Új HoloLens demóval érkezett a Microsoft a WPC-re

A Microsoft újabb látványos bemutatóban demózta a HoloLens-et a Worldwide Partner Conference tegnapi megnyitóján. Ezúttal a Maya 3D-s tervező alkalmazást turbózták fel az Augmented Reality (kiterjesztett valóság) képességével.

A szoftver tervezőasztaláról a HoloLens segítségével a 3D-s térbe varázsolhatják a tervezők a modelleket, lekicsinyítve, vagy épp teljes méretben, majd valós időben végezhetnek módosításokat is rajta. A fejlesztés arra is lehetőséget ad, hogy egy valódi tárgyra (a demóban egy motorkerékpárra) vetítsük rá a módosításokat, olyan hatást keltve, mintha azok fizikailag is megvalósultak volna, közben pedig a tervezők gesztusokkal vezérelve mozgathatják, módosíthatják a modell részeit.

A bemutató a HoloLens egy másik alkalmazási módját is bemutatta (amit korábban ugyan már láthattunk), a Modern alkalmazások térbeli kivetítését. Ezzel a megoldással az eredetileg 2D-s ablakokat jeleníthetjük meg a térben, pl: egy médialejátszó alkalmazást a falra “akasztva”.

3 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of HUN SUB

    Ezek szerint egy férfi a jövőben 3D-ben megtervezheti álmai nőjét és a partnerkövetítőnek csak a beérkezett adatok (paraméterek alapján ) sokkal pontosabban lehetne szűrni a delikvensek között ?? Bár azt látom a bemutatóban ,hogy akár a lökhárító esetében az optikai tunning esete fennállhat ?? 🙂

    Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez