Így működik a Windows Hello

A Winsupersite szerkesztőinek köszönhetően láthatjuk, hogyan is működik a Windows 10 új arcfelismerős beléptetőrendszere. A Windows Hello használatához sajnos arra alkalmas kamerára is szükség van, így legtöbbünk csak így videóban fogjuk működés közben látni.

A szükséges kamerának nem csak normál, de infravörös és mélységérzékelő lencsékkel is rendelkeznie kell, aminek jóformán egyelőre csak az Intel RealSense™ 3D Camera (F200) nevű csodakütyü felel meg, de a Windows 10 megjelenésével várhatóan egyéb típusok is elérhetővé válnak majd.

A fenti demóban látható módon, az arcfelismeréssel való belépés nagyon gyors, egyszerű és kényelmes. Átverni sem könnyű, mert egy sima fényképpel nem tudjuk a 3D látványt leutánozni, valamint ha úgy állítjuk be, akkor a fejünk elfordítását is megköveteli a szoftver. A beléptetés nagyszerűen működik akár rossz fényviszonyok között is és egy szemüveg sem jelent neki akadályt.

Érdekes kérdés, hogy a kamera letakarása nélkül, hogyan lehet egyáltalán kijelentkezni a rendszerből, hisz amint kilépünk, a gép felismer és visszaléptet 😀

10 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of joci

  Ez szupernek tűnik! Megint az a kérdés hogy a beléptetésen kívül még mire fogja az MS vagy mások felhasználni. Beláthatatlan a felhasználási terület, hiszen előbb utóbb minden mozgásunkat figyelni lehet, és pillanatok alatt minden adatunk elérhetővé válik. A jövőben nem kell már senkit “rabosítani’ hiszen ez már megtörténik önként. Bár ettől féljenek azok akiknek van mitől. Mi még ott tartunk hogy lehet e egy igazolványa valakinek, mert akkor könnyű beazonosítani a személyt. Ezek már régen álviták. Hiszen már most is annyi adatunk elérhető egy egy jelszavunkkal, ujjlenyomatunkkal, fényképünkkel, hogy azt szinte fel sem foghatjuk. Lehet itt védelmi beállításokat használnunk – bár fontos – úgy gondolom hogy azok csak arra jók hogy megnehezítsük a rosszakarók dolgát. Visszasírjuk még az ‘Erika’ írógépet!

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Joe Member

  Nevetséges az egész téma, hiszen fejleszthetik itt a szuperebbnél szuperebb biztonsági technológiát, ha azok sem használják, akiknek kellene (lásd kormányzati szervek, biztonságtechnikai cégek – pl. olasz 🙂 Millió számra lopnak el személyi adatokat, évekig észrevétlenül turkálnak kormányzati, hivatali szervek szerverein, nemzetbiztonsági szempontból kockázatos cégeknél, üzemeknél garázdálkodnak a jött-ment ISIS és kínai hekkerek stb.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of maki

  “Érdekes kérdés, hogy a kamera letakarása nélkül, hogyan lehet egyáltalán kijelentkezni a rendszerből, hisz amint kilépünk, a gép felismer és visszaléptet :)” No ez igaz, kíváncsi leszek rá!!

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of Gyuri

  Én arra leszek kíváncsi hogy a sokak által nem használt Kinect kamerát újra lehet-e majd vajon hasznosítani !? Amúgy meg jópofa fejlesztés és addig amíg mindenki képeket videókat posztolgat a közösségi oldalakon addig kár rinyálni h figyelni fognak majd mindenhol. Nem szeretnék vitafórumba kezdeni (tényleg nem) de a nagyon csúcs szuper biztonsági rendszereket is ember írja szóval amíg ez igy van addig azt fel is törik , mindíg van és lesz nagyobb erősebb okosabb ember aki az adott helyzetben odakerül szóval tökmindegy, arra majd jó lesz hogy, hogy anyu, apu, barátnő, gyerek ne turkáljon a tárolt dolgainkban ha mi azt nem szeretnénk! (Bezzeg az ujjlenyomat olvasós telefonokra és gépekre senki nem panaszkodik!)

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Locky

  És mi van akkor ha balesetet szenvedek és ideiglenesen mondjuk le van kötve az arcom? Vagy teli lesz sebekkel?

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Asmodeushu

  És mi van az egypetéjű ikrekkel? Náluk is működik a megkülönböztetés? Pár hete leteszteltük egy ilyen oldalon 2 képet feltöltve, hogy mennyire vagyunk tesómmal egyformák, az eredmény 100% egyezés lett 😀

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of gyurigyuri

  Sziasztok!
  Nekem miért nem található a bejelentkezési lehetőségek között a windows hello ???
  A laptopon van kamera és ujjlenyomat olvasó is!
  A gép és a win10 részletei a képen:

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez