Windows 10 – Első benyomás

A Windows 10 a Microsoft történetének legjelentősebb kiadása. A vállalat teljes megújulásával, a Windows-t is alaposan átformálták. A vállalat a vezetőváltás után, ismét a menő vállalatok közé pozicionálta magát, sokkal dinamikusabbnak lettek, és az eddigi és a leendő felhasználókat is jobban megbecsülik mint valaha. Készek lettek a párbeszédre és a merész újítások mellett megtartották a Microsoft legjavát is. Mindehhez persze nagyban hozzájárult a versenytársakkal vívott kiélezett platformháború is.

A Windows története valamikor 1981 szeptemberében kezdődött, de az első verzió csak 1985-ben jelent meg. Tíz évvel később debütált az első igazán átlagfelhasználóknak szánt verzió, a Windows 95 és a 9X korszak. 2001-ben aztán megérkezett a következő nagy dobás a Windows XP. A következő forradalmi utód a Windows Vista lett volna, de sok elhibázott lépés után csak a Windows 7 tölthette be ezt a szerepet. A Windows 8.x érkezésével beigazolódni látszott a “minden második Windows a jó” szóbeszéd. Bár ahogy Windows 7 sehol se lenne a Vista nélkül, úgy a Windows 10 se lehetne az ami, ha nincs egy úttörő előd. A Windows 10 névválasztása is a Windows 7-nél látott időket idézi, mindenki találgathatott, hogy vajon miért? A válasz egyszerű: minél messzebb kerülni az előző kiadástól, és az azokkal társított rossz karmától, így aztán a 9-est kihagyva, egyből 10-re keresztelték az utódot. A hullámzások ellenére, egyetlen informatikai termék sem vitt véghez olyat, mint a Windows. 24-25 éve piacvezető a PC-s operációs rendszerek piacán. A Windows 10-nek csak annyi a feladata, hogy folytassa a sikersztorit ahol a Windows 7 abbahagyta, plusz ha lehet, rátegyen egy lapáttal.

Windows 7 + Windows 8 = Windows 10?

Sokan úgy gondolnak a Windows 10-re mint a két korábbi Windows kiadás fúziójára. Kérdés, hogy képes-e azt a bizonyos plusz egy lapátot is rádobni. Szerintünk igen! A rendszer mellett szól például, hogy az első évben ingyenesen frissíthetnek a legálisan vásárolt Windows 7 és 8-at használók. Ez máris elég indok, hisz megduplázza a kezdeti befektetésért kapott szolgáltatás értékét. Logikusan végig gondolva ez a Windows 7 felhasználóknak a legjobb lehetőség a dobbantásra. Biztonsági megoldások és frissítések szempontjából is megéri Windows 10-re váltani. A Windows 8 felhasználóknak ezeken felül, fontos lehet a továbbfejlesztett asztal, és az újraírt univerzális alkalmazások tömkelege. A legújabb hardverek támogatása, és a Direct-X 12 már csak hab a tortán.

Ne olyan hevesen!

Túl szép, hogy igaz legyen. Hol van a csapda? Sokakat eltántorít például a megváltoztatott frissítési modell. A nagy sietségben a tapasztaltabb Windows felhasználók és újságírók kollektíven úgy vélik, hogy a Windows 10 még nincsen kész a mindennapos használatra. A Microsoft is érzi ezt, hisz majdnem 1 GB frissítést készítettek a legutóbbi insider build kiadása óta, amit a rajt napján szabadon is engednek.

Mi vegyes dolgokat tapasztaltunk. Összességben elmondhatjuk hogy telepítéskor nem érdemes a közvetlen frissítést választani. A hibákat jó eséllyel csökkenthetjük ha kicsit tisztább lappal indulunk. A telepítőben van lehetőség csak a fájlok megtartására. Egyelőre ezt az opciót javasoljuk, főleg a félévnél idősebb, “belakott” rendszerek esetében.

Telepítési élmény

A kezdetektől úgy tervezték a Windows 10-et, hogy frissítésként érkezzen. (Én is így teszteltem.) Ez a telepítő alapos áttervezéséhez vezetett. A telepítő minden eddiginél egyszerűbb lett. Egy fekete képernyő, egy kör alakú folyamatjelzővel. Ennyi. Ahogy azt az okostelefonos korszak elvárja. A sebességgel sincs gond, villámgyors. Biztató, hogy 1 hónapig meghagyták az egérutat az előző Windows kiadáshoz való visszatéréshez.

Első benyomások

Az új, ikonikusnak szánt háttérkép fogadja az újdonsült felhasználót. Az egész rendszert áthatja a sötét és világos kontrasztja. A tálca fekete, a régebbi Androidos táblagépeket idézi, az Aero effektusok füstszínűek, az ablakkeretek alapesetben fehérek, ha a fejlesztő nem állít be valami egyedi színt. Az ablakkeretek alaposan lefogytak, mindössze 1 pixelesek lettek. Az árnyékok viszont alaposan meghíztak. Az új Windows kinézettel szerintem ismét elérték, hogy valami újat nyújtsanak ami jól mutat majd a reklámokban, és az ember rögtön felismeri ha látja valahol. Egyénisége van. A maga módján gyönyörű, de nem kimondott Jony Ive mestermunka.

2015-07-29_01-19-19

Start Menü

Hát mi más lenne a killer fícsör, ha nem a Start menü? A Windows központi eleme már a legendás Windows 95 óta. A Microsoftnál a legnagyobb fejtörést nem az új Startmenü megalkotása jelentette, hanem hogy hogyan kommunikálják ezt a finom kis beismerő vallomást a kritikus média felé. Kár is lenne ezen rugózni, hogy mi előre megmondtuk. Az új Start Menü szép! Szépen animál, jók a csempék, vannak Jump Listek is, kicsit még szokni kell, hogy a keresés külön gombot kapott, de összességében azt nyújtja, amit elvárunk tőle.

Cortana

A Startmenü mellett Cortana-t találnánk, de sajnos nálunk nem elérhető. Hatalmas érvágás, ugyanis a Cortana is kiemelt szerepet kapott a Windows 10 új funkció között. Például az Edge böngésző is csak félig funkcionál úgy, ahogy megálmodták Cortana nélkül. Elvileg képes lenne figyelni a napárat, vagy olyan egyszerű funkciókat is elláthatna, mint a fájlok keresése.

“Ha lenne egy fordítócsapatom, még ma lefordíttatnám Cortana-t és más csodákat is művelhetnénk vele!”
– Vágási Ferenc, A Windows 10 funkcióról

Virtuális asztalok

A harmadik gomb a tálcán a Feladatnézetre keresztelt funkciót takarja. Ez a Mac-ekben megismert Exposé és a Virtuális asztalok összeolvasztása. A Microsoft reményei szerint, így hogy külön gombra került, már nem csak a felhasználók 6%-a fogja használni az ALT+TAB menüt – hátha sikerül egy kis hatékonyságot csempészni a kevésbé fogékony felhasználók mindennapjaiba is. A virtuális asztalok más rendszerekben régóta elérhetőek voltak, érthetetlen miért várt vele ennyit a Microsoft.

Értesítési központ

A tálcán további újdonság a régi zászlócska lecserélése volt. Nagyon sokan vártuk már, hogy a Windows-nak is legyen értesítési központja, hogy pl. visszamenőleg is megtekinthetőek legyenek a rendszerüzenetek. Alul a Windows Phone-hoz hasonló funkciógombokat találunk. Én ezt roppant hasznosnak találtam. Nekem nagyon tetszik ez az újítás. Az akkumulátorral kapcsolatban kaptunk egy új takarékos módot is. Sajnos nem bírta addig a teszt készülék hogy bármennyit befolyásoljon az üzemidőn. A felület otthont adhat IM üzeneteknek, vagy egyéb más események értesítéseinek is, kíváncsian várjuk mennyire fognak élni a programozók a lehetőséggel.

asdfsdf

Gépház

A Beállítások (Gépház) is modern alkalmazást kapott. Újra kategorizálták, és mindent megtettek, hogy leválthassák a régi Vezérlőpultot. A feladat hatalmas volt, a végeredmény viszont felemásra sikerült, elkezdték megnyirbálni a régi vezérlőpultot, de meg nem szüntették. A Windows Update áttervezése egy tökéletes világban tökéleges gépeken, még működhetne is, de így csak több bajt csináltak mint hasznot. Ha jön egy hibás frissítés, vagy driver, az egyszeri felhasználó csak néz, hogy mi történt és hiába távolítja el, automatikusan visszateszi a rendszer. Ebből még sok galiba lehet. Egyébként nagyon tetszik az új “Gépház” sokkal jobb mint a Windows 8.1 esetén volt.

Microsoft Edge

Az Internet Explorer mellett a Windows 10 a Microsoft Edge böngészővel érkezik. Sebességére nem lehet panasz, bár ez is erősen változó lehet. A böngésző stabilitása viszont messze elmarad az elődtől. Instabilitás mellé sokszor kompatibilitási hibákba is belefutottunk, néha még a Microsoft saját oldalain is. A funkciókkal sem vagyunk teljesen elégedettek. Sajnos a pletykált kiterjesztéseknek nyoma sincs a böngészőben, így nagyon minimálisan lehet testre szabni a működését. Szerintünk az Edge még nincs kész a mindennapos használatra. A szoros Cortana integrációt Magyarországon alapból buktuk, a OneNote integráció pedig főleg táblagépeken lehet hasznos. Ha valaki ennyire kalandvágyó, akkor próbálja ki a Vivaldi-t. Azzal sem lesz előrébb.

microsoft-edge-tp

Képek + Groove Zene + Videók – Media Center

A Microsoft meghagyta a jó öreg Windows Media Player 12-őt, de a Windows Media Center-t kivégezték. Alapértelmezetten viszont itt is új alkalmazásokat kapunk, amik erősen építenek a Microsoft boltjaira. Sajnos megint le kell mondanunk néhány funkcióról. A Groove Zene nekem például nem engedte a bejelentkezést Magyarországról. Egyébként kellemesek ezek az új alkalmazások, szépen kivitelezettek. A videó lejátszóval viszont nem lehetünk ennyire elégedettek. Az MKV fájlokat megnyitja, viszont érthetetlen módon a felirat támogatás kimaradt. A Windows Phone 8.1 videó lejátszóban legalább az angol .srt feliratokat megfelelően kezeli a lejátszó. Itt erről viszont szó sincs. Nehéz lesz így fejlődni, ha folyton újrakezdik a programok írását az alapoktól.

Kapcsolatok + Naptár + Email

A három grácia már a Windows 8.1-ben is elég jó volt. A Windows 10-re teljesen átdolgozták őket. Mostantól végre rendesen, ablakban is használhatóak. A Windows Live Essentials visszavonulása óta hiányoltuk ezeket az alkalmazásokat. Végre beépítve is megkapjuk őket, ráadásul gyakran frissülni is fognak majd. Élvezet őket használni, és végre nem kell hatalmas Office csomagot felrakni hozzá. Google és Microsoft fiókkal is szépen szinkronizálnak.

MSN alkalmazások

Itt is főleg a lokalizáció hiányába ütköztünk. Nagyon jó alkalmazások lennének a maguk módján, de tartalom nélkül például egyelőre nem sokat ér a Hírek alkalmazás. Az időjárás viszont nagyon jól sikerült. Instant Get!

ASDF

Get Office, Get Skype

A Microsoft megölte a Modern Skype-ot. Nem tudjuk mi volt benne a logika, miért volt ez jó. Kedvesen egy parancsikonra cserélték az alkalmazást ami az internetre visz. A Get Office pedig egy szimpla reklám, ami az Office megvásárlásához vezet. Nekünk el sem indult az alkalmazás… Nyugodt szível távolítottuk el mindkettőt. Talán egy offline Office Webapp-ot is jobban szerettünk volna…

Útitárs

A Windows 10 egyik érdekes funkciója a telefonokkal való szorosabb együttműködés. Én mint Windows Phone felhasználó csodát vártam ettől a funkciótól. Sajnos én kaptam a legkevesebbet. Meg lettem dicsérve, hogy jól választottam, és máris tökéletesen működik a kettő… A telefonomat csatlakoztatva egy áttekintő nézetet kaptam a tárhelyről. Itt lehetőségem van importálni a fényképeimet. A konkurens platformokra kattintva, a Microsoft alkalmazások linkjeit találjuk. Ez az alkalmazás is inkább csak reklám / információs felületnek tűnik, mintsem hasznos svájci-bicskának. Némi csalódás, hogy ez volt az egyik alappillére a Microsoft PR gépezetének.

W32 programok a store-ban?

A Build konferencián az egyik legnagyobb sikerű bejelentés volt a Win32-es (hagyományos) alkalmazások megjelenése a Store-ban, de sajnos egyelőre ebből nem sokat látunk megvalósulni. Nagy dobás lenne pedig, ha az összes programunkat egy helyről telepíthetnénk.

Verdikt

Talán a nagy kapkodás miatt, egy kicsit néha félkésznek tűnik a rendszer, néhány fontos funkció meg egyszerűen nem elérhető nálunk, így sajnos nem tökéletes, de azért még mindig szerethető a Windows 10. A Windows 7 magasra tette a léccet, a Windows 8.1 pedig mára szintén elfogadtatta magát a felhasználókkal, így nem lesz könnyű dolga az újoncnak. A legnagyobb kockázatot az új Windows-as-a-Service modell jelenti, ami csak akkor lehet sikeres, ha a frissítések nem okoznak gondokat. Sajnos az előzetes verziókban ennek ellenkezőjét tapasztalhattuk, sokszor beragadtak az update-ek, vagy hibásak voltak. Ilyen malőröket nem engedhet meg a vállalat egy éles rendszeren. Az ingyenes frissítés nagyon vonzó, és egyelőre a visszajelzések alapján pozitívnak tűnik a rendszer fogadtatása a tesztelők körében. Hogy aztán végül sikerül-e a Microsoft terve és lesz-e 1 milliárd Windows 10 felhasználó az első évben, arra csak az idő adhat választ. Mi drukkolunk nagyon!

Szerinted?

205 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Snoke

  Kicsit off, de az Office 2016 mikor érkezik?

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of dodeskaden

  Nálam minden oké , az upgrade óta…lekopogom 🙂 ….egyelőre 😉

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Kútvölgyi Bea

  Sziasztok!
  Csak egy gyors kérdés, én csak updateltem egy 8-1-es rendszerre. Ha megnézem a windos infot azt írja ki, hogy windows 10-es a rendszerem. Viszont ha az Aidán nézem meg akkor az Aida azt írja ki, hogy 8.1-es a rendszerem, melyiknek higgyek?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Tyler

  Én majd ISO-ból szeretném telepíteni, ha lesz rá lehetőség. Ebben az esetben honnan fogja tudni a rendszer, h nekem milyen Windows-om volt előtte?! Meg kell adni a pl. 8.1-es kulcsomat?! Ez az egy éves ingyenesség ugye nem úgy fog működni, h ha mondjuk egy év után újra kell húznom bármi miatt a rendszert, akkor már nem fogom tudni?!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Bubo

  Sziasztok!
  Nekem még mindig telepítenem kell a Classic Shellt-t, hogy elérjem a Vezérlőpultot, mert sok minden csak ott van, és egyszerűbb is ott megtalálni. 🙁
  Rejtett ikonok megjelenítésénél miért szüntették meg a beállítások lehetőségét, és dugták el a gépház bugyraiba? 🙁
  NVidia driver frissítésénél mind a 2 gépemen szét kócolta az ikonokat, és csak másodjára sikerült neki. 🙁

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Csoma Gergő

  Azt nem tudjátok, hogy egyébként a Cortanat lehet használni, csak magyarul nem tud, vagy egyáltalán nem lehet itthon használni. Szívesen használnám én angolul, nem zavar, de a cikkből nem egészen világos ez a rész.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Lehet használni a Cortanat, ha mindent (Nyelv, Lokalizáció, Programok nyelve) US English-re állít az ember. Legalábbis korábban így működött. A cikk írásának pillanatában vagy egy hiba miatt, vagy mert a Microsoft letiltotta, nem voltam képes bekapcsolni a Cortana-t még a lokalizáció és a nyelv megváltoztatásával sem.

   Tetszik (0)
 7. Profile photo of polfer

  Cirka 30 perc volt a telepítés. Az én gépemre 4,5 GB telepítő mászott fel. Még nem talátam hibát, de keresem….
  🙂

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of József Pásztor

  hello ! Nálam nem tudom mi van ,tegnap elkezdte frissíteni a 8.1 prot win10 re de sikertelen lett,azóta semmi nem kezdi újra a tálcán pedig megvan a win 10 beszerzés logo de az updaténél nem jelez semmit. Mi lehet a gond ?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of D. Jenco

  Üdv. Ép azon gondolkodom, hogy érdemes e lefrissítenem, a gépet ezzel az új ISO val. mikor napra kész a gépem?? W 10 van fent. nem hiszem. De jó ha meg van. Szerintetek?

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Csoma Gergő

  Nekem friss telepítés és két hibát már találtam. Nincs háttérképem és néhány programban el van cseszve a felbontás elég keményen. Pl nvidia…:(

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Hafi

  Az engem is érdekelne,hogy mi lett a végleges build,érdemes a 10240-et lecserélni erre vagy ez teljesen ugyan az?

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Nadraguja

  Nekem azt írja ki, hogy a processzor nem támogatott, érdemes még várnom, vegyek új procit, vagy van valami trük?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Süni

  Szevasztok !
  Segítséget szeretnék kérni feltelepítettem a ” Windows 10 (Multiple Editions) (x64) – DVD (Hungarian)-t” megy minden már ami a rendszert illeti, viszont a játékok nem futnak elkezdődik a betöltés egy villanás és semmi más ( World of Tanks, Dirt3 ) legfrissebb driverek vannak fent, kompatibilitás kipróbálva mégsem mennek. Win7-tel minden gond nélkül futottak. Most ugye lehetőségem lenne a végleges verziót telepíteni csak az a kérdés hogy érdemes é vagy sem
  Mi lehet az oka? ötlet – tanács?

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of polfer

  Itt a közvetlen frissítési link 32 bites és 64 bites verzióban. Hivatalos:
  https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
  Teker, mint állat. Okos megoldás.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of dirty.ata

  Miden ok!
  7.30: Frissítés kérés, azonnal indult. (Szerintem már tegnap este letölthette a telepítőt.)
  8.30: Frissítve a w8.1pro w10-re. (Nem kért kulcsot, hiszen volt/van,legálisan)
  9.00: Minden családtag beállítva.(Én a gazda,+2 láma; fel sem ajánlotta a “tiszta” telepítést, így mindenkit a régi fiókja várja…)
  Így 11:30 körül az első tapasztalatok: gyors, szép, stabil, kezes. Tetszik, hogy a laposon is könnyű navigálni. Aktív ablakban a lefelé nyíllal gördül, ez nagyon kellett. Az Értesítő most dobta, hogy a Windows új szolgáltatásokkal bővül. OK.
  Nagyon kicsit dadogott, a skype indításkor; indult,leállt,újra bejelentkezést kért, innen gyorsan, percízen dolgozott.
  Naptár, email full oké!
  Az Áruház indításkor sokat “gondolkodott”, aztán teljesen rendben ment minden.
  EZ FÁÁJN!!!! Hajrá W10 (HP Compaq610)

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Mark863

  Szasztok! Az a kérdésem lenne, hogy nekem nem eredeti a Win8.1 Pro 64bit, AutoKMS-el van beaktiválva, és én tudnám zökkenőmentesen frissíteni? A gwx.exe azt írja az én gépem kompatibilis a frissítéssel, de nem tudom hogy hamis Windowssal is lehetne úgy upgradelni, hogy meg maradjon minden egyes fájl a gépen. A gépemre csak a GTA V, Office 2013, WinRAR, Java, Rockstar Games Social Club, 7-Zip, Firefox, uTorrent, Flashplayer, AMD Catalyst Indtall Manger, Avast, Cheat Engine, Daemon Tools, Silverlight, Realtek High Definotion Audio és Realtek Ethernet Controller Driver vannak telepítve. Ezek összesen 114 GB-t foglalnak a 931 GB-s merevlemezemen.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of ALFI70

  Sziasztok !

  Egy kis segítségre lenne szükség .
  Minden rendben ment a Win 10 frissítéssel 3 % -ig . Után újra indult és a Win 8.1 pro fogadott !?
  Megnéztem a frissítéseket és ez fogadott

  Nem találtam megoldást a 80070006 hibával kapcsolatban !

  Mi van ha letöltöm MSDN-ről az Iso-t és arról frissítem ? A legális kulcsom megmarad ? Esetleg tiszta telapítés ?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Skinny

  Hali!

  win7 enterprise-om van, tudom valahogy frissíteni win10 64bit pro-ra? van microsoft fiókom meg insiderem is.
  Köszi előre is!

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Koko

  Üdv! Nekem van win 7 Ultimate-s és Win 7 Professional-es laptopom is. Június 5-én regisztráltam. Vissza is igazolták e-mailben, az ikon is megjelent a tálcán. Aztán se kép, se hang a frissítéssel kapcsolatban egyik gépen sem. Eléggé csalódott vagyok.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Magyar Bence

  üdv! be lehet valahogy állítani hogy a d meghajtóra töltse le win 10 et?

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Krissz

  Köszi a cikket!
  De amúgy, miért vannak oda egy páran érte a Win 10 ért? Még teli lehet hibával, meg nemis asztali PC-re vagy laptopra van már tervezve, olyan mint ha Windows Phone-t használnék, tiszta sz-r. Könyörög az érintésre, nem erre lett ez tervezve.
  Win 7 meg még a 8.1 is jóvolt, de ez, nekem nemigazán jött be eddig. Lehet ehhez is lessz egy Win 10.1 kiadás mint a 8 és 8.1, mert bugos f.ss az egész.
  Kicsit elkapkodták ezt! 🙂
  Ez csak az én véleményem megosztása! 🙂

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Blase

  Üdv!Én insider preview-t használok elvileg build240-em van (winver be néztem) akkor most elvileg nekem egy eredeti win 10-em van?És hogyha újra akarom telepíteni a gépet és bejelentkezek ebbe a fiókba akkor is eredeti lesz?Ha most egyáltalán eredeti?

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of kolli01

  Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy ha a későbbiekben nem Microsoft fiókkal lépek be a Win10-be, akkor is frissíti magát a rendszer?

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Blase

  Pontosan ugyan ez van 😀 Köszi 😀 Ja és hogyha újratelepítem a gépet egy eredeti windows 64bites iso telepítővel és megadom a mostani kulcsot akkor elfogadja?

  Mármint olyan eredeti 64 bites iso-ra gondoltam amit a microsoft oldaláról szedhetsz le.
  Csak az a lényeg hogy most már elég sok minden van rajta és újra akarom húzni lehetőleg úgy hogy eredeti legyen

  Bocsi hogy ilyen összeszedetlen vagyok csak úgy akarom újratelepíteni a gépet hogy eredeti maradjon

  László: összevontam, mert sok volt ez így külön.

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Blase

  https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 Erre az eredeti iso-ra gondoltam ha evvel telepítem újra windowsból (vagy ha úgy jobb akkor DVD-vel) és bejelentkezek a fiókomba akkor ugye megmarad az eredeti windows-om

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of Nameless

  Az a baj, rengeteg cikk tárgyalja a telepítést csak pont a lényeg nincs benne. Milyen kulcsot adjon meg az ember a telepítőnek. Nesze semmi fogd meg jól linkek mindenütt. Adok egyet, hogy ne kelljen átnézned a cikekket feleslegesen. Mindenki erre hivatkozik. De az infó amit szeretnél ebben sincs benne. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/faq

  “Cartman: … a Microsoft fiókodba menti, hogy te jogosult vagy a rendszer használatára és az újratelepítéskor magától aktivált lesz, ha ugyanazzal a fiókkal lépsz be.”

  Tetszik (1)
 27. Profile photo of Blase

  Megpróbálom úgy hogy letöltöm ezt a file-t https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 megvárom míg letölti és feltelepítem windowsból aztán majd kiváncsi leszek h kér-e kulcsot ha igen akkor a dirtywindows-os telepítőt szedem le és avval.Egyébként mennyire baj ha windowsból telepítem nem DVD-ről (nem akarok pazarolni ha esetleg kér valami kulcsot vagy stb)

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Blase

  Minthogyha kicsit össze lennék esve :S

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nameless

   Nem bírjuk a forgalmat, minden mutató rekordokat karcol. Ha ma hajnalba ha nem turbózzák fel a szerverünket ma itt se lennék.
   Sok munka, de még mindig csak annyi látszik hogy döcög. Egy nyugisabb időszakba majd remélhetőleg meglátjátok mennyivel lett gyorsabb az oldal a fejlesztések hatására 🙂 A mérések biztatóak!

   Tetszik (2)
 29. Profile photo of pokoli

  Bocsi az off-ért de hátha itt kapok választ.
  Sziasztok!
  Nos még új vagyok itt ezért lenne egy kérdésem,adott egy Windows 8.1 Enterprise (eredeti)amit ha emlékeim nem csalnak nem lehet frissíteni lehet tévedek.
  Mégis arra lettem figyelmes hogy kevesebb hely van C-n két mappa jelent meg az egyik a Windows WS,másik a BT a WS mérete több mint 5 giga és benne van az install esd.Akkor ezek szerint mégiscsak lehet frissíteni?Vagy csak azért töltötte le mert beírtam ezt: wuauclt.exe /updatenow ?
  Választ előre is köszönöm!
  Üdv!

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Sarkany

  Szerintem, kellett volna ezen még csiszolgatni.
  Feltelepítettem a netről a win10 home-ot, frissítésként win7 home-ra. A frissítés után nem látja a DVD meghajtómat. A bios látja. Mindent megpróbáltam, akkor sem látja.Ilyenkor mi a teendő?

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Arnold

  Azt esetleg tudja valaki, hogy hogyan lehet egy szűz Home rendszert aktiválni, mondjuk parancssorral? A Pro kódjával gondolom nem működik…

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of apa

  Az otthoni hálózati megosztás ITT sem működik rendesen , mint a 8.1 ben!!!!!!!!!!!!!!

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Kerekespipu

  Sziasztok!
  Én is frissítettem és nagyon tetszik!
  De egy bibi azért van!Sajnos a Kapersky Internet security 2015 nem működik alatta. 🙁
  Valaki tudna segíteni benne,vagy lehet,hogy még nem kompatibilis vele?
  Választ előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of ALFI70

  Sziasztok !
  Na végre sikerült feltenni ( Tiszta telepítés pendrive-ról ) annyi kínlódás ( 3 % -on megállt a frissítés – újra indulás és a win 8.1 pro fogadott !? )
  Viszont az eredeti Win 8.1 pro licenszem elszállt ! Nem aktivált és nem is aktíválja a rendszert !
  Bejelentkezve saját Microsoft fiókkal ugyan az a gépnév még sem aktíválja !
  Minden ugyan az mint a Win 8.1 pro-nál !
  valakinek Tipp vagy megoldás ?

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of Peti134

  Hogy őszinte legyek, én azt várom, hogy az IOBit összerakja a windows 10 startmenüjét a windows 7 startmenüjével.
  Valahogy azt az állapotot szeretném látni, mikor még Windows 9-ként adták ki róla a képeket.

  (persze kicsit átalakítva)
  Nekem például nagyon nem tetszik hogy külön van a keresősáv -.-”
  Na meg az sem hogy nem lehet eléggé keskennyé alakítani, a három közepes csembe szélességnek minimum meg kell lennie 🙁

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of vfo

  Na szóval, föltettem a 10-est a telefonon aktivált 8.1-re. Némi szuttyogás után föl is települt, de néhány alkalmazás, pl. az Office, Adobe Acrobat, Glary Utilities, stb. nem működött. Viszont azt mutatta, hogy a Win 10 aktivált. Ezután csináltam DVD-ről egy tiszta telepítést, formattáltam az SSD-t, úgyhogy minden törlődött rajta. A 10-es simán települt, s láss csodát: aktivált lett! Sajnos az Office ment a levesbe, újra kellett telepíteni és aktiválni, de amúgy minden más hibátlanul működik, még a Win7-en mexokott sidebart is működésre tudtam bírni.

  Tetszik (1)
 37. Profile photo of Harry Klein

  nekem annyi bajom van, hogy az ablakok fejléce rikítóan fehér és sehol se tudom ezt átszínezni.
  a személyre szabásnál nincs ilyen (vagy nem találom). win7 alatt ez két kattintás…

  a másik problémám súlyosabb… a frissítés gyakorlatilag a win7 “mellé” rakta a win10-et, így van egy windows.old mappa, ami 28GB. ez törölhető?
  windows-BT, windows-WS mappa szintén zenész, újabb 5-6gb…

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of Poissonnière

  Nekem sajnos sem a laptop w7-ről sem az asztali gép nem aktiválódott még be. Aktiválási hiba próbálja később megjegyzéssel. Mindkét rendszerem jogtiszta. Nem tudom mi lehet az oka. Valaki esetleg?

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of pokoli

  Egy esetleges értelmes ember válaszára még mindig várnék.
  Sok az ismétlődő kérdés amire a válasz le van írva mégis tele van velük minden…..
  Én kérdésemre sajnos nem találtam,lehet mást is érdekelne.
  Köszi

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Csaba Barta

  A DX12-t honnan szerezzem be? Még mindig a 11.2 van és nem találok letöltőlinket…. SEGÍTSÉG!

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of Csaba Barta

  A DX12-t honnan szerezzem be? Nincs fent alapból.

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of Hatti

  Sziasztok!
  A telepítés rendben lement, de a rendszerinfóban azt írja”A Windows aktiválásához csatlakozzon az internethez ” pedig csatlakozik a gép és van internet.
  Mit csinálok rosszul? Lehet, hogy az a baj hogy nincs Windows fiókom?
  Köszi a segítséget!

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of Szuszmi

  Sziasztok!
  Olyan hibát szeretnék megoldani ami sajnos kifogott rajtam. Ebben kérem a segítségeteket. MS oldalról ma win10 Pro 64bit verzió telepítve, kms-el aktiválva. Sajnos office 365, office 2013 kompatibilitás miatt elutasítva, nem települ. Az Office 2007 megy, frissít, de a makrókat nem kezeli. Ugyanez volt a múlt heti 10240-es TP pro és ulimate rendszer alatt is, de akkor még mindhárom excel verzió futott. Run-type error 13 -hibával kiakad. Ez egy komoly több lapos füzet tele hivatkozásokkal. Gondolom OP. rendszer hiba lehet mert ugyanaz az excel fájl win 8.1-en vígan fut, ugyanolyan alap excel beállításokkal és frissített rendszerrel. Előre is köszi a segítséget.

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of Kerekespipu

  Sziasztok!
  Most meg azt vettem észre,hogy nem látja CD/DVD meghajtómat.
  Tud valaki segíteni,hogy mi lehet a baj,és ha lehet orvosolni,hogyan lehet?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of D. Jenco

  Üdv. Hát nem sajnáltam a időt és fáradtságot, végül is feltettem az új ISO lemezt. W 10 pro x86. A Media creator. Elsődleges partíciónak. Nekem semmi ujjat nem mutatott mivel már eddig is ezt használtam. De azért van vélemény. A Rendszer maga egy erős képet alkot. Stabil, jól oldja meg a felmerülő problémákat. Driwe ket tekintve 100% -os. Ember barát kezelő felület. Direx 12 támogatás van. Szóval. Jó 1-10 ( 9 )skálán nagy -piros pont nekik, vagy (nekünk) akik benne voltak a fejlesztésben.
  🙂
  Csináltam még egy teljesítmény center vizsgálatot is. Mércéje 1 – 9.9 pontoz.
  http://kepkezelo.com/images/j6ohxb3fcd2jxu48y6p.png

  ( Szinte ugyan ez volt a Windows 7 mikor fel tettem. )

  Mindenkinek jó használatot hozzá.

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of Siku

  Sziasztok!
  Ilyenkor mi van??Regisztráltam a frissítésre meg minden …
  Kaptam egy Windows~BT nevű mappát ami elvileg a Windows 10 tartalmazza majd de nem növekszik a mérete semmi sem történik…a képeken látszik minden ,hogy eddig mi történt.Na a lényeg ,hogy én most kapok Windows 10-et vagy várni kell vele még vagy most mi van?Próbáltam már a CMD-s dolgot is “wuauclt.exe /updatenow” meg kitörölni innen mindent C:\Windows\SoftwareDistribution\Download de semmi sem történt.A Windows 10 megszerzése alkalmazás magától jött nem kellett előcsalogatni.(Tudom nem a legjobb megfogalmazás)

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Windwalker

  Szerintem jó ideig nem lesz magyar Cortana. Az angol és sok más NEM ragozott nyelv még csak csak elmegy a Google és MS szoftverein, de a magyar nyelvben nagyon sok féle (keverhető) szótag van, és a bonyolult ragozás sem segít a szöveg felismerésében. Ellenpéldának ott a japán, amiben a legkevesebb féle szótag kombináció van, általában beszéd felismerő szoftvereknél az angol mellett az elsődleges támogatott. Szóval igen erős fejlesztés kellene ezen a téren, de nem csak MS oldaláról … szerintem ezt a problémát valamikor valami magyar IT arc fogja megoldani. 🙁

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of Raveace

  Sziasztok! Nekem az első benyomások nem túl rózsásak. Megkaptam a frissítést, de a telepítése hibakóddal sikertelen lett. A gép újra indítása után “Hiányzó boot mgr, ctrl+alt+delete újra indítás” fogadott. Win 7 telepítővel sem sikerült megjavítani az indítási problémát. Indításkor f4 lenyomásával (recovery), indul az eredeti rendszerem. Windows updatén eltűnt a windows 10 telepítési lehetőségem. Mi lehetett a gond.

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of Mpici

  Sziasztok
  Először is gratula az oldalhoz a szerkesztőknek.
  Nekem sokkal furább kérdésem van, win7 után csak próbaképp feltettem a 8-at, gyorsan töröltem mert nem tetszett.
  Most felraktam a Win10 -et szintén ismerkedés szinten, arra keresem a választ még mindig hogy minek azok a csempék, semmi magyarázatot nem találok a létezésükre, önmagukban nem érnek semmit ha megnyitom őket akkor meg elindul az alkalmazás amit parancsikonnal vagy a start menüből bármikor elérek.
  Jó biztos hülye vagyok vagy maradi vagy egyszerűen nem jól használom őket. 🙂
  Van még egy két hiba szerintem PL:a megnyitott ablakok mindig a másik mögött jelennek meg, van egy két eszközöm amikhez még vadászni kellene drivert, de lusta vagyok. Az első benyomásom az hogy többet kell kattintanom bármilyen beállítás eléréshez mint a win7 alatt.
  Azt hiszem én is azon emberek táborában tartozom aki akkor frissíteni ha már muszáj lesz. 🙂

  Tetszik (1)
 50. Profile photo of Criosphinx

  Első benyomásom az upgrade után aktivált maradt a rendszerem, most újra tettem teljesen, bejelentkeztem avval az MS accal amivel a 8.1 -et használtam és a “Windows nincs aktiválva”
  Ilyenkor mit lehet tenni?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Criosphinx

   közbe megnéztem a részleteknél azt írja a termékkulcs blokkolva van, igaz a kulcsot nem vettem meg hanem még régen a WMC-hez igényeltem és evvel bármikor tudtam aktiválni egy WMC-s 8.1-et ahogy beírtam a kulcsot, erre most meg blokkolják, akkor marad az új KMSpico.
   Ezek után jól gondolom hogy a 8.1 WMC-t sem fogom tudni aktiválni már avval a kulccsal?

   Tetszik (0)
 51. Profile photo of Nash

  Sziasztok,
  Advanced Tokens Manager-el vagy esetleg valami mással le lehet menteni (és később vissza lehet-e állítani) az aktiválást a frissítés után Windows 10 alatt ?

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of plébános

  Két kérdésem lenne.
  1. Pár napja felraktam az RTM-et, minden rendben volt. Ma felraktam a WIndows 10 MSDN magyar ISO-t. Aktiválatlan lett, ráküldtem a KMSpico-t. Aktiválta rögtön, de csak 180 napra. Ezt megismételhetem félévente, vagy létezik valami “tartósabb” megoldás?
  2. Hogy tudnám a Windows old mappát törölni? Minden próbálkozásra ezt kapom: “A mappa módosításához forduljon engedélyért a következőhöz: SYSTEM.
  Köszi.

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of Harry Klein

  valaki meg tudja mondani hogyan lehet az ablakok, programok fejlécének fehér színét megváltoztatni?

  Tetszik (0)
 54. Profile photo of megiddo

  Sziasztok!
  Frissítés óta nincs hang laptopomon.
  Amúgy nem vettem észre semmi különlegeset. Megy minden rendben.
  Szuper lenne ha ezt a hang dolgot sikerűlne megoldanom.
  Esetleg valami ötlet?

  Tetszik (0)
 55. Profile photo of gangsta1992

  Bejelentkezhetek a Windows 10-be jelszó nélkül? és ha igen akkor hogyan ? köszönöm a váLASZT

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of RaVal

  Sziasztok!
  Szintén meg tudom erősíteni, hogy a telefonról aktivált 8.1 sikeresen aktiválta magát. Igaz ez eltartott egy darabig, mert vagy 2-3 órán át azt írta ki, amikor rámentem a Windows aktiválás gombra, hogy nem sikerült, próbáljam újra később. Gondolom leterhelt a szerver rendszer.
  Telefonon aktivált Office 2013 is megy hibátlanul, még semmi program hibával nem találkoztam.

  Tetszik (1)
 57. Profile photo of Sousuke

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Ma szépen frissült az eredeti win a 10-esre. Apróbb akadásokat tapasztalok szó szerint. Főleg a chrome böngészőnél. 1-2 másodpercekre “Nem válaszol” de ezt van, mikor 10 másodpercenkét eljátssza. A másik nagy probléma, amit magamtól is elő tudok állítani, hogy az Edge böngészőben a youtube akad, de úgy, hogy használhatatlan, a hang és a kép is. Ezektől eltekintve bejön a dolog. Főleg, ha megszokom, hogy kicsit kivakítja a szemem 😀 (dark téma mellett)
  Továbbá, az AIDA nekem is úgy írja, mint fentebbi kommentelőnél, hogy oprendszer win8.1, de közben alatta van hogy DX12 szóval…. 😀 (frissítettem is 😛 )
  Az említett problémákkal találkozott már más is? Valami megoldás ötlet esetleg?

  Tetszik (0)
 58. Profile photo of Yoda József

  A telefonosan aktivált Windows 8.1 Pro-m ma szépen frissült Windows 10 Pro-ra, a rendszer aktiválva van… Viszont ha majd szeretném a rendszert újratelepíteni iso-ból, akkor ahhoz milyen termékkulcsot használjak?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Ha MS fiókkal vagy belépve, akkor elvileg nem kell majd kulcs. Ha helyi fiókkal, akkor fogalmam sincs 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of dodeskaden

    No ez ide tartozik . Nekem többek között egy 7 ulti tel. aktivált rendszerem is volt , és ezt frissitettem a 10-es pro-ra , helyifiokos volt , és maradt is . Frissités után aktivált volt azonnal , és tartóssan . A fiókomba erről azóta sem jelentkeztem be .Van a másik 10-es, amin insiderezek , az fiókos bejelentkezős ….

    Tetszik (1)
   • Profile photo of tiesto

    ez jo kérdés mert akinek van ms fiokja de nincs netje az akkor hogyan regisztrálja de ezt gondolom a microsft majd megoldja

    Tetszik (0)
 59. Profile photo of gabesz76

  Sziasztok.
  Nekem flottul ment minden a frissitéssel,de egy problémám van.Egyszerűen nincsen internetkapcsolatom,nem ismeri fel(kábeles).
  Valami ötlet esetleg.Előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of Norbosz

  Én is ugye ma telepítettem a windos 10-et elősször, és az lenne a gondom, mint itt sokunknak ahogy a hozzászólásokat láttam, hogy ezt miként lehet aktiválni? Ugyanis nekem nincs eredeti win 8 lemezem és így a tiszta telepítést választottam. Azonban amíg nem aktiválom, pl. az asztalt sem engedi testre szabni. Első benyomásra amúgy nem rossz a rendszer, bár kicsit eléggé hajaz a 8.1-re az ablak keret, meg pl. a startmenüben az otthagyott csempék, de azért jobb mint a 8.1 volt, amit kb. 30 percig bírtam használni, annyira nem jött be. 🙂

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of Norbosz

  Én ma Séf bácsi által készített magyar nyelvű MSDN ISO-t raktam fel, tisztán. Előtte win 7 volt a gépemen aktivált. Tehát most akkor vissza kell tegyem a Win7-et, aktiválni, majd a Séf bácsi által készített MSDN ISO-t feltelepíteni? Ha igen, akkor telepítésnél miként kell eljárni hogy az előző rendszerből semmilyen piszok ne maradjon a gépen? Nem szeretném ha lenne egy fél win 7 a háttérbe ami csak a helyet foglalja. Ezért is lenne jó ha ezt valahogy lehetne aktiválni most hogy feltelepítettem tisztán.

  Tetszik (0)
 62. Profile photo of Norbosz

  Oké, köszi, így már értem akkor hogy elszúrtam. 🙂 Nemgond, mert még most tettem fel igazából csak a win 10-et, szóval vissza rakom még a hetes rendszert, aktiválom és akkor a videóban látottak alapján frissítem. Remélem úgy aktiválódik majd a win 10.

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of Fulár

  Ha valakinek van nár tudomása működő aktivátorról és tudna dobni egy linket azért komondhatatlanúl hálás lennék!

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of László

  Helyi fiókkal lévő (dirty) Win8.1 esetén van tapasztalatotok frissítés után?

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of ben

  Sziasztok!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha német nyelven szerzem be a Windowst (vagy németre állítom) akkor működik a Cortana?
  Vagy ez régiófüggő? Netalántán angolul vagy németül tudok vele kommunikálni, annak ellenére, hogy a rendszer nyelve magyar?

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of tiesto

  Szerintem nagyon jó lett nekem sikerült segítségnélkül kikapcsolni a deffendert az uj böngésző is jó szerintem gyorsabb mint a win 8.1 illesztőkkel eddig csak az infrával van gondom de azt meg már szinte senkisem használ ugy hogy jelenleg jó minden. Az update olyasmi mintha a torrentet másolná hogy a neten megosztja másokkal a frissítést amit én letöltök de kilehet kapcsolni. Az tényleg nem jó hogy a frissítést nem lehet kikakpcsolni

  Tetszik (0)
 67. Profile photo of tiesto

  1 hónapig visszalehet állítani windows 8.1ra ha jol olvastam amugy nagyon tabletes az egész rendszer azért van is benne táblagép mod. Ez tényleg teljesen uj rendszer szerintem nem sokban hasonlít a win7re meg a win 8ra

  Tetszik (0)
 68. Profile photo of tiesto

  az internet download manager támogatja az uj böngészőt

  Tetszik (0)
 69. Profile photo of Pinceajto

  Sziasztok!
  Nagyon örülök hogy itt van az új rendszer. Nekem az Insider program keretein belül se volt nagy problémám a rendszerrel most sem mondanám de van egy két tapasztalatom.
  Azon szerencsétlenek közé tartoztam akinek nem jelent meg a kis windows 10 logó, de nem csüggedtem az oldal szerkesztői egy cikkben megadták a megoldást. MA vártam is hogy frissítsek, meg is jött a mappa egyebek de sajna sehogy se akart felmenni. Update errror…
  OK… értem én hogy nem adod könnyen magad, de akkor is én győzök.
  A Windows által kiadott toolkit (https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10) segített és szépen fel is frissítettem. Az adataim megmaradtak az instlált programok sajna nem teljesen.
  Nem gond…. megoldom az olvasottak alapján és felrakom tisztán a rendszert úgy is visszaaktivál.
  Előtte azért kimentettem a termékkulcsot.
  A megszokáshoz híven mint mikor még a régi rendszereket raktam fel el is kezdtem és azért kicsit félve attól hogy most a termékkulcs kell e vagy nem … hát mégis … kapcsolja már össze a Microsoft a fiókollam a kulcsomat megadtam neki. A telepítés Pen-Drive-ról szépen fel is ment a kulcs sem problémázott.
  Nah de itt jött a gubanc…. Ahogy már olvastam itt kollégát ” A kulcs blokkolva van” felirat fogadott. Nem is csinált semmit …
  Akkor újra! Kulcs nélkül!
  ÉS lássanak csodát! Formázás után kulcs megadása nélkül beolvasta a netről ugyan azt a kulcsot és aktiválta magát!
  Úgyhogy ha tiszta telepítéssel próbálkoztok NE ADJATOK MEG KULCSOT és minden klappolni fog!

  Tetszik (0)
 70. Profile photo of bagi56

  Nekem eddig főleg rossz tapasztalataim vannak. A Windnows 7-nél sokkal lassabban áll fel a rendszer. A 10-esnek a színvilága komor és többnyire fekete, az új böngészóje az Edge egyelőre szar, lefagyós, tehát használhatatlan és a Windows Áruház szoftverjeinek többségét sem engedi letölteni. Bizonyos alapvető funkciókat kurva nehéz megtalálni.Tehát nem vagyok tőle elragadtatva, remélem kijavítják ezeket a hibákat.

  Tetszik (0)
 71. Profile photo of mercedes13

  Sziasztok!
  Én is Séf Bácsi ISO-ját indítottam a Windows-ból, majd frissítés után a bitdefender 180nap próbáján kívül, minden program működött. Bitdefender jelentkezett, hogy töltsem le a 10 kompatibilist, liszenszt átviszi. Megtörtént, hibátlanul működik.
  Amd videókártya is jelentkezett, ezt is frissítettem. Minden más hibátlanul működik. Bá az Edge szerintem is elég sz@r! 🙂

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   Mi a gondod az Edgevel? Én pozitívan csalódtam benne, egyedül a kiegészítők miatt nem használom.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of mercedes13

    Működik, viszont pl. a népszerű webhelyeket használnám, csak többnyire olyan oldalak vannak ott, amiket nem is látogattam soha. Testreszabni a magyar nyelv hiány miatt nem lehet. Nekem az is probléma, hogy ha, letöltök valamit, megnyitni nem lehet csak menteni, viszont azt már nem kérdezi meg, hogy hova. Amúgy működni működik.

    Tetszik (0)
 72. Profile photo of lali303

  Insider programban 32 bites windows wan fent wirtuális gépen mikrosoft fiókkal összekapcsolva.Csinálhatok tiszta telepítést x64es win10-el, Aktivált marad?

  Tetszik (0)
 73. Profile photo of siriq

  Azert nyirta ki a skype-t az ms a regi formaban, mert rengeteg hiba volt vele. Egy ideig ki lehet javitani majd megint elojott. Szerencsre megvaltoztattak az egeszet ami udvozolendo.

  Tetszik (0)
 74. Profile photo of bci

  Nos leírom én is az eddig általam tapasztaltakat: telefonon aktivált Windows 8.1 Pro frissítve 10-re. Hiba nélkül megvolt, aktivált is ahogy kell. Csináltam egy tiszta telepítést rá, de próbaképp nem léptem be a MS fiókommal. Egy sima helyi fiókot hoztam létre, és lám, a rendszer így is tartósan aktivált lett. Ezek szerint mégsem a MS account hordozza magában a kulcsot, hanem maga a gép… Ezekben a percekben települ épp egy ASUS notira is, melyen szintén telefonon aktivált 8.1 Pro és Office 2013 lapul. Ezek után már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az Office aktiválását is tovább viszi-e. Stabilitás nálam szerencsére tökéletes, teljesítmény hihetetlen változásokon ment keresztül. Egy T7200-as 2GHz-es procival, Mobility Radeon x700 GPU-val és 2GB RAM-mal pl. eddig youtube-on még a 480p is laggos volt. Most a 720p simán megy teljes képernyőn.

  Szóval ha esetleg az upgrade után majd egy tiszta telepítésre vágyik valaki vágjon csak bele nyugodtan. Nem kell a termékkulcsot megadni sehol a telepítésnél és MS fiókkal sem kell belépni. A gép automatikusan tartósan aktivál majd akár helyi fiókkal is, nekünk semmi dolgunk 😉

  Tetszik (0)
 75. Profile photo of olatomi

  Szerintetek ha frissítek win 10-re win 7-ről a gigabyte hd 5450 vga vezérlőre találok hardvert?Mert egyszer már volt fent win 10,és akkor nem tudtam rá hangot varázsolni.

  Tetszik (0)
 76. Profile photo of Kalman Szabo

  Nálam nagyon gyorsan frissített rendszer 10 64-es pro-ra. Ami viszont aggasztó, 1 óra alatt 2x omlott össze “reference by pointer” kékhalálos hiba üzenettel. Sajnos, nem tudom milyen hiba okozhatja. Érdekes módon mindkét összeomlást a böngészőben egy hivatkozásra kattintás előzte meg. Használt böngésző: Opera 30.0 (a névjegye most is azt írja: használt operációs rendszer: Windows 8.1 pro)

  Tetszik (0)
 77. Profile photo of bokodibor

  Első benyomás:
  Hivatalos win7-ről egy óra alatt frissült, zökkenőmentesen.
  Hibák:
  1. POSTA alkalmazásban beállítottam egy postafiókot (pop3), első körben le is töltötte a leveleket, aztán miután újraindítottam a posta alkalmazást, kb 3 másodperc után kilép az alkalmazásból.
  2. CorelDraw x6: a menüsort nem jeleníti meg, csak ha fölémegyek, amúgy üres minden. átállítottam kontrasztos témára a színeket, utána megjelent minden menü. Ehhez kapcsolódó kérdés: hol lehet beállítani és teljesen személyre szabni a színeket? Értem ezalatt, hogy ablakkeret színe, menüsor színe, stb….

  Tetszik (0)
 78. Profile photo of tiesto

  olvastam hogy jön egy nagyobb frissítés a 10hez

  Tetszik (0)
 79. Profile photo of tiesto

  Amúgy asztalin nekem még mindig nem indult meg a frissítés a 10re. Már 14 millióan váltottak 10re de még nagyon sokan nem frissítettek.

  De nem erőltetem biztos van valami oka amiért nem lehet telepíteni amúgy próbáltam a microsoft programjával is azzal elindult letöltötte, elindult a telepítés és egy idő után azt vettem észre azt írta ki, hogy visszaállítja Windows 8.1re, így marad windows 8.1 amíg magától nem frissül tiszta telepítést meg nem akarok csinálni az eredetiség miatt.

  Tetszik (0)
 80. Profile photo of tiesto

  szerintem ez a rendszer egyre jobban a tabletek irányába fejlődik ezt látni az egész kinézetén nem mondom hogy nem jó de a kettőt ötvözni nem biztos hogy mindenkinek tetszik bár mondjuk a microsoft egységesíteni szeretné a rendszerét hát kiváncsi leszek hogyan sikerül neki de mondjuk jó ötlet lenni hogy egy tableten is egy rendes windows 10 lenne vagy egy telon az már elég jó lenne gondolom a fejlesztőknek is jó lenne mert akkor csak egy platformra kellenne fejleszteni

  Tetszik (0)
 81. Profile photo of tiesto

  na ezt nem értem ilyen win8.1 alatt nem volt nekem itt írja mennyi az eltávolítandó
  és erre csak ennyi távolít el

  Tetszik (0)
 82. Profile photo of Almeida

  Van valami korlátozás akkor, ha tisztán telepíted a rendzsert és nem aktiválod? Kíváncsiságból emiatt felraktam a home-ot virtuálisba, netkapcsolat nélkül és eddig semmi korlátozást nem vettem észre.
  De ami nagyon érdekes:
  A rendszer aktiválási státusza jelenleg értesítési mód. Ez azt jelentené hogy “vegyé má licencet, no!” értesítéseken kívül semmi egyéb nem lesz ha nem aktiváltad a rendszert?

  Tetszik (0)
 83. Profile photo of solties

  Első benyomások! Win 8.1 pro x64 ről frissítettem. Nos Rögtön sokkal lassabban indul mint a Win8.1! A beállítások, telepített programok többé kevésbé megmaradtak, és működnek is. Kb ennyi a jó! A hibalista hosszú. Az új posta alkalmazás egy nagy rakás sz..r, hol működik, hol nem! Vannak bizonyos mailek amiket egyáltalán nem lát, bizonyos mappában. (az outlook igen!) Hol szinkronizál, hol nem. Aztán leállítás is egy örökkévalóság, időnként beragad valami..Az élő csempék fele működik, fele nem, sokszor rinyál a műveletközpont ok nélkül, Az eseménynaplót ajánlom mindenki figyelmébe! Szerintem érdekes dolgokat fog ott találni. Nekem egy óra alatt akár 7-800 hiba is van! Mindenféle vonatkozásban DHCP hibától kezdve, metaadatok másolása nem sikerül stb..stb.. rengeteg hiba! Felesleges felsorolni.
  Azt nem tudja valaki, hogy a beragadt hibás rendszerleíró kulcsokat hogyan törölhetném? talált a ccleaner, de törölni nem tudja! Manuálisan sem engedi! Lehet, hogy ez is az egyik hiba forrása. Szóval az egész rendszer olyan “nincs még kész” állapotban van, egyértelműen lassabb mint a 8.1 volt. Driverek terén egyelőre nincs gond, főleg hogy viszonylag modern gépem van, és van támogatás win 10 alá. De szerintem megy vissza a 8.1.

  Tetszik (0)
 84. Profile photo of hazai

  Első benyomásaim a Windows 10-ről:
  – ez sem fogja megváltani a világot (ez a lényeg)
  – a célközönség (itt is) a tartalomfogyasztók
  – elsőre eléggé tetszett, de most már kezdek azon gondolkodni, hogy visszaváltok Windows 7-re (szépen lassan rájövök, hogy egy csomó minden nem működik rajta és egy halom olyan szolgáltatást kínál, amelyekre nincs szükségem).

  Tetszik (0)
 85. Profile photo of Dilikutya

  Üdv!

  Ha én felteszem a hivatalos win10-et, amit a toolkittel töltöttem le, amit a microsoft honlapjáról lehet leszedni, azt hgyan kell beaktiválni ha van egy microsoft fiókom ami insider fiók, és azzal szeretném használni? Mikor insiderségre jelentkeztem, akkor kaptam egy kulcsot, de azt nem fogadja el a win.

  Tetszik (0)
 86. Profile photo of tiesto

  mi a negyedik particio win 8.1en csak három volt a negyedik a win 10nél került rá

  Tetszik (0)
 87. Profile photo of Poissonnière

  Sziasztok! Valakinek van infója arról, hogy a hibajelentések automatikus küldését valahol ki lehet kapcsolni mint a 8.1-ben?

  Tetszik (0)
 88. Profile photo of walist

  Szépnapot Mindenkinek! Segítségteket ill. információt szeretnék kérni..!
  Sajnos gyér informatikai tudásomhoz mérten,kérném segítségetek,Windows 10 telepítése utáni automatikus újraindítási müvelet után a(z) alábbi Hiba üzenet: 0XC1900101-0X20017 A telepítés a(z) SAFE_OS fázisban meghisúsult,a hiba egy BOOT müvelet közben… ,történt.
  Jelenleg Windows 7 ultimate x64 van fent. Várom megtisztelő segítőkész javaslataitokat…! Előre is köszönettel: Walist


  Tetszik (0)
 89. Profile photo of podpupi

  Sziasztok.
  Van a C .meghajton 16 GB szabad helyem van .Szerintetek elinditsam a updatet elég neki a hely .

  Tetszik (0)
 90. Profile photo of Csaba1975

  Sziasztok
  A win10 alatt a Onedrive mappában nem láthatóak a feltöltött fájlok. Először le kell tölteni őket majd csak akkor jelennek meg. Ennek így nem sok értelme van. Hogy kell beállítani, hogy online módban is működjön? Egy Win Tablet-nél nem igazán lehet letöltögetni olyan 120 Gb anyagot. A régi rendszerben lehetett látni a mappákban.
  Köszönöm ha valaki válaszol.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez