Ki, hogyan, mennyiért és mikor válthat Windows 10-re?

Néhány napon belül piacra kerül a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 10. Megpróbáltuk összeszedni mindazt, amit jelenleg tudunk a rendszerre történő váltás feltételeiről.

Mikor lesz elérhető?

A Microsoft hivatalos bejelentése szerint július 29.-étől frissíthetünk az új rendszerre. A frissítésre már most is fel lehet iratkozni, ahogy arról korábban beszámoltunk, de a feliratkozás nem feltétele az ajándék frissítésnek. Ettől a dátumtól lesznek kaphatóak a Windows 10-el előtelepített eszközök is. A frissítés hullámokban történik, így lesz akinek várnia kell a megérkezésére.

A Windows mobilos változatát használók csak később kapják meg a frissítést, pontos dátum egyelőre nincs erre vonatkozóan.

Kinek jár ingyen frissítés?

Minden eredeti Windows 7 (SP1) és Windows 8.1 rendszert ingyen lehet Windows 10-re frissíteni (kivéve az Enterprise és RT kiadásokat) a megjelenést követő egy évben, vagyis 2016. júlis 29.-éig. A fentiekből következik, hogy a Vista és XP felhasználók nem frissíthetnek ingyen.

Minden július 29.-éig vásárolt, Windows 8.1-el előtelepített eszköz is ingyen megkapja a frissítést.

A Windows 10 előzetes kiadását használók is megkapják a végleges verziót frissítésként, az Insider program pedig folytatódik a megjelenés után is. A programban részvevők ingyen használhatják a rendszert (a felmerült kétségek ellenére is), de továbbra is telepíteniük kell a frissítésként érkező újabb és újabb előzetes kiadásokat, vagyis továbbra is tesztelők maradnak. Ha valaki úgy döntene, hogy kiszáll a Insider programból és nem kívánja telepíteni az újabb buildeket, akkor elveszti a rendszer használatának jogosultságát.

Mik a hardverkövetelmények?
 • CPU: 1GHz
 • RAM: 1GB a 32 bites és 2GB a 64 bites verzióknak
 • HDD: 16GB a 32 bites és 20GB a 64 bites verzióknak
 • Video: DirectX 9 kompatibilis videokártya (WDDM 1.0 driverrel) és legalább 1024X600-as képernyőfelbontás
 • További részletek itt…
Milyen kiadásra frissíthetünk?

Mivel a Windows 10 kevesebb fajta kiadásban készül, mint a korábbi verziók, néhányan átkerülnek a frissítés után egy másik csoportba, pl.: a Windows 7 Starter felhasználók, egy funkciókban sokkal gazdagabb Windows 10 Home verziót kapnak.

2015-06-01_18-58-29

Az N-es verziót használók, ugyanazt, a verziót kapják, mint az N nélküliek.

Hogyan frissíthetünk?

A Windows Update mellett, lehetőség lesz természetesen teleptőlemezről is frissíteni ill. a frissítést nem támogató kiadások felhasználói, csak tiszta telepítéssel válthatnak az új rendszerre.  Az alábbi képen látható, mely kiadások, hogyan frissíthetőek:

Clipboard01

Mi változik?

A Windows 7 felhasználóknak le kell mondaniuk az asztali minialkalmazásokról (gadgetek), de ahogy a Windows 8-ban is meg lehetett oldani külső alkalmazással, Windows 10 alatt is elő lehet majd varázsolni őket. A Windows Media Center sem lesz elérhető a frissítés után, sőt a megjelenést követően még DVD lejátszásra sem lesz alkalmas a rendszer (az ehhez szükséges update, csak később érkezik). A Hearts (szívek) nevű játék is eltűnik, de helyette kapunk Cany Crush-t.

A korábbi információkkal ellentétben, a Home kiadásban nem lehet majd időzíteni a frissítéseket.

A Windows Hello használatához speciális kamerára lesz szükség az arcfelismeréshez, vagy ujjlenyomat-olvasóra.

Mi lesz velünk, magyarokkal?

Bár a rendszer természetesen elérhető lesz magyar nyelven, a Cortana egyelőre csak angol, kínai, francia, olasz, spanyol és német nyelven fog tudni kommunikálni és így nálunk nem lesz elérhető. Nagy kár, mert a rendszer egyik legnagyobb újítása az asszisztens integrációja.

Mennyibe fog kerülni?

Azoknak, akik nem élnek az ingyenes frissítési lehetőséggel, a Microsoft közleménye szerint, a Windows 10 Home ára 119$, a Pro kiadásé 199$ lesz, a Home-ról Pro-ra váltásért pedig 99$-t kérnek.

Mi lesz újratelepítéskor?

Azon a gépen, amelyiken az ingyenes frissítést végrehajtottuk, bármikor újratelepíthetjük a rendszert, tiszta telepítéssel is, ingyen!

Retail és OEM verziók frissítése

Ha egy OEM, vagy Retail kulccsal aktivált rendszert frissítünk az ingyenes akció keretein belül Windows 10-re, az új rendszerünk is annak megfelelően OEM ill. retail licencű lesz. Vagyis ha Retail rendszert frissítünk, akkor a későbbiekben újratelepíthetjük másik gépen is, ellenben ha OEM volt az eredeti Windows-unk, akkor csak azon a gépen használhatjuk ingyen a Windows 10-et, amire eredetileg telepítettük frissítésként. Akinek OEM rendszere van, az egy esetleges alaplapcsere (“fő komponens”) után már nem lesz jogosult az ingyenes Windows 10-re.

A rendszer újratelepíthető a licenc megtartásával. Az ISO telepítővel történő újratelepítés mellett további két lehetőségünk is van:

 • A Settings alkalmazáson belül az Update and Recovery lapon a Recovery opciót választva kezdeményezhetjük a rendszer újratelepítését a “Remove everything and reinstall Windows” lehetőséget választva, így egy tiszta újratelepítést kapunk.
 • A bejelentkezési képernyőn a SHIFT billentyű nyomva tartása mellett, a Power, majd a Restart ikonra kattintva várjunk, amíg megjelenik az “Advanced Recovery Options”, ott pedig válasszuk a Troubleshoot (helyreállítás), majd a Reset opciót.
Kapunk új kulcsot, ha frissítünk Windows 10-re?

Nem. A frissítéssel szerzett licenc eredetiségét a rendszer a Windows Store-on keresztül megjegyzi, így nincs szükség kulcs megadására a későbbi újratelepítés esetén sem.

További hasznos információkat találhattok ezen a linken…

Ha kérdésetek van, várjuk kommentben!

170 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of endrush

  Eggyik helyen olvastam hogy a kb/3035583 frissitést törölni majd ujratelepitése talán segit!
  http://greatis.com/blog/what-is-gwx-gwx-exe

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Nameless

  Nekem például nem működik a GWX friss és uptodate minden

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of vgyula12

  Üdv! A 8.1 Embedded retail kulcsos mire fog frissülni,ha fog…..?

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of Evil2015

  marad a jó öreg kalóz változat én biztos nem költök ennyit egy eredeti rendszerre meg amúgy is 1 évig ingyenes szóval mind 1! úgy is lesz normális törés meg valami aktiváló program ami jogtisztává teszi lényegtelen!

  Tetszik (2)
 5. Profile photo of octolith

  Nekem a 8.1 telefonos módszerrel van aktiválva, remélem így is fog frissülni és megmarad aktiváltnak. Van érvényes windows 7-em, meg vásároltam hozzá anno nyolcas frissítőkulcsot, de az tiszta 8.1 telepítéshez nem jó. Szóval maradt a nem legális, de működő telefonos megoldás. Nem vagyok hajlandó azért egy windows 7-est felrakni, hogy azután ingyen legyen Windows 10-em, sajnos nem egy mai gép és egyedül tiszta telepítéssel hajlandó normális sebességgel működni. Remélem megoldják ezt valahogy.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Levente Tímári

  Én jól meg lettem ezek szerint szivatva 8.1 enterprise telefonon aktiválva gondolom semmi esélye, hogy megkapjam a 10-et.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Expander Mandro

  OFF
  Van egy legális kulcsom csak nem tudom milyen windows tartozik hozzá. Ezt meg lehet tudni valahogyan?
  Köszi előre is 🙂
  ON

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Expander Mandro

  Kiderült, legális Win8 kulcsom van. Juhéjjj 🙂

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of nyuggerpapa

  MSI Adora 2020 as előtelepített gépem van, BING 8.1 OS rendszerrel, a Tiszteletteljes kérdésem ? hogyan tudok váltani a W10-es rendszerre, sorozat szám nélkül (semmilyen formában nincs mellékelve) illetve hogyan tudom ha arra szükség van újra telepíteni, W 10-zel a gépet (tiszta telepítés) lefuttattam az Everest szoftvert az kiolvasta sorozatszámot (kulcsot) de tiszta telepítéskor, ezen a gépen az MS nem fogadja el, érvénytelennek minősíti.Ha valaki tud segíteni, Tisztelettel várom a válaszát. Köszönöm.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Cartman

  Aki tiszta telepítéssel akarja majd feltenni, ne aggódjon, az upgrade során lesz olyan opció, hogy ne tartson meg semmit a régi rendszerből. Ez gyakorlatilag egy tiszta telepítést csinál, annyi különbséggel, hogy lesz még a C meghajtón egy Windows.old mappa, amibe a telepítő bemásolja a régi rendszer cuccait. Ha azt törlöd, kész a tiszta, új telepítésed, ingyen.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Csaba Dávid

  Dobozos licencből oem-et csinál a Win10 esetében, hiszen csak az adott gépre érvényes a frissítés. Alaplapcsere esetén bukta a legalitás. Ha jól értem. De mi lesz a frissített dobozos licenckulcsával? Attól kezdve Win10 és ha gépcsere történt, kuka az egész?

  Tetszik (2)
  • Profile photo of Cartman

   Igen, ez egy hátulütő. Úgy néz ki, hogy akinek “hordozható” licence volt, az a frissítéssel röghöz köti, mert onnantól csak azon a gépen telepítheti újra a rendszert, amelyiken először használta. De majd biztos lesz erre is megoldás.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Csaba Dávid

    Nagyon megkavart engem ez a hozzászólásokhoz használt motor. Végig az alján kerestem az újakat. Bocsánat!

    Tehát gépcsere esetén sincs gond, csak előbb fel kell rakni a dobozost és után frissíteni, a szerver már tudni fogja, hogy én korábban erre jogosult voltam? Vagy az új gépen nem lehet upgradelni, de a régi dobozos lehet rá?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of kicsibaba

    pont ezért fog bukni ez is…..

    Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   A dobozos licenc azt jelenti, hogy bármelyik gépre, bármikor átviheted azzal a feltétellel, egyidőben csak egy gépen van telepítve. Három ilyen licencem van az egyik, a Windows 7 HP már a harmadik gépen fut, a Windows 8.1 Pro, a Windows 8.1 Pro with MC szintén, a Windows 8.1 Core, amit a géppel együtt vettem az csak a gépen használható. Tehát, a dobozos kiadás nem válhat OEM termékké még frissítéssel sem. 🙂

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Cartman

    OEM-é nem válik, de az így frissített Win10 csak azon a gépen lesz használható/újratelepíthető. Vagyis ha egy másik gépre akarod később feltenni, akkor – a dolgok jelenlegi állása szerint – először a kulcsodnak megfelelő régi rendszert kell telepítened az új gépre és ott frissíteni 10-esre, mert az ingyen 10-es “licenced” nem hordozható.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of abissus

    El nem tudom képzelni ezt a változatot. 🙂
    @Cartman, Azt hiszem, igazad lehet, sajnos el tudom képzelni, hogy MS az ingyenesség fejében ezt lépi meg. 🙁

    Tetszik (0)
   • Profile photo of paisano

    és ha letelik az egy év? akkor már hiába viszem át a régi dobozos rendszert más gépre, nem lesz frissíthető… szóval akkor ez az ingyenesség is csak a “promóciós” időszakra fog vonatkozni, hosszabb távon kénytelen leszel megvenni, ha legálisan akarod használni…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    @pasiano így van. Az egy év után már nincs ingyen upgrade. De hát addigra úgyis lesz aktivátor hozzá 😀

    Tetszik (0)
 12. Profile photo of Csaba Dávid

  Akkor nem éri meg frissíteni. Venni kell majd valamikor egy Win10 licenszt és kész, amúgy is erre kényszerítenének előbb-utóbb. (Csak legális megoldásban gondolkodom, sorry! 🙂 )

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of HUN SUB

  Nagyon érdekelne ,hogy az általam szeretettel használt enterprise verziót ,hogyan tudom megőrizni a saját cég vagy intézmény alapításának elkerülésével:
  1. 2015. Július 29 előtt letiltatom az automatikos rendszer és biztonsági frissítéseket és megvárom a végleges verzió megjelenése után kialakult lehetőségeket ideértve a reményt ,hogy Insiderként az Enterprise verziót választottam anno a regisztráció kérdőívében 60%-siker
  2. Ha bármilyen gondosan is de nem tudom elkerülni az Enterprise verzóról a Professzionálra való “képesség zsugorításomat” és a rendszer Win 10 Professionálként áll fel egyszer akkor megpróbálom vissza “frissíteni” egy Enterprise aktiválási kulcs alkalmazásával 50%
  3. Az utolsó win TP-t ami Enterprise.Iso filet megőrzöm és microsoft fiók nélkül tisztán telepítem aztán meglátom 10% siker

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Devilstudio

  Csak tudnám minek ezt alaplaphoz kötni?
  Nekik nem tökmindegy hogy cseréled a gépedet vagy nem….most vettem egy w 8.1-at erre tessék szophatom a kisujjam.
  Mert karácsonykor meg új gépet veszek…………………köszi microsoft……köszi…….!
  De a megoldás az lesz hogy addig jó lesz a dw verzió is a gépen aztán majd kari utána lesz felhasználva/frissítve a licens.
  Köszi az infót, Cartman! (örök hála érte)

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of Buster

  “Once you upgrade W10 w/ the free upgrade offer you will able to clean reinstall Windows 10 on same device any time”
  Ez meg nem jelenti azt, hogy aktivalt is lesz a cucc.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of nemethpityu

  Az Update #2 hogy kell érteni? Újrarakom a gépet felteszem a win8.1et és mindig lehet frissíteni win10re?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Frissítesz most mondjuk win8-ról. Eltelik pár hónap és totálkárosra lelakod a rendszert, el se indul, ezért ISO-ból újratelepíted a Win10-et. És ennyi.
   Hogy hogyan lesz aktiválva, azt még nem mondták, de biztos lesz valami egyszerű módja, de nem az a lényeg, mert ha azt mondták, hogy lehet, akkor lehet és kész. Tehát a lényeg, hogy azon a gépen már örökre használhatod a win10-et, ingyen,ha most frissítesz.

   Tetszik (0)
 17. Profile photo of siriq

  Szerencsere amit ossze kell raknom gepet, igy nyugottan tudom majd atrakni win 8.1-re es ha minden mukodott mehet ra a frissites win 10-re. Ugy is csak 45 nap mulva lesz esedekes a gepszereles. Masik gepen meg van egy aktivalt win 8.1 csak soha nincs hasznalva. Az is meger egy miset.

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Cartman

  Még egy kis infómorzsa az újratelepítést illetően. Azt nem árulja el hogyan, de a rendszer tudni fogja az újratelepítés után is, hogy ez egy ingyenesen frissített gép volt és továbbra is jó lesz a licence.
  https://twitter.com/GabeAul/status/606249657103196161

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Csaba Dávid

  Ahogy elnézem, aki normálisan és legálisan használni szeretné, anélkül, hogy az OEM miatt vakarózna, így is, úgy is meg kell majd vegye a 10-est. Nincs is ezzel baj, de miért kell pluszban szivatni a dobozos verzióról frissítőket? Azért vesz az ember ilyen kulcsot, hogy ne kelljen az OEM megkötésekkel vacakolnia. Magyarul: ha dobozosod van, az upgrade is az lesz (vagy jelképes összegért azzá teheted). :-S

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Kaptál egy lovat, és vizsgálod a fogát…
   Nem kötelező elfogadni. Ha fontos a hordozhatóság, lehet upgradelni, ahogy eddig is.
   De sokan vagyunk, akik pár évig még tuti ugyanazt a gépet nyúzzuk (én pl. tavaly vettem új gépet, W8.1 OEM-el).
   Kapunk egy ingyen Win10 frissítési lehetőséget, azzal a megkötéssel, hogy az új rendszer az adott géphez kötött. Ez nagyon sok embernek elfogadható feltétel.

   Tetszik (2)
   • Profile photo of Csaba Dávid

    Egyelőre vizsgálom, csak amit eddig látok, kétséget ébreszt. Az OEM nem azért macera, mert én gépcserét terveznék az elkövetkezendő évben, hanem mert az alaplap tönkre is mehet. Garancián túl az igen nagy cumi OEM-mel. Tudom, ezért van most dobozos. Az elvet nem értem: Szivassuk azokat, akik eddig is többet fizettek nekünk a dobozosért és közben ígérjünk be kedvezményt az illegális kulcsot használóknak. :/

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Ha az alaplap tönkremegy (az utóbbi kb 10 évben egy azaz 1 ügyfelemnél volt ilyen), telefon Ms ÜSZ, és lehet velük beszélni hidd el. Az ügyfél kapott egy hasonló tudású alaplapot, és egy új kulcsot (fontos volt, hogy az új alaplap ne legyen generációkkal újabb – de nem is akartuk, mert minden átkerült az új alapra).
    Szerintem nincs itt semmi szivatás. Van egy ajánlatuk, ami vagy kell vagy nem.
    Hogy a kalózoknak milyen ajánlat lesz, azt meg várjuk még meg. Meg aztán kicsit olyan ez, mint mikor egy új UPC ügyfél jelentősen kevesebbet fizet ugyanazért mint én, aki indulásuk óta ügyfelük vagyok… Meg aztán létkérdés most az Ms-nek, hogy minél többen átálljanak a 10-esre.
    Kétségeim nekem is vannak, leginkább amiatt, hogy valóban kész lesz-e határidőre, de alapvatően optimista vagyok

    Tetszik (1)
 20. Profile photo of pimi

  Lehet, hogy nem túl fontos kérdés, de a 32-64 bites verziók között is különbséget tesz a rendszer? (ISO telepítés)

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Csaba Dávid

  Most olvasom, hogy ha retail volt az upgrade alapja, a Windows 10 örökli a licencet. 😀

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Máté

  Vistáról free upgrade? Vagy inkább költsem wintízre a fizetésemet?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of 3lR0y

  Mi van akkor ha HP notebookra van legalis win8.1pro oem 64bit, de az istenert se tudom feltenni (telepites 6 oranal is tovabb tart majd vegul siman leall), minden mas felmegy (win8.1 x86, win7 barmilyen), ezt is tudom majd valahogy upgradelni win10, ami mellessleg szinten felmegy?

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of vukacs

  Táblázatból a galád cikkíró direkt kihagyta a 8.1 pro WMC frissítési lehetőségét win 10 re,ejnye, bejnye 🙂

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of SunyaMacs

  Sziasztok!
  Gondolom nem érdemes egy MSI P35 Neo-s MoBo-ra rárakni.
  Mert a driverek csak Windows 7-ig jók.

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Criosphinx

  Én már teljesen össze vagyok zavarodva, azért feltennék pár kérdést hátha világosabban látom majd.
  Először is egy 8.1 WMC -t használok, még az akkor igényelt kulccsal, amivel bármikor aktiválni is tudom újra telepítés után, ez a kulcs OEM akkor vagy RETAIL? -mert ugye kiderült, hogy akkor upgrade után ugyanolyan kulccsá változik, ha jól értelmeztem.
  Csak abban az esetben váltanék ha evvel a kulccsal bármikor a 10-es ISO telepítésénél aktiválni tudom az 1 év lejárta után is, tehát örökös kulcsot kapok e?

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of Hawaii

  Sziasztok! Nekem egyetemi DreamSpark kulcsal aktivált Windows 8.1 Pro N van a gépemen, 2 évig érvényes. Ezt is lefogom tudni frissíteni Win10-re, úgy hogy a 2 éves korlát megszűnjön és örökös legyen a Win10?

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Shoe

  A laptopomon most 8.1 van de Win 7 Home Premium matricám van az alján, előbb fel kell majd raknom egy Win7 Home Premiumot a frissítéshez vagy tisztán is telepíthetem a 10-et és elfogadja a kulcsot?

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of bazso

  Sziasztok.
  Csak azok frissíthetnek ingyen kinek van eredeti kulcs a megadott rendszerhez.Nem mindegy milyen kulcs van oem vagy retail.Ezt nem igazán értem. 🙂 Mivel ha telepítesz 8.1 pl:prot majd toolkittel legalizálod akkor minden oké.Fogod és át rakod egy másik gépbe és,ha van net kapcsolat saját magának leszedi a drivereket és képes felállni a másik gépbe és,ez igaz a win 10-re is.Egyébként 8.1 2023 kapja a támogatást.

  Úgy olvastam csak azok kapnak lehetőséget kinek támogatja a kritériumokat vagy eredeti.Próba képen daz loaderel csináltam és mindent elfogadott pedig a proci közel sincs a kritériumoknak.Elméletileg így be is lehet spájzolni.Vissza igazoló mailt is megkaptam.

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of PetiWin

  Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ugye azt írták, hogy egy évig ingyenes a frissítés. Nos a kérdésem az lenne, hogy egy évig fog ingyenesen működni…tehát Július 29-től július 29-ig vagy az idők végezetéig? A második része a kérdésemnek pedig a kalóz rendszerek. Retailes KMSpicoval aktivált Windows 8.1 64 bites rendszerem van. A GWX értesítés megjelent. Fel is iratkoztam. Ez is mintha megvettem volna úgy fog működni? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv: PETIWIN

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of octolith

  Szuper! Most már minden tiszta, ez így elég jól hangzik, köszi az utánajárást!

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of Albatrosz

  Sziasztok! Ha telefonom aktiváltam a 8.1 pro-t azt illegálnak veszi win 10 frissítésnél, vagy eredetinek?

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of pj

  —OFF—
  Sziasztok!
  Körülbelül egy hete megjelent a laptopomon a Windows 10 beszerzése ablak, ahol le lehetett foglalni a Windows 10-est. Regisztráltam is, beírtam az e-mail címemet, stb. Az lenne a kérdésem, hogy az baj, ha nem kaptam visszaigazoló mailt?
  —OFF vége—

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of f2d

  Van nekem egy asztali PC-m, amin egy virágbolti Win 7 Pro x64 van és egy Angliában vásárolt laptopom, amihez gyárilag van eredeti Win 7 Home Pro OA op. rendszer. Na már most én az eredeti kulcsot a PC-hez szeretném érvényesteni. Ezt hogy tudom kivitelezni?

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of EnderDragon2002

  Kb. mennyi idő míg megjelenik hozzá az aktivátor?

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Miki

  Sziasztok!
  Szerintetek a hvg cikk tartalma valós lehet vagy csak kamu, a Windows 10-el kapcsolatban?
  http://hvg.hu/tudomany/20150623_windows_10_ingyen_xp_nem_jogtiszta#rss

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of laczka

  Végigolvasva még mindig nem tudom eldönteni, hogy a telefonon aktivált W8.1Pro-m frissíthető vagy nem?
  Az iso innen származik: (Windows_8.1_Pro_VL_X64_HU_9600.17031_GDR_SPR_014_UPD_BY_DW_03_07)
  A feliratkozási lehetőség már megjelent de ez semmit nem bizonyít.

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of SunyaMacs

  érdemes lesz erre a gépre feltenni?
  CPU: Intel Core 2 Duo E4600 2.4GHZ
  RAM: 2x1GB DDR2 (2GB)
  GPU: NVIDIA Geforce 8600GT (256MB)
  MOBO: MSI P35 Neo
  az alaplaphoz nincs win8 driver, de szerintem a win7-es chipset és a lan drivert rakom rá és a realtek hd audiót meg a realtek oldaláról
  lehet tudnék bele +2gb ramot meg egy jobb vidikarit rakni, de nem tudom honnan szerezhetnék egy jobb procit lga 775-ös foglalattal ami passzol bele

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of Tyler

  Ha van eredeti Win 8.1-em, de nem vagyok insider, attól még frissíthetek ingyen, igaz?! Ha az insider törli a regisztrációját, attól még frissíthet eredeti 7 vagy 8 birtokában, igaz?!

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of bimboci

  Sziasztok!
  Én most teljesen össze lettem zavarva 😀 Rendszergazda vagyok egy suliban és eredeti windows 8.1 enterprise x64-em van. nemrég kaptam hozzá új kulcsot. akkor most hogy is van ez? az enterprise-kat lehet akkor majd frissíteni vagy nem? a suliban minden gépen enterprise fut.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Ahogy írtuk, az Enterprise kiadások nem vesznek részt az ingyenes upgrade akcióban.Viszont nektek lesz Edu kiadás, arról próbálj meg tájékozódni, lehet lesz az oktatási intézményeknek is valami akció.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of bimboci

    Köszönöm szépen a válaszodat.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of George Macika

    Ami az oktatási intézményeket illeti, létezik az ún. Tisztaszoftver program közoktatásra és felsőoktatásra külön-külön. Évente szokta a megállapodást megújítani a Microsoft és ad ki új licence kulcsokat. Na, idén ez elmaradt, így március 1-től nem tudtunk aktiválni egyetlen új telepítést sem, mert a régi kulcsok lejártak, az újak meg ugye nem érkeztek meg megállapodás híján. Remélem a Win10 megjelenésével még tanévkezdet előtt lesz újra megállapodás és mire jönnek a rosszcsontok már tudunk 10-est Educationalt telepíteni. Ami még fontos tudnivaló, hogy minden közoktatásban dolgozó tanárnak otthoni használatra igényelhető win és office is.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of bimboci

    Igen, a Tisztaszoftveren keresztül kaptuk a kulcsokat pont 1 hete, ami 1 évig érvényes, de win10 még nincs benne és szerintem csak jövőre fogják belerakni, mert a megállapodás már él, de lehet rosszul látom. 🙂

    Tetszik (0)
 41. Profile photo of Kovács Benjámin

  Nekem 10130 frissítésem van, de valamiért nem tudom tovább frissíteni, folyamat közben megáll. Ha újra telepítem a Windows-szót ISO-ból amit innen töltök le, továbbra is ingyenesen használhatom?

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of George Macika

  Erre kérnék némi magyarázatot:
  http://windows.microsoft.com/en-GB/windows/lifecycle

  Nem mintha idegbeteg lennék, hogy 10 év, mert addig rengeteg dolog fog történni, de eddig valahogy más volt a kommunikáció a win10 “véglegességéről”

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of Nyul2012

  Van egy előre telepített Windows 8.1 frissítések nélkül, ahhoz hogy a Windows 10 tudjam telepíteni a licenc megtartásával modjuk a “Remove everything and reinstall Windows” lehetőséget választva kell hozzá a Windows 8.1 komplett frissítése?

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of Rovoo1991

  Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy én mire számíthatok? Kalóz windowson kértem a frissítést, de közben annyira vártam már a win 10et, hogy beléptem az insider programba ugyanazzal az e-mail címmel, lehet valami gond ebből? Valamint az utolsó frissítésnél nekem eltűnt az insider hub… Ez jelent valamit? A fast ring be van kapcsolva

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of Rovoo1991

  Épp ez a lényeg, hogy insiderként legális a rendszer, meg szeretek tesztelgetni. És aggódok, hogy onnan kidobnak vagy valami…

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of MatekZsenike .

  Nekem egy olyan kérdésem van, hogy mindenképpen ki kell írni lemezre, vagy tudom indítani simán gépről is a letöltött iso fájl-t, pl Daemon-nal?

  Nem akarok tiszta telepítést csinálni, dokumentumaimat megtartanám.

  Sajnos nem igazán értek a számítástechnikához. Választ előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Tekse

  Sziasztok nekem egy innen letöltött, és innen loaderel kezelt win 8.1 pro-m van és jobb alul jelzi a gw ikont is hogy frissíthetem. már egy jó ideje jelentkeztem is beírtam az email cimemet, de azt nemtudom hogy tudomis-e majd frissiteni vagy hogy jár-e valami kockázattal.
  (ismerőseim olyanokat irtak hogy rádtalálnak…. meg bemérnek stb..) vagy tört verzióra is frissithető lessz? csak továbi frissitést nem enged majd vagy hogy?? valaki letudná részletesen irni hogy hogyanis lessz ez?? akiknek tört verziójuk van loaderezve,?

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of r0b33

  van néhány felvetésem (többnyire csak találgatás)
  1.) a Telefonos windowsok (SZERINTEM) nagy eséllyel talpon maradnak, mivel azt viszont nem nagyon lehet eldönteni, hogy abból vajon melyik jogos, vagy jogosulatlan aktiválás…
  2.) ez pedig az izgalmasabb felvetés:
  A licensz az MS fiókhoz lesz kötve ugye… namost, ha én telepítek Insiderrel egy windowst, létrehozok egy usert (insideren kívül, de ms fiókkal), és törlöm az insider usert… Az új User milyen licensszel “örökli” a windowst, aktív marad? (Lehet, hogy most találtam egy kiskaput? :P)

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of mazsom

  Lenne egy kérdésem!

  Jelenleg feltettem az utolsó itt letölthető windows 10-et, és aktiváltam is a parancsoron keresztül. Benne vagyok az insider programban is, de van egy érvényes windows 8-am is. 29-e után elég ha az érvényes win 8 aktiválási kulcsommal megpróbálom aktíválni ezt a rendszert (termékkulcs módosítása), vagy jobb, ha visszatelepítem a windows 8-at és megvárom, hogy frissíteni lehessen?

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of Blekfero

  Azt szeretném kérdezni, hogy ha nekem van egy win7-es gépem, amin minden frissítés automatikusra van állítva, akkor egyszer csak win10-re fog frissíteni, vagy azért ezt megkérdezi előtte, hogy akarom-e?

  Tetszik (0)
 51. Profile photo of

  Ezt most találtam itcafe-én:

  “Ha műszaki hibából adódóan valamilyen fő komponenst cserélni kellett a gépen, az ügyfélszolgálat segít majd a rendszer megtartásában. A dobozos (nem OEM) Windows 7, 8, illetve 8.1 tulajdonosoknak nem jó hír, hogy az ingyenes frissítési ajánlat a géphez kötődik, így a Windows 10-es frissítési licenc nem hordozható tovább másik számítógépre. Az a furcsa helyzet áll elő, hogy aki egy éven túl cseréli a program keretében frissített, Windows 10-et futtató gépét, az eredeti rendszert lesz kénytelen használni, vagy megvásárolhatja a Windows 10-et”

  Elég csúnya felállás a “dobozos” win7/8/8.1-ről váltóknak én szerintem..

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of Puritan

  Más fórumon több emberke is írta, hogy ma megkapta a win 10 frissítést. Ezek szerint mégsem az insiderek lesznek az elsők?
  Nem hiszem, hogy akinek pl. 8.1 volt a gépén az ma reggel pontosan azt kapta amit a 10240-es build tartalmazott a megjelenésekor. A build szám nyilván már nem változik de akinek ma frissült az már tuti a 29.-i megjelenéssel azonos.

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of Cartman

  De az insiderek az elsők, mert a 10240-et ár megkapták jópár nappal ezelőtt.
  Az eltérés csak a nyelv-ben van, mivel a mostani már magyarul is elérhető.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Puritan

   Lehet, hogy igazad van de akkor az egészet teljesen félrekomunikálta a Microsoft a 29.-i kiadással kapcsolatban.
   Mi tényleg megkaptuk a 10240-es buildet anno de kizártnak tartom, hogy ez a kiadásra szánt verzió. Az minimum, javításokkal bővített, optimalizált verzió.
   Máig is az az info a neten, hogy holnap (29.-én) az insiderek jutnak először a kiadásra szánt verzióhoz.

   Tetszik (0)
 54. Profile photo of Villám

  Sziasztok!

  Mi a helyzet abban az esetben,ha pl van egy OEM Win7 home verzióm frissítek win 10-re.használom és rájövök,hogy valami nem tetszik benne.Megbánom hogy frissítettem…..milyen jó is volt a win7….mert nincs visszaút…..Vagy mégis?
  Erről valami konkrétum….???
  Köszi,hogy elolvastátok 🙂

  Tetszik (0)
 55. Profile photo of Cookuc

  Sziasztok!
  Egy nagyon láma kérdés!
  DW-ről letöltött win 8.1-et használok, Auto Pico szoftwerrel lett hivatalosítva. A gépen igényeltem is a win 10 oprendszert. Elméletileg meg is kaptam a vissza jelzést, hogy várjam mikor lehet letölteni.
  De ahogy a cikkeket olvasgattam, kicsit elbizonytalanodtam abban egyáltalán én meg kapom e a frisitést!
  Előre is köszöm válaszotok!

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of xpforever

  Ha a Windows 8.1-et Skype-al aktiválom, akkor elvileg eredeti Win8.1-em lesz és azt ha frissítem Win10-re, az is eredeti lesz?

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of Jkla

  Sziasztok!
  Olvasgattam kicsit a a kommenteket de nem találtam biztos választ a kérdésemre szóval a biztonság kedvéért inkább kérdezek. Van nekem egy nem jogtiszta de aktivátorral aktivált Windows 8.1 Pro-m, amit a rendszer teljesen legális licenszként kezel és még termékkulcs is van generálva hozzá. A kérdésem az, hogy erre vajon korlátlan ideig felhaszálható Windows 10-et kapok vagy csak az egy éves verziót?
  Előre is köszi a válaszokat, és bocsi ha valami marhaságot írtam. 100%-ban nem vagyok otthon a windows telepítés témában.

  Tetszik (0)
 58. Profile photo of techlock

  Sziasztok!
  Már elég régi a gépem. Karácsony tájékán szeretném az alaplapot és a procit cserélni. Egy jogtiszta Windows 8.1 pro van rajta, amit a megjelenéskor vettem meg a 30€ akciósan. Digitálisan kellett letölteni. Szeretném a win 10-et most felteni. Csak nem tudom, hogy az oem-nek vagy retail-nak számít? Ha most felrakom a win 10-et, akkor alaplap csere után fel tudom újra rakni? Vagy csak alaplap csere után tegyem fel a win 10-et? Előre is köszönöm a válaszokat.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Az anno vásárolt Windows 8.1 Pro retail kulcs, azaz bármikor, bármelyik eszközön használható és aktiválható. OEM az, amit a géppel együtt vásárolunk és a termékkulcs géphez kötött, azaz csak a géppel együtt érvényes.
   Tanácsom, várd meg a cserét és csak azután frissítsd a gépet, mert az a biztos. 🙂

   Tetszik (0)
 59. Profile photo of iroq

  helló,
  windows7pro 64bit-m van, a laptopomon lévő adatokkal aktiválva, minden rendben vele. A windows 10 64bit-et dvd-ről indítom rajta, majd a telepítés közben leáll és egy üzenetet ad, miszerint a windows 10 nem lett telepítve. Semmi egyebet. Mit nem csinálok jól?

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of kujcy

  Sziasztok!
  Olvastam, hogy miutan frissitettem egy elore telepitett win 8.1-rol win 10-re csinalhatok tiszta telepitest is. Nelkem OEM van elolvastam jo par hozzaszolast de nem talatam, hogy ezt hogy csinaljam lepesrol lepesre. Ha esetleg ez le van irva mar valahol kerlek linkeljetek be vagy valaki mondja el hogy csinaljam. Elore is koszonom.

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of kohutaki

  Sziasztok!

  Nekem win 8.1 enterprise om van.
  Ha a másik gépemről megkapom az ingyen win10 et, fel tudom majd telepíteni a win8.1 enterprise ra is?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Nem. Az enterprise nem vesz részt az ingyenes frissítési akcióban.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of HUN SUB

   Valójában a helyzet kissé “kaotikus” mert a “szabályok” és “feltételek” közötti kiskapuk nem tudni meddig lesznek nyitva és ha bezáródnak helyettük nyílik e új ami azonos felhasználási feltételeket jelent e majd. Tény ,hogy tiszta telepítéssel gyári magyar win 10240 Enterprise 32 (laptop) /64-bit (asztali PC) mindkettő különböző felhasználóként de Microsoft fiókkal és Insider-ként beállítva és aktiválva működik.
   Hogy Insiderként meddig tudom fedezni az Enterpriset (nem vállalati felhasználóként) kapok e újabb TP insider frissítést angol vagy akár magyar nyelvűt vagy arra beállíthatót nem tudom ….. de nem is a legfontosabb…. inkább arra figyelek ,hogy az általam eddig önzetlenül telepített + kb.10-eszközön helyi fiókkal futó felhasználókat is minél tovább rendszerproblémák nélkül tartsam. 🙂

   Tetszik (0)
 62. Profile photo of sword

  üdv
  ujonnan vásárolt Lenovo M30-70 notebook Win 10 Home 1511-el gyárilag.
  Hogyan tudom regisztrálni a Wint?
  Eddig még Win 10-el nem pepecseltem így kezdő vagyok.
  Aktiválás fülnél ezt irja:
  “A windowst nem aktiváltuk,mert a korábbi verzió nem volt aktiválva frissités előtt”
  Hibakód: 0x803F7001
  ezt irja pirossal,de nem volt semmi frissités részemröl..
  köszönöm a válaszokat
  üdv

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of janikalacika

  Sziasztok!
  Angol windows 7et tudok frissiteni magyar windows 10re?

  Köszi.

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of Dani3

  Szerintem csak angolra tudod frissiteni, de Win 10-be van lehetőség hogy a update keresztül letöltsd a magyar nyelvet hozzá, Home és Pro verzióba is!
  http://dirtywindows.hu/2015/07/17/a-windows-10-magyaritasa-lepesrol-lepesre/

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of András Bárczi

  sziasztok!
  refurbished gépemen refurbished licences Win 7 Home Premium volt. jogtiszta persze. tegnap felraktam az official eszközzel a Win10-et. akkor most a Win 10 ugyanarra a kódra aktiválódik nekem később? magyarul, most csinálhatok egy clean installt, hogy ne a jelenlegi upgrade-elt win7 legyen a gépen és a matricámon lévő kóddal be tudom majd aktiválni? köszönöm!

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of KoLaMan

  Egyrészt ha már volt frissítés, és a Win10 aktiválódott, akkor ha később egy tiszta telepítés történik kulcs nélkül, akkor is aktivált lesz.
  Másrészt pedig a novemberi frissítés óta (azt az ISO file-t használva telepítésre) tiszta telepítéskor már elfogadja a frissítésre jogalapot adó régebbi rendszer (win7, Win8) kulcsát is.

  Tetszik (1)
 67. Profile photo of KoLaMan

  Az iménti “refurbished” licences Windows kapcsán eltöprengtem kissé…
  Ha valaki nem tudná, ez a refurbished licenc a használtan eladott gépeken lévő OEM licenc kvázi “megújítása”, mivelhogy a megvett OEM licenc a személyhez kötődik, és nem a géphez, ergo nem lehet csak úgy “átadni” – vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy újra kell fizetni érte(?!), még ha kevesebbet is. Lusta vagyok utánakeresni pontosan a neten, párszor megjártam már, hogy licenc témában akartam okosodni, de több órás vadászat után sem találtam egyértelmű, hivatalosnak mondható leírást, csak – nekem – zavaros kifacsart jogi nyelvezetű anyagokat.
  Szóval, már két régebbi gépemet is “továbbadtam” a rokonságnak, mindkettőn hivatalosan vett OEM Windows volt (win7, illetve win8), természetesen a rendszert is adtam a géppel. Mostan akkor én visszaeső – mi is? orgazda? – vagyok? Mindkét gép működik a mai napig, a fiamnál lévő Win8-ast (ami Win7 volt, és anno kedvezményesen – ~9000 HUF – lett belőle Win8) mostanában tervezem Win10-re cserélni (megérett egy új telepítésre). Rémlik ugyan valami, hogy az OEM Win8 már nem a személyhez, hanem a géphez kötődik, ezzel együtt gőzöm sincs most már, hogy jogilag hogy a bánatban van ez. Mert ugye, ha az OEM win7 a személyemhez kötött volt, akkor ha azt upgradeltem hivatalosan Win8-ra, akkor az már a géphez kötődik, vagy mi? A másikon még mindig a Win7 van – na ott tuti bűnben maradok.
  Egy biztos, agyament dolog ez, nem a magamfajta egyszerű gondolkodású embernek való…

  Tetszik (0)
 68. Profile photo of GySzilveszter

  Hello, lehet buta kérdés, de hallottam, olyat, hogy ddr2 es rammal rendelkező gépre nem feltétlen érdemes fel rakni a win 10 et, mert nem kompatibilis? Ebben kérnék megerősítést, bár win 10 et használok, és sehol nem olvastam erre kitérő témát,de szeretnék egy hozzáértő véleményt is meghallgatni, hogy ennek mennire van valóság alapja, amúgy nem vettem észre semmi problémát még eddig gépkonfigom: Proc:Xeon x5460 (12M Cache, 3.16 GHz, 1333 MHz FSB) Alaplap: gigabyte ga-p35-ds3 rev2.1; Ram: kingmax ddr2 3x2gb 800mhz, vga: GIGABYTE GeForce GTX 660 OC 2GB GDDR5 192bit ,Meghajtó samsung SDD 850 evo 120gb ( rendszernek) HDD seagate 500mb. előre is köszönöm a válaszokat.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez