Újabb részletek a Július 29-én érkező Windows 10 frissítésről

E hónap végén több millió felhasználó fogja megkapni frissítésként ingyen a Windows 10 végleges verzióját. Ennek pontos ütemezéséről tudhattunk meg többet a Microsoft friss bejelentéséből.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a rendszer július 29-én lesz elérhető, de most kiderült, hogy ez a dátum nem mindenkire vonatkozik. Az OEM gyártópartnerek már néhány napon belül megkapják a Windows 10 végleges verzióját, hogy legyen idejük az általuk gyártott eszközöket felkészíteni. Ezt követően a kereskedelmi partnerek férnek hozzá, így ők is előre felkészülhetnek a vásárlók tájékoztatására. A boltok új matricákat is kapnak, amelyeket a Windows 10 kompatibilis eszközön láthatunk majd, ezek arról tájékoztatnak, hogy az adott eszköz Windows 8.1-el előtelepített, de ingyen frissíthető Windows 10-re:

X20-40513-Packaging-LABEL-WIN-HOME-10-English-BTS-RDX-Demo-01

A hivatalos megjelenés napján, július 29-én az Insider programban résztvevő 5 millió tesztelő telepítheti a rendszert és a tőlük visszaérkező kompatibilitási jelentések segítségével fogja a vállalat a többi felhasználóhoz fokozatosan eljuttatni a telepítőkészletet. Akik feliratkoztak az ingyenes frissítésre, hullámokban fogják tehát megkapni az új rendszert, attól függően, hogy a hardverkomponenseik mennyire kompatibilisek a Windows 10-el. Előfordulhat, hogy egyesekhez csak később fog a eljutni a frissítés, amikor a szükséges kompatibilitási hibákat kijavították.

W10_Laptop_AUX_Build_16x9_en-US_070115-01

A Get Windows 10 app-en keresztül feliratkozók gépeire a háttérben fog letöltődni a rendszer egyfajta p2p megoldással és azután értesítést kapunk, hogy kezdhetjük a rendszer frissítését. Ha valamelyik hardverünk elavultsága akadályozza ezt, arról értesítést kapunk, illetve segítséget a probléma elhárítására is.

A vállalati szférának még tovább kell majd várnia, mivel a mennyiségi licenccel forgalmazott kiadások csak augusztus 1-től lesznek elérhetőek.

12 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Ha az OEM-ek megkapják, tuti kiszivárog. Korábban WZor be is ígérte, úgyhogy reméljük nem kell várni hónap végéig 🙂

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of Lalika19

  Én nem bíznék a Kiszivárgott OEM partnerek kiadott W 10 RTM-ben, nem olyan sok idő és mindenki meg kapja… 😮

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of siriq

  Egyebkent valamikor 20. korul mondtak nekem az RTM-t. Kerdes mennyire fog sietni vagy kesni.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of bagi56

  Aki magyar nyelvű Windows 8.1-ről kapja majd meg a frissítést, annak angolra változik az operációs rendszere? Egyáltalán mikor érhető el magyar nyelven is a hivatalosnak mondott verzió?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of endrush

  Aki win 8.1 röl upgrdel win 10 re és később újra kell rakni a rendszert előbb megint a 8 ast kell telepíteni ?

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of HUN SUB

  A nagy kérdés : az insiderek júl 29-után maradnak angol nyelven vagy magyarul is lehet majd “visszajelzést” küldeni? 🙂

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Úgy tűnik, ebben az esetben három opció lehetséges: első opció, mivel az Insider programban részt vevők, amennyiben maradnak továbbra is a programban, frissíthetnek a végleges változatra magyar nyelven, majd a program szerinti frissítések is magyar nyelven jönnek; a második opció, marad a végleges frissítés után is angol és az időről-időre érkező frissítések is azon a nyelven települnak; harmadik opció, frissítés után átállítható lesz az angol magyar nyelvre, de ebben az esetben nem látom, hogy a frissítések, milyen nyelven települnek? Ezt lényegében július 29-edike után tudjuk meg.
   Én az első opcióra fogadnék. 🙂

   Tetszik (0)
 7. Profile photo of solties

  Engem az érdekelne, hogy egy telefonon aktivált win 8.1, ha frissül 10-re. akkor azt milyen módon tudom tiszta újratelepítésnél elméletben újra aktiválni? Mert termékkulcsot ugye kérni fog újratelepítésnél is. Akkor megadom neki a W8.1 kulcsot, aztán a telefonon kapott telepítés azonosítót is? Vagy újra kell telefonálni? Egyáltalán, ha leradírozom frissítés után a vinyót, és újratelepítem mondjuk usb-ről, akkor tudni fogja a telepítő, hogy ezen a hardveren “zöld az út”? Mert ez nekem nem tiszta! Ez olyan “több sebből vérző” dolognak tűnik nekem.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez