Felgyorsult az Insider Program, ismét újabb build érkezett

A Microsoft ráhajrázott a fejlesztésre és a tesztelésre, a határidő közeledtével egymás után adja ki az újabb build-eket. Egy hét alatt már a harmadik előzetes verziót kapják a Windows Insider program résztvevői, ezúttal a 10162-es build került sorra.

A “Fasrt ring” végre nevéhez méltóan “fast”, aminek a tesztelők örülhetnek a legjobban. Végre nem kell hetekig várni egy-egy újabb tesztalany megjelenésére, vagy kiszivárgására. Tekintve, hogy a gyártóknak hamarosan meg kell kapnia a végleges kódot, valószínűleg az RTM előtti utolsó build-eket láthatjuk most.

A Microsoft ezúttal nem részletezi, milyen változtatások történtek a rendszerben, mindössze annyit árult el, hogy általánosságban stabilabb és gyorsabb. Persze ebben a fázisban már nem is várhatunk látványos újításokat. Néhány dolgot azért felfedezhetünk, az Edge böngésző új verzióra frissült, a rendszer pedig felugró értesítéseket jelenít meg, amiben az új funkciók használatához kapunk tippeket:

gesture

A frissítést a Windows Insider programban résztvevők érhetik el, amennyiben Microsoft fiókkal használják a rendszerüket. A 10162-es build egyelőre a Fast ring frissítési csatornán érhető el, de várhatóan a hétvégén bekerül a Slow ring-be is, valamint a hivatalos ISO telepítőállományok is elérhetővé válnak.

Sajnos a magyar nyelvi támogatásról továbbra sincs hír.

92 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Az egyelőre nem-hivatalos ISO-k letölthetőek innen:
  http://dirtywindows.hu/2015/07/03/windows-10-build-10162-iso/

  Amint elérhetővé válnak a hivatalos linkek, frissítjük 😉

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of HUN SUB

  Ha a 10159-es Build meglepetés kategória akkor a 10162 egyszerűen megdöbbentő sebességgel váltotta le hiszen az Interneten zúgtak a szerverek az .ISO vadászás gőzerővel folyt – magam éppen egy szerény képességű laptopra hagyományos tiszta telepítést végeztem a 10159-32 bit verzióval amikor beütött a frissítés 10162-re .Mivel tanulságos volt a vége ha megjöttem folytatom 🙂

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of

  Hát.. nemistudom. Nekem 10158 óta nincs szerencsém egyikkel sem, akármennyire “fast” az a ring. 159-et vagy 5x próbáltam telepíteni, letöltögette (minek 5x egymás után, tán eldobja? Persze jó lassan jön le hiába gyors a netem) majd elkezdte “telepíteni” (legalábbis winupdate szerint) win alól, de mikor újraindult, mindig lehalt valahány százaléknál, amikor érezte. Ma éjjel kijött a 10162, na az viharos sebességgel jött is lefele, megint elkezdte telepítgetni (az is gyors volt) még win “alól” aztán újraindítást kért, de nekem épp dolgom volt a géppel, úgyhogy passzoltam. Bealvadtam, erre mikor felébredek látom, hogy már újra is indította magát ütemezve és felpakolta a 10162-őt (legalábbis gondolom, mert a belelentkező képernyőn az a “híres” új, kék ablakos kép volt defaultban. Írnám be a jelszót, aszonnya nem jó. Megint begépelem, ezúttal lassabban, megint nem jó. Megint begépelem, majd direkt ellenőrzöm úgy, hogy meg is jelenítse a karaktereket (mindent jól gépeltem béfele) közli, hogy nemf@sza.. Mondom akkor restart, hátha mittomén lesz valami akármi netalántán és szeretni fog. Hát nem szeretett. azzal kezdte, hogy az OS választó eltűnt, helyette egyből (kilőhetetlenül) ugrott a “restore previous build”-ra és visszalökte 10158-ra. Na az legalább műxik rendesen. Érdekes, de 10130-ról 10158-ra gyönyörűen és gond nélkül frissült. De azóta rémálom HEEEELP!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of knor1982

   én tegnapelőtt telepítettem a 1059-est, tegnap éjféltájban direkt kerestettem a W. update-tel frissítést, de nem találta meg a frisset. Ma reggel megtalálta, telepítette, majd mikor már sokadjára indult újra és hetvenvalahány %-on állt, akkor kiírta, hogy előző változat visszaállítása. És nem is állt át… Nem tudom, mi gebasz lehet. Legszívesebben ezt is frissként felraknám, csak az a gondom, hogy nem a windows telepítés tart sokáig, hanem utána a milliónyi általam használt program telepítése és konfigurálása…

   Tetszik (0)
  • Profile photo of knor1982

   másodjára már települt nálam. Viszont a jelszót nekem sem akarta elfogadni. De rájöttem, a bill. kiosztást vette vissza automatikusan angolra. (tehát amennyiben vagy ékezetes, vagy y / z betű van a jelszavadban, az volt a gond…). De szerencsére a loginképernyőn lehetőséget ad a nyelvi beállításokra, visszaállítva magyarra már jó is lett 🙂

   Tetszik (0)
 4. Profile photo of Aveoman

  Tegnap este a sikertelenség után, sikeresen települt a 10158. Éjszaka hagytam frissülgetni a gépet, mert gond van a hanggal. Erre most fogad az update azzal, hogy 10162! Ennyi build-et egymás után! 😀
  Gyerek gépe is fast beállításokkal még mindig 10130-on van. Ki tudja…. Ja az ő gépén Angol Angol van, míg nekem a hivatalos iso nélkül egy nem hivatalos van feltelepítve, Amerikai Angol, mást nem lehetett választani telepítéskor, erre minden meg jött!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Evil2015

  szerintem mind a 3 build tökéletes nincs most semmi gond hála az égnek most megvagyok elégedve! 🙂 nekem most jelenleg a 10159 fut és semmi gond szerintem ez marad egy darabig a gépemen nem látom értelmét felrakni a 10162 verziót!

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of dodeskaden

  Mindjárt sikitok ….eccer alszom el korábban , és lám lemaradok a friss fastról …bakapcsolva kellett volna hagyni , már megis lenne 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of dodeskaden

  lent is van , lássuk a medvét …indulamandula 😀

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Tamás Göbölyös Bozsák

  Én személy szerint a 10200 -a buildet fogom feltenni 😉

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of seneca07

  Nálam eddig mindig zokszó nélkül lejött,települt az új build, (a 10074-től kezdve frissítgetek a DW segítségével) de most nem akar elindulni a letóltés! Lehet, hogy tiszta telepítés lesz belőle!?

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Just Game

  Sziasztok!
  Másnál is jelentkeznek olyan hibák mint pl szinte soha szinte semmilyen alkalmazásnál nem menti el a fájltípusok társtását. Folyamatosan kérdezgeti. Ugyanez igaz az alapértelmezett böngészőre. Minden restart utáni első indtásnál megkérdezi be akarom-e a chromet állítani defaultnak, vagy maradjon az edge.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of zamiere

   Amikor a Chrome be akarja állítani magát alapértelmezett böngészőnek, ki is írja a windows, hogy a Settings/System/Default apps-nál lehet beállítani. Ez valami security feature lesz, hogy ne állítgassa be magát bármi elsődlegesnek a felhasználó szándéka ellenére.

   Tetszik (0)
 11. Profile photo of zamiere

  A 10159 úgy települt, hogy fél óráig állt a “Just a moment” résznél, talán mert nem engedtem ki netre. Hard reset után defaultuser0 belépett és fel lehetett venni lokális felhasználót. A 10162-t nem ajánlja fel az Update, de akkor most már van ISO.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of siriq

  Szokas szerint problema mentesen telepult.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of siriq

  Mar megint elfelejtettem kepet csinalni a disk cleanup-rol de most laza 8 gigat torolt nekem.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Szekely Denes

  telepítettem de nincs aktiválva….connect to the internet to activate windows….de hát mindig rá vagyok kapcsolódva……várjak türelemmel vagy nem jó valami?

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of CoDream

  Sziasztok

  Most szálltam be az Insider Programba jelenleg a 10162 build van fent. Fast ring. A problémám az lenne hogy sehogy sem sikerül aktiválnom a rendszert.A vízjel azt írja hogy “copy” de nekem csak ez az egy rendszer van fent fent. Nem értem… Kérem segitsetek van erre valamiféle megoldás? A válaszokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Aveoman

  Nincs hang! Illetve van, mert a mikrofon része működik, és ha az audió kezelőben (Realtek HD hangkeverő) a lejátszási hangerőt feltolom, összegerjed. Telepítéskor voltak hangok, utána elment! Ötletek mitől van? 😮

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Radian

   Hello. Nekem is ezt csinálta, állítsd át a hangot 16 bitesre.
   Jobb katt a kis hang ikonra —> playback diveces —> speakers —> properties —> advanced fül, majd ott megtalálod a legördülő, ezt a beállítást.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Radian

    *legördülőben. Bocsi, még túl korán van nekem . 😀

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Vidra

    Köszi! Király vagy, nemhiába {RAD} sugárzól! 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Aveoman

    Köszi, nem teljesen volt jó! Nálam így lett jó:
    Beállítottam az 7.1-t, hibaüzi tesztkor, de tovább, kivettem az oldalsó párokat, mert nekem csak így szólt az 5.1, (5.1 beállítás nem volt jó), aztán ahogyan írtad az advanced fül alatt végigpróbáltam melyik lesz a jó, és így 16 bit 48000 Hz DVD minőségnél jó lett! 😉 Köszi!

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Tamás

   Hello
   Sikerült megoldani a problémát?Nekem is ez volt a gondom vele már a 10159-s Build-nél jelentkezett és,semilyen hang beálítás sem orvosolta a dolgot szerintem tudnak a hibáról ez valami általános probléma

   Tetszik (0)
   • Profile photo of RoZoli

    Nekem sikerült!
    Felraktam az R2.79-es verziójú drivert. Újraindult a gép és most 24 bites 48KHz-es studió formátumban van. És van hang.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Aveoman

    Fent írtam nálam a megoldást, igaz előtte én leszedtem a device manager-ben a Sound video and game controller alatt mindent, restart, visszatelepítette a drivert, és utána csináltam a fenti megoldást. Bár 16- bitesen maradtam, de lehet mindent megpróbálni, haveromnál egyszer működött 24 biten, aztán nem. Ezért maradt a 16 bit!

    Tetszik (0)
 17. Profile photo of Rossz Qtya

  Nem tudom ti, hogy vagytok vele de nekem egyáltalán nem jön be a win10. Tele van reklámokkal felesleges semmikkel, pl: időjárás. Kinézek az ablakon ha tudni szeretném. Ez már kezd a debil emberek op-rendszere lenni és FELHŐBEN”
  Az egész rendszer a win7 dizájnosabb formában áruházakkal és egyéb appokkal amikből kb egyet sem használok. Nem lehetett volna egy politika és reklámmentes op rendszert csinálni, no de ajándék lónak ne nézzük a fogát. Szerintem ez lesz az MS utolsó szúrása magán amivel sikerült tökön szúrnia magát. Mindenki kíváncsi rá felfogja telepítani aztán le – és vagy linux mellett fog dönteni vagy win7.

  “milyen különleges szabályok vonatkozzanak a felhőalapú alkalmazásokra?”
  Kabé igy hangzik az egyik pont:
  A Szolgaltatonak jogaban all a szerveren elhelyezett dokumentumot anonymizaltan kiértékelni és az adatokkal sajat belatasa szerint eljarni. Nemzetbiztonsagi ellenőrzéshez hozzajarulok No ; Yes
  Ha “No” nem is tudsz bejelentkezni. :-))

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Radian

   Hello. Én pl, egy darab reklámmal nem találkoztam win10 alatt. És debilnek sem érzem magam azért, mert használom az időjárás alkalmazást. 🙂 A többire no comment. 😀

   Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Mi itten úgy “vagyunk vele”, hogy a topik címének megfelelően megdumáljuk a dolgokat, és kb senkit nem érdekel, hogy neked nem jön be a win10. [moderálva]
   És mi van a felhővel? Mi köze annak az Op rendszerhez? Mert linuxban nincs felhő, mi? Neked egy OneDrive letiltás gondot okoz?
   [moderálva]

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Vidra

   Bocs, hogy beleugatok Kutyukám, de a win10-ben pont az a lények, hogy magadra formálhatod. Téged nem érdekel az időjárás {pedig kéne}, de engem igen, mert már megérzem. Ergo öreg vagyok és kívánom, hogy egyszer te is ilyen öreg légy és emlékezz arra, hogy azért nem fájnak az izületeid 60 évesen, mert melegen tartottad fiatalon! 🙂 A másik felvetésed sem állja meg a helyét! Én iskolában dogozon és látom, hogy a tanárok/tanítók {kvalifikált tudásu diplomás} zöme még a win7-et sem ismeri nemhogy a linuxot és ugyanez vonatkozik az átlag felhasználóra aki nem jár ide. Retteg a frissítésektől és kikapcsolva tartja, nem takarítja és kétév után csodálkozik amikor összeomlik a a rendszer és aztán mehetsz a szomszédnak helyre rakni a gépét ingyen és ha linux van a gépen, akkor is össze tudja omlasztani, mert ő az átlagfelhasználó! 🙂

   Tetszik (1)
 18. Profile photo of pimi

  Ez olyan, mint amikor valaki beiratkozik egy főzőtanfolyamra, és az első alkalommal közli, hogy mindíg étteremben étkezik, és a jövőben sem szándékozik főzni.

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of KoLaMan

  Azért a frissítgetésből is megárt a sok. Értem én, hogy remek dolog az, ha nem kell mindent újra telepíteni, beállítani, stb., de ennek ára van sebességben, helyfoglalásban. Most a 162-es verziót tisztán raktam fel. Lényegesen kisebb, és érezhetően gyorsabb. Nem, nem csak az új verzió okán, mert előtte frissítéssel újítottam 162-re.
  Az ablakok fejléce marad ez a szürke, vagy csak én nem találom a beállítást?
  Ok, megy az Edge, de komolyan csak ennyi beállítást enged? Még mindig nem állítható át a keresője guglira?
  Miután Pro verzió, nem értem, hogy miért nem adják ki a nyelvi csomagokat, hogy azt is ellenőrizni lehessen.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of gurig@

  Az mitől van, hogy a 10162-es “Fast” letöltésnél megállt 31%-on. Aztán onnan sehova. Megszakítani sem tudom és tovább sem akar menni! Egy napja csak “áll”

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Aveoman

  Gyors kérdés, mivel tölthető le a hivatalos 162 build, ki használja az Amerikai Angolt, és az Angol Angolt? Mert nálam az Amerikai van fenn a gyereknél az Angol, és nála késöbb dobta fel a fast alatt az új build-et.
  Illetve a Update beállításoknál nincs a fast-ra való beállítás, másnál sincs?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of pimi

  Az Insider oldalról letölthető. Csak az Am. Angolt használtam. Van különbség? Az Advanced oldalon nincs ott a lehetőség?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Aveoman

  Én nem tapasztaltam, de kérdem a hozzám jobban értőket!
  Az update-ban most már fent van a beállítás fast-ra! 😀

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Aveoman

  Ja, és telepítéskor felajánlotta a Core vagy Pro verziót! Eddig ilyenem se volt, csak kulcsos módszer….

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of pimi

  Vajon min múlik az, hogy milyen verziót telepít, vagy felajánl választást?

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Aveoman

  Nekem a 162 telepítéskor (tiszta telepítéssel tudok csak “frissíteni”, update-nál restart után ki fagy) adta a lehetőséget. Ha sima update van akkor ugye ami fenn volt. Erre van megoldás, itt olvastam, hogy kulcsot megváltoztatod és más lesz a rendszer, tölti egyből le a külömbségeket.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Darknoz

  Sziasztok, találtam egy elírást, kéretik javítani (1 nap ezelőtt) 😛

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Peti134

  Hol lehet aktiválni az insider alkalmazást?

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of Vidra

  HELP!!!!!!!! A 162-es kilőtte az ingyenes pandámat, de úgy hogy javítani/eltávolíti sem hagyja magát!!!!!!!

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Vidra

  Sajnos egy vírusírtót sem enged telepíteni. Ragaszkodik a defenderhez!

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of endrush

  Sziasztok aki win 7es startmenüt szeretne magának a win 10 re itt egy megoldás töltsétek le a stardock start 10 et és patcheljétek a start8 patchrrel
  https://www.youtube.com/watch?v=SUokS8sQp6c&feature=youtu.be
  Ui én a start10 0.50 et telepitettem

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of eisento

  urak, olyan kerdesem lenne hogy jobb oldalt az ertesiteseknel hogyan tudom kikapcsolni a windows tuzfal ertesiteseit? ugye alapbol ki van nalam kapcsolva es mindig jon ertesites hogy kapcsoljam be. Nem kicsit idegesit 😀

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Trianta

  Az asztalon megjelenő ikonok méretét hol lehet beállítani (kissebbre)?

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of Feco65

  Sziasztok! Ebben nem lehet úgy áthelyezni a felhasználói mappákat mint például a 130-asban? Lehet hogy el vagyok maradva, mert eddig a 130-ast használtam de most csak azt tudom megadni hogy melyik partícióra mentsen.

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of rollerman

  Sziasztok!
  Azt szeretném megkérdezni,hogy miért nem tudom frissiteni 10130-ról a wint? Probáltam minden megoldást slow és fast verzióban is de sjnos nem dobja fel! Segitségeteket köszönöm!

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Papi

  Az Insider hub nincs telepitve!
  Ha kell, akkor az aktiválást
  Igy csináld a 10162-től kezdődően:

  – Start menü >Settings >System > Apps&features > Manage optional features > + Add a feature > megkeresed az „Insider hub”-ot, rákattitintasz, majd katt „Install” gomb
  – Innen ezután visszamész egy szintet és itt az appok között már láthatod, hogy az Insider hub feltelepült.
  – Start menüben az appok (Allk apps) között most már ott van és rá tudsz kattintani, elindul!!

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of jorgicsek

  Azt tudja esetleg valaki, hogy a Windows 10 Enterprise telepíthető/aktiválható lesz a Windows 8.1 Enterprise kulcsával? Köszönöm.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Nem hiszem, mert a jelenlegi infók szerint, nem fogja engedni a frissítést, ebből következően a kulcs hitelesítése sem fog sikerülni. 🙁

   Tetszik (0)
   • Profile photo of jorgicsek

    Én igazából arra gondolok, hogy nyomni egy clean installt, teljesen nulláról felnyomni a W10-et, viszont a W8.1 aktiváló kulcsával. Én sem hiszem, hogy ez menni fog, de erről sem adtak még ki szerintem egyértelmű infót, ezért érdeklődöm, gúgli nem segített.

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez