsoft azzal indokolta a szokatlan lépést, hogy a fejlesztői több párhuzamos ágon dolgoznak és most mindkét ág olyan állapotba került, amit érdemes a tesztelők kezére adni. A 10159-es tehát valószínűleg egy sokkal fejlettebb kiadás, mint a tegnapi 10158-as, hiába csak egyetlen számmal tér a verziójuk.

A frissítést ezúttal is a Windows Update-en, a “Fast ring”-re feliratkozók kapják meg. A Microsoft felhívja a figyelmet, hogy aki a 10158-as letöltése közben kapná meg az új frissítést, annak hibát dobhat a rendszer (error 0x80246017). Ebben az esetben egy újraindítás megoldja a problémát.

Ezúttal semmilyen changelog-ot nem mellékeltek a bejelentéshez. Azon kívül, hogy 300-nál is több javítást tartalmaz és hogy bele került a híres új háttérkép, valamint a bejelentkező képernyő megújult, más számottevő változást nem fedeztünk fel.

A WinBeta-nak köszönhetően máris megnézhetünk egy videót a frissítésekről:

91 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Milyen jó, hogy nem volt még időm feltenni a 158-at, megúsztam egy telepítést 😀

  Tetszik (0)
  • Profile photo of knor1982

   basszus, pont egy órája húztam le a netről a 10158-ast, még jó, hogy holnapra halasztottam a telepítését. Viszont egy dvd-t elpocsékoltam rá, mert már kiírtam…

   Tetszik (2)
   • Profile photo of Tamás Durgó

    Minek kellett kiírnod dvd-re? Elég, ha felcsatlakoztatod az ISO fájlt, és ugyanúgy tudod majd telepíteni. Persze ha tiszta telepítést végzel, akkor nem írtam semmit.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Expander Mandro

    Használ még valaki DVD-t? Vicces 😀

    Tetszik (1)
   • Profile photo of knor1982

    rendszertelepítésre igen (soha nem frissítek oprendszert egy másik alól), még használok dvd-t. amúgy semmi egyébre sem, épp ezért nem örülök, hogy a még évekkel ezelőttről megmaradt, alig pár darabra fogyott dvdlemez készletemből feleslegesen pocsékoltam el egy lemezt. Nem nagyon akarok már üres dvd-t venni 🙂
    Tudom, biztosan lehetne usb-ről is, de eddig nem volt kedvem utánanézni, hogyan.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Expander Mandro

    Tényleg egyszerű amúgy: Windows USB/DVD Download Tool
    Elindítod
    Az ISO fájl- megmutatod neki.
    Aztán a 8GB-os Pendrive-ot.
    És start.
    Ezután erről boot-olsz a gyorsmenüben (BIOS) de elsődleges meghajtónak meghagyod a winyót.
    Ennyi 🙂 Sok sikert!

    Tetszik (1)
 2. Profile photo of HUN SUB

  Nos éppen szépen beálogattam a 158-at de inkább ez jöjjön ki mint a körzeti orvos – nálam még semmi nyoma hiába kérdezem le egyre másra az update-t ….

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of siriq

  Olyan hatamas nem lehet, mert 1 perc alatt letoltotte. Most megy az install.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of dodeskaden

  Na vazze , már tegnap éjjel sem sokat aludtam ….
  Ez meg 10 perce nem akar elindulni ….ott van de sehá nem megyen …

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of siriq

  CARTMAN: egy szerkesztes gombot nem lehetne beuzemelni ? Sokkal kenyelmesebb lenne az egesz.

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of

  Na ez f@sza 😀 Éjjel toltam fel a 158-ast. de nem bánmom csinálgassák csak csinálgassák. De azért remélem ezúttal hagy majd kis időt quake-re is 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of tommy006

  Már majdnem kezdtem menőzni, hogy nálam elérhető a frissítés, aztán végigolvastam a kommenteket 😀
  Nálam a legújabb bug amúgy az, ha teljes képernyőre teszek egy, a Store-ból leszedett játékot (nem nagy ablakba, hanem fullscreen-be), akkor invertálódnak a színek, miután kiléptem a játékból… De akkor se minden szín, pl a start menüben a csempék nem, de kb minden más igen… érdekes… (AMD)
  Na, reméljük az update megoldja.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Cartman

  Állítólag a bejelentkező képernyő az a nagy változás. Ennél többet vártam….

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of siriq

  Nna en mar csak holnap leszek, hagyom az install-t magaban futni a gepen.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of

  Na hát nálam 2x nekifutott (10158-ról) fast ringben, 2x letöltögette, 2x installálgatta, de mindkét esetben kb. 35%-os (újraindítás utáni) telepítgetés közben elszállt valamilyen errorral, amit nem volt idpm elolvasni sem, mert restartolt. Vége az lett, hogy visszaállította a 10158-as buildet és ugyanott vagyok, ahonnan elindultam. De legalább elment vele pár óra (mellesleg LASSAN jön le; cirka félóra alatt szedte le magát a telepítőt 100/50-es net megléte mellett)

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Vidra

  Nekem 20 perce jön és még csak a 30%-nál jár! Érdekes, a microsoft insider oldalon még csak a 10130-as van fent! 🙂

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Vidra

  1:30 perc alatt szépen fel is ment és a csempéket is lehet szépen rendezni a start menüben.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of HUN SUB

  Aktiválási érdekesség : 2015.06.29 késő éjjel (két napja) a 10158-ra való frissítés után az aktiválás (mivel elavult Enterprise kódot használtam ) KMspicoval történt akkor ezt kaptam eredményképp :
  2015.06.30 késő éjjel izgatottan vártam ,hogy a KMspico-val aktivált 10158-ról a 10159-re való frissítés okoz e valami bonyodalmat – most július 1-én ezt az érvényességi időt kaptam :

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Yvorl

  Tegnap leszedtem a hivatalos 10130-at fel is telepítettem a gyerek gépére be is kapcsoltam a fast frissítést,de nem talál új verziót valamit rosszul csináltam? Mostanában kimaradtam egy kicsit a W10 teszteléséből.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of József Pásztor

  Végre nekem is megy a 10158,mert 10130 nem akar fel települni DVD,USB ről sem folyamatos restart van. Ha meg frissítem kinyírja a 8.1 et is,hogy miért,jó kérdés. A 10158 simán felment DVD ről,Nem mertem frissíteni,DVD ről tiszta telepítés és minden oké eddig.10159 letöltése meg nem indul el már vagy 15 perce megy és 0 % on áll.

  Eddig ment:

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of dodeskaden

  Türelem , nekünk is igy volt , de probálj egy restartot , nekem ugy szinte azonnal el indult egy hibajavitás után 🙂

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Szekely Denes

  nekem még a 10130-as van a képernyőn…..az elérhető frissítések közt megjelenik a 10159 de semmiképpen nem indul a letöltés….néztem az update historyt és 21.06. után minden elérhető frissítésnél kiírja hogy failed to install…..párszor újra indítottam de semmi…..mi lehet a gond?….

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of siriq

  Nalam kellett par restart es most mar jelentosen rovidebb a boot ido is. Talan fele annyi ido kell mint eddig. HDD-rol futtatom de eddig is gyorsnak mondtam de most viszont ez is javult.

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Trianta

  Ebből nem lesz ISO letöltés lehetőség?
  Hiába állítom a frissítést FAST-ra, visszaáll SLOW-ra és nem is talál frissítést.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Szekely Denes

  köszi abissus a linket, újra telepítésen kívül megpróbáltam eljárni a leírtak szerint de csak nem megy és elölről kezdeni mindent, az valahogy nem akaródzik….egyelőre…..

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Papi

  Nálam ezt a hibát dobja (10158-ban és a 10159-ben is):

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of nauta

  A 10159-esnél nem tudom aktiválni… “Windows can’t activate. Try again later.”

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of SzCsabaJancsi

  Most raktam fel 10158-as számú buildet és most olvasom hogy jött az új 10159-es bulid…. 😀

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of KoLaMan

  “… A Microsoft azzal indokolta a szokatlan lépést, hogy a fejlesztői több párhuzamos ágon dolgoznak és most mindkét ág olyan állapotba került, amit érdemes a tesztelők kezére adni”
  Aha. Mert az “egyik ág” küldi fast ringbe az új buildet, és elötte nem kérdez rá senki, hogy van-e valamelyik “másik ágon” is újabb kiadnivaló. Egy ekkora cégnél. Há persze. Utálom, ha hülyének néznek.
  Egyszerűen volt egy-két komolyabb gond a 158-al, és gyorsan rádobták a 159-et. Na persze, nem hibajavítás, hanem frissítés. Olvassatok, nem keveseknek van/volt gondjuk ezekkel a buildekkel. Ahogy nézem, a 159 sem marad soká, egy-két nap, és az Insider oldalon kint lesz egy újabb hivatalos, gondolom 16x verzió.
  Nálam az egyik gépen (tiszta, 130-as telepítés) 158-ra frissítés után érdekesen alakult az internet elérés. Pl. az index.hu bejön, majd az oldalon akármire kattintva már oldal nem található. Egy csomó oldalnál ugyanez, van ahol a főoldal sem jön be (IE11-el sem, próbáltam). Nem megy a frissítés sem, aszongya, hogy nincs internet, és persze emiatt aktiválva sincs a win. De pl. (hogy örömet okozzak), a DirtyWindows tökéletesen megy, és minden belső linkje. A Nod32 simán leszedi az adatbázis frissítéseit. Itt untam meg, persze rögvest megpróbáltam a 130-ról a 159-re frissítést, a helyzet ugyanaz. Nod32, win tüzfal kikapcs, ugyanaz. Mellesleg több gép tapasztalata után, már maga a frissítés sem volt olyan sima ügy, mint eddig, voltak érdekes dolgok.
  Mind1 na, megvárok egy hivatalos új buildet, vagy akár a véglegest. Túl sokat melóztam már eddig is mellékesben az Ms-nek…

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of pimi

  Vagy a Mikulásnak. Egy ilyen teszt állapotban lévő operációs rendszert nem érdemes alkalmazásokkal, főleg nem béta állapotú alkalmazásokkal bombázni.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Érdekeltek ezek a béták (lesz dolgom velük, ha élesednek), praktikus volt nem az éles rendszeremen próbálgatni. Csak ezért, kapóra jött a béta win10, nem kellett állandóan mentegetnem.
   Mellesleg, izé, mikor kezdtem a win10-et nézegetni, a saját gépemen az akkor még béta állapotú VMware Player v7 alá tettem fel…:-)

   Tetszik (0)
 26. Profile photo of Trianta

  Letöltöttem az ISO, -mert az update 20 perc után leállt és úgymaradt-, azután pontosan 1 óra alatt feltelepült.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of istvankisss

  Jól gondolom, hogy minden update után hízik a vin10? Mert akkor legközelebb iso-val telepítem újra.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Csicsó

  Egyik build a másik után titta bódoccság van , itt a Karácsony! 🙂

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of siriq

  ISTVANKISSS: as administrator kent futtasd. Tobb opciod lesz es mindjart latod a sok gigat. Legkozelebb csinalok screenshot-t. Talan ugy latvanyosabb es erthetobb.

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Szityu

  Hello meg tudja nekem valaki mondani mennyi a vegleges merete a 10159nek. Ugyanis van egy 16GB SSD arra akarnám rakni tisztan a rendszert. Tudom azt írtam nem olyan regen hogy OFF Insider program de akkor mit csinálnek? 🙂

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of paisano

  nekem a 10130 óta a csempék nem jelennek meg normálisan… a modern alkalmazásoké jó, de a “külsős” progik csempéi csak nagy egyszínű négyzetek, közepükben egy kb 16×16-os ikonnal… elég ronda látvány… ilyennel találkozott már valaki?

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of Trianta

  Tölthető a fbl_impressive Professional 10162.

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Rudi

  nem tudjátak a win 10 1059 pro 32 bitest lehet-e aktiválni?

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of KeWiN_HUN

  Már van 10162-es build, most jön le a windows update-n (fast ring)

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of martymcfly

  Sziasztok!
  Van egy mappa c windows\logs alatt dosvc néven. Na ennek a mappának sikerült 83 Gb-ra hízni 10159 alatt, most jönne a 162 de nem igazán van helye a 120-as ssd-n 😉 Disk Cleanup nem szedet le csak kb 100 mb-ot.
  Valaki tudja mik azok a filok?

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Papi

  Helló Mindenki!
  Itt a 10 162!!!! Nálam már jön lefele!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez