Magyar Windows frissítése angol Windows 10-re – lehetséges?

Sajnos a Windows 10 eddigi kiadásai nem elérhetőek magyar nyelven, így nem telepíthetjük frissítéssel a meglévő magyar rendszerünkre, mert a nyelvi eltérés miatt a telepítő nem hajlandó együttműködni. Valójában viszont csak egyetlen kis beállítás a különbség a verziók között, amit mi magunk is módosíthatunk és így a programok újratelepítése nélkül is felrakhatjuk a Windows 10-et! Azoknak akiknek nem gond a magyar nyelv hiánya és nincs idejük programokat telepíteni, beállításokkal vesződni, időt spórolhat ez a telepítési mód. A többieknek meg kell várniuk a magyar nyelvű kiadást. Az így telepített rendszerre a Windows Insider program licencfeltételei vonatkoznak.

Mindenki csak saját felelősségre alkalmazza a cikkben olvasottakat. Az esetlegesen elveszett adatokért senki nem vállal felelősséget! Csak akkor vágj bele, ha pontosan tudod mit csinálsz. A Dism és a Diskpart használata hozzáértést igényel!

Előkészületek

Egy magyar Windows 8.1 rendszeren fogom megmutatni a folyamatot. Merész leszek, ugyanis ezt a gépet használom minden nap. A leírás valószínűleg működik az összes Windows kiadással, amiben már elérhetőek utólag is a nyelvcsomagok. Home kiadásokra sajnos nem alkalmazható a leírás. Ne feledjétek, a Windows 10 előzetesének telepítéséhez regisztrálni kell Windows Insider-nek.

A letöltött angol nyelvű Windows 10 telepítőt kiírjuk USB-re, közben fel kell rakni az Amerikai Angol (en_us) nyelvcsomagot a 8.1-re. Eltarthat egy ideig, nyugodtan csináljunk közben a telepítőt. (Én meg még a cikket is megírom netek közben…)

A „Vezérlőpult\Óra, nyelv és terület\Nyelv” beállításai alatt találhatóak a nyelvcsomagok. A beállításokkal nem érdemes vesződni, mert ezeket úgyis figyelmen kívül hagyja majd a Windows telepítője.

Képernyőfelvétel (2) Képernyőfelvétel (6)

Ha minden letöltődött, akkor újra kell indítani a gépet a Windows 10 telepítőjéről bootolva. A jelenlegi Windows telepítésnek offline állapotúnak kell lennie, tehát a sima hibrid leállítás nem jó. Érdemes a sima újraindítást választani.

Barátunk a DISM

Betöltés után válasszuk ki a magyar billentyűzetet, és kattintsunk a következőre. Válasszuk a Repair opciót. Nyissuk meg a CMD-t a SHIFT+F10 lenyomásával.
Indítsuk el a diskpart programot és nézzük meg hova csatolódott a Windows 8.1:

diskpart
list volume (Nekem az F meghajtót adta ki így ezt fogom példának használni.)
exit

A következő parancsokkal állítható amerikai angolra a rendszer:

Dism /image:F:\ /Set-SysLocale:en-US
Dism /image:F:\ /Set-UserLocale:en-US

A “Dism /image:F:\ /Set-AllIntl:en-US parancsot nem ajánlom, mert az a billentyűzet beállításait is átállítja. De, ha olyan lusták vagytok, mint én akkor nyugodtan mehet. Ha minden jó, akkor a DISM nyugtázza, hogy 6.3 a rendszerünk verziója, és hogy a változtatás sikeres. Mehet az újraindítás.

A Windows telepítése

Képernyőfelvétel (10)
Innen már nincs túl sok tennivalónk. Bejelentkezünk a Windows-ba és elindítjuk a Windows 10 telepítőjét a frissítés megkezdéséhez. A setup.exe végig kalauzol a telepítésen, letölti a frissítéseket, a gép újraindul. Innentől kezdve legközelebb már a Windows 10 fog visszaköszönni ránk. Bejelentkezünk, majd a Windows Update pedig automatikusan felrakja a frissített illesztőprogramokat, és a magyar helyesírási szótárt. Az áruházban lévő alkalmazások is frissülnek. Legyünk türelmesek. Ezután nincs más dolgunk, mint használni a készre telepített Windows 10-et! Egy töredezettségmentesítés nem árt a teljes sebességhez.

A frissítéssel telepített Windows 10-ben egyébként lehetőség van 1 hónapig visszamenni 8.1 alá, ha meggondolnánk magunkat.

Jó mókolást mindenkinek!

12 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Tamás Durgó

  Nekem engedte a magyar W8.1-ről a frissítést, igaz a telepítés elején kiírta, hogy nem tudom a jelenlegi nyelven használni a rendszert. És igaza is volt, mert angol nyelvű lett, de a magyarról lett frissítve.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Melyik opcióval frissítettél? Keep personal files, vagy Keep programs, setttigs and personal files? Ez a cikk az utóbbival foglalkozik. Az első módszer nem nagy ördöngösség, sima formázás nélküli telepítés.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Tamás Durgó

    A beállításokat is megtartotta, így az utóbbi volt. Ezt onnan vettem észre, hogy a programok, és a háttérkép is megmaradt.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Nameless

    @tamas-durgo Érdekes, milyen lemezről raktad fel a 8.1-et? Mert ha mondjuk valami frissített kiadás akkor előfordulhat hogy arra eleve utólag volt integrálva a magyar nyelvcsomag így nem volt gondja a lokalizációval. hu_hu MSDN kiadással tuti nem működik a frissítés en_us Windows 10-re.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of AST

    Én a hivatalos 10162-es ESD-t konvertáltam ISO-ba, azt raktam fel, azt mondtam mindent tartson meg. Programok kb 70%-a maradt meg, néhány dolog elszállt, a rendszer angol lett, de egyébként működött.

    Tetszik (0)
 2. Profile photo of vicso

  Windows 8.1 Enterprise-al is működik ez a dolog?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Petersen58

  Sziasztok!
  Átállítottam en-US- re 6.3 nyugtázva, magyar maradt a rendszerem, pedig van amerikai angol nyelv is, és nem engedi csak a “Keep pesonal files only” frissítést, ezt nem szeretném!

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of MickeyMouse

  Most futottam neki harmadszor a dolognak és az eredmény ugyanaz.
  Szépen átállítottam a nyelvet, nyugtázta mindkettőt. Majd a telepítésnél a következő kép:

  Ötlet esetleg a megoldásra?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of janikalacika

  Sziasztok!
  Angol windows 7et tudok frissiteni magyar windows 10re?

  Köszi.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez