Augusztusban jön az első nagy javítócsomag a Windows 10-hez

Még meg sem kapta mindenki a frissen elkészült rendszert, máris érkezik az első nagy frissítőcsomag hozzá Service Release 1 (SR1) néven.

A megjelenés napján közzétett, közel 1 GB-os foltcsomagot (KB3074683) is beleszámolva, valójában már a második nagy frissítés következik. Mindkét csomag a stabilitást és kompatibilitást igyekszik növelni, új funkciókat nem adnak a rendszerhez. Úgy tűnik a Microsoft komolyan veszi az új Windows-as-a-Service modellt és gőzerővel tolja a frissítéseket, amire szükség is van, mert rengeteg hibáról érkezik visszajelzés, sőt, sokan máris félkésznek titulálják a Windows 10-et és inkább kivárnak az átállással a javítócsomagokra várva.

Update#1 (2015.08.05): A mai napon elérhetővé vált az SR1 frissítőcsomag (KB3081424):

2015-08-05_21-58-10

Update#2 (2015.08.05): Gabriel Aul twitteren cáfolta, hogy hivatalosan is SR1-nek neveznék a most megjelent csomagot.

A fentieken kívül készülőben van egy másik nagy csomag is, Threshold Wave 2 (TH2) kódnéven, ami viszont már új funkciókat is ad majd a rendszerhez. Egyelőre pontos megjelenési dátumot nem közölt a Microsoft ezzel kapcsolatban, viszont várhatóan Október körül számítunk rá. Ez a frissítés lesz felelős a korábban beígért, de ezidáig el nem készült funkciókért. Várhatóan ezzel kerül implementálásra az új Messaging app és az Edge böngészőhöz ígért kiegészítők is. A vállalat emellett próbál a rendszer energiafelhasználásán is javítani. Jelenleg a Windows 8.1-el megegyező aksiidőt produkál a Windows 10, de ha igazak a hírek, hamarosan e-téren is felülmúlja elődjét.

Ilyen lesz majd a Messaging app

A távolabbi tervekben pedig a Redstone kódnéven emlegetett csomagot várhatjuk jövő év derekán, ami szintén új funkciókat és alkalmazásokat hoz majd.

67 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of AnTomySm

  Redstone kódnév? Csak nem ingyen minecraft minden win10 mellé? 😀

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of D. Jenco

  Üdv. Érdekes az, hogy már ilyen vagy javító csomag jön le. De ez érhető is, mert egy végleges platformra törekedtek, és ha jól emlékszem, az egyik közleményben szó volt a kompatibilis problémákról. Szerintem azok, akik fél késznek tartják a rendszert nincsenek minden információ birtokában. Ez végeredményben egy multi platform. Ami természetes, hogy nem lesz egyből 100% kompatibilis. A puding próbája az evés és az evés közben dől el kinek, hogy ízlik. A használat közbeni problémák felmerülése pedig mind orvosolható. Pl: Xp sp1 , sp2, sp3. Vista sp1, sp2 W 7sp1 W8 – 8.1.
  Ezen felháborodni, amit nem gondolnak át szerintem kissé elhamarkodott.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   Az alap az nagyon jó. Erre már csak építeni kell. De még most is jobb szerintem mint az elődjei.

   Amiben nagy a lemaradás az igen, az Edge egyelőre. Ezt tartom annak a gyöngyszemnek amiből a legtöbbet lehet kihozni, és ami úgy tényleg jó lehet. Az se lenne hátrány ha a Defender már jó lenne. Odafigyelnének hogy picit levegyék a rendszerhasználatot és feltolják a definiciós adatbázist. Amúgy lehet ez direkt van így hogy ne csesszen ki a MS a vírusirtó gyártóknak.

   Meg sok az apró hiba. Ehhez a frissítési rendszerhez ehhez gyökeresen hozzányúlnék és az egyéni frissítéseket nem tenném kötelezővé, úgy mint ahogy régen volt. Az hogy most bemegyek az Eszközkezelőbe és ott állítgatom az megoldás, de nem felhasználóbarát.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   Na meg azt kihagytam hogy a Cortana csak a kerekpocakú emberek földjén, az eső szigetén, a sárga ferdeszeműeknél, a vodka földjén, a sajtevőknél, a bortermő vidékek otthonán, és az ipar fellegvárában illetve a rodeó világán érhető el, és nincs is tervben hogy ez a lista valamikor is folytatódni fog, és elér a lecsóország pereméig.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of octolith

   Nem értek veled egyet.
   A Microsoft már egy hónapja az összes* Windows 7 és 8.1 gépen tolja, hogy frissíts 10-re. Ehhez képest a végeredmény tényleg félkész.
   Az Edge néha csak úgy se szó se beszéd kilép, a rendszergazdai jogot kérő ablak néha egyszerűen nem jelenik meg, a Left 4 Dead 2 játék, ami 7-en és 8.1-en a gépemen maxon simán ment, 10-esen igencsak döcög alacsony beállításon is (driverek természetesen frissítve). Csomó maradvány van még a korábbi rendszerekből és egy-két dolgot elég döcögősen csinál (pl hangerőszabályzóra néha jópár másodpercet kell várni). Nekem megfelel így is, számomra használhatóbb, mint mondjuk a 8-as széria volt, de igenis félkész. Mikor bejelentették a megjelenés dátumát, már lehetett tudni, hogy nem lesznek vele készen addigra. Egyik korábbi rendszer sem tartalmazott ennyi általam is érzékelhető hibát. Ettől függetlenül az általános használat főleg az átszabott Start menü és az immáron asztali gépen is használhatóvá vált alkalmazások miatt sokkal jobb. Az Edge rendszerint szárnyal, amikor épp nem bugzik, akkor remek.

   *igen, tudom, hogy nem az összesen, csak amelyek bizonyos fokig frissítve voltak

   Tetszik (0)
   • Profile photo of deklima

    Edge még nem omlott össze. Játékok gyorsabbak, több fps. Az összesnél. Nagyobb aksi idő. Jobb, szebb hang. Érdekes, hogy én meg ezeket tapasztalom az elmúlt két napban. Bőven lehetséges, hogy gép függvény is már a történet. Nem?

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Attila Miklós

    Nekem nincs fps problemam, igaz a left 4 dead jatekrol nem tudok nyilatkozni, mert az nincs a gepemen. Azt is szamba kell venni, hogy kerulnek olyan jatekok amelyeket kisse ra kell igazitani az uj rendszerre.
    Az Edge meg nem omlot ossze, bar teny, hogy keveset hasznalom, mert a bovitmenyeket meg nem tamogatja. A Mail app na az parszor osszeomlott, a tobbi app-t pedig meg nem matattam.

    Nalam tisztan van telepitve, es nem frissites utjan. A frissites elkepzelese nagyon jo, de a gyakorlatban a tiszta telepites a legjobb es mindenkinek ezt ajanlom. Jovo nyaron amikor jon egy ujabb nagy frissites uj funkciokkal akkor majd ujratelepittem azt a kiadast es nem frissitem, amugyis evente 1x ajanlott ujrarakni a rendszert.

    Tetszik (1)
 3. Profile photo of Locky

  SR mennyire jobb név mint a SP? 😀 Service Pack, or Service Relese nem mindegy? 😀 Ugyanazt jelenti magyarul is szinte.

  Én gőzerővel tolom be a visszajelzésekhez az általam felvélt hibákat, így az Edge is kap egy pár bevésést, hisz rá fér. Egyelőre még problémás, de nagyon jó alapnak nézem.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Botond Kopacz

  Nekem a felbontással akadtak gondjaim a 1024×768 a legmagasabb lrtlk amin normális a képernyő de még így is túlzottan nagyok az ikonok meg minden ,ez majd frisitéssel javul vagy valamit én kell majd felrakjak a gépre ??
  És akkor is automatikusan aktiválja magát a rendszer ha telepítéskor nem adtam meg termék kulcsot??
  Előre is köszönöm a segítséget !!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of George Macika

  Jöjjön is a nagy frissítés, remélem berakják a procim támogatását is minél hamarabb. Meg aztán a TH2 ág már 10800 felett járt akkor is, amikor utoljára néztem. Az átlagfelhasználó meg a 240-nél tart ugye. Gondolom a közbülső 600 különbségben azért van némi fejlesztés .-))

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of El Bandi

  Egyetértek, ha mindenkinek kijavítják a hibáit f@sza rendszer lesz, ezért jelezzük ami nem kóser 🙂

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of József Pásztor

  Nem is árt egyre több hiba jön elő.Most pl a onedrive állt be 2 nappal a frissítés után .Hiába konfigurálom ilyen a bétáknál nem volt csak most a 8.1 pro frissítésénél.Lehet evvel valamit kezdeni ?? GTA 5 el 1 órát játszottam a 10 azóta el sem indul legtöbbször vagy ablakban jön be 800×600 ban és csak dx 11 ben dx 10,10.1 el sem indul eddig full HD ben ment dx 10.1 en.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Gamer

  Gondolkoztam is hogy kiírjam-e dvd-re, de még korai lett volna 🙂

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Norbosz

  Én is be tudok számolni egy hibáról, bár én azóta vissza tettem a windows 7-et,mert a probléma amivel szembesültem, nem volt megoldható. Az a gond hogy az alaplapi hangkártyám (VIA VT1708S) nem hajlandó megfelelően 192 khz-en működni, holott windows 7-ben ez gond nélkül működik. Sokan említették már hogy bizonyos driverek még nem muzsikálnak valami jól a win 10-ben. Nos, én is erre gyanakszom, hogy driver probléma van. Próbáltam a windows 8.1-re kiadott drivert feltenni, de semmi változás, sőt ki is fagyott a konfigurációs ablak tőle, ahol a hangot tudom beállítani. Ha ez a probléma nem lenne, igazából nálam gond nélkül menne a rendszer. Viszont ezért most nem szándékozom ezreket egy hangkártyára kiadni, inkább megvárom míg rendbe teszik a drivereket.

  Tetszik (1)
 10. Profile photo of Clash

  Van olyan ember akinek felment és minden flottul ment 100% egyetlen hardver sem bugolt?
  Én most frissítettem tableten…az érintőkijelződ, olyan jól elkalibrálta, hogy használhatatlanná vált az egész…Azért ez durva…
  Asszem egy félévet kell várni, hogy ne “éles bétaként” fusson…bár ez ink alfa verzió, ilyen kritikus hibákkal…majd belejön za ms is, a 2 éves kiadási ciklusával..2025-30 ra talán kapun kegy olyan oprendszert ami pöccre indul…

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Norbosz

  A korábbi hozzászólásomra reagálva, miszerint rossz a hangkártya driver, megtaláltam rá a problémát és ezen felbuzdulva, ujra tettem a rendszert. Most minden szuperül megy, de van egy olyan gondom hogy az internetemet nyilvános hálózatként érzékeli, tehát nem otthoni hálózat. Ez másnál is így van, vagy én nyomtam el valamit? Indításkor a Munkahelyem helyett az Én részt válaszottam ki. Lehet itt szurtam el? Utólag gondolom ezt már nem lehet Otthoni hálózatra módosítani.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Locky

  Van értelme egyébként a Magyar visszajelzéseknek?

  Csak azért kérdezem mert rengeteg olyat olvasni a visszajelzések között hogy “Szuper lett a Windows 10.”, “Hogyan tudom …?” és az ilyeneket is elfogadják. Ezek csak szerintem nem visszajelzések? Mármint talán a Szuper lett a rendszer az igen elfogadható, de kérdésekre úgy reagálni hogy “megkaptuk a visszajelzést és felhasználjuk a Windows 10 fejlesztése során….

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of istvankisss

  Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem nagyon van okom panaszkodni, rendesen megy a rendszer. Gondoltam, majd jól belekötök mindenbe, de amióta a telepítést követően lejött egy nagyobb frissítés, azóta korrekt. 🙂

  Tetszik (1)
  • Profile photo of solties

   Én azért belenéznék az eseménynaplóba! Érdekes dolgokat lehet ott találni.Nekem a a win 8.1 nél napokig sőt néha hetekig nem volt hibára utaló bejegyzés, ennél a a rendszernél meg óránként vagy húsz hiba! Látszólag jól működik a windows, de akkor is ennek oka van! UEFI-ben meg semmivel sem gyorsabb mint a win8.1 volt. Sőt!…. mint a csiga!

   Tetszik (0)
 14. Profile photo of Leon Silver

  Én totálisan elégedett vagyok. majdnem 🙂
  Minden jó, a DCS és az FSX megy mint állat 🙂
  Viszont van egy problémám. Ami érdekes, hogy telepítés után nem volt, szóval működött a következő:
  – a start menüre ha egy jobb klikket csinálok, akkor azon kívül, hogy a kurzor egy picit odébb ugrik – nem történik semmi…
  Tuti, hogy az elején még működött – feljött egy menü. Most meg nem, pedig használnám.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of shadow

   Csak próbaképp raktam fel, de pár óra alatt lehalt a startmenü és a tálca egyes interaktív részei. Az értesítési terület kezelő alkalmazást, nem lehetett elérni, az asztalon a jobb gombos menüből eltűntek az új fájl, mappa stb létrehozása menüpont.
   Azt a korábbi builddal is tapasztaltam hogy egyes optimalizálatlan játékok részben jobban futnak a 10es alatt, viszont volt olyan ami stabilan futott 7es rendszeren az 10es alatt meg vacakolt.
   DCS alatt mennyivel hatékonyabban dolgozik, teljes egészében vagy csak egyes dolgok gyorsultak fel, pl betöltés, fps , multi, stb ?

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of arnika14

  Sziasztok. Nekem azt írja hogy a frissítés sikertelen.Módosítások visszavonása. Tud valaki megoldást? köszi 🙂

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of BG

  Szépen döcög lefele 🙂 kiváncsi vagyok nagyon 🙂 eddig 1 összeomlásom nem volt w10 alatt 🙂 Így görbüljek meg 😀 —->Ł

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of hugabi

  Most a frissítést követően volt egy kis meglepi. Letöltés közben a Mega-ról, szó nélkül, elaludt a laptomom. Magyarán, bekapcsolt az alvó állapot funció. Ezt a Mega, nem nagyon kultiválta. Felcsóválás, felébresztés, letöltés újból indítása. Már hiba nélkül tette a dolgát. Úgy néz ki, hogy türelmesen hagyni kell beérni ezt a gyümölcsöt!

  Tetszik (1)
 18. Profile photo of digolaci

  Sziasztok!
  Tegnap frisítettem win7 -et win10 re. A problémám az hogy pár programot meg sem nyit a rendszer. A start menűben a Gépház -ra hiába kattintok nem reagál, így a frissítést se tudom elindítani.

  Segítsetek kérlek.

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Richie Kiss

  sziasztok
  az lenne a kérdésem, hogy van egy win 8.1 tabletem és , hogy frissithető e 10-re

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of George Macika

  Máshol írták,hogy a keddi frissítés problémákat okozott. Nálam még nem települt. Nektek volt vele gond?

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Tibi

  Nekem csak annyi, hogy a frissítési előzményeket nem mutatja azóta 🙂

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of deklima

  GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} – ez jóó 🙂

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of solties

  Én is éltem az ingyenes windows 10 frissítési lehetőséggel, de vissza is tettem már a Windows 8.1-et. Ez még egy több sebből vérző rendszer, és addig nem is fogom visszatenni, amíg erre a “kötelező” windows update marhaságra nem lesz valamilyen hatékony gyógyszer, vagy sp1 vagy akármi! Az összes eddig használt rendszeremben úgy volt beállítva, hogy figyelmeztessen, de majd én eldöntöm, mikor és mit csinálok. A vicc az, hogy elhitetik velünk, hogy azért van így, hogy minél inkább sebezhetetlenebb legyen a windows! Szerintem ez a kamu része, ki tudja mi minden települ a gépre, amire talán nincs is szükségünk. A jelenlevők közül szerintem senkit sem zavart a Windowsok sebezhetősége, és nem hiszem, hogy a világon egyedül vagyunk ezzel. Szóval várunk, ha nem lesz semmi megoldás, részemről kukában marad!

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez