Nem volt éppen zökkenőmentes a Windows 10 startja

Elstartolt a Windows 10, túl vagyunk az első napon és bizony nehéz nap volt. A fórumokon egymást érik a kérdések, kétségbeesett felhasználók kapkodnak jobbra-balra segítségért kiáltozva, néha fel-fel tűnik egy válasz is, de máris elsüllyed a tömegben… ideje egy kicsit rendet tenni, sorra vesszük a leggyakoribb kérdéseket és megpróbálunk válaszokat találni rájuk.

Mint tapasztaltátok (remélem már fogalmazhatok múltidőben) a DW is megsínylette a nagy szenzációt, a szerverünk alig bírta a tömeget, mivel a szokásos látogatószám dupláját kellett kiszolgálnia. A statisztikánk nem kíván magyarázatot:

A DW napi forgalmi statisztikája

A Microsoft-nak sem sikerült fennakadás nélkül ellátni a tömérdek felhasználót az új rendszer telepítőkészletével, hiába próbálták hullámokban kiosztani a biteket, sok felhasználónál elakadt a letöltés, vagy épp csak iszonyatosan belassult. Az aktiválásért felelős szerverek is megizzadtak a hajrában, emiatt sok frissen telepített rendszer csak nagynehezen aktiválódott.

Nézzük mik voltak a leggyakoribb problémák, amikkel találkoztunk…

Tájékozódás

Rengetegen úgy estek neki az új rendszernek, hogy előtte egy szót sem olvastak róla, vagy egyszerűen úgy gondolták jobban tudják ők, minek megfogadni a tanácsokat. Ebből aztán az lett, hogy először telepítettek, aztán kérdeztek. Fordítva kellett volna!

Frissíteni egyszerűbb!

A leggyakoribb hiba, hogy tiszta telepítéssel, ISO-ból akarjátok telepíteni a rendszert, aztán meg kiderül, hogy így nehéz aktiválni. Az ingyenes frissítési lehetőséget kihasználva, a meglévő Windows 7 ill. Windows 8.1 alól kell indítani a frissítő telepítést és akkor jó eséllyel aktivált lesz az így feltelepült Windows 10 is. Ezt bemutattuk a minap videón is…
A frissítési folyamat elején a telepítő megkérdezi, hogy mit szeretnél megtartani a régi rendszerből. Itt kérheted azt is, hogy semmit, így lényegében egy tiszta telepítéssel egyenértékű rendszert kapsz a végén.

Ha tiszta telepítéssel kezdtél, akkor a jelenlegi információk szerint KMS-es trükközéssel lehet aktiválni a rendszert 180 napra.

Rossz kulcs

A Windows 7-es, és 8-as kulcsokkal hiába próbálkoztok, a Windows 10 nem fogja elfogadni.

Home / Pro / Enterprise

A frissítés sikere érdekében, megfelelő Windows 10 kiadással kell dolgozni. Egy Windows 8 Home rendszert nem lehet az ingyenes frissítési akció keretein belül Windows 10 Pro-ra frissíteni. A megfelelő kiadás kiválasztásában segít az egyik korábbi cikkünkben található táblázat… Nagyon sokan estek abba hibába, hogy Enterprise kiadást akartak frissíteni, holott az nem vesz részt az ingyenes frissítési akcióban.

Szabad hely

A frissítés megkezdése előtt győződjünk meg róla, hogy van-e a rendszerpartíción elegendő szabad hely. A tapasztalatok szerint kb. 20GB üres területre van szükség a sikeres upgrade-hez.

Nem aktiválódik

Ez több okból is lehetséges. Aki legális Win 7/8.1-ről frissített a megfelelő kiadásra azoknál az jelenthet problémát, hogy a MS szerverei túlterheltek. Nekik egy idő után magától aktiválódik a rendszerük. Aki kalóz példányról frissített, annak egyelőre annyit tudunk mondani, hogy ha szerencséje van aktív lesz magától a rendszer, ha nem, nem. Még nem tudtunk minden eshetőséget letesztelni, egyelőre úgy tűnik, hogy a Daz loader-el aktivált Windows 7-ek gond nélkül frissíthetőek, de a visszajelzések alapján telefonos, KMS-es aktiválások is szerencsés véget értek.

GWX

Akinek nem jelent meg, nem működik, nem töltődik, stb. a Get Windows 10 alkalmazás, ne foglalkozzon vele, kár vele kínlódni! Le kell tölteni az ISO telepítőt és elindítani a frissítést, vagy egyszerűen ki kell várni, amíg a Windows Update szépen megoldja a dolgot. Mivel hullámokban küldi a Microsoft a telepítőkészletet, lehet hogy csak nem kerültél még sorra, vagy épp valamelyik hardvered nem kompatibilis a Windows 10-el. Ha nem sürgős, inkább várj és előbb-utóbb fel fogja ajánlani a frissítést.

Ha a rendszer már letöltődött a gépedre a “C:\$Windows.~BT” mappába, ne akard onnan elindítani kézzel a telepítőt, mert csak a baj van vele.

Ablakkeret színe

Meglepően sokan kérdezték, hogyan lehet megváltoztatni az ablakkeretek színét. Meglepően, mivel egyszer már leírtuk ezt is… Ha ez nem elég a Winaero Tweaker nevű alkalmazással a rendszer egyéb részleteit is testreszabhatod.

Nincs hang, nincs kép, nincs net

Ha a telepítés után valamelyik hardver nem működik, valószínűleg valamelyik illesztőprogram a ludas. Mivel még új a rendszer, előfordulhat, hogy egy-egy eszközhöz még nincs driver. Ha ez a helyzet, meg lehet próbálni ráerőltetni a korábbi Windows-okra készült driver-eket. Ha a rendszer olyan illesztőprogramot akar ránk erőltetni, ami nem működik, az itt leírt módszerrel beszélhetjük le róla.

Érdemes lehet még a telepítés megkezdése előtt a GWX alkalmazással tesztelni a gépünk kompatibilitását, a későbbi problémák elkerülése érdekében. Akinek van ilyen, kattintson a tálcán lévő kis fehér Windows logó ikonra, majd a megnyíló ablak bal felső részében a három kis vonallal jelzett (hamburger) menüben, “A gép vizsgálata” opcióra.

2015-07-30_01-23-51

Hibák a frissítési folyamat során

A frissítési folyamat többeknél megszakadt látszólag ok nélkül, különböző hibakódokkal dobálózva. Az egyik ilyen hibakód, az “error 80240020”, amire a következő megoldás javasolt:

 1. Törölj mindent a “C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” könyvtárból
 2. Rendszergazdai parancssorból futtasd a következő parancsot: “wuauclt.exe /updatenow”
Egyéb hibák

Számtalan egyéb hibáról is kaptunk jelentést, amikre sajnos nem tudunk válaszolni, de igyekszünk azokra is megoldásokat találni. Néha egyszerűen annyit közöl a rendszer, hogy “Valami baj van”. Az ilyen hibák okát nagyon nehéz feltárni. Mindenkinek azt javasoljuk, olvassa el a fent belinkelt cikkeket, legyen türelemmel és ha teheti várjon egy-két napot a telepítéssel, hadd simuljanak ki a dolgok egy kicsit.

159 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of xpforever

  Nálam szerencsére a telefonos aktivált Win 8.1 Pro szépen frissítette magát szintén aktivált Windows 10 Pro-ra.

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of tiesto

  nehezen de feltudtam tenni a win10et nekem eltünt az a négyzet ami jelezte volna hogy frissíthetek akkor parancssorbol indítottam az updatet az meg hiba miatt nem lett jó végül a microsoft programjával tudtam frissíteni a rendszert de nagy nehezen sikerült

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Tekse

  nekem az időjárás csempe méretezés után már nem lessz élő csempe. (ha vissza állitom eredeti méretére akkor se.
  erre tudtok valami megoldást esetleg??

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of M. Pokorádi

  Sziasztok, tegnap frissítettem egy Samsung laptopot legális 8/8.1-ről, a Win10 szépen fel is állt és működik. De amint szeretnék egy játékot futtatni, akár eredetit a Steam-ről vagy törtet, kék halállal kifagy a Windows. Internal_power_error hibát ír. Ennek mi lehet az oka? Mert így egyre jobban kezd nem tetszeni a rendszer. Arra gondoltam, hogy letöltöttem a telepítő iso-t és teljesen újra telepítem, de nem tudom, hogy az eredeti Windows 8 oem kulcsot el fogja-e fogadni a telepítő, amivel eddig is fent volt a 8/8.1.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Nem olvastad el a cikket:
   “A Windows 7-es, és 8-as kulcsokkal hiába próbálkoztok, a Windows 10 nem fogja elfogadni.”

   Tetszik (0)
   • Profile photo of M. Pokorádi

    Másik cikked végén: “Az így elkészült telepítőmédia felhasználható a rendszer frissítésére és tiszta telepítésre is, de ha az ingyenes upgrade akcióban szeretnénk részt venni, akkor először a frissítést hajtsuk végre, mert azzal szerzünk jogot a Windows 10 ingyenes használatára.”
    De ez a hibát még mindig nem oldja meg, mit lehet tenni a hiba ellen?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of M. Pokorádi

    A másik, pedig, hogy a gépházban a rendszer helyreállításnál írja, hogy egy hónapig elérhető, hogy visszaálljak a régi, jelen esetben Windows 8.1 rendszerre. Ezt elindítva, pedig közli velem, hogy nem lehetséges, mert az ehhez szükséges fájlokat törölte. Akkor miért van ez benne????

    Tetszik (0)
  • Profile photo of tiesto

   azt irják ha van ms fiokod akkor elviéleg ujbol aktivált lesz

   Tetszik (0)
  • Profile photo of M. Pokorádi

   Érdekes dolog történt. Tegnap előtt frissítettem legál Windows 8.1-et 10-re. Aznap elindítottam két játékot és mind a kettő kék halállal kifagyott. Ahogy már írtam. Tegnap munka után hazatérve újra megpróbálkoztam ugyan azzal a két játékkal, és most elindult, működött. Ezt most így nem értem. A változás annyi, hogy most nem volt csatlakoztatva a vezeték nélküli egér a laptophoz. (Microsoft Mobil Mouse 1000) Szóval most tanácstalan vagyok. Ettől függetlenül lehet jobb lenne egy teljes újratelepítés.

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of Tibi Kalányos

  Az én gépemre viszonylag egyszerűen fel ment viszont a másik gépen mikor végzett a fájlok másolásával újra indult és azóta csak fekete képernyő van semmi más

  Tetszik (0)
  • Profile photo of alba96

   Pár tapasztalat: Ne HDMI-n legyen a monitorod vagy ne lap-TV-d legyen, azt nem szereti és belekavarodik hogy van-e vagy nincs olyan neki ezért aztán fekete kép lesz vagyis nem lesz kép! D-sub-on egy minitorral Karbantartómódban Windows 10 telepítőlemezzel lehet leszedni és visszaállni az előzőre. Sok még a rigolya. Pl. Windows 8.1 Pro – Windows.Live.akarmi … Posta meg egyéb csepék is ki fognak akadni az előzőverziós-User-en. De új user-rel menni fognak. Talán. Az erre ajánlott nagytakarítás-repair dism, sfc stb. sem használt az eredeti user-en. Továbbá hiába kezdem az upgrade-et Windows 10 boot komplett telepítőlemezről upgrade-ként akkor is letölti a net-ről a gyökér a több GB-nyi kit-et újra-meg-újra pedig ott van minden a lemezen. Sok sebből vérzik még ez az upgrade. Én visszaálltam, de itt-ott erősen alátett az eredeti Windows 8 Pro-nak. Kíváncsi vagyok mikor javítják a HDMI problémát. Talán utána állok át. Talán!

   Tetszik (0)
 6. Profile photo of vanpersie10

  Nem vagyok insider a frissítésre sem voltam feliratkozva.Tisztán tettem fel. Nem adtam meg kulcsot tartósan aktiváltként fogadott

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Magyar Bence

  nekem telepítés közben úgy döntött a gép hogy lefagy és újra kellett indítanom (telepítő is újraindításra kéatzzült) azóta meg azt szajkózza hogy nem eredeti a windows(pedig az) és azóta ismét kulcsot kér

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Laden

  Nekem egy “kalóz” win 7 ultimate-m volt a gépen és gyári lett tök jó örülök viszont nem mennek a különböző videók rajta gondolom driver kell hozzá ja majd elfelejtettem hogy van a tv go alkalmazás telepítve van és nem indul el pedig minden rendben van ötlet esetleg? Amúgy tetszik az új rendszer, de hogy milyen tartós lesz:::::

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of rgida

  Telefonos Win 8.1-el a frissítés gond nélkül lezajlott és aktivált Win 10-et kaptam. Régi programjaim is működnek.Úgyhogy eddig minden OK.
  Most jut eszembe , hogy a “Posta”hoz a Gmailes postafiókomat hiába állítom be , szinkronizáláskor az alábbi hibaüzenetet kapom : ” Nem sikerült letölteni az üzeneteket. Ellenőrizze a kapcsolatot és a fiókadatokat , majd próbálkozzon újra. Hibakód : 0x80072726″
  Remélem majd megoldódik. 🙁

  Tetszik (2)
 10. Profile photo of Botond Kopacz

  A probléma az lenne, hogy ki írtam iso-ba a windows 10 home-ot és mikor raknám fel megjelenik egy világoskék ablak s benne részletezi ,hogy egy külső tárhely éppen fut ,pedig se USB se semmi nincs csatlakoztatva !!???

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Harry Klein

  köszönöm sok társam nevében az összeszedett összegzést a tegnapi nap utáni zűrzavarról… 🙂

  szerencsére sok eddig pluszban telepített kis programot kidobhattam (van helyette beépített, jobb, gyorsabb, szebb).
  egyelőre furcsa a win7 után, kisebb otthoni hálózati problémám is van, de addig ebbe nem megyek bele, míg a többi gépen nem frissítek win10-re.

  összességében meg vagyok elégedve a win10-el, hozza a megszokott win7 feelinget és még egy kicsit többet.
  néhány dolog értelmetlenül zavaros helyen van, az egymásból nyíló menük, lehetőségek nem minden esetben értelemszerűek, de gondolom ez köszönhető a “magyar” fordításnak.

  Tetszik (1)
 12. Profile photo of Gyuri

  Nálam minden rendben ment, Win8.1-ről frissült Win10Pro-ra, igaz, állati lassan, jó egy órába is beletelt, mire minden megvolt, de végül elkészült. Aktiválni nem kellett (Insideres vagyok), megmaradt minden korábbi program és beállítás, és persze létrejött egy windows old mappa.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Harry Klein

   én tegnap reggel 6-kor nekifeküdtem a frissítésnek.
   amíg a kutyával mentem egyet, elkészültem, addig szépen letöltötte, feltelepítette… szerintem nem volt az egész több, mint 35 perc.
   egy másik topicban való kérdésemre kapott válasz alapján legyalultam a korábbi win7 maradványait, így visszanyertem a feleslegesen foglalt 25-28GB helyet az SSD-n. 🙂
   szintén insiderrel, win7 64 ultimate lett win10 pro, aktivált.

   Tetszik (1)
 13. Profile photo of George Macika

  Nekem ugye semmiképp nem akart az asztali gépemre települni, tegnap este davidfox31 megvilágosította a fejemet, hogy azért nem, mert a procim Intel Pentium 3258 (tudjátok az anniversary edition, ami nem szorzózáras) szóval ezzel mindenkinek hibát csinál a rendszer, csak akkor megy fel, ha az egyik magot letiltják -ezt még nem próbáltam, de ki fogom próbálni-
  Ezek után rá is keresek a neten, hogy van-e erről valami írva. Egyelőre nem nagyon akarok új procit venni, ez is csak pár hónapos

  Tetszik (2)
 14. Profile photo of f2d

  Nálam is tegnap minden rendben lement. De az új oprendszer a Dokumentumok könyvtárat írásvédetté tette, úgy hogy még rendszergazda módban sem tudom róla leszedni. Viszont ezt a mappát a programok nagy része használja(ná), de így sajnos mentésnél hibaüzenettel kilépnek. 🙁 Valaki tud erre valamilyen megoldást?

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of Dani3

  Nekem tegnap frissítettem a Laptopot rendbe végigfutott a frissítő minden működik ami win 7 alatt! Valaki nem tudja, nekem megváltozott a termékkulcs a win 7 hez képest eredeti kulcsnak ( w7 ) kellet volna maradnia?

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of János Béres

  Üdv! Az én gépemen windows 8.1 volt eredetileg, a csempés alkalmazások évek óta nem működtek. Mindent próbáltam vele internetes leírások alapján, nem sikerült. Gondoltam majd a windows 10 rendbeteszi. Sajnos ugyanaz a helyzet. Nem csak a csempés alkalmazásokból, de még a start menüből is kilép pár másodperc alatt. Gyakorlatilag úgy tudok csak programot futtatni, hogy a saját telepítőkönytárában ráklikkelek. Kicsit szánalmas. Mindez ez intel Core 7-es laptopon. Nem vagyok boldog …
  Ha van ötletetek, megpróbálkozom a javítással bár a tapasztalatom az hogy ezen nem fog segíteni semmi, mint ahogy a windows 8.1-nél sem segített semmilyen trükk….

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of N3szt0r

  Nálam is fennakadásokkal indul a nap. Tegnap nagyjából 12 óra alatt sikerült letöltődnie a windows 10 x64 / x32 pro (no n) verziós telepítőnek. Ma reggel felraktam a rendszert, viszont képtelen vagyok azt az eredeti Windows 8.1 pro global key-el aktiválni.

  Valamiért nekem még hajnali kettőkor sem akarta elkezdeni letölteni a windows 10 et gwx en keresztül, ezért kényszerültem a szűz telepítésre. F*ck

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of walnut

  Sziasztok!
  Tegnap egy üres HDD-re felraktam egy Win_8.1_pro_vl verziót, telepítettem a szükséges drivereket, majd toolkittel aktiváltam. Ezután regisztráltam egy új MS fiókot, mert az eredetivel regisztráltam az insider programba. Miután meg volt a regisztrálás és azonosítás a Win 8.1 frissítése nélkül elindítottam a MediaCreationTool nevű alkalmazást és elindítottam a közvetlen (Ezt a gépet frissíteni most) frissítést. Miután kész volt a vezérlőpult – rendszer ikon alatt és a gépház aktiválás alatt is azt írja, hogy aktiválva van. Tehát a 8.1 nem volt legális, nem vagyok tesztelő mégis működik. Frissítsetek bátran. 🙂

  Tetszik (1)
 19. Profile photo of Kevin

  Ha nem telefonosan aktivállt KMS win 8.1 van fent a gépen, akkor szerintetek működni fog a frissítés? És ha nem, akkor érdemes foglalkozni azzal, hogy a meglévő rendszert aktiváljam telefonon vagy nem? Mert mintha úgy olvastam volna, hogy az már lejárt lemez.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Dékmár Sándor

  Sziasztok, nekem jogtiszta Win 8.1pro van a gépemen. Jelentkeztem a Win 10 frissítésére már elég régen és tegnap eltűnt alulról a Wint frissítő ablakom, de frissítés nem történt…. gondoltam megnézem a meghajtón, hogy lejötte e a hátérben a windows BT mappa amiben elvileg van a frissítés (rejtet fájlok láthatóak). de nincs ilyen mappám… Windowsupdate keresztül kerestem frissítést, de ott sem jelez semmit. Valaki járt már így?

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of deklima

  Acer – Dolby Home Theater – akinél esetleg nem működne megfelelően, meg van a megoldás.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Döme Vörös

  Sziasztok nekem csak annyi a kérdésem hogy a minialkamázokat hogyan lehet előhozni? Mert én nem találom

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of vfo

  Az a véleményem, hogy a legcélszerűbb módszer a Win10-re való frissítésre az ISO, vagy USB-kulcsra való telepítő letöltése a Microsofttól, majd arról indítani a frissítést. Én elsőnek egy 3 éves Lenovo G570 laptopra tettem föl, a DVD-ről történt frissítő telepítés után pl. a legálisan aktivált Office és az Adobe Acrobat nem működtek, néhány kisebb progi mellett, de a Win10 aktivált maradt.
  Ezután csináltam egy clean installt, formattálással mindent leradírozva az SSD-ről. Így problémamentesen fölment a Win10, csak sajnos az aktivált Office-t buktam, de újratelepítvén az is megoldódott. Most a Win 10 kifogástalanul fut, pattog, mint a nikkelbolha, s természetesen aktivált.
  Szóval végeredményképpen az tűnik a legbiztonságosabb módszernek a frissítésre, hogy először a meglévő Win7/8-ra DVD/USB-ről rátelepítjük a Win10-et, majd miután aktiválódott, clean install. Ez időigényes, ám annál biztonságosabb megoldás szerintem – legalábbis az eddigi tapasztalataim szerint. Pár nap múlva több gép frissítéséről is be fogok tudni számolni.
  A Winaero ablak-átszínező kifogástalanul működik, csak ajánlani tudom. Most már csak az hiányzik, hogy az ablakszegélyek is áttetszők legyenek. A Win8.1-ben már volt erre megoldás, remélem a 10-ben is lesz.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of hazai

  Sziasztok!
  Feltelepítettem a Windows 10-et, aktiválta a Microsoft, utána visszatelepítettem a Windows 7-et … érvénytelenné vált ezzel a Windows 10 licencem?

  Az volt a problémám, hogy másodjára is feltelepítettem a Windows 10-et – tiszta telepítéssel – és akkor már hiába léptem be az Áruházba, nem fogadta el érvényesnek a Windows 10-et.
  A Windows 7-emet visszatelepítve elfogadja a Microsoft a termékkulcsomat. Mi a probléma ilyenkor?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   MS fiókkal telepítetted a Win10-et? Megfelelő kiadásra frissítettél?

   Tetszik (0)
   • Profile photo of hazai

    „MS fiókkal telepítetted a Win10-et? Megfelelő kiadásra frissítettél?”
    -Az elsőt (Win 10 Pro) – amit elfogadott – (szerintem) Microsoft-fiókkal telepítettem (frissítés volt). … Utána letöltötem az ISO-fájlt és azzal csináltam – formázás után – egy tiszta telepítést … ott már állandóan termékkulcsot kért és a
    – telepítés után – az Áruházba belépve sem fogadta el a Win 10 rendszert jogtisztának (a frissített Windows 7 Ultimate rendszerem termékkulcsát meg persze nem fogadta el).

    Tetszik (0)
   • Profile photo of hazai

    Független telepítésnek érzékelte a második (tiszta) telepítésemet, azért kért termékkulcsot.
    Újra feltelepítettem a legális Windows 7-emet és ezt frissítva a 10-re minden rendben történt.

    Egyébként nagyon hasznos és aktuális információk vannak a Dirtywindows-on! Gratulálok és köszönöm.

    Tetszik (0)
 25. Profile photo of hazai

  A második (tiszta) telepítés közben kétszer is termékkulcsot kért, üresen hagytam, továbbléptem, de így sem lett jó.

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of hxd2odr

  Sziasztok,
  Köszönöm az eddigi cikkeket!
  Nekem simán felment a rendszer, de még van egy-két kényelmetlenség ami persze érthető.
  Pl. az EDGE-.ben nem tudok a lefelé nyíllal haladni, illetve a Youtube-on nagyon szaggat a hang és a kép is..
  Abban tudna valaki segíteni, hogy miért nem tudok semmit letölteni a Store-ból? Elkezdődik a telepítés majd folyamatosan kidobál, és próbáljam újra…
  Előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of dönci4

  Szevasztok
  Ma megjelent nekem is ez a C:\$Windows.~BT könyvtár, de semmi futtatható nincs benne. Egy Sources, abban egy Panther könyvtár 2 log és 2xml file
  Lesz ebből valami?

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Blind Man. [B$C]

  Adott egy 8.1-es win amin az „slmgr/xpr” lekérdetés eredménye: Mennyiségi aktiválás… [bla-bla] 180 nap múlva jár le. (2016.01.26) Tehát nem tartósan aktivált. Anno még Microsoft Toolkit-el lett aktiválva. A frissítés után maradni fog vajon a mennyiségi aktiválás, vagy tartósan aktiváltá válik?

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of dönci4

  Most látom a frissítési előzményekben, tegnap is, ma is megpróbálta telepíteni a w 10-et, sikertelenül. A gép messze megfelel a követelményeknek, mi lehet az oka?

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of krux

  Én USB-ről telepítettem (power iso-val készült, msdn-es home/pro képfájlból), először formatálás nélkül(maradt a window.old mappa ugye), de volt egy két butasága(sötét képernyő főleg), úgyhogy telepítettem újra, ezúttal leFORMATÁLVálva a particiót, és hibátlan. Az aktiválást a KMSPICO V10, kb 15 másodperc alatt megoldja. A nagybetűvel kiemelt lépéseket ajánlom.

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Tekse

  nekem az időjárás csempe méretezés után már nem lessz élő csempe. (ha vissza állitom eredeti méretére akkor se.
  az áruház csempe se élő csempe, fényképek, és szinte az összes
  Gépemen jó müködnek de laptopon egggyikse ha kiveszem onnan vagy ha vissza rakom akkorse
  erre tudtok valami megoldást esetleg?????

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of Peti134

  SEGÍTSÉG!
  10240-es buldről frissítettem csak a személyes fájlok megtartásával a már publikusan kiadott ISO-ból, hátha lesz valami újdonság.
  Frissített is, viszont nem aktiválta magát, és azt írja hogy a termékkulcs blokkolva van. (INSIDER VAGYOK)
  Ha visszatértek a Windows.old cuccosra(amit fogalmam sincs hogy kell), akkor visszaaktiválja magát?
  Vagy most mi a lóf*szt csináljak?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Tamás

   Üdv. Microsoft fiókkal használod? Telepítés közben adtál e meg bármilyen kulcsot is?
   Én telepítettem már újra tisztán és sosem volt gond, ha kérte a kulcsot nem adtam meg másikat sosem, mivel ha MS-fiókkal használod aktiválja magát..

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Peti134

    Microsoft fiókkal használom, de nem tisztán telepítettem újra, hanem frissítettem 10240-ről a hivatalos RTM ISO-ra.
    Lehet az gond, hogy be vannak halva az aktiválószerverek?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Tamás

    Akár az is elképzelhető szerintem várj vele és meg látod, ha nem változik a helyzet lehet orvosolni mindenképp
    akkor esetleg próbáld tisztán újra telepíteni MS-fiókkal persze és semmi kulcs meg adás azt az opciót ugord át nem kel kulcsot meg adni az a lényeg

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Kár volt hozzányúlnod, mert a 10240 is ugyanaz, mint amit most letöltöttél ISO. Viszont jelenleg az insider program szünetel, így insider-ként nem tudod aktiválni. Vagy egy aktivált korábbi Windows-t frissíts fel win10-re, vagy próbáld meg KMS-el.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Tamás

    Úgy látom történnek itt érdekes dolgok, az insider program szünetel már egy ideje, én viszont azóta már telepítettem újra tisztán és aktivált a rendszer és tartósan aktivált mert meg néztem, a fene se érti már ezt az egészet -:D

    Tetszik (0)
  • Profile photo of alba96

   Visszaállni: Telepítőlemez-reboot-Karbantartó módban simán visszaállhatsz, egy gombon ott van.

   Tetszik (0)
 33. Profile photo of Devilstudio

  Már mindent kipróbáltam, sehogy nem megy fel rá ez a szar. Nem maradt más mint a leszarom és majd felajánlja ha nem akkor meg szakadjon meg ott ahol van. Pár kép hogy miket művelt és mi lett a vége.


  Tetszik (0)
 34. Profile photo of puma0812

  Hello olyan kérdésem van felraktam win 10 prot be is aktiváltam de a tálcán hiába kattintok bármilyen ablakra jobb klikkel nem ugrik fel semmi erre van megoldás?
  Üdv PUMA

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of fireworks

  Elindul a gépem ott van a feladatkezelőbe a gwx.exe de feláll a gép és eltűnik az exe nem hoz be semmit belemegyek a system32/gwx mappába megnézem gwx exe kattolok semmit nem ad be, valaki tudna segíteni , ezelőtt 1hónapig vagy nem tudom mióta van bent ez rendesen működött… most meg semmi

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of László

  Sikerült a frissítés Win 8.1-ről KMSpico aktiváltsággal, helyi fiókról. Az adatok megmaradtak mint asztal, dokumentumok, programok, játékok stb. tekintetében. Vírusirtót, drivereket persze újra kell rakni.
  Aktiváltság szempontjából internetkapcsolatra várt, ezért a dolgok elé kellett vágni. A képen már nem látszik, de itt talán a második pontot, az „Aktiválás” gombot kellett használni.

  Tapasztalatok alapján sokkal pörgősebb a rendszer, csak az ikonok nagyon nem jönnek be… :/
  UI: Az alaplap energiatakarékossági funkciója újra aktív és nem fagyasztja le a gépet! 🙂 (Core C6)

  Tetszik (2)
 37. Profile photo of Tekse

  3.-ra 😀 😀 nekem az időjárás csempe méretezés után már nem lessz élő csempe. (ha vissza állitom eredeti méretére akkor se.
  az áruház csempe se élő csempe, fényképek, és szinte az összes
  Gépemen jó müködnek de laptopon egggyikse ha kiveszem onnan vagy ha vissza rakom akkorse
  erre tudtok valami megoldást esetleg?????

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of Locky

  Na leírom a tapasztalataimat:
  2.-jára sikerült feltelepíteni a rendszert úgy, hogy minden frappánsan müködjön, és ne kövessem el az első lépésben lévő hibáimat.
  1. Feltelepítettem a rendszert, eddig minden okés is, mindkét esetben zökkenőmentesen ment. Én a bootolt tiszta telepítést választottam.
  2. Feltettem a laptop szükséges drivereit, már amit. A többit szépen megtalálta a Windows Update (Intel videódriver, realtec, qualcomm wireless stb).
  3. Felraktam az ESET vírusírtót (valami nem stimmel egyébként vele, minden fajta torrentre beriaszt, uttorent, qbittorent, bittorent stb).
  4. Feltelepítette közben az összes frissítést. Így hogy nem piszkáltam meg, vagy nem állítottam meg, szépen felrakott mindent hibamentesen, az első telepítéskor leállítottam aztán utána már nem tudta hibamentesen felrakni a 835 vagy hasonló végződésű frissítést.
  5. Elsőnek megpróbáltam Toolkittel aktiválni. Kár volt. Szerintem csak gányoltam vele. Semmi nem müködött a részéről. Rányomtam utána az AUTO KMS-re, az eset minden belépésnél riasztott. Itt lett elegem és raktam újra a rendszert.

  Az Edge meglepően jól sikerült, de még nem használom, mivel egyrészt szerintem van HTML szabvány ami még frissítésre szorul (IE-nél egyáltalán nem hajtottak erre, másrészt ez még nem is gond, de nincs Adblock és nincs Mail watcher vagy hasonló (főleg olyan ami Chromenál van, 1-et találtam ami normálisan müködik több fiókkal). A kamera alkalmazás az borzasztó! Nem tudom miért nem lehet visszakapni a 8.1-est, de a fényerőre rákkattinta (ami nincs is mindig ott, szóval néha restart app), egy ilyen félkörívben jelenik meg egy +/- jel, amit akárhogy próbáltam nem tudtam a 0:0-ról elmozdítani. Mobilos kinézete van.

  Xbox app megint gáz, azt írja kell internet, pedig van Szóval nem enged be Microsoft fiókba. Windows Posta megint gáz, mert elvileg értesítő sávba lehet integrálni gyakorlatilag nem (pedig hasznos lenne, így mehetne akár Edge is), mivel csak akkor veszi észre hogy új üzenetem van ha belépek az adott fiókba. Áruház alkalmazás hol telepít alkalmazást hol nem és hibaüzenetet ad. Geforce Experience meg nem telepíthető. Elsőnek sikerült, most azt írja hogy nem megy, rákerestem neten elvileg valami “lokalizációs bajok esetén okozhat ilyet”. Szóval valami kompatibilitási baj lesz ott is. Ez csak Experience, a Driver megy normálisan.

  CC Cleaner is működik már normálisan. Azt hiszem semmit nem hagytam ki.

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of Peti134

  Cartman! Írj arról cikket pls, hogy hogyan kell visszaállni a Windows.old-os Windows-hoz 🙂
  Vagy ha van ilyen, linkeld kérlek

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of solc

  Csak megerősíteni tudom az előttem írókat. KMSpico-val aktivált Win 8.1 Pro-t frissítettem Win 10 Pro-ra és aktiválva maradt.
  Parancssorba beírt „slmgr/xpr”-re “A számítógép tartósan aktiválva” ablak jött elő.

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of puma0812

  Söt az Nvidia drivert felraktam gn630 2gb vidokarimhoz és hdmi vel nicns hang ne telepitett hozzá drivert erre megoldás?

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of Richárd Sárközi

  Hello! Nekem olyan problémám van hogy nem működik a laptopom billentyűzete amióta frissítettem win10-re. Megnéztem és azt írja hogy megfelelően működik és a legfrissebb van telepítve. Már 4 órája szívok vele egy gyors választ nagyon megköszönnék ? Amugy egy Acer Aspire e1-570G-m van.

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of semmiii99

  Az edge rendkívül bugos még. Azt nem tudjátok, hogy lesz-e a felső ablakkeret színének módosítására lehetőség beépítetten és úgy hogy külön lehessen színezni a start menütől és a tálcától és hogy lehet-e majd beállítani véletlen sorrendű váltakozást a háttérképeknek?

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of BG

  Gyerekek most lettem kész a telepítéssel 😀 Tisztán USB ről Microsoft oldalról 🙂 Sikeresen települt TIsztán 🙂 Kihagytam a serial beírást csak a fiokommal jelentkeztem be és WOÁLÉ 😀

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of Árpád Csonka

  Sziasztok!
  Egy olyan promlám volna, hogy eredeti mennyiségi licenszes Win8.1-em volt, feltelepítettem rá a Win10-et, szerettem volna csinálni egy gyári adatok visszaállítását, s azóta nem indul el a gép. Folyamatban kékhalált adott. Próbáltam helyreállítani egy Win10 telepítővel, de csak rosszabb lett, azóta csak fekete a háttér.
  Háttértörténet: Páromnak úgyszint mennyiségi licenszes Win8.1-e volt, ugyan azt használtuk mindketten, ő 29-e előtt pár nappal visszatette az Insider verziót, az akkor már véglegeset, de nem tudta aktiválni. Miután visszatette a 8.1-et, nem fogadta el a serialt, azt írta, hogy betelt. Mindketten Insiderek vagyunk. Hogy lehet még legális Win-ünk?

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of pimi

  Segítséget kérnék. Az asztali ikonokat még mindig nem engedi mozgatni. Áthelyezni csak kivágás-beillesztés módszerrel tudom.

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of 4hellcat

  Mi van olyankor ha el tűnik a kis ikon az óra mellől? Minden más meg van, mappák a systemben, stb!

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of Puritan

  Skacok! Ha egy win 10 van újra telepítve vagy felülírva akkor mi a tapasztalat, az edge megjegyzi a kedvenceket, jelszavakat?

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of Zilai

  Sziasztok.
  Azt szeretném kérdezni tudja e valaki, hogyan lehet a digitális aláírást KI-kapcsolni Windows 10 alatt ???
  Köszönöm

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of jszabo

  Üdv!
  A tegnapi frissítés, és a mai újra telepítés(aktivált) után is egyre gyakrabban fordul elő a legváratlanabb helyzetekben, hogy a gép lefagy, kékhalál a következő üzenettel: a számítógép hibát észlelt, dpc_watchdog_violation ezért úja indul, az interneten keressek utána.
  Egyre idegesítőbb ez, esetleg ha valakinek van rá megoldása köszönettel venném.

  Tetszik (0)
 51. Profile photo of Tekse

  az időjárás csempe méretezés után már nem lessz élő csempe. (ha vissza állitom eredeti méretére akkor se.
  az áruház csempe se élő csempe, fényképek, és szinte az összes
  Gépemen jó müködnek de laptopon egggyikse ha kiveszem onnan vagy ha vissza rakom akkorse
  erre tudtok valami megoldást esetleg?????

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of siriq

  LOl. Elmentem egy gepet osszerakni (i7, 980ti) es mar tomgesen jonnek a cikkek.
  Egyebkent nalam egy hiba sem merult fel eddig. A delikvens gepere csak kesobb rakom fel. Eleg volt kitalalnom, hogy, hogyan paszirozok be egy 27.5 cm meretu cuccot 26 cm meretu helyre. 😀

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of Vili

  Nekem is ez a gondom: “error 80240020″
  Azt írjátok töröljem a Windows\SoftwareDistribution\Download” könyvtárból MINDENT. De ott nagyon sok mappa van és régi dátummal is. Így is mindent az egész mappát törölni kell?
  Ha ez kész utána ezt is el kell végezni: Rendszergazdai parancssorból futtasd a következő parancsot: “wuauclt.exe /updatenow”

  Köszönöm előre i s a segítséget
  Szép napot!

  Tetszik (0)
 54. Profile photo of dirty.ata

  Legyen itt egy kevésbé problémás megjegyzés is! Pikk-pakk ment a frissítés W8.1 pro-ról 29-én 7.30-kor, amikor bekapcsoltam a lapost(HP Compaq 610).
  Teljesen zökkenőmentes minden azóta is. Az élőcsempék (pl. Posta, Áruház) egyelőre nem működnek, de ennyi baj legyen. A Gabe Aul küldött egy levelet, azt írta, töltsem le újra az Insider hubot, megtettem, azzal sincs baj.
  A frissítés során minden beállítás és fájl maradt a régi, egy-két új progit, pl.Groove Zene, Filmek+TV… kellett belőni, azok is rendben mennek. Viszont az OneDrive bő egy napja próbálkozott 58 fájl /44 MB szinkróval, de az istenért nem ment neki…Ötletszerűen bezártam a tálcáról, mire újra megnyitottam, gyönyörűen folyt tovább a szinkró. de azóta is megy, pedig a státusz szerint “letöltés:44/44 MB”.
  AMÚGY ÍGY ELSŐRE CSILLAGOS ÖTÖS, MS WINDOWS 10 PRO!

  Tetszik (1)
 55. Profile photo of hazai

  Nálam egész jónak tűnik ez a rendszer (a Windows 10 Pro), egyedül annyi szívást tapasztalok, hogy a Microsoft Office Professional Plus 2010-et nem tudom vele feltelepíteni – a Windows Installert hiányolja és leáll a telepítés (exe-ből telepítem) -, valamint csak nehezen és nem teljesen érhető el a régi (Windows 7) Vezérlőpult – a Gépház meg le van butítva a régi Vezérlőpulthoz képest.

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of madar51

  Sziasztok!
  Minden hiszti nélkül simán telepedett a W10, gyorsabb, mint elődje (W7 64 bit). Minden korábbi alkalmazás tökéletesen fut, adatvesztést – egyetlen telepített programnál (pl office), vagy adat-tárolásnál – sem tapasztaltam. Hasznos volt a dirtywindows csapatának előkészítő munkája, továbbá korábban 2 féle W10 bétát is kipróbáltam – megelégedettségemre. A SAMSUNG S6 EDGE gond nélkül kommunikál, és a korábban telepített perifériáim (pl: scanner, nyomtató) gond nélkül működnek. A vas: HP Elitebook 8540p Intel(R) Core (TM) i7 CPU M620 @ 2.67 GHz ; 8 GB RAM 64 bit, NVIDIA NVS 5100M, A váltáskor az NVIDIA automatikusan frissült.
  A rendszer és a kinézet az elvárásaimnak tökéletesen megfelel, a stabilitást az idő dönti majd el …
  Köszönettel:
  madar51

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of matis

  Üdv !
  Három napja próbál frissíteni a rendszer Win 10-re , de a letöltési előzményekben csak hibát dob ( error 80240020 ) Ma kétszer is megpróbáltam az általatok javasolt megoldást a C:\Windows\SoftwareDistribution\Download” könyvtárból mindent kitörölni , és a rendszergazdai parancssorból futtatni a megadott parancsot , és a letöltés végén a telepítés előkészítés közben mind a kétszer ezt a hibát dobja:
  Van-e erre valami megoldás ?
  Köszönettel : MATIS

  Tetszik (0)
 58. Profile photo of dirty.ata

  Há’ tudtam én 😉 Életre kelt a Store (Áruház) csempe, 2 nap után, “magától”. Más: korábban W8-on reggeltem a legális Office Preview(Próba) alkalmazásra, az is tökéletesen “átmentődött” WiX-re (értsd: Windows 10 Pro-ra).

  Tetszik (0)
 59. Profile photo of sakala

  Nekem először úgy tűnt, hogy minden rendben a telepítéssel. Minden működik, az aktiválás is ők. Azt vettem viszont észre, hogy a biztonsági frissítések sem a rendszerhez, sem az Office -hoz nem töltődnek le és nem is települtek. Azt írja, hogy várakozás a letöltésre. Ilyenkor valyon mi a teendő?

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of zebraeslo

  Sziasztok!
  Végre nekem is sikerült egy 8.1-et upgradelni a 10-esre.
  Viszont volt egy kis szívás a dologban: Hiba: 0x80070002 hibakóddal. Az összes itt leírt dolgot kipróbáltam de nem ment!
  A megoldásra ráment pár órám, pedig ott volt a szemem előtt! Szóval a frissítéshez kell 20GB szabad hely!!!! És nekem nem volt! Mivel kevés programot használok azon a gépen, ezért elég volt egy 32GB-os patrició. Ezt megnöveltem 40-re és már ment is a telepítés.
  A w8.1 mstoolkittel volt aktíválva és szerencsére a 10-es is aktívált maradt!

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of Marcell Krausz

  Nekem egy olyan problemam lenne, hogy az internet exploreren kivul semmelyik program nem tudja hasznalni az internetet,ftp halozatra se tudok felcsatlakozni… Nem tisztan raktam fel de mint olvastam akkor is azt irja h aktivalva van, ez lehet valami korlatozas?

  Tetszik (0)
 62. Profile photo of pimi

  Biztosan nem, a hálózat vagy tűzfal, Defender beállításoknál lehet a probléma.

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of M. Pokorádi

  Windows 8.1-ről frissített Windows 10 a kép szerinti Start menüt tudja produkálni. Mi lehet a hiba? Más is találkozott már ilyennel?

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of pimi

  A gép indításakor már többször “A Start menü és a Cortana nem érhetőek el…” hibaüzenet fogad. Kijelentkeztet, majd vissza. Mi okozhatja ezt?

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of jszabo

  Tisztelt Mindenki!
  Hosszas kisérletezés után rájöttem, hogy a Synaptics – Pointing Drawing – Synaptics PS/2 Port TouchPad driver okozza nálam a kékhalált. Amint hozzáértem az egérpadhoz rögtön lefagyott a gép. Ha töröltem, vagy régebbi driverre (Synaptics SMBus TouchPad) váltottam megszűnt a probléma.
  A driver automatikus frissítést lekellet tiltani, mert újraindítás után visszatöltötte ezt:Synaptics – Pointing Drawing – Synaptics PS/2 Port TouchPad.
  Így viszont nem jönnek a frissítések, vagy sikertelen lesz. Kérdezem, hogy nem lehetne csak ezt a drivert, törölni a gépből, hogy ne okozzon problémát.
  Köszönettel.

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of nagygp

  Tiszteletem Mindenkinek 🙂

  Nekem két otthoni gépemre jött a tíz. A frissítés megkezdése előtt mindkettőnél kikapcsoltam a hardverfrissítést, a rendszervédelmet C: meghajtón, és a hibernációt. Továbbra is ment az Avast. Minden gond nélkül ment végbe a frissítés (lehet, hogy az előbbiek is feleslegesek voltak… ). Nekem elsőre tetszik a 10 😀

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez